«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ωστόσο οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιμένουν να μιλούν για την οικονομική θέση της Ελλάδας λες και έχουν εξασφαλίσει την πλήρη γεωπολιτική υποταγή της. Τα γεγονότα μπορεί να τους επιβεβαιώσουν. Αλλά είναι επικίνδυνο στοίχημα.

ΗΠΑ: Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας πιστεύω δεν είναι ένα οικονομικό πρόβλημα,  αλλά γεωπολιτικό!

 

Η διγλωσσία και η υποκρισία των Ευρωπαίων είναι άκρος επικίνδυνη!

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί επέμεναν και εμμένουν στενόμυαλα στον οικονομικό εκβιασμό της Ελλάδας, αψηφώντας την τεράστια γεωπολιτική της σημασία. Το τίμημα διατήρησης των Αθηνών εντός της ευρωπαϊκής πολιτικής τάξης και ασφάλειας αξίζει να πληρωθεί και το δικαιούται.

Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, είναι αξία  ανεκτίμητη!

Όταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναφέρονται στην Ελλάδα, μιλούν τη διάλεκτο των οικονομικών, ανεξάρτητα από τη μητρική τους γλώσσα.  Πιστεύω όμως ότι οι πολιτικοί της ευρωπαϊκής  ηπείρου έχουν διαλέξει λάθος κοινή γλώσσα. Η γεωπολιτική είναι πολύ περισσότερο από την οικονομία, αυτό έπρεπε να είναι το κύριο ζήτημα. Το κόστος του σφάλματος θα είναι μη μετρήσιμο άμα αποσταθεροποιήσουν την Ελλάδα.

 

 

 

 

Να θυμηθούμε ότι μέχρι πολύ πρόσφατα, το 2013, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζητούσαν για συμφωνία εμπορικής ενοποίησης με την Ουκρανία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι διπλωμάτες γνώριζαν τις γεωπολιτικές παραμέτρους αυτής της προσπάθειας. Πράγματι, η συμμετοχή της Ουκρανίας στην Ε.Ε. είχε τεθεί από πολλούς ως μακροπρόθεσμος στόχος. Αλλά οι Βρυξέλλες, απορροφημένες από τις τεχνικές λεπτομέρειες μιας συμφωνίας για το άνοιγμα των αγορών, ίσως απομάκρυναν την προσοχή τους από τη στρατηγική κατάσταση και σήμερα έτσι όπως διαμορφώνετε το Ουκρανικό ζήτημα η Ελλάδα έχει ιδιαίτερο βάρος.

Οι ρωσικές αντιδράσεις στην Ουκρανία πάντα ήταν δύσκολο να προβλεφθούν. Και  κάτω από το πρίσμα της οικονομίας μόνο,  ήταν λάθος επιλογή και οδήγησε τους διπλωμάτες σε λάθος διαδρομή. Αυτό είναι ένα σφάλμα που η Ευρώπη δεν πρέπει  να επαναλάβει στην Ελλάδα.

Οι υπουργοί Οικονομικών συζήτησαν τις απαιτήσεις της Αθήνας για ένα δάνειο δίνοντας χρόνο για διαπραγμάτευση μιας μόνιμης λύσης στα οικονομικά της προβλήματα. Οι ελληνικές απαιτήσεις εγείρουν ερωτήματα για το νομισματικό και το μακροοικονομικό πλαίσιο όλης της οικονομίας της ευρωζώνης και μη βιώσιμου χρέους χωρίς διαγραφή  μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους.

Δεν πρέπει να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις. Αυτά τα θέματα όμως, όσο σημαντικά κι είναι, δεν πρέπει να τυφλώνουν τους πολιτικούς όσον αφορά την τεράστια γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας.

Πρόκειται για μια χώρα που ενώνει τον βορρά με τον νότο, και την ανατολή με τη δύση, όπως καμία άλλη. Αποτελεί το νότιο άκρο του ΝΑΤΟ και η σχέση που απολαμβάνει με Ρωσία, Ιράν, Κίνα και άλλους είναι μοναδική εντός της συμμαχίας. Ακόμη κι αν είναι υψηλό το τίμημα για την ασφαλή διατήρηση των Αθηνών εντός της ευρωπαϊκής πολιτικής τάξης και ασφάλειας, αξίζει να πληρωθεί. Αν και όλοι γνωρίζουμε ότι το χρέος δεν είναι αληθινό, αλλά πλασματικό, εικονικό, χρέος εκβιασμού και κατευθυνόμενης κερδοσκοπίας???

Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για την εξασφάλιση ενός μεγάλου και ασταθούς τμήματος των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. Κι αυτός ο ρόλος θα γίνει ακόμη σημαντικότερος, με τις συγκρούσεις που μαίνονται στη βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Και με τις συμμαχίες που διαμορφώνει είναι προς όφελος της ΕΥΡΩΠΗΣ!

Η στρατηγική σημασία της χώρας ως πυλώνα της Ευρώπης έχει αυξηθεί κι ας έχει συρρικνωθεί η οικονομία της δραματικά. Είναι μία από τις λίγες χώρες της ευρωζώνης που ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις τους προς το ΝΑΤΟ για τις στρατιωτικές δαπάνες (και γι’ αυτό το λόγο είναι από τους σημαντικότερους πελάτες των γερμανικών των γαλλικών και Αμερικανών κατασκευαστών όπλων).

Οι πολιτικοί της υπόλοιπης Ευρώπης είναι κατανοητό να ανησυχούν που θα υποχρεωθούν οι φορολογούμενοι πολίτες τους να πληρώσουν για τις παλαιές δημοσιονομικές ανάγκες  της Ελλάδας. Αλλά πρέπει να θυμούνται επίσης ότι η χώρα δεν αμείβεται επαρκώς για την πολύτιμη συμβολή της στην κοινή άμυνα της Ευρώπης. Το δυσβάστακτο βάρος των εξοπλισμών, σε αναλογία με άλλες χώρες, είναι κατάφωρα σε βάρος των Ελλήνων και το άρμεγμα για δεκαετίες των οικονομιών των Ελλήνων απέφερε τεράστια κέρδη στους Ευρωπαίους, να μην ζητάνε και τα ρέστα οι Ευρωπαίοι πολίτες! Καιρός να σταματήσει, όχι όμως σε βάρος των εξοπλισμών και την στρατιωτική ασφάλεια της Ελλάδος. Αλλά ούτε σε βάρος της αξιοπρεπούς διαβιώσεις των Ελλήνων.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία θα ταρακουνήσουν εκείνους τους Ευρωπαίους που κάποτε θεωρούσαν δεδομένο ότι οι μεταπολεμικές εδαφικές τακτοποιήσεις, ή αλλιώς άνοιγμα πληγών, θα γίνουν σεβαστές από όλους τους θιγόμενους γείτονες. Στην παρατεταμένη, όπως φαίνεται, αντιπαράθεση της δύσης με τη Ρωσία, τα γεωστρατηγικά δεδομένα που κατέχει η Ελλάδα είναι αναντικατάστατα.

Ωστόσο οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιμένουν να μιλούν για την οικονομική θέση της Ελλάδας λες και έχουν εξασφαλίσει την πλήρη γεωπολιτική υποταγή της. Τα γεγονότα μπορεί να τους επιβεβαιώσουν. Αλλά είναι επικίνδυνο στοίχημα. Θα είναι τραγωδία να βάλουν αυτό το στοίχημα στην τύχη, επειδή θα κάνουν στενόμυαλη ανάλυση της κατάστασης. Το δε πείραμα σε βάρος της Ελλάδος ήρθε η ώρα να το πληρώσουν.

Αν το παιχνίδι επιβολής που εκτυλίσσεται ανάμεσα στην Αθήνα και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες καταλήξει στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αφού δεν την βοηθούν διαγράφοντας το χρέος, ή μεγαλο του μέρος, το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από μερικά απλήρωτα δάνεια. Οι ελληνες είναι απρόβλεπτοι, μοιάζουν όταν τους ζορίσεις άδικα, σαν την αγελάδα με την καρδάρα, μόλις την γεμίσεις δίνουν μια κλωτσιά και την χύνουν!!! Τα δε αποτελέσματα θα είναι φρικιαστικά για όλους.

Ο διοικητής της ΕΚΤ Mario Draghi  έχει πει ότι θα κάνει τα πάντα για να σώσει το ευρώ, και τα λοιπά γεράκια της Ευρώπη, πως το εννοούν;;;;

. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα για να κρατήσουν την Ελλάδα  ζωντανή, υγιή στο ευρώ και να διασφαλίσουν την ευρωπαϊκή πολιτική τάξη.

Την ανάλυση έκανε ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>