«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ιδού η δικαιοσύνη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΘΕΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Η δικαιοσυνη της αρπαχτης

Ιδού η δικαιοσύνη… των μεγαλύτερων αδικιών!!!

Ιδού οι προδοτες πολιτικοί!!!

Ιδού η δικαιοσύνη που αποδίδει δικαιοσύνη του ευρώ!!!

Ιδού η ανεξάρτητη… εξαρτημένη πολιτικά και χρηματικά και όχι μόνο δικαιοσύνη!!!

Να πια ειναι η δικαιοσύνη που δικάζει αθώους ως ένοχους και ένοχους τους βγάζει αθώους!!!

Λεφτά υπάρχουν για την πουλημένη δικαιοσύνη, λεφτά υπάρχουν για να χτίζουν τεμένοι, λεφτά υπάρχουν δις!!!!!!!!!! Κάθε χρόνο να συντηρούμε και να ταΐζουμε τους λαθροδολοφόνους!

Αυτή ειναι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, που προστατεύει το σύνταγμα του έθνους!!!!!!

Επιστρέφουν στους δικαστικούς το 25% του φόρου της τελευταίας 5ετίας

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αίσθηση προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να επιστρέψει το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας (2011-2016) στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων

epistrefoun-stous-dikastikous-to-25-tou-forou-tis-teleutaias-5etias

Αίσθηση προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να επιστρέψει το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας (2011-2016) στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και στους συνταξιούχους δικαστικούς.

Η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να στηρίζεται σε σχετική απόφαση του Μισθοδικείου στο οποίο κατέφυγαν δικαστικοί όλων των βαθμίδων, αλλά η περίοδος που γίνεται είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη, μετά τα συντονισμένα πυρά της αντιπολίτευσης κατά της πιθανής αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης ανωτάτων δικαστικών, αλλά και την εκδίκασης από το ΣτΕ του νόμου Παππά για τα κανάλια.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της ΓΓΔΕ με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα υπολογίσουν τον φόρο που οφείλουν οι δικαστικοί αφού αφαιρέσουν ποσοστό 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες).

Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, αυτή ελήφθη «ενόψει της εξίσωσης της βουλευτικής αποζημιώσεως προς τις αποδοχές των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών». Ως γνωστόν οι βουλευτές οποίοι τυγχάνουν έκπτωσης 25% στον φόρο εισοδήματος τους.

Κατεβάστε από εδώ ολόκληρη την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

ΑΔΑ:6Ω52η-31Ν

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ/ΝΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α ́ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ:

Αθήνα,

29 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΟΛ:1147

ΠΡΟΣ: Ως Πίνακας Διανομής Ταχ. Δ/νση:Κ. Σερβίας 10 Ταχ. Κώδικας:101 84 ΑΘΗΝΑ

Πληροφορίες:Τηλέφωνο:210 3375314-6 Fax:210 3375001 e-mail:d12.a@yo.syzefxis.gov.gr

ΘΕΜΑ:

Φορολογική μεταχείριση αποδοχών δικαστικών λειτουργών.

Σχετικά με το ανωτέρω θέμα, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1.Με τις διατάξεις της παρ. 12 του άρθρου 5 του ν. 3842/2010 καταργήθηκαν οι διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 5 του Ζ’ Ψηφίσματος του έτους 1975 (ΦΕΚ 23Α’) της Ε’ Αναθεωρητικής Βουλής, εκτός των δύο τελευταίων εδαφίων.

Ειδικότερα, με τις διατάξεις των δύο ανωτέρω τελευταίων εδαφίων ορίζεται ότι κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος από την αρμόδια δημόσια οικονομική υπηρεσία, από το ποσό του πρώτου εδαφίου αφαιρείται ποσό ίσο με το είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του ακαθάριστου ποσού της βουλευτικής αποζημίωσης ως τεκμαρτό ποσό για την κάλυψη των δαπανών μίσθωσης πολιτικών γραφείων και λοιπών δαπανών άσκησης

του λειτουργήματος.

 22.

Περαιτέρω, με την ΠΟΛ. 1135/4.10.2010 εγκύκλιο, με

την οποία

κοινοποιήθηκαν τα άρθρα του ν. 3842/2010, διευκρινίστηκε ότι με τις διατάξεις της

παρ. 12 του άρθρου 5 του ως άνω νόμου,

από

1/1/2010

καταργείται ο ειδικός τρόπος φορολόγησης, που οριζόταν από το άρθρο 5 του Ζ ψηφίσματος του έτους 1975 ( Φ.Ε.Κ. 23 Α) της Ε Αναθεωρητικής Βουλής και ίσχυε για τους Βουλευτές

Δικαστές . Δεν καταργούνται τα δύο τελευταία εδάφια της παραγράφου 1 του εν λόγω άρθρου, για τα οποία έγινε ήδη αναφορά στην προηγούμενη παράγραφο.

3.

Με τις αριθ. 89/2013 και 6/2015 αποφάσ εις του Ειδικού Δικαστηρίου της παρ. 2 του άρ. 88 του Συντάγματος (Μισθοδικείου), έγινε δεκτό ότι ο οφειλόμενος φόρος εισοδήματος δικαστικών λειτουργών που προσέφυγαν θα υπολογιστεί μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμων), με την ειδικότερη αιτιολογία που περιέχεται στις προαναφερθείσες αποφάσεις και κυρίως ενόψει της εξίσωσης της βουλευτικής αποζημιώσεως προς τις αποδοχές των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών, καθώς και της διαφύλαξης των συνταγματικών αρχών της διάκρισης των λειτουργιών, της ισοδυναμίας και της ισοτιμίας αυτών και της ανεξαρτησίας της δικαστικής λειτουργίας.

Οι αποφάσεις του Μισθοδικείου είναι αμετάκλητες και δεσμευτικές για τη Διοίκηση ως προς το νομικό ζήτημα που επιλύουν.

4.

Σε διάφορες υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών κατατέθηκαν πολλαπλά αιτήματα δικαστικών λειτουργών, εν ενεργεία αλλά και συνταξιούχων, οι οποίοι αιτούνται οι αποδοχές και συντάξεις τους να τύχουν της ίδιας ως άνω φορολογικής μεταχείρισης με αυτών που προσέφυγαν και που δικαιώθηκαν από το Μισθοδικείο με τις ανωτέρω αποφάσεις.

5.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και προκειμένου να αποφευχθεί άσκοπη επιβάρυνση των δικαστηρίων και ταλαιπωρία των πολιτών, οι υπηρεσίες του Υπ.Οικονομικών θα προβούν σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες). Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής.

36.

Κάθε άλλη δι αταγή μας με αντίθετο περιεχόμενο παύει να ισχύει, από την έκδοση της παρούσας.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΛΗΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ: Ι ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

1. Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

2. Δ/νση Υποστήριξης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών

3. Δ.Ο.Υ.

4. Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.

5. Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ

6. Δ/ΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

7. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ

8. Δ/νση Νομικής Υποστήριξης της ΓΓΔΕ

ΙΙ. ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1. Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων

2. Κεντρική Υπηρεσία ΣΔΟΕ και Περιφερειακές Διευ

θύνσεις του

3. ΠΟΕ Δ.Ο.Υ.

4. Περιοδικό « ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ»

5. Ένωση Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, Πανεπιστημίου 47-49, 105 64

6. Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων, Πρώην Σχολή Ευελπίδων, κτ.6, γρ.210,101 71

7. Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, Βουρνάζου 4 & Τσόχα, 101 68

8. Ένωση Διοικητικών Δικαστών, Λουΐζης Ριανκούρ 85, 115 24

9. Ένωση Εισαγγελέων, Πρώην Σχολή Ευελπίδων, κτ.16, γρ.204, 101 674

10. Σύνδεσμος Ανωτέρων & Ανωτάτων Δικαστικών Λειτουργών, Λ. Αλεξάνδρας 121, Άρειος Πάγος, 115 22

11.Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών, Κυρίλλου Λουκάρεως 14,114 75 ΑΘΗΝΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ:

1. Γραφείο κ. Υπουργού

2. Γραφείο κ. Αναπληρωτή Υπουργού

3. Γραφείο κ. Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

4. Γραφείο κ. Γενικού Δ/ντή Φορολογικής Διοίκησης

5. Γραφεία κ.κ. Γενικών Δ/ντών

6. Γραφείο κ. Δ/ντη ΔΕΑΦ

7. Όλες τις Φορολογικές Δ/νσεις, Τμήματα και Ανεξάρτητα Γραφεία

8. Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων (20)

9. Γραφείο Επικοινωνίας και Πληροφόρησης Πολιτών (5)

10. Διεύθυνση Εφαρμογής Άμεσης Φορολογίας–Τμήματα Α ́(20), Β ́(5), Γ ́(5

http://www.thetoc.gr/images/articles/3/article_119006/dikastikoi.pdf

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>