«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τώρα τελειώνουν τα ψέματα με την Τουρκία.

Χρειαζόταν να έρθει το ΝΑΤΟ για να δουν οι Ευρωπαίοι τι συμβαίνει με τους λαθρομετανάστες στο Αιγαίο!

Αλλά ήρθε το ξεβράκωμα των Ευρωπαίων για τον ρόλο που παίζουν μαζί με την Τουρκία!

Κύριοι της Ελληνικής Βουλής είμαστε ή δεν είμαστε ευρωπαϊκό κράτος;;; Είναι τα σύνορα της Ευρώπης στο Αιγαίο, στην Βουλγαρία, στην Αλβανία, στα Σκόπια;;;

Τι δουλειά έχει η διεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ στα ευρωπαϊκά σύνορα;;; Γιατί δεν ειναι μικτή ευρωπαϊκή ναυτική δύναμη στα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης;;;

Δυο μέτρα και δυο σταθμά από τον φασισμό της Ευρώπης;

Εντάξει κύριε  Μητσοτάκη ο Τσίπρας ειναι αποτυχημένος, εσύ με τα ευρωπαϊκά λαϊκά κόμματα τι κάνετε με την ανοχή σας  και αφήνετε κερκόπορτες στο Αιγαίο, γιατί δεν τραβάτε τα αυτί της Τουρκίας που υποδαυλίζει και σαμποτάρει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την κάνετε και ισότιμο συνομιλητή, ξεχνώντας προκλητικά την κατοχή της Κύπρου!

Τη πουστιές παίζεις εσύ κύριε Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα με τους ομοϊδεάτες σου, φίλους σου Ευρωπαίους και ιδιαίτερα με την γερμάνια της ΖΥΜΕΝΣ, ξέρεις εσύ τι λέω, από μπαμπά στο γιο γερμανοτσολιάδες!!!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

πλοιο ΝΑΤΟ

Στα διεθνή ύδατα τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ – Καμία υποχώρηση από την Αγκυρα

 

Πολλά ουσιαστικά ζητήματα σχετικά με την υλοποίηση της πρόσφατης απόφασης του ΝΑΤΟ να ενεργοποιηθεί στο Αιγαίο παραμένουν ανοιχτά, καθώς η Άγκυρα φαίνεται να μην υποχωρεί από τις πάγιες θέσεις της περί διαφιλονικούμενων περιοχών στο αρχιπέλαγος όπου, όπως προκύπτει, δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να αλλάξει τη στάση της.
Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους που μίλησαν στη «Hurriyet», η Άγκυρα παραμένει πιστή στη θέση της, την οποία έχει κομίσει και στο Βερολίνο, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί να της επιβληθούν απόψεις που θα επηρεάζουν τις νομικές της θέσεις στο Αιγαίο. Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκαθαρίζεται ότι η επιχείρηση μπορεί να εκτυλίσσεται στα διεθνή ύδατα, όχι όμως σε διαφιλονικούμενα ύδατα.
Το αναλυτικό ρεπορτάζ της έγκυρης τουρκικής εφημερίδας είναι διαφωτιστικό για τις δυσκολίες που θα ανακύψουν ώστε η επιχείρηση να πραγματοποιηθεί, αλλά και για την υπερβολική αισιοδοξία που ορισμένοι τρέφουν ότι μπορούν να υπάρξουν απτά αποτελέσματα μέχρι την πολυαναμενόμενη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας στις 7 Μαρτίου. Παράλληλα, φαίνεται ότι στην τουρκική πλευρά επικρατεί ικανοποίηση για το περιεχόμενο της απόφασης της Συμμαχίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ακριβείς λεπτομέρειες, που ακουμπούν και σε ευαίσθητα «κεφάλαια» του φακέλου των ελληνοτουρκικών σχέσεων, δεν θα είναι εύκολο να παρακαμφθούν. Φαίνεται μάλιστα ότι η Άγκυρα εκφράζει ικανοποίηση για το γεγονός ότι στην πρόσφατη απόφαση της Ατλαντικής Συμμαχίας στις 24 Φεβρουαρίου δεν υπάρχει ακριβείς αναφορά σε γεωγραφικές περιοχές – στοιχείο που, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει «Το Βήμα», υπήρξε ένας εκ των βασικών όρων που έθεσε η Άγκυρα στις συνομιλίες στις Βρυξέλλες.
Αναμφίβολα δε, αυτά τα δύσκολα ζητήματα θα αποτελούσαν σημείο συζήτησης τόσο στις πολιτικές διαβουλεύσεις των Γενικών Γραμματέων του δύο υπουργείων Εξωτερικών (που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου) όσο και στον 60ό γύρο των διερευνητικών επαφών (την Τρίτη 1η Μαρτίου).
Για τις δύο αυτές συναντήσεις βρίσκεται στην Αθήνα ο μόνιμος υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Φεριντούν Σινιρλίογλου που θα είχε συναντήσεις τόσο με τον Ελληνα ομόλογό του πρέσβη Δημήτρη Παρασκευόπουλο όσο και με τον επικεφαλής της ελληνικής ομάδας στις διερευνητικές επαφές πρέσβη ε.τ Παύλο Αποστολίδη. Ο κ. Σινιρλίογλου θα προετοιμάσει επίσης με τους συνομιλητές του τόσο την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου την προσεχή Παρασκευή 4 Μαρτίου στην Αθήνα όσο και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας που έχει προγραμματιστεί για τις 8 Μαρτίου στη Σμύρνη, όπου και θα μεταβεί ο Αλέξης Τσίπρας για να συναντηθεί με τον Αχμέτ Νταβούτογλου.
Οι Τούρκοι αξιωματούχοι που μίλησαν στη «Hurriyet» τόνισαν ότι η απόφαση της 24ης Φεβρουαρίου, σε επίπεδο Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (NAC) του ΝΑΤΟ είναι μόνο το πρώτο από τα τρία στάδια της διαδικασίας. Κατ’ αυτούς, το δεύτερο σκέλος θα λάβει χώρα από τις 29 Φεβρουαρίου ως τις 6 Μαρτίου και θα αφορά στην καταγραφή των λεπτομερειών για την εφαρμογή των αρχών που περιλαμβάνονται στη συμφωνία της περασμένης εβδομάδος.
Αυτό το στάδιο φαίνεται ότι είναι το σημαντικότερο για την Άγκυρα, διότι περιλαμβάνει την ακριβή αποτύπωση, επί χάρτου, των περιοχών όπου θα δρα η δύναμη του ΝΑΤΟ. Θα ακολουθήσει όμως και τρίτο στάδιο, αυτό της εφαρμογής. Υπενθυμίζεται ότι Ελληνες επιτελείς σημείωναν πριν από λίγες ημέρες ότι η δύναμη θα είναι επιχειρησιακά έτοιμη περί τα τέλη Μαρτίου.
Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο στο δημοσίευμα της «Hurriyet» είναι η ικανοποίηση που εκφράζουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι διότι επιβεβαιώθηκε η αρχή ότι το Αιγαίο «αποτελεί κοινή θάλασσα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος» – δηλαδή χωρίς σύνορα. Επιπλέον, οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι με την έγκριση του ΝΑΤΟ, ένα διεθνές σώμα απείχε από το να μετατραπεί σε «μέρος» της ελληνοτουρκικής διαφοράς. Πρόκειται για μία στάση«ικανοποιητική για την Άγκυρα που πιστεύει ότι όλα τα προβλήματα θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν ως σύνολο με σκοπό την επίλυση των θεμάτων του Αιγαίου» προσέθεταν οι ανωτέρω αξιωματούχοι.
«Αν η πρόθεση», επισημαίνουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι που μίλησαν στη «Hurriyet», «είναι η αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης, όπως ειπώθηκε, είναι δυνατό να επιλυθεί χωρίς να πυροδοτηθεί μία ελληνική διαφορά. Η επίλυση όμως αυτών των ζητημάτων από τη μία ημέρα στην άλλη είναι δύσκολη. Έχουμε καθαρά εξηγήσει στις επαφές μας με τη γερμανική πλευρά ότι δεν θα βοηθούσε αν προσπαθούσαν να επιβάλλουν τις διεθνονομικές θέσεις της ελληνικής πλευράς στο όνομα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» ξεκαθαρίζουν οι ίδιες πηγές, λέγοντας ότι η επιχείρηση μπορεί να διεξάγεται στα διεθνή ύδατα παρά σε διαφιλονικούμενα ύδατα.
Την ίδια στιγμή, τα τέσσερα πλοία που αποτελούν τον κορμό της νατοϊκής δύναμης SNMG 2 κινούνται σε διαφορετικές περιοχές του βορείου, κεντρικού και νοτίου Αιγαίου, αλλά σε διεθνή ύδατα. Συγκεκριμένα, τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 29 Φεβρουαρίου, η γερμανική ναυαρχίδα «Bonn» εκινείτο μεταξύ Λέσβου και Χίου, η καναδική «Fredericton» μεταξύ νότιας Χίου και Ικαρίας, η ελληνική φρεγάτα «Σαλαμίς» δυτικά της Πάτμου και η τουρκική «Barbaros» μεταξύ βορείως της Καρπάθου και δυτικά της Ρόδου. Στην περιοχή αναμένονται επίσης τις προσεχείς ώρες η γαλλική φρεγάτα «Montcalm» και η ιταλική φρεγάτα «Libeccio».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδεικτική της πρόθεσης της Τουρκίας να παίξει δυνατά τα χαρτιά της είναι η άρνησή της να δώσει διπλωματική άδεια ώστε η φρεγάτα «Bonn», ναυαρχίδα της SNMG 2, να μπει στα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τη φρεγάτα έχει εκφράσει επιθυμία να επισκεφθεί η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν και να μεταβεί ενδεχομένως με αυτήν στη γειτονική χώρα για να στείλει παράλληλα ισχυρό συμβολικό μήνυμα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Γερμανίδα υπουργός θα επισκεφτεί τη φρεγάτα στις 5 και 6 Μαρτίου και πιθανόν να επισκεφτεί και τη Λέσβο.

Αγγελος Αθανασόπουλος

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Τελευταία ενημέρωση.

Mε αποβατικά η επιστροφή μεταναστών

Αποβατική δύναμη του ΝΑΤΟ αναλαμβάνει την επιστροφή μεταναστών στην Τουρκία. Στόχος των κοινών επιχειρήσεων με τη Frontex στο Αιγαίο είναι η επιτήρηση, η αποτροπή, η περισυλλογή ναυαγών και η επαναπροώθηση στα παράλια της Τουρκίας.

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στον έλεγχο των θαλάσσιων ευρωπαϊκών συνόρων στο Αιγαίο, έστω και εάν χρειαστεί να απομονώσουν την Τουρκία, η οποία εδώ και έναν μήνα δημιουργεί διαρκώς προσκόμματα στο ΝΑΤΟ ως προς τη διαμόρφωση του επιχειρησιακού σχεδίου και την έναρξη των επιχειρήσεων της ΝΑΤΟϊκής αρμάδας κατά μήκος του Ανατολικού Αιγαίου.
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, υπό την εποπτεία των Αμερικανών η δύναμη του ΝΑΤΟ συγκροτεί στολίσκο ταχέων σκαφών με αποβατική δυνατότητα που θα κινείται κατά μήκος της θαλάσσιας οριογραμμής με τετραπλή αποστολή:
• Επιτήρησης
• Αποτροπής
• Περισυλλογής ναυαγών
• Επαναπροώθησης ναυαγών στην Τουρκία.

Εκτός από τα δεκαπέντε (15) ταχέα σκάφη που διαθέτει η Frontex, η Ελλάδα διέθεσε έντεκα (11) πυραυλακάτους και τορπιλακάτους, και η Αγγλία άλλα τέσσερα αποβατικά σκάφη και ένα ελικόπτερο που έχουν ήδη φτάσει στη Βάση της Σούδας.
Στο μεταξύ, το ΝΑΤΟ ζήτησε από τις χώρες-μέλη του να αναφέρουν τις προθέσεις τους για συμμετοχή και ενίσχυση της Ναυτικής Δύναμης με κύριες και υποστηριχτικές μονάδες για τον έλεγχο των ευρωπαϊκών συνόρων στο Αιγαίο. Επί της ουσίας η συγκεκριμένη αποβατική δύναμη του ΝΑΤΟ θα αναλαμβάνει δράση, όταν η τουρκική Ακτοφυλακή επιδεικνύει απροθυμία συνεργασίας και οι λέμβοι με τους πρόσφυγες ξεφεύγουν μέσα από τα… μάτια της.
Mε αποβατικά η επιστροφή μεταναστών
Συγκεκριμένα τα πλοιάρια του ΝΑΤΟ και της Frontex θα κινούνται εντός των ελληνικών και διεθνών χωρικών υδάτων, και θα προσεγγίζουν τις λέμβους πριν αυτές περάσουν από τα τουρκικά στα ελληνικά χωρικά ύδατα και θα τις διατάζουν να γυρίσουν πίσω.

Συνεννόηση
Σε περίπτωση άρνησης ή ναυαγίου τα ταχέα σκάφη της Frontex και του ΝΑΤΟ θα περισυλλέγουν τους ναυαγούς και έπειτα από συνεννόηση με τον Γερμανό διοικητή της ΝΑΤΟϊκής αρμάδας, ο οποίος θα έχει απευθείας επαφή με την Τουρκική Ακτοφυλακή, θα επιστρέφουν τους ναυαγούς στην Τουρκία.
Το παραπάνω σχέδιο θέλησαν προχτές να συζητήσουν με τους Τούρκους στρατηγούς στην Αγκυρα, ΝΑΤΟϊκοί αξιωματούχοι που επέβαιναν στη γερμανική φρεγάτα που αυτές τις μέρες κάνει ανίχνευση της περιοχής του Ανατολικού Αιγαίου, ώστε να βρεθούν τα κατάλληλα σημεία για να κινείται η συμμαχική αρμάδα και με τα ραντάρ να καλύπτονται όλα τα ευαίσθητα – πονηρά σημεία που προωθούνται οι λέμβοι των προσφύγων.
Ομως η μετάβαση των ΝΑΤΟϊκών αξιωματούχων στην Τουρκία έγινε μετ’ εμποδίων, καθώς οι Τούρκοι στρατηγοί αρχικά θέλησαν να τους κάνουν «καψώνι», εξοργίζοντας τους Αμερικανούς που παρατηρούν από το Στρατηγείο της Νάπολης.
Με μικρά και ταχέα σκάφη που θα επιχειρούν σε όλο το μήκος της οριογραμμής με την Τουρκία το ΝΑΤΟ και η FRONTEX σχεδιάζουν να ανακόψουν τις προσφυγικές ροές από τη γειτονική χώρα
Με μικρά και ταχέα σκάφη που θα επιχειρούν σε όλο το μήκος της οριογραμμής με την Τουρκία το ΝΑΤΟ και η FRONTEX σχεδιάζουν να ανακόψουν τις προσφυγικές ροές από τη γειτονική χώρα
Οι Τούρκοι αξίωναν να μην απαιτήσει η Ελλάδα σχέδιο πτήσης για το τουρκικό ελικόπτερο που θα προσνηωνόταν στο γερμανικό πλοίο που έπλεε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Ταυτόχρονα οι Τούρκοι επέμεναν να μη χορηγήσουν διπλωματική άδεια στο γερμανικό πλοίο για να εισέλθει εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, ώστε να προσεγγίσει το τουρκικό ελικόπτερο και να παραλάβει τους ΝΑΤΟϊκούς αξιωματούχους για να τους μεταφέρει στην Αγκυρα.
Η εμπλοκή αυτή εξόργισε τους Αμερικανούς, οι οποίοι διεμήνυσαν στην Τουρκία ότι προβαίνει σε λάθος χειρισμούς με αποτέλεσμα να απομονώνεται στο ΝΑΤΟ.
Τελικώς, η τουρκική φρεγάτα προσέγγισε τον κόλπο της Σμύρνης και σε απόσταση 15 μιλίων από τις τουρκικές ακτές πήγε το ελικόπτερο και πήρε τους ΝΑΤΟϊκούς αξιωματούχους.
Επρόκειτο για την τρίτη (3η) αψυχολόγητη τουρκική πρόκληση του Φεβρουαρίου.
• Η πρώτη (1η) εκδηλώθηκε στη Σύνοδο υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στις 3 Φεβρουαρίου, όταν ο Τούρκος υπουργός Αμυνας φάνταζε «νάνος» μπροστά στους Τούρκους στρατιωτικούς, θέτοντας στο τραπέζι της συζήτησης τις παράλογες αξιώσεις για τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου που επί σαράντα χρόνια προβάλλουν ανεπιτυχώς.
Τελικώς η Τουρκία απομονώθηκε από τους υπόλοιπους 27 του ΝΑΤΟ.
• Η δεύτερη απόπειρα αμφισβήτησης του status quo στην ευρύτερη περιοχή έγινε στα μέσα του Φεβρουαρίου, όταν ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο προσέγγισε ιταλικό ερευνητικό σκάφος που είχε ναυλωθεί από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ για την ακριβή αποτύπωση του βυθού εν όψει διαμόρφωσης της γραμμής από την οποία θα περάσει ο υποθαλάσσιος αγωγός φυσικού αερίου από την Κύπρο προς την Ευρώπη.
Eπειτα από συνεννόηση με τις εμπλεκόμενες δυνάμεις το ΓΕΕΘΑ απέστειλε τη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» στην περιοχή των ερευνών, αναγκάζοντας το τουρκικό σκάφος να απομακρυνθεί.

Το ΓΕΕΘΑ
Εκτός από το εξ Ανατολών μέτωπο με τις ναυτικές επιχειρήσεις και τις «χακί» διπλωματικές συγκρούσεις, το ΓΕΕΘΑ καλείται να συντονίζει εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο τη ροή του προσφυγικού κύματος από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προς την ηπειρωτική Ελλάδα.
Στο ΓΕΕΘΑ συγκροτήθηκε Ειδικό Κέντρο Επιχειρήσεων που σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία έχει συγκεντρώσει σκηνές για 50.000 άτομα, τις οποίες στήνει στην περιοχή του Κιλκίς, ενώ υπάρχει σχέδιο και για τον Νομό Ιωαννίνων.
Στο μεταξύ, το Πολεμικό Ναυτικό με ταχέα σκάφη περισυλλέγει τους πρόσφυγες από τις βραχονησίδες. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αρκετοί πρόσφυγες που είναι οικονομικά ευκατάστατοι κινούνται μόνοι τους εντός της Ελλάδας και βρίσκουν τρόπους προώθησή τους στην κεντρική Ευρώπη με κάθε μέσον.

ΕΘΝΟΣ

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>