«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πράσινο φως για δράση του ρωσικού στρατού στη Συρία

Putin got permission
30 Σεπτεμβρίου 2015 Εκατερίνα Σινέλσικοβα, RBTH
Η Άνω Βουλή ενέκρινε την πρόταση Πούτιν για αποστολή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό. Το σχετικό αίτημα είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ.
Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Ανω Βουλή) σε κλειστή του συνεδρίαση επέτρεψε τη χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό, ικανοποιώντας το αίτημα που κατέθεσε στην Άνω Βουλή ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Προηγουμένως, ο πρόεδρος της Συρίας, Ασαντ, είχε ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία.

 

 

 

 

Όπως τόνισε στις 30 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την απόφαση, ο επικεφαλής του Προεδρικού γραφείου, Σεργκέι Ιβανόφ, ο αριθμός των Ρώσων που προσχωρούν στους τζιχανιστές του «Ισλαμικού Κράτους» αυξάνεται ραγδαία και «φτάνει πλέον όχι τους δεκάδες, και εκατοντάδες, αλλά χιλιάδες», και το πρόβλημα αυτό επιβάλλεται να επιλυθεί μακριά από τη χώρα. Πρόκειται -πρόσθεσε- για μια απόφαση εθνικού συμφέροντος». Ο Σεργκέι Ιβανόφ υπενθύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία ενεργοποιεί τις Ενοπλες Δυνάμεις της για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία στο εξωτερικό, αφού «έκανε το ίδιο στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 στο Τατζικιστάν».

Σχολιάζοντας τη συγκατάθεση για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων, ο γραμματέας Τύπου του προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι «γενικά η χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων σε έδαφος άλλων χωρών είναι δυνατή, είτε ύστερα από ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είτε κατόπιν αιτήματος της νόμιμης κυβέρνησης του κράτους αυτού». Και πρόσθεσε ότι «στην προκειμένη περίπτωση η Ρωσία θα γίνει ουσιαστικά η μοναδική χώρα που θα πραγματοποιήσει αυτή την επιχείρηση σε νόμιμη βάση και συγκεκριμένα ύστερα από αίτημα του νόμιμου προέδρου της Συρίας».

Στο γεγονός ότι όλες οι υπόλοιπες χώρες που πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές στο συριακό έδαφος, ενεργούν παρακάμπτοντας το διεθνές Δίκαιο, επέστησε την προσοχή και ο Σεργκέι Ιβανόφ, λέγοντας ότι «αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά της δικής μας προσέγγισης μ’ εκείνη των Δυτικών. Αυτοί δεν το τηρούν, ενώ εμείς το τηρούμε».
Συμφώνησαν;

Λίγες ημέρες πριν, παραμονές της επετειακής συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι η Ρωσία δεν θα μετάσχει σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της Συρίας είτε άλλων χωρών. «Προς το παρόν, δεν έχουμε τέτοια πρόθεση», είχε πει. Ωστόσο, όπως ανέφερε στην RBTH ο Αλεξέι Αρμπάτοφ, διευθυντής του Κέντρου διεθνούς ασφάλειας του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, η δήλωση του Πούτιν αφορούσε αποκλειστικά τις χερσαίες επιχειρήσεις και «όχι την αεροπορική υποστήριξη, τα πλήγματα από αέρος κατά του Ισλαμικού Κράτους».
Space
Η Ρωσία θα αναπτύξει αεροπορικές δυνάμεις στη Συρία

Την ίδια άποψη εκφράζει και ο αμυντικός αναλυτής, συνταγματάρχης εν αποστρατεία Βίκτορ Λιτόβκιν. «Ο Πούτιν -είπε- είχε κατά νου τις χερσαίες επιχειρήσεις. Σε αυτές η Ρωσία δεν πρόκειται να συμμετάσχει, αλλά δεν έχει απορρίψει την αεροπορική υποστήριξη, τη συλλογή πληροφοριών, τα πλήγματα κατά των βάσεων των τρομοκρατών. Και όπως φαίνεται, κατά τις συνομιλίες με τον Μπαράκ Ομπάμα (πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης), ελήφθησαν κάποιες αποφάσεις για συμμετοχή της Ρωσίας σε αυτή την επιχείρηση».

Τη συμφωνία ανάμεσα στους ηγέτες της Ρωσίας και των ΗΠΑ επιβεβαίωσε η αμερικανική πρεσβεία στη Ρωσία, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Οι πρόεδροι των δύο χωρών συμφώνησαν ότι έχουν κοινά συμφέροντα στη μάχη κατά των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρθηκε από τη διπλωματική αποστολή.
Και μαζί … και χώρια

Πάντως αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία συμφώνησε να προσχωρήσει στο διεθνή συνασπισμό κατά του ΙΚ, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ. Όπως ανέφερε στην RBTH ο διευθυντής του Κέντρου στρατηγικών συγκυριών και ειδικός στον τομέα της διεθνούς ασφάλειας, Ιβάν Κονοβάλοφ, «πιθανότατα θα πρόκειται για μια στενή συνεργασία της Ρωσίας με τους συμμάχους της, το Ιράκ, το Ιράν και τη Συρία». Ουσιαστικά, πρόκειται για μια συνεργασία του ενός συνασπισμού με τον άλλο». Ο Κονοβάλοφ πρόσθεσε πως για τη συμμετοχή ρωσικών αεροσκαφών στις πολεμικές επιχειρήσεις έπρεπε να ληφθεί η σχετική έγκριση του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (η λήψη της απόφασης για το ενδεχόμενο χρήσης των ΕΔ της Ρωσίας είναι στη δικαιοδοσία του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το Σύνταγμα). Την τελευταία φορά προσφυγή σε αυτή τη διαδικασία έγινε το Μάρτιο του περασμένου έτους, όταν η Άνω Βουλή επέτρεψε ομόφωνα στον πρόεδρο της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία. Ο ειδικός υπενθύμισε ότι «τότε δεν είχε υλοποιηθεί».

Φαίνεται πως αυτή τη φορά η Ρωσία σκοπεύει να κάνει χρήση της άδειας που δόθηκε. Όπως είπε ο Σεργκέι Ιβανόφ, όλα τα κοινωνικά και οικονομικά θέματα που συνδέονται με την υποστήριξη του ρωσικού στρατού έχουν ήδη διευθετηθεί, αλλά το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία και τα όπλα που αυτή θα χρησιμοποιήσει, είναι κάτι που για «ευνόητους λόγους» δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί.

http://gr.rbth.com/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>