«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μεγάλο δωμάτιο στην καρδιά του λόφου Καστά δείχνουν οι ακτινογραφίες

του Γιώργου Ροδάκογλου

Ένας κενός χώρος διαμέτρου περίπου 12 μέτρων κάτω από κορυφή του λόφου καταγράφηκε στην πρώτη γεωφυσική διασκόπηση του λόφου Καστά.

Η επιφάνεια του δωματίου βρίσκεται σε βάθος 8 μέτρων και απέχει περίπου 20 μέτρα από το σημερινό κέντρο του λόφου, ενώ βρίσκεται στην ίδια ευθεία από την είσοδο που αποκαλύφθηκε η πύλη του ταφικού μνημείου. Εκτιμάτε ότι ο συγκεκριμένος χώρος έως τη βάση του έχει πολύ μεγαλύτερη διάμετρο αφού σαρώθηκε μόνο η επιφάνεια του λόγω του ότι η ισχύς του μηχανήματος δεν ήταν μεγάλης εμβέλειας.

Ο τύμβος σκαναρίσθηκε με γεωραντάρ C.P.R και η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε είναι κατάλληλη για τη σάρωση λόφων ταφής. Αυτό που καταγράφει το μηχάνημα είναι ο αέρας ως κενό ενός χώρου, ενώ δεν καταγράφει ευγενή μέταλλα όπως χρυσό και ασήμι .Εάν εφαρμοζόταν η μέθοδος της ηλεκτρικής τομογραφίας, κάτι που έως τώρα δεν έγινε γνωστό, οι αρχαιολόγοι θα είχαν στα χέρια τους ολόκληρη την κάτοψη του τάφου. Πάντως σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν ότι δεν βαδίζουν στα τυφλά.

Το σκανάρισμα του τύμβου έγινε τον Ιούλιο του 2013 από τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας του ΤΕΙ Σερρών Κωνσταντίνο Παπαθεοδώρου και έναν ακόμα συνεργάτη του από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Τhousandnews.gr oι δυο ερευνητές σάρωσαν το λόφο Καστά σε μήκος 100 μέτρων. Η σάρωση έγινε από τη βάση που σήμερα, είναι η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου έως την άλλη πλευρά και σε πλάτος 60 εκατοστών.

Οι δυο επιστήμονες ανέβηκαν και κατέβηκαν τον λόφο με το γεωραντάρ ενώ τα δεδομένα που κατέγραψαν τα παρέδωσαν στην Κατερίνα Περιστέρη ως ένα καλό όπλο ένδειξης στα χέρια της για την έναρξη της ανασκαφής του λόφου Καστά.

Λίγες μέρες αργότερα η επικεφαλής της ΚΗ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων νομού Σερρών απευθύνθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ζήτησε να γίνει η ηλεκτρομαγνητική σάρωση του λόφου με την ποιο εξελιγμένη μέθοδο, της ηλεκτρικής τομογραφίας η οποία μπορεί να δώσει αποτελέσματα ακριβείας. Το αίτημα της όμως αυτό, δεν προχώρησε άγνωστο γιατί.
Ανάλογη ηλεκτρική τομογραφία στο λόφο Καστά σύμφωνα με πληροφορίες, είχε γίνει και πριν από 20 χρόνια από το Πανεπιστήμιο Πατρών ωστόσο τα αποτελέσματα της παρέμειναν άγνωστα . Ακόμα και η ίδια η κυρία Περιστέρη τα αγνοούσε. Έτσι με την αρχαιολογική της εμπειρίας και με οδηγό το ένστικτο της αποφάσισε να ξεκινήσει τις ανασκαφές στο λόφο Καστά ως συνέχεια του έργου του Δημήτρη Λαζαρίδη.

«Κληθήκαμε να κάνουμε στον αρχαιολογικό χώρο του τύμβου Καστά μια εφαρμοσμένη γεωφυσική διασκόπηση με τη χρήση γεωραντάρ, το οποίο έστειλε ηλεκτρομαγνητικά κύματα στο έδαφος. Τα αποτελέσματα δόθηκαν στον εντολέα μας, την ΚΗ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων», περιορίστηκε να πει ο κύριος. Παπαθεοδώρου, όταν ρωτήθηκε σχετικά ενώ για περισσότερες πληροφορίες παρέπεμψε στην κυρία Περιστέρη

Αυτή ήταν η πρώτη σάρωση του λόφου Καστά ενώ δεν αποκλείεται να ακολούθησαν και άλλες. Εκτιμάτε πάντως ότι η Κατερίνα Περιστέρη δεν βαδίζει στα τυφλά και ήδη γνωρίζει ,για το τι έχει να αντικρίσει , πρέπει όμως να το επιβεβαιώσει και να το τεκμηριώσει με βάση την αρχαιολογία . Για αυτό το λόγο δεν προβαίνει σε δηλώσεις και περιορίζεται αυστηρά στο επιστημονικά τεκμηριωμένο ανασκαφικό της έργο.

Η μέθοδος GPR (γεωραντάρ) ανήκει στις ηλεκτρομαγνητικές γεωφυσικές ερευνητικές μεθόδους . Αρχή λειτουργίας αυτής της μεθόδου είναι η εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων από τον πομπό της κεραίας , τα οποία αντανακλούνται από τα όρια ή από αντικείμενα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους , και κατόπιν καταγράφονται στον δέκτη της κεραίας. Κατά την διάρκεια της σάρωσης ο χειριστής παρακολουθεί ήδη στην οθόνη με την μορφή κυματομορφής τα αποτελέσματα.ανάλογα με τα χρώματα που έχει ορίσει ο ίδιος στο μηχάνημα.
To πλάτος του λαμβανόμενου σήματος εξαρτάται από την διαφορά των ηλεκτρομαγνητικών χαρακτηριστικών των υλικών τα οποία αποτελούν το αντικείμενο της εξέτασης .
Η υψηλή οριζόντια και κάθετη ανάλυση ,η μεγάλη ταχύτητα συλλογής στοιχείων καθώς και ο καλός έλεγχος του βάθους καθιστούν αυτή τη μέθοδο σαν μια από τις πιο κατάλληλες γεωφυσικές μεθόδους

http://www.thousandnews.gr/

Μοιραστείτε το!

2 comments to Μεγάλο δωμάτιο στην καρδιά του λόφου Καστά δείχνουν οι ακτινογραφίες

  • Κώστας

    Εύγε για την γλώσσα που χρησιμοποιείς για τα καθάρματα που ξεπουλούν την πατρίδα, λες και είναι ιδιοκτησία τους.
    Eλπίζω να έρθη γρήγορα η ημέρα που ο λαός θα τους κρεμάσει όλους μαζίσε μια βελανιδιά και να τους αφήσει εκεί για παραδειγματισμό.
    Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι να ξεφορτωθούμε όλους αυτούς που μας κουβάλησαν εδώ και δολοφωνούν, βιάζουν, ληστεύουν και βασανίζουν τους γηγενείς Έλληνες.

    • Αγαπητέ φίλε καλήμερα, προσπαθώ όσο μπορώ ακόμα να κρατιέμαι σε πολιτισμένα επίπεδα, αλλά με τόση προδοσία και με αυτά τα ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ δεν τα καταφέρνω πάντα. Καλό ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>