«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ «TEAS» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΔΕΗ»;

Αποτέλεσμα εικόνας για τετρακτυς πυθαγορας

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de
25.07.2019

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Η τουρκικη «ΤEAS» μετα την αναδιοργανωσης της το 1970 προχωρει ακαθεκτη στην αξιοποιηση της πυρηνικης ενεργειας για την παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας, η οποια λαμβανει Οστα από την 3η και 4γ Απριλιου 2018 στο «Ακουγιο», απεναντι ακριβως από την Κυπριακη Δημοκρατια.

Ετσι τιθενται και οι βασεις για την παραγωγη και πυρηνικων οπλων!

Σε αντιθεση με την τουρκικη «ΤΕΑS», η ελληνικη «ΔΕΗ» βρισκεται στην φαση κατακερματισμου και ξεπουληματος της από τα «Βοδια» του Πυθαγορα της Ν.Δ., η οποια ασκει εξουσια από την 08.07.2019 στο διανοητικα καθυστερημενο κρατιδιο της Ρωμιοσυνης.

Όταν ο Πυθαγορας ανακαλυψε και διετυπωσε το θεωρημα του και την δημιουργον αρχην και τα αιτια των παντων, δηλαδη την γνωση της δημιουργικης «Τετρακτυος», προσεφερεν σαν θυσια ευχαριστιας στους θεους της ελληνικης αρχαιοτητας, μια εκατακομβη Βοδιων.

Από τοτε τρεμουν όλα τα Βοδια του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης αλλα και τα Βοδια του υπολοιπου κοσμου, όταν μια παλαια Αληθεια, αναδυεται και βλεπει το φως της ημερας σαν μια νεα Αληθεια.

Κατά τον Μυθο, τον οποιο περιγραφει ο Ησιοδος, ο Προμηθεας ηταν αυτος που εφερεν πριν περιπου 750.000 χρονια στους ανθρωπους του πλανητη Γη, την φωτια, η οποια συνδυαζει το φως και την θερμοτητα.

Ο Ελληνας ηταν απων όταν αναδυθηκε η Αιγηις, αλλα παρων όταν αυτή αρχισε να καταποντιζεται.

Ειδε τους παγεωνες να υπερκαλυπτουν και τον τοπο που υπηρχε και εζησε τον μεγαλο κατακλυσμο που τον χωρισε από την ομαιμονα φυλη των Κυκλαδων και της Κρητης.

Τα κρανιακα απολιθωματαπου εντοπισθηκαν το 1970 στο σπηλαιο «Απηδημα» δυτικα της Αεροπολης Μανης στην Πελοποννησο, υποδηλωνουν, ότι δυο τουλαχιστον ομαδες ανθρωπων, Homo Sapiens (Απηδημα 1, 210.000 χρονια) και Νεαντερταλ (Απηδημα 2, 170.000 χρονια), ζουσαν στην περιοχη της Νοτιου Ελλαδος κατά την Μεση Πλειστοκαινο γεωλογικη εποχη εως πριν 40.000 χρονια.

Οι σημερινοι μελετητες του Πολιτισμου σκοπημα αγνοουν το τι εκαναν οι Ελληνες πριν 40.000 χρονια και μετα και προβαλλουν επισης σκοπημα και επισημως, ότι αυτοι δηθεν εκαναν τεχνη για πρωτη φορα το 2.500 π.Χ. με τα κυκλαδικα ειδωλια, μονο και μονο για να προβαλλουν τις ιχνογραφησεις που ζωγραφιζαν οι ετσι ονομασθεντες «Ευρωπαιοι» τρωγλοδυτες στα σπηλαια.

Δεν είναι καθολου υπερβολη, εάν εδώ διατυπωθει, ότι χωρις την Ελληνικη Γλωσσα οι ετσι ονομασθεντες «Ευρωπαιοι» θα εμεναν σχεδον αγλωσσοι στο παρελθον και θα καθυστερουσε επι αιωνες η προοδος τους.

Για τον λογον αυτόν επλασαν τον μυθο της Ινδοευρωπα’ι’κης φυλης, μιας δηθεν ενιαιας φυλης από τον Ατλαντικο εως τον Ινδικο Ωκεανο, η οποια ξεκινησε καποτε την ζωη της με μια κοινη γλωσσα, πριν διασπασθει στους σημερινους λαους.

Η Ανθρωπολογια όμως καταρριψε την υπαρξη μιας τετοιας ενιαιας φυλης.

Αυτό τους οδηγησε σε νεα πλαστογραφια.

Δημιουργησαν μια μικρη προνομιουχα «ινδοευρωπα’ι’κη» ‘η «αρια»φυλη, η οποια διετρεξε ολον αυτόν τον γεωγραφικο χωρο, προσφεροντας σε ολους τους λαους τα φωτα της, πριν εξαφανιστουν από τον κοσμο.

Οι ετσι ονομασθεντες «Ευρωπαιοι» θελουν τους Ελληνες αριους επηλυδες, που κατηλθαν στα Βαλκανια και αναμειχθησαν με τους εδώ ιθαγενεις Πελασγους.

Και το παραμυθι αυτό δεν μπορει να επαληθευθει από την Παλαιοανθρωπολογια.

Τα περισσοτερα ιστορικα ελληνικα σημειωματα και εγγραφα ομως καταστραφηκαν χωρις να αφησουν πολλες φορες ιχνη π.χ. με τον κατακλυσμο του Δευκαλιωνα και πολύ αργοτερα με την πυρπολιση της βιβλιοθηκης της Αλεξανδρειας.

Σε αυτην δουλευαν ο αστρονομος Υπαρχος που σχεδιαζεν ουρανιους χαρτες, ο Ευκλιδης που συγκατελειψεν την γεωμετρια σε ένα εξοχο συστημα, ο Χερον ο Αλεξανδρινος ο εφευρετης των οδοντωτων τροχων, της ατμομηχανης και συγγραφεας του αυτοματου, του πρωτου βιβλιου για την ρομποτικη, ο Απολλωνιος από την Περγα, ο μαθηματικος που ανακαλυψε την τομη του κωνου, την ελλειψη, την παραβολη, την υπερβολη, δηλαδη τις καμπυλες τις οποιες ακολουθουν στην κινηση τους οι πλανητες του ηλιακου μας συστηματος, οι κομητες και αλλα ουρανια σωματα, ο Αρχιμηδης ο μεγαλυτερος εγκεφαλος στους τομεις των μαθηματικων εως την αστρονομια, ο γεωγραφος Πτολεμαιος κ.α.

Στον Αρχυτα από την Ταρανδο (επιφανης πολιτικος, μαθηματικος, μηχανικος, στρατηγος και πρωτος θεμελιωτης της μηχανικης) οφειλεται η λυση του «Δηλιου προβληματος» του διπλασιασμου, δηλαδη δοθεντος κυβου και πολλες μηχανικες και κατασκευαστικες επινοησεις μεταξυ των οποιων η δια χρησεως ελατηριων κατασκευη το 380 π.Χ. ενός ιπταμενου αντικειμενου (αεροπλανου).

Ο υπολογιστης των Αντικυθηρων που εντοπισθηκε στο ναυαγιο ενός αρχαιου πλοιου στην θαλασσια περιοχη των Αντικυθηρων υπηρξε αποτελεσμα της μακραιωνης θεωρητικης και τεχνολογικης επιστημονικης παραδοσης του απωτερου ελληνικου παρελθοντος.

Η εντυπωση που εχουν οι ανθρωποι στην εποχη μας, ότι ο πολιτισμος εχει ακολουθησει αυξουσα πορεια, δηλαδη ότι αυτος ξεκινησε από το μηδεν και με αργα αλλα σταθερα βηματα εξελιχθηκε και εφθασε στο επιπεδο της σημερινης μας εποχης, μπορει να είναι εσφαλμενη.

Γιατι όχι αντιστροφα;

Μετα τον κατακλυσμο του Δευκαλιωνα ως αποτελεσμα τυξης των παγετωνων του Βορρα και συμφωνα με τους αρχαιους κλασικους Ελληνες, ο πολιτισμος επαθε μεγαλη καταστροφη και ανασυσταζονταν με φθινουσες πορειες από μικροτερες καταστροφες, ώστε να θεωρουν την εποχη τους ως την χειροτερη απ’ ολες.

Η «Ιλιαδα» του Ομηρου η οποια αποτελειται από 15.692 στιχους, διαιρεμεους σε 24 ραψωδιες, εχει θεμα τον Τρωικο πολεμο.

Ένα από τα κυρια χαρακτηριστικα της είναι οι παρεμβασεις και η μεγαλη συμμετοχη των θεων στα δρωμενα των οποιων την τεχνολογια ποτε δεν την αγγιζαν οι θνητοι, διοτι αυτή αφορουσε μονο τους θεους και ηταν αποκλειστικα και μονο για δικη τους χρηση.

Τα γεγονοτα όμως της εποχης των θεων που περιγραφει ο Ομηρος συνεβησαν τουλαχιστον οκτω χιλιετιες πριν από την εποχη του, που σημαινει. οτι αυτά τα βρηκε ο Ομηρος καταγεγραμμενα.
Οι παναρχαιοι ανθρωποι της πελαγονικης οροσειρας της Ελλαδος, της οποιας η κορυφη ηταν ο «αιπυς και αιγληεις Ολυμπος» (Ιλ. Ε868), γυρω από την τοτε μεγαλη λιμνη της Θεσσαλιας απεκαλεσαν «θεους» κατά την Θεογονια του Ησιοδου (στιχοι
142, 142β, 146) τους θηρευτες, οι οποιοι τους ανεθρεψαν και τους εμαθαν να ομιλουν.

Αυτοι δε οι «κυκλωπες», εκτος της σωματικης τους ρωμης, απεδειχθησαν ικανοι για επινοησεις στα εργα τους.

Οι παμπαλαιοι Ελληνες και πολύ προ της γενεσεως των παναρχαιων Ελληνων, εξαλαμβαναν ως δημιουργο του Κοσμου (Κοσμημα) την φυση.

Οι κοσμολογοι των «παμπαλαιων χρονων» ομιλουν για ένα ρηγματικο συμβαν (χαος), από οπου αρχιζει η κινηση για την δημιουργια.

Οι γεωλογικες παραμορφωσεις στον ελληνικο χωρο λαμβανουν χωρα σε οριζοντιο επιπεδο, κατά μηκος γραμμων ολισθησης και σε συνεχες μεσο με πλαστικες ιδιοτητες.

Η μετακινηση των λιθοσφαιρικων πλακων ανοιξε μια διοδο για την δημιουργια μιας νεας θαλασσας στα δυτικα, την σημερινη Μεσογειο θαλασσα.

Το εμπροσθεν τμημα της αφρικανικης λιθοσφαιρικης πλακας αρχισε να βυθιζεται κατω από την ευρασιατικη λιθοσφαιρικη πλακα.

Η συγγρουση των δυο αυτων λιθοσφαιρικων πλακων διεσπασε τμηματα της βορειας Αφρικης και δημιουργησε τις Αλπεις με ταυτοχρονο αποχωρισμο των νησων Κορσικη και Σαρδηνια από την Γαλλια και Ισπανια.

Κατα μηκος της ζωνης βυθισεων δημιουργηθηκαν τα ηφαιστεια Αιτνα και Βεζουβιο και κατά μηκος της ραχεως της ανατολικης Μεσογειου ανυψωθηκεν η περιοχη, που σημερα ένα μερος της βυθιζομενης μικρας Ασιας καλυπτεται από το Αρχιπελαγος του Αιγαιου.

Επειδη η αφρικανικη λιθοσφαιρικη πλακα βυθιζομενη συγκρουεται με την ευρασιατικη λιθοσφαιρικη πλακα στο υποβαθρο του Αρχιπελαγους του Αιγαιου, η νησος Κρητη μετακινειται προς την Αφρικη.

Ο κατακερματισμος και η καταβυθιση της Αιγηιδος πριν 10.000-12.000 χρονια οφειλονταν στην εκδηλωση των φαινομενων, ως ανοδοδος της σταθμης της θαλασσιας επιφανειας λογω τηξεως των παγετωνων του Βορρα, μεγαλοι σεισμοι και ηφαιστιακες εκρηξεις μεγαλης εντασεως και χρονικης διαρκειας.

Το φαινομενο της ζωης στον πλανητη Γη παρουσιασθηκε για πρωτη φορα πριν από περιπου 3 δισεκατομμυρια χρονια και περασε το 80 % της ιστοριας του στο σκαλοπατι του μονοκυτταρου και μαλιστα σε συνθηκες που τιποτε δεν προδικαζε, ότι από απλες μονοκυτταρες ουσιες μπορουσε να προκυψει ενας πολυπλοκος μοριακος μηχανισμος παραγωγης οντων με περιπλοκες ζωικες δομες.

Πως όμως μπορεσε η ζωη να εμφανισθει τοσο ξαφνικα και να λαβει σε μια χρονικη περιοδο μεταξυ 10 και 20 εκατομμυρια χρονια ολες τις μεχρι σημερα γνωστες μορφες της;

Είναι οι γηινες προ’υ’ποθεσεις που αφησαν να γεννηθει η ζωη τοσο ειδικες, ώστε να βρισκεται ο ανθρωπος μονος στο συμπαν ‘η στον συμπαντα Κοσμον;

Ότι κανει η φυση και ο ανθρωπος στον τομεα της ενεργειας δεν είναι τιποτε άλλο από μια συνεχη μεταμορφωση αυτης.
Η ενεργεια μεταβαλλεται π.χ. σε μηχανικη κινηση και αυτή παλι σε ηλεκτρισμο, θερμοτητα κλπ. χωρις ποτε να εξαλειφεται.

Αυτή συνεπως δεν είναι παραπανω και παρακατω απ’ ότι μια περιουσια σε Εργο και αποτελει το Κεφαλαιο της φυσεως.

Χωρις ενεργεια δεν μπορει να κινηθει καμμια διαδικασια της φυσικης και κατ’ επεκταση και η ζωη και η διατηρηση αυτης στα ζωντα οντα.

Ο ανθρωπος π.χ. προσλαμβανει από το περιβαλλον διαφορες ουσιες, τις οποιες μεταβαλει ο οργανισμος του, ως ενας αξιοθαυμαστος μηχανισμος με ένα ανυπερβλητο χημειο, σε ενεργεια.
Από την ενεργεια αυτή προκυπτει ότι ονομαζεται ζωη, κινηση, αισθηση, σκεψη, νοημοσυνη κλπ.
Όλα αυτά παραγονται από την υλη που μετασχηματιζεται στον ανθρωπινο οργανισμο σε ενεργεια με την επιδραση των γνωστων ‘η ακομη αγνωστων, μηχανικων, φυσικων και χημικων νομων λειτουργιας της φυσεως.
Η ζωηη συνεπως είναι ένα φυσικο φαινομενο όπως και οι άλλες διαδικασιες και γεννηθηκε από αυτές και διεπεται από τους ιδιους νομους της φυσεως.

Όταν ο ανθρωπος πριν μερικες δεκαετιες ενοησεν την ηλεκτρομαγνητικη δυναμη, οδηγησεν η νοηση αυτή στην ανακαλυψη του τηλεγραφου, του ραδιου και της τηλεορασεως.
Μολις στην νοηση αυτή αθροιστηκεν η γνωση της κβαντομηχανικης, ανεκαλυψεν τον ηλεκτρονικο υπολογιστη, τις ακτινες λασερ, τον τρανσιστορα, την πυρηνικη τομογραφια και αλλα ηλεκτρονικα οργανα.

Ένα κβαντοτεμαχιδιο της υλης π.χ. ένα ηλεκτρονιο με ολοκληρο το συγκροτημα που το συνδεει, δεν είναι τιποτε άλλο από τον Φανητα των Ορφικων, την αοριστη Δυαδα (Αρτεμης) των Πυθαγορειων, την Ψυχη του Πλατωνα και την Εντελεχεια του Αριστοτελη.

Η γνωση της ισχυρης και αδυναμης πυρηνικης δυναμης οδηγησεν στην ανακαλυψη της πυρηνικης ενεργειας, αλλα και της ατομικης βομβας και της βομβας υδρογονου, με τα γνωστα καταστροφικα αποτελεσματα.

Δεν αποκλειεται με νεες γνωσεις να καταληξει ο ανθρωπος σε ανακαλυψεις τεχνολογιων που σημερα ουτε καν να φαντασθει μπορει.

Ο κοσμος των Μοριων, Ατομων, Κβαντοτεμαχιδιων είναι ανοιχτος, δηλαδη υποκειται σε ενεργειακους νομους που ακομη δεν είναι στον ανθρωπο γνωστοι.

Αυτος προσπαθει σημερα να καλυψει τις ενεργειακες του αναγκες και του μελλοντος χωρις χωρικους και ποσοτικους περιορισμους με πολλαπλες μορφες ενεργειας.

Το αμεσο μελλον φαινεται όμως να ανηκει σε γενεες νεων πυρηνικων αντιδραστηρων σχασης και δη στους αντιδραστηρες υγροποιημενων αλλογονων αλατων με και χωρις Θωριο, προτου καταληξει ο ανθρωπος σε εγκαταστασεις παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας πυρηνικης συντηξης.
Ο γραφων στο αρθρο του με τιτλο «PAX NUCLEARA.

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ» στην Αρχαια Ιθωμη την 28.03.2018, περιεγραψε μεταξυ αλλων και τους αντιδραστηρες Θωριου-Υγροποιημενου φθοριουχου αλατος που είναι ελευθεροι από τα προβληματα που δημιουργηθηκαν από τις αδυναμιες του συστηματος ψυξης των πυρηνικων αντιδραστηρων παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας ελαφρου υδατος τυπου Three Mile Island, Tschernobyl και Fukushirma και από τα μεγαλα προβληματα αποθηκευσης των αποβλητων των ραδιοενεργων καυσιμων.

Η πρωτη πειραματικη εγκατασταση παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας από πυρηνικη συντηξη με το ονομα «ITER» (International Thermonuklear Experimental Reaktor) τοποθετειται από την Ε.Ε. στην περιοχη Cadarache της νοτιας Γαλλιας.

Το κοστος εγκαταστασης υπολογιζεται με 4,6 δισεκατομμυρια Ευρω.

Είναι δυνατη μια ενεργειακη μεταβολη χωρις βιολογικα και πυρηνικα καυσημα που να παρεχει την δυνατοτητα εκεινη για να καλυπτει ο ανθρωπος τις ενεργειακες του αναγκες στο παρων και στο μελλον;

Είναι οι βασικες αρχες της θερμοδυναμικης πραγματι ακλονητες;

Είναι πραγματι το Perpetum Mobile ανυπαρκτο, δηλαδη ότι τιποτε δεν υπαρχει που από το τιποτε να παραγει ενεργεια;

Ο Max Plank διατυπωσε βασιζομενος στο δευτερο θερμοδυναμικο αξιωμα ότι «μια Μηχανη για παραγωγη ενεργειας, η οποια λαμβανει θερμοτητα από το περιβαλλον, δεν μπορει να λειτουργησει και γι’ αυτό αποτελει Perpetum Mobile δευτερου ειδους».
Δεν απεκλεισε όμως την δυνατοτητα απορυψης της ως ανω εμπειρικης αρχης.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>