«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Όταν η ελπίδα έγινε σκλαβιά.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΘΙ

Όταν τα πολιτικά επιχειρήματα γίνονται φρικτά ανέκδοτα.

Όταν οι άριστοι, έγιναν πνευματικά δικαιώματα, ανακηρύσσοντας την ανυπαρξία τους  από τον δρόμο των μπροστάρηδων.

Όταν οι ιδικοί και οι ιστορικοί, έγιναν συκοφάντες;

Όταν η ενημέρωση έγινε εργαλείο τροχίσματος του μαχαιριού που θα σε σφάξει.

Όταν οι εναπομείναντες επιχειρηματίες γίνανε αεριτζήδες με επιχειρήσεις βάρκα γιαλό με τις κερδοσκοπικές μετοχές, τρώγοντας η μια την άλλη.

Όταν οι υποτιθέμενοι σύμμαχοί σου συμπεριφέρονται ως εχθροί σου.

Όταν σε λυπούνται οι δολοφόνοι σου

Όταν η θρησκεία έγινε ψυχικός εκβιασμός – και πολιτική συναλλαγή.

Όταν η κοινωνία από ανθρωπιστική, έγινε, ο θάνατός σου η ζωή μου.

Όταν σαν γονέας, παππούς, γείτονας είσαι ανίκανος να προσφέρεις έστω μια συμβουλή.

Όταν το όραμά σου σαν ανώτερο ελεύθερο και ανεξάρτητο ον, έγινε εφιάλτης  της ζωής σου.

Όταν τα δικαιώματά σου υπάρχουν, μόνο στα όνειρά σου.

Όταν η σκλαβιά είναι  η μόνη σου επιβίωση.

Ψάξε τρύπα να κρυφτείς, από το φρικτό τέλος που εσύ δημιούργησες!

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ 2

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

3 comments to Όταν η ελπίδα έγινε σκλαβιά.

  • .
    .
    .
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΔΙΚΤΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ……………
    .
    .
    ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ …………..
    .
    .
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ !
    .
    .
    ΣΠΟΡΑΔΙΚΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ……………
    .
    .
    .
    ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ! ! !
    .
    .
    .
    .
    ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΙΩΠΟΥΝ Ή ΔΗΘΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ….
    .
    .
    .
    .
    Υβρις και Νέμεσις

    .
    .
    Νέμεσις
    .
    Ελάχιστα γνωρίζουμε για τη Νέμεσι, αυτή την αρχαιότατη θεότητα, που προσδιορίζεται άλλοτε ως Ιχναίη, άλλοτε ως Αδράστεια ή Ραμνουσία. Η ετυμολογία, η ρίζα του ονόματος «νέμω», δήλωνε αρχικά τη δίκαιη διανομή, τη μοιρασιά που γίνεται βάσει νόμιμης εξουσίας. Με τον καιρό απέκτησε τη σημασία της ανάληψης δικαστικής δράσης εκ μέρους της εξουσίας, ώστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη. Ως λέξη η «Νέμεσις» έχει αντικειμενική αξία και όχι υποκειμενική. Αναφέρεται στο φορέα της εξουσίας που την ασκεί.
    .
    Μεταφορικά λέγοντας «Νέμεσι» εννοούμε τη θεία δίκη.
    .
    Η ύβρις ήταν βασική αντίληψη της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων. Όταν κάποιος, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του (σωματική, αλλά κυρίως πολιτική, στρατιωτική και οικονομική), συμπεριφερόταν με βίαιο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους άλλους, στους νόμους της πολιτείας και κυρίως απέναντι στον άγραφο θεϊκό νόμο -που επέβαλλαν όρια στην ανθρώπινη δράση-, θεωρούνταν ότι διέπραττε «ὓβριν», δηλ. παρουσίαζε συμπεριφορά με την οποία επιχειρούσε να υπερβεί τη θνητή φύση του και να εξομοιωθεί με τους θεούς, με συνέπεια την προσβολή και τον εξοργισμό τους.
    .
    Η βίαια, αυθάδης και αλαζονική αυτή στάση/συμπεριφορά, που αποτελούσε για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο παραβίαση της ηθικής τάξης και απόπειρα ανατροπής της κοινωνικής ισορροπίας και γενικότερα της τάξης του κόσμου, πιστευόταν ότι (επαναλαμβανόμενη, και μάλιστα μετά από προειδοποιήσεις των ίδιων των θεών) οδηγούσε τελικά στην πτώση και καταστροφή του «ὑβριστοῦ» (ὓβρις > ὑβρίζω > ὑβριστής).
    .
    Αποδίδοντας την αντίληψη σχετικά με την ύβρη και τις συνέπειές της, όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται στην αρχαιότερή της μορφή, με το σχήμα ὓβρις→ἂτη→νέμεσις→τίσις μπορούμε να πούμε ότι οι αρχαίοι πίστευαν πως μια «ὓβρις»συνήθως προκαλούσε την επέμβαση των θεών, και κυρίως του Δία, που έστελνε στον υβριστή την «ἂτην», δηλαδή το θόλωμα, την τύφλωση του νου. Αυτή με τη σειρά της οδηγούσε τον υβριστή σε νέες ύβρεις, ώσπου να διαπράξει μια πολύ μεγάλη α-νοησία, να υποπέσει σε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα, το οποίο προκαλούσε την «νέμεσιν», την οργή και εκδίκηση δηλαδή των θεών, που επέφερε την «τίσιν» δηλ. την τιμωρία και τη συντριβή/καταστροφή του.
    .
    Από την κλασική εποχή και μετά, σε πολλές περιπτώσεις οι έννοιες Άτη, Δίκη και Νέμεσις φαίνεται να αποκτούν στη συνείδηση των ανθρώπων ισοδύναμη σημασία, αυτήν της θείας τιμωρίας.
    .
    Η λέξη ύβρις πέρα από τη λόγια νεοελληνική χρήση της με τις σημασίες «βρισιά» (κυρίως στον πληθυντικό αριθμό «ύβρεις») και συνακόλουθα «κάτι που θίγει την τιμή και την αξιοπρέπεια κάποιου» -οι οποίες είναι φυσιολογικές εξελίξεις της αρχαίας σημασίας-, αρκετές φορές χρησιμοποιείται και στην εποχή μας, σε πιο προσεγμένο επίπεδο λόγου, με την αρχαιοελληνική σημασία της για να χαρακτηρίσει ανάλογες αλαζονικές συμπεριφορές των ανθρώπων.
    .
    Ωστόσο, αξίζει να ειπωθεί εδώ ότι το τετράπτυχο της Αρχαίας Ελληνικής Κοσμοθέασης – ´Υβρις, Άτις, Νέμεσις, Τίσις-διαχωρίζει την έννοια της Θείας Δίκης (Νέμεσις) από αυτήν της Τιμωρίας (Τίσις).
    .
    Αυτός μπορεί να είναι για πολλούς ένας άνευ σημασίας διαχωρισμός εφόσον η Τίσις φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα της δράσεως της Νεμέσεως ωστόσο παραμένει μια αισθητή διαφοροποίηση η οποία υποδηλώνει ότι οι έννοιες δεν ήταν ταυτόσημες. Ακόμα και ο κοινούς νους μπορεί να το επιβεβαιώσει: η επέλαση της Νεμέσεως δεν φέρνει πάντα την τιμωρία.
    .
    Πέρα από αυτό, η Νέμεσις μπορεί να φέρει και την επιβράβευση, αν αυτό επιτάσσει η Κοσμική Τάξη της οποίας και είναι εκπρόσωπος.
    .
    Σε μία κοινωνία Υψηλής Συνειδητότητας, ο πολίτης όχι μόνο δεν θα φοβόταν την Νέμεσις αλλά θα την αποζητούσε κιόλας καθημερινά στις επικλίσεις του.
    .
    Σύμβολα της θεάς είναι ο πήχυς και το χαλινάρι
    .
    Τα σύμβολα αυτά είναι ενδεικτικότατα της λειτουργίας της να προσμετρά τις ανθρώπινες σκέψεις, συναισθήματα, δράσεις και να θέτει ένα όριο στην αχαλίνωτη ασυδοσία του εγωισμού των ανθρώπων. Έτσι η έπαρση των θνητών έναντι των Κοσμικών Νόμων (ύβρις) και η κατάφωρη αδιαφορία για το Κοινό Καλό, σαρώνονται με τη δράση της Νέμεσης και εδώ μοιάζει με Συμπαντική Ζυγαριά που απονέμει αέναα Δικαιοσύνη.
    .
    .
    –Ορφικός Ύμνος 61 στην Νέμεσι
    .
    Εσένα τη Νέμεση καλώ,
    τη βασίλισσα την πανίσχυρη,
    μέσω της οποίας αποκαλύπτονται οι πράξεις των θνητών ανθρώπων,
    την αιώνια, την αξιοσέβαστη, με την απεριόριστη όραση,
    εκείνη που αγαλιάζει με το ορθό και το δίκαιο
    […]σε κάθε θνητό είναι γνωστή η επιρροή σου
    .
    και οι άνθρωποι βογγούν πίσω από τα δίκαια δεσμά σου,
    γιατί κάθε σκέψη καλά κρυμμένη στο μυαλό,
    ξεκάθαρα αποκαλύπτεται στη θέα σου.
    .
    […] Έλα ευλογημένη και ιερή Θεά, εισάκουσε την προσευχή μου,
    και βάλε στη φροντίδα σου τη ζωή του πιστού σου,
    την αγαθοεργή σου βοήθεια δώσε στην ώρα της ανάγκης,
    και άφθονη ισχύ στη δύναμη της λογικής,
    τις σκέψεις τις ασεβείς, τις αλαζονικές και τις χαμερπείς διώξε μακριά.
    ***
    .
    .
    ΒΙΝΤΕΟ
    .
    .
    ΝΕΜΕΣΙΣ – Nemesis
    .
    .
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=PO37Ls-iIPU
    .
    .
    Ανέβηκε στις 15 Φεβ 2010
    .
    Εσένα τη Νέμεση καλώ, τη βασίλισσα την πανίσχυρη, μέσω της οποίας αποκαλύπτονται οι πράξεις των θνητών ανθρώπων,
    .
    την αιώνια, την αξιοσέβαστη, με την απεριόριστη όραση, εκείνη που αγαλιάζει με το ορθό και το δίκαιο…

    .
    ΕΣΣΕΤΑΙ -)(- ΗΜΑΡ
    .

    http://terrapapers.com/?p=27942
    .
    .
    .
    ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
    .
    .

  • .
    .
    ΤΥΦΛΟΙ – ΜΩΡΕΙΣ – ΑΝΟΗΤΟΙ – ΚΑΦΡΟΙ –
    .
    ΜΑΘΕΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ
    .
    .
    Ε .Λ .Λ .Α .Δ .Α
    .
    .
    .
    ΒΙΝΤΕΟ
    .
    .
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ
    .
    .
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=wTCueaEBFDo
    .
    .
    .
    Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρ 2013
    .
    .
    .
    Ε .Π .Α .Ν .Ε .Λ .Λ .Η .Ν .Ι .Σ .Μ .Ο .Σ – Τ .Ω .Ρ .Α
    .
    .
    .
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α
    .
    .

  • ΚΥΛΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ !
    .
    ΚΟΙΤΩ ΣΤΟΝ ΝΟΗΤΙΚΟ ΜΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ,
    .
    ΚΑΙ ΘΛΙΒΟΜΑΙ ……..
    .
    ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ ΟΤΑΝ ΑΓΓΙΖΩ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ,
    .
    ΠΑΝΤΑ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ , ΒΡΙΣΚΩ ΞΑΝΑ ,
    .
    ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΘΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !
    .
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ – ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ! –
    .
    .
    .
    ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ …………..
    .
    ΑΓΩΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ
    .
    .
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    .
    .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>