«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πτώχευση εν λειτουργία

ΠΑΡΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΛΙΑΤΣΗ

Από Βασίλης Βιλιάρδος

Άποψη

Όταν μία επιχείρηση δεν είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της, αλλά διαθέτει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, ενώ θα μπορούσε να διασωθεί υπό προϋποθέσεις οπότε να μη χαθούν θέσεις εργασίας, τότε αναλαμβάνουν τη διοίκηση της οι πιστωτές – κάτι που περιγράφεται ως χρεοκοπία εν λειτουργία. Διαφορετικά η επιχείρηση κλείνει και ορίζεται ένας σύνδικος πτώχευσης – ο οποίος αναλαμβάνει να ξεπουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία, για να αποπληρώσει μέρος των απαιτήσεων των δανειστών της (εναλλακτικά η επιχείρηση θα μπορούσε να υποβάλλει στο δικαστήριο αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο για την προστασία από τους πιστωτές της – έτσι ώστε, εφόσον εγκριθεί, να προβεί σε ρύθμιση των χρεών της κοκ.) .

Εάν στη θέση της επιχείρησης είναι ένα κράτος, το οποίο εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κλείσει, ενώ δεν προβαίνει σε αναβολή πληρωμών επικαλούμενο την εθνική του κυριαρχία επειδή φοβάται τις συνέπειες, τότε ουσιαστικά κηρύσσεται από τους δανειστές που εξασφαλίζουν την επιβίωση του επίσης σε «πτώχευση εν λειτουργία» (η εναλλακτική λύση της αίτησης υπαγωγής του σε κάποιο άρθρο για την προστασία του από τους πιστωτές δεν υπάρχει για τα κράτη, επειδή δεν έχει θεσμοθετηθεί μία ανάλογη διαδικασία).

Εν προκειμένω μειώνονται οι δαπάνες του, κυρίως όσον αφορά το κοινωνικό του κράτος (συντάξεις, παιδεία, υγεία κλπ.), ενώ αυξάνονται οι φόροι, τόσο ώστε να εξασφαλίζεται η εξυπηρέτηση των τόκων του, για να μην κλιμακώνεται το χρέος του – ενώ οι τόκοι που είναι αδύνατον να πληρωθούν άμεσα (όπως της Ελλάδας μετά το 2021) μετατίθενται στο μέλλον, στα παιδιά καθώς επίσης στα παιδιά των παιδιών των Πολιτών του.

Τα δάνεια του (χρεολύσια) απλά αναχρηματοδοτούνται, διαιωνίζοντας έτσι την υποτέλεια του, όπου φυσικά δένεται χειροπόδαρα με δρακόντειες συμβάσεις και εγγυήσεις – τις οποίες υπογράφουν οι «κατοχικές κυβερνήσεις» του που διατηρούνται έως ότου αντιδράσουν οι πολίτες του, οπότε απλά αντικαθίστανται με άλλες που έχουν συμφωνήσει εκ των προτέρων στην ίδια διαδικασία.

Παράλληλα εκποιούνται όσο-όσο τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου του για να μην αυξηθούν τα χρέη του από τους τόκους – καθώς επίσης αυτά των Πολιτών του, μέσω της υπερβολικής φορολόγησης σε συνδυασμό με τον περιορισμό των εισοδημάτων τους. Εκτός αυτού δημιουργούνται οι προϋποθέσεις μεγάλης κερδοφορίας των ξένων εταιρειών που πρόκειται να επενδύσουν στην εγχώρια οικονομία – όπως το χαμηλά αμειβόμενο προσωπικό, οι κρατικές επιδοτήσεις κοκ.

Εν προκειμένω, όσον αφορά την Ελλάδα, αυτά ακριβώς έχει επιβάλλει ήδη η Γερμανία, πειραματιζόμενη επί πλέον στο πτωχευτικό δίκαιο κρατών που θέλει να υιοθετήσει ο κ. Σόιμπλε για την Ευρωζώνη – στο οποίο σύντομα θα προστεθεί το παράλληλο νόμισμα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί σωστά η μετατροπή της σε πλήρη αποικία. Μία παράπλευρη χρησιμότητα της είναι η δημιουργία ενός παραδείγματος προς αποφυγή για τις άλλες χώρες – κάτι που προετοιμάζεται επίσης για τη Μ. Βρετανία, όσον αφορά την ΕΕ.

Όλα τα υπόλοιπα, όπως οι ατέρμονες συζητήσεις για τα μέτρα, για τις συντάξεις κοκ. δεν έχουν κανένα νόημα – αφού οι Έλληνες, κρίνοντας από τη σιωπή τους, έχουν προτιμήσει την οδύνη δίχως τέλος, από ένα οδυνηρό τέλος, κυριαρχούμενοι από τους φόβους τους. Όπως πολύ σωστά γράφτηκε, κάναμε τις επιλογές μας με πλήρη γνώση και συνείδηση – οπότε δεν είναι λογικό να παραπονιόμαστε για τις συνέπειες.

http://www.analyst.gr/2017/05/16/ptoxevsi-en-leitourgia/

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>