«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Εεεεε… Χριστιανοί???

 Ο θεός σας δεν με αναγνωρίζει σαν ον που όπως λέτε με δημιούργησε, ούτε δέχεται ενστάσεις στις αιτήσεις ανθρωπιάς!!!

DSC02434

Κάποιος φίλος και φίλη μου έβαλαν χέρι, διότι δεν έκανα αίτηση στην εκκλησία να με βοηθήσει και να πάω να το κάνω, διότι τα λεφτά τα έδωσε ο Καρέλιας για τους πλημμυροπαθείς!

Επήγα με βαριά καρδιά, για να μην λένε ότι δεν χρειάζομαι βοήθεια.

Τον διάλογο με τον εκπρόσωπο του θεού, θα σας τον μεταφέρω ακριβός όπως έγινε, χωρίς να προσθέσω τίποτα, χωρίς να αφαιρέσω τίποτα.

Πάτερ είμαι ο Κανελλόπουλος που μένω εκεί, Δεν σε ξέρω!

Είμαι αυτός που πάντρεψες τον γιο μου, που βάφτισες των εγγονό μου, ειρωνικά δεν σε ξέρω!

Τέλος πάντων πάτερ, μου είπαν ότι η εκκλησία βοηθάει από λεφτά που έδωσε ο Βιομήχανος Καρέλιας.

Που να σου φέρω το χαρτί της ολικής καταστροφής από την επιτροπή με την αίτηση μου;

  Συνεχίζει ο πάτερ, δεν σε ξέρω??? Και ρώτησα στο χωριό και δεν μου είπαν ότι έπαθε ζημιά κάποιος!

Το ήξερε όλος ο κόσμος και στο χωριό μου δεν το ήξερε κανένας!!!!!!!!

Του λέω, εντάξει στο λέω εγώ,  συνεχίζει ο πάτερ, δεν σε ξέρω, ειρωνικά, δηλαδή μου έλεγε ότι δεν με βλέπει τις Κυριακές και άλλες χριστιανικές εκδηλώσεις!!!

Συνεχίζω εγώ, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνω, που να σου φέρω τα δικαιολογητικά;;;

 Μου λέει, άκου να δεις είσαι ληξιπρόθεσμος, οι αιτήσεις έχουν σταλεί και δεν μπορώ να πω τώρα ότι υπάρχει ένας πλημμυροπαθείς, είσαι ληξιπρόθεσμος! Ποιες αιτήσεις έχουν σταλεί, αφού δεν έπαθε κανένας στο χωριό μας ζημιά;;;;;;;;;;

Αυτό ειλικρινά δεν μπορούσα μέσα στην δυστυχία μου να το φανταστώ, ότι ο θεός δεν θα δεχόταν εκπρόθεσμα την αίτηση μου!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτό που με συγκλόνισε είναι μπροστά στην παραπάνω αγία πουστιά, ότι ήρθε στο σπίτι μου με ρούχα, σεντόνια, κουβέρτα λάδι, λίγα τρόφιμα, ποιος λέτε;;;

Έχω αναφέρει για μια οικογένεια τρία χιλιόμετρα από εμένα που για να γλιτώσουν τον πνιγμό, βγήκαν από τα κεραμίδια. Αυτή η κυρία, η κατεστραμμένη ολοσχερώς ήρθε να με βοηθήσει,  που είναι 20 φορές χειρότερα από εμένα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτοί το μάθανε που είναι σε άλλο χωριό, το δικό μου χωριό δεν το ήξερε. Το ήξερε, αλλά είμαι αμαρτωλός  αφού έχω τα δικά μου πιστεύω και δεν αξίζω του μεγαλοδύναμου την ευσπλαχνία!!!! Δεν με βοήθησε η πολιτεία, η περιφέρεια, η τοπική αυτοδιοίκηση  ο θεός, που είναι αλήθεια, ότι δεν τον αποδέχομαι, διότι ο χριστιανισμός,  είναι ένα εγκεφαλικό εκβιαστικό κατασκεύασμα της ψυχής! Κράτος εν κράτη και σήμερα είχα την απόδειξη ξανά, μου είπε ότι είμαι ληξιπρόθεσμος για την βοήθεια του θεού!!!!

 Εγώ δεν θα πήγαινα ούτε πεθαμένος, σε κάτι που δεν το πιστεύω, όμως φίλοι μου χριστιανοί, μου έγιναν φορτικοί και τους ευγνωμονώ, διότι άθελά τους με επιβεβαίωσαν για χιλιοστή φορά, ότι ο θεός τους έχει γραμματέα με πρωτόκολλο και βγάζει ανακοινώσεις με προθεσμίες, όποιος πρόλαβε θα δει την αγάπη του θεού πρόλαβε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θα το στείλω και στα τοπικά ΜΜΕ και στον δεσπότη, μέσα στην μαυρίλα μου, θα γελάσω, δεν ξέρω αν θα έχουν τα κότσια να το ανεβάσουν;

Συνημμένα τους βάζω και μια φωτογραφία, να ξέρουν τι έχω πάθει.

DSC02484

Το επόμενο άρθρο θα είναι ακόμα ποιο χριστιανικό!!!!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μοιραστείτε το!

4 comments to Εεεεε… Χριστιανοί???

  • *************************************
    **************************************

    ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΓΡΑΜΜΕΝΟ !

    ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΕΙΠΟΜΕΝΟ !

    ΟΤΙ :

    ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΙΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ …………………….

    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ !

    ΟΤΙ:

    ΑΛΛΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ !

    ΔΗΛΑΔΗ ΥΛΗ ( ΦΘΑΡΤΟ ) Ή ΠΝΕΥΜΑ ( ΑΘΑΝΑΣΙΑ )

    ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ !

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ …………………………

    ΥΣ. 1

    ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Η ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ ,

    ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ,

    ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ,

    ΠΟΥ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ……………………..

    ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙΣ ! ! !

    ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ……………

    ΥΣ . 2

    ΚΑΤΑΒΑΘΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΜΗΧΑΝΙΑ !

    ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΑ !

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ………………………………..

    ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ……………

    **********************************************

    ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

    ΓΙΑ

    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ !

  • Ροδανθη

    Αγαπητε κυριε Πλατωνα οταν ημουν παιδι 8-10 χρονων η μανα μου για να ζησει τα 5 ορφανα μια απο τις δουλειες που εκανε ηταν στο μοναστηρι, επλενε ολα τα ρουχα των καλογηρων. Παντα αναρωτιομουν μικρο παιδι γιατι η μανα δεν παταγε στην εκκλησια, ενω ολες οι γυναικες του χωριου πηγαιναν, μεγαλη πια σκεφτηκα τι ειχαν δει τα ματια της, για να κανει τοση αρνηση, γιναμε τα περισσοτερα αθεα, οπως ηταν φυσικο. Τωρα που εχω ενα γιο 27 χρονων πολυ μορφωμενο πολλες φορες μου μιλα για το οτι δεν υπαρχει Θεος, με επιχειρηματα, εχω σχεδον πειστει απολυτως, οσο για τους ανθρωπους της εκκλησιας μονο οτι ειπε ο Χριστος δεν πρατουν….τα καλα και τα συμφεροντα. Η μανα ελεγε αν δεν εχεις νυχια να ξυστεις…….καλη δυναμη, Γεωργια.

  • ************************************************
    *******************************************************

    ΕΙΜΑΙ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ

    ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

    ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ

    ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΑΡΞΗΣ

    *****************************************

    ΥΣ. 1

    ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

    ΚΑΤΑΛΕΙΓΟΥΝ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ

    ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!

    Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΑ

    ΤΗΣ ΒΡΩΜΙΚΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ.

    ******************************************************************************

    ΥΣ. 2

    ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ !

    ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ !

    ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ , Ο ΧΕΥΑΣΜΟΣ ,

    ΚΑΙ Η ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ .

    **************************************************************************************************

    ΟΙ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΩΝ

    *****************************************************
    *******************************************************************
    *****************************************************************************

    http://4.bp.blogspot.com/-g4abhiuycXw/TYvefG6SykI/AAAAAAAAABk/dh-PRSuVI5o/s760/%25CE%2591%25CE%2598%25CE%2597%25CE%259D%25CE%2591%2B%25CE%2592%25CE%2599%25CE%2595%25CE%259D%25CE%2597.jpg

    ***********************************************************************************************************

    Το Ένα, ο Νους (Ένα-ΌΝ) και η Ψυχή αποτελούν την κορυφαία τριάδα του Σύμπαντα Κόσμου, ενώ ο υλικός κόσμος αποτελεί την κατώτατη υπόσταση. Η πρόοδος του Ενός και η δημιουργία των κατώτερων όντων προχωρά σταδιακά, κατά ξεχωριστές βαθμίδες – υποστάσεις. Κάθε βαθμίδα αποτελεί έναν ξεχωριστό διάκοσμο, ήτοι ανώτερους Κόσμους, ή Κόσμο, ήτοι ορατό Σύμπαν, ενωμένο στην κορυφή του με τον αμέσως προηγούμενο του κόσμο και στο τέλος του με τον αμέσως επόμενο του. Κάθε βαθμίδα, επίσης, αποτελεί εικόνα της αμέσως προηγούμενης της, με μια μεγαλύτερη όμως ποικιλομορφία και πλήθυνση, ως πιο απομακρυσμένη από το Ένα, ενώ δέχεται από την ανώτερη της την λάμψη και τον φωτισμό και μέσω εκείνης από την ύψιστη αρχή των πάντων, το Ένα, που δίνει παντού το φως της αγαθότητας του. Έτσι όλο το Σύμπαν χαρακτηρίζεται από μια αδιάσπαστη ενότητα και συνέχεια, αφού κάθε βαθμίδα εμπεριέχει τις εικόνες – λάμψεις των προηγούμενων βαθμίδων, μετέχει σε αυτές και εμπεριέχεται αιτιωδώς μέσα σε αυτές. Κάθε βαθμίδα, εξάλλου, προσδιορίζεται ως ουσία από την βαθμίδα του εαυτού της, ενώ εμπεριέχει αιτιωδώς τις κατώτερές της. Κάθε ον δηλαδή ενυπάρχει κατ’ αιτία στις προηγούμενες του βαθμίδες, και κατά μέθεξη στις κατώτερές του βαθμίδες.

    Η παρουσία κάθε θεϊκής μέσα στις ανώτερες και στις κατώτερες της, με διαφορετική κάθε φορά μορφή, οδηγεί στην στωική έννοια της κοσμικής συμπάθειας (ομοιοπάθειας), με την οποία δηλώνεται ότι κάθε τι που συμβαίνει σε μια βαθμίδα προκαλεί αντίδραση “ανταπόκρισης” και στις άλλες. Οι βαθμίδες – υποστάσεις βρίσκονται σε απολύτως αδιασάλευτη ιεραρχική τάξη. Οι ανώτερες βαθμίδες χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη ενότητα, καθολικότητα και δύναμη σε σχέση με τις χαμηλότερες, ενώ οι χαμηλότερες χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη ποικιλομορφία, επιμερισμό και πλήθυνση, καθώς και ύφεση της δυνάμεως σε σχέση με τις ανώτερες βαθμίδες – υποστάσεις. Κάθε βαθμίδα προοδεύει προς τις κατώτερες υποστάσεις, αλλά ταυτόχρονα επιστρέφει προς την προηγούμενη της μέσα στην οποία εμπεριέχεται και βρίσκεται εδραιωμένη, σταθεροποιημένη και τελειοποιημένη, παίρνοντας από εκείνη την σταθερότητα, την τελειότητα και την ενότητα για να διατηρηθεί. Έτσι ολόκληρο το σύμπαν χαρακτηρίζεται τόσο από την καθοδική όσο και από την ανοδική πρόοδο. Συνολικά κατά τους νεοπλατωνιστές αλλά κυρίως κατά τον Πρόκλο οι βαθμίδες είναι 10, χωρισμένα σε 3 ομάδες. Ο χωρισμός αυτός συμφωνεί απόλυτα και με τον “Παρμενίδη” του Πλάτωνος, βλέπε (137.c – 142.a) και (142.a – 155.e).

    Α. Οι υπερούσιοι Θεοί.
    1. Το υπέρτατο Ένα.
    2. Οι θεϊκές ενάδες, υπερούσιες οντότητες όμοιων σε μεγάλο βαθμό με το Ένα, ο όρος εξάλλου Ενάς, δείχνει την μεγάλη σχέση τους με το ύψιστο Ένα. Οντότητες που έχουν τεθεί επικεφαλής κάθε βαθμίδας προόδου των όντων, που επιδέχονται τη συμμετοχή των όντων και αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του υπερβατικού Ενός και των όντων.
    Β. Οι υπερβατικοί Θεοί. Περιοχή του Νου.

    1) Οι νοητοί θεοί. Περιοχή του Ενός Όντος και της Αληθινής Ουσίας. Αυτοί με την σειρά τους διακρίνονται τριαδικά ως εξής : …
    • Πέρας – άπειρο – Νοητό Ον.
    • Πέρας – άπειρο – Νοητή ζωή.
    • Πέρας – άπειρο – Νοητός Νους.
    Η πρώτη τριάδα χαρακτηρίζει ολόκληρη την περιοχή. Στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη τριάδα αντιστοιχεί το Ένα Όν (141.e.7 – 142.a, 142.b.5 – c.7), το όλον (137.c.4-5, 147.c.7 – d.9) και το παν ή παντελές πλήθος (142.d.9 – 143.a.3) των υποθέσεων του Παρμενίδη.

    Στην δεύτερη βαθμίδα των νοητών θεών τοποθετείται ο Αιών(ας), που είναι η νοητή ζωή. Στην τρίτη βαθμίδα των νοητών θεών τοποθετείται το “αὐτοζῷον”, ήτοι το καθ’ αυτό ζωντανό όν ή παντελές ζώο ήτοι τέλειο ζωντανό ΟΝ, το οποίο αποτελεί το νοητό παράδειγμα που είχε ο δημιουργός όπως μας λέγει ο Πλάτων εις τον Τίμαιο όταν δημιούργησε το ορατό σύμπαν. Το“αὐτοζῷον” περιλαμβάνει τα 4 νοητά είδη των εγκόσμιων ζωντανών όντων. Τα 4 αυτά είδη αποτελούν το νοητά είδη των 4 στοιχείων ήτοι πυρ, αήρ, ύδωρ και γη. Επίσης στις 3 βαθμίδες των νοητών αντιστοιχεί η αγαθότητα, η σοφία και το κάλλος του Πλατωνικού “Φίληβου”.

    2) Οι νοητοί – νοητικοί Θεοί. Περιοχή της ζωής. Αυτά διακρίνονται τριαδικά ως εξής :
    • Ον/ουσία – ζωή – νους, με την ουσία να χαρακτηρίζει ολόκληρη την τριάδα. Πρόκειται ουσιαστικά για τους συναγωγούς θεούς, τον νοητό υπερουράνιο τόπο του Πλατωνικού “Φαίδρου”.
    • Ον/ουσία – ζωή – νους, με την ζωή να χαρακτηρίζει ολόκληρη την τριάδα. Πρόκειται ουσιαστικά για τους συνεκτικούς θεούς, την νοητή ουράνια περιφορά του πλατωνικού “Φαίδρου”.
    • Ον/ουσία – ζωή – νους, με τον νου να χαρακτηρίζει ολόκληρη την τριάδα. Πρόκειται για τους τελεσιουργούς θεούς και την “ὑπουράνιον ἁψῖδα” του Πλατωνικού “Φαίδρου”.
    • Η δεύτερη τριάδα και ζωή χαρακτηρίζει ολόκληρη την περιοχή. Στις τρεις αυτές τριάδες αντιστοιχούνε ο τέλειος αριθμός (137 c 4 – 5, 142 a 4 – 144 e7) το όλον και τα μόρια (137 c 5 – d 4, 144 e 8 – 145 a 4) και το σχήμα (137 d 5 – 138 a1, 145 a 4 – 145 b 5) κατά τον Παρμενίδη. Στην περιοχή των νοητών – νοητικών θεών τοποθετείται και η Αδράστεια. Επίσης, στις τρεις βαθμίδες των θεών αυτών κάνουν την πρωταρχική εμφάνισή τους η επιστήμη – αλήθεια, η σωφροσύνη και η δικαιοσύνη.

    3) Οι νοητικοί ή νοεροί θεοί. Περιοχή του Νου. Και αυτοί χωρίζονται τριαδικά ως εξής:
    • Πατρική τριάδα : καθαρούς νους (Κρόνος) – νοητική ζωή (Ρέα, πηγή της ζωής και κρατήρας των ψυχών) – δημιουργός νους / καθολικός δημιουργός (Δίας – Ζευς).
    • Άχραντη τριάδα, ή αλλιώς οι Κουρήτες.
    • Η διακριτική έβδομη θεότητα, ή αλλιώς η Αθηνά.
    • Στις τριάδες αυτές αντιστοιχούν το “ἐν ἑαυτῷ” και το “ἐν ἄλλῳ” (138 a2 – b 7, 145 b 6 – e 6), το “ἑστάνα” και το “κινεῖσθαι” (138 b 8 – 139 b 4, 145 e 7 – 146 a 8), το “ταὐτὸν” και το “ἕτερον” (139 b 5 – e 6, 146 a 9 – 147.b.8) του Παρμενίδη.

    Γ. Οι Θεοί του Κόσμου.

    1) Οι υπερκόσμιοι θεοί (ηγετικοί ή αρχικοί – αρχηγικοί ή εξομοιωτικοί ή, με τους αρχαίους όρους, αρχικοί ή ηγεμονικοί ή αφομοιωτικοί) που χωρίζονται σε 4 τριάδες ως εξής :
    • Δημιουργική τριάδα (Δίας – Ποσειδώνας – Πλούτωνας), ήτοι δημιουργός νους, κοσμική – καθολική ψυχή και καθολική Φύση.
    • Ζωογόνος τριάδα ή Κόρη (αρχή της ζωής), ήτοι Άρτεμις Κορική (Εκάτη) – Περσεφόνη – Αθηνά Κορική.
    • Επιστρεπτική τριάδα, ή αλλιώς Απόλλων.
    • Άχραντη τριάδα, ή αλλιώς Κορύβαντες.
    Εδώ εντοπίζεται το “όμοιον” και το “ανόμοιον” (139.e 7- 140.b5, 147.c.1–148.d.4) των υποθέσεων του Παρμενίδη.

    2) Οι 12 υπερκόσμιοι – εγκόσμιοι Θεοί (ανεξάρτητοι ή απόλυτοι). Χαρίζονται και αυτοί σε 4 τριάδες ως εξής :
    • Δημιουργική τριάδα, ήτοι Δίας – Ποσειδώνας – Ήφαιστος.
    • Φρουρητική τριάδα, ήτοι Εστία – Αθηνά – Άρης
    • Ζωογονική τριάδα, ήτοι Δήμητρα – Ήρα – Άρτεμις.
    • Αναγωγός τριάδα, ήτοι Ερμής – Αφροδίτη – Απόλλωνας.
    Σε αυτήν την βαθμίδα αντιστοιχεί το “άπτεσθαι” και το “μη άπτεσθαι” (148.d.5 – 149.d.7) των υποθέσεων του Παρμενίδη.

    3) Οι Εγκόσμιοι Θεοί (ουράνιοι και υποσελήνιοι).

    Εδώ εντοπίζονται το “ίσον” και το “άνισον” (140 b – d 8, 149 d 8 – 151 e 2) του Παρμενίδη.

    4) Οι θεϊκές ή καθολικές ψυχές οι οποίες αντιστοιχούν στο σύνολο του χρόνου (140 e 1 – 141 d 7, 151 e 3 – 153 b 7) των υποθέσεων του Παρμενίδη.

    5) Τα ανώτερα από εμάς ή “κρείτονα” γένη. Όπως μπορούμε να συμπεράνουμε από τα χωρία της Πλατωνικής Θεολογίας (βλ. βιβλίο Γ΄, κεφ. 28) αλλά και άλλων έργων του Πρόκλου (βλ. Υπόμνημα εις τον Πλάτωνος Παρμενίδην 6, 1055, 5 -9) αυτά είναι οι Άγγελοι, οι Δαίμονες και οι Ήρωες. Η βαθμίδα τους ταυτίζεται με τον συλλογισμό για τα μέρη του χρόνου (141 d 8 – e 7, 153 b 8 – 155 d 1) εις τον Παρμενίδη.

    Βεβαίως δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι μια σημαντικότατη βαθμίδα είναι η περιοχή της ψυχής η οποία είναι τριμερής – επταμερής, ήτοι έχει μια διαίρεση σε υπερβατική – θεϊκή ψυχή, σε ψυχή του κόσμου ή καθολική ψυχή και σε επιμέρους ψυχές, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με τα αισθητά σώματα. Ακόμη η ψυχή είναι η αιτία της κατά τόπο κίνησις των σωμάτων και υπάρχει σε κάθε τι που κινείται τοπικά, ακόμη και στα ουράνια σώματα, ή μεταβάλλεται. Αυτή βεβαίως είναι το κατώτατο μέρος, η φυτική δηλαδή ψυχή και όχι η λογική ψυχή. Ενώ ο Νους ατενίζει τον κόσμο με μία άχρονη ενατένιση, η ψυχή ατενίζει τον κόσμο κινούμενη μέσα εις τον χρόνο. Στην βαθμίδα της, άλλωστε, πρωτοεμφανίζεται και ο χρόνος, ήτοι η εικόνα της αιωνιότητας. Ως ψυχή βεβαίως του Κόσμου νοείται η ψυχή εκείνη η οποία θέτει σε κίνηση ολόκληρο τον Σύμπαντα Κόσμο. Ακόμη εις την τάξη της ψυχής ανήκει και μία κατώτερη ή δεύτερη ψυχή, όπως την ονομάζουν, το επονομαζόμενο “όχημα” της ψυχής, μία ενδιάμεση, θα λέγαμε, ψυχή ανάμεσα στην ασώματη και άϋλη ψυχή και στο υλικό σώμα. Το αυτό όχημα είναι ένα αιθερικό φωτεινό περίβλημα. Το ονομαζόμενο και αυγοειδές.

    http://2.bp.blogspot.com/-n6OcEu6Y-As/TkFKB90DiiI/AAAAAAAAFpg/8bqpP4hz4YA/s400/opt1-diag.jpg

    http://4.bp.blogspot.com/-6ZsbA1Ftk2Q/TkFKCaSNRnI/AAAAAAAAFpk/Jk4GvtwqAQE/s400/opt2-diag.jpg
    θα αναφέρουμε βέβαια ότι :

    Το Ένα – Αγαθό είναι ανυπόθετο, αναίτιο & ανύπαρκτο!!!

    Όντα
    • το Ένα-ΟΝ, το οποίο προέρχεται από το ΕΝΑ-ΑΓΑΘΟ.
    • Η Ζωή, η οποία προέρχεται από το Ένα-Αγαθό και το Ένα-ΟΝ.
    • Ο Νους, ο οποίος προέρχεται από το Ένα-Αγαθό, το Ένα-ΟΝ και τη Ζωή.
    • Η Ψυχή, η οποία προέρχεται από το Ένα-Αγαθό, το Ένα-ΟΝ, τη Ζωή και τον Νου.
    Γεννητά
    • Τα ζώα, που προέρχονται από το Ένα-Αγαθό, το Ένα-ΟΝ, τη Ζωή και τον Νου.
    • Τα φυτά, που προέρχονται από το Ένα-Αγαθό, το Ένα-ΟΝ και τη Ζωή.
    • Τα άψυχα σώματα, που προέρχονται από το Ένα-Αγαθό, το Ένα-ΟΝ.
    • Η Ύλη, που προέρχεται από το Ένα-Αγαθό.

    http://iniochos.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

    ΚΑΙ

    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>