«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Επανάσταση τώρα!

Αθήνα 14 Σεπτεμβρίου 2012.

Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.

Χρειαζόμαστε κατεπειγόντως μιαν Επανάσταση. Και τη χρειαζόμαστε τώρα!

Μια επανάσταση που να τα’ αλλάξει όλα. Την οικονομία, την παιδεία, τον πολιτισμό, την άμυνα, την ασφάλεια, την υγεία, την παραγωγικότητα, τη δικαιοσύνη. Όλα όσα νοούνται ως συστατικά μιας ευνομούμενης, ελεύθερης και δημοκρατικής κοινωνίας.

 

Παλιότερα, στη μεταπολίτευση, «παπαγαλίζαμε» μια μαρξιστική «καραμέλα», την οποία ακόμη και εντελώς μονότονα/κουραστικά, επαναλαμβάνει και μέχρι σήμερα, ένα τμήμα της «αριστεράς». Της ροζουλί και της σταλινικής: Την «καραμέλα» των «επαναστατικών συνθηκών».

Επαναστατικές συνθήκες τις οποίες ανέμενε και ακόμη αναμένει η αριστερά, όπως οι χιλιαστές, αναμένουν κάθε χρόνο, το… τέλος του κόσμου. Με την προοπτική τους, να απομακρύνεται συνεχώς, την ίδια ώρα που «οι άλλοι με τα σπιρούνια, παίζουν μονότερμα και έχουν όλα τα χαρτιά κρυμμένα στο μανίκι τους». Και φυσικά με την αριστερά, είτε να παραμένει αρτηριοσκληρωτική – στη σταλινική της έκφραση – σε μια μόνιμη περιφορά πτωμάτων, είτε να έχει μετεξελιχθεί σε ένα ελευθεριακό-νεοταξίτικο (ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ….) κατασκεύασμα.

Ας αφήσουμε όμως την εδώ και χρόνια νεκρή αριστερά και να απαντήσουμε στο ερώτημα: Υπάρχουν σήμερα αυτές οι «επαναστατικές συνθήκες»;

Η απάντηση – θεωρητικά τουλάχιστον – είναι σαφέστατη: ΝΑΙ.

Όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, για να προχωρήσει η κοινωνία στη μετεξέλιξή της, είναι εδώ:

1.   Πλήρης διάλυση του κοινωνικού ιστού.

2.   Πλήρης ανισορροπία στη κοινωνική συνοχή.

3.   Πλήρης καταστροφή του παραγωγικού δυναμικού.

4.  Πλήρης αναξιοπιστία του πολιτικού προσωπικού της χώρας, του βουτηγμένου ως το λαιμό στη διαφθορά.

5.  Πλήρης ανυπαρξία των θεσμών (δικαιοσύνη, ασφάλεια, παιδεία, υγεία κλπ) και των μηχανισμών διαρθρωτικής παρέμβασης τους, στον κορμό της κοινωνίας.

6.   Πλήρης απαξίωση της ιστορικής/πολιτισμικής συνέχεια του Έθνους.

7.  Πλήρης εξευτελισμός της αξιοπρέπειας, εθνικής, συλλογικής και ατομικής, μέσα από μια συνολική και κατά μέτωπο επίθεση στη Πατρίδα και τον Λαό.

Είναι όμως αυτά τα στοιχεία ικανά να λειτουργήσουν ως η βάση εκείνη, πάνω στην οποία θα μπορούσε να χτισθεί μια επαναστατική πρακτική, οποιουδήποτε είδους, ειρηνική ή ακόμη αιματηρή;

Και πάλι η απάντηση έρχεται με φυσικό και αβίαστο τρόπο, μέσα από την ίδια την ιστορία των ανθρωπίνων κοινωνιών: ΟΧΙ.

Και αυτό για τους παρακάτω λόγους, που έχουν να κάνουν με την «αιχμαλωσία και τη χειραγώγηση», της ελληνικής κοινωνίας:

1.   Ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού Λαού, πιστεύει ακόμη πως το αμαρτωλό, διαχειριστικό δίπολο, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μπορεί να λύσει τα προβλήματά του, παίρνοντας και άλλα δανεικά και φυσικά μοιράζοντάς τα σε αυτό. Όπως εξ’ άλλου για χρόνια έκανε, με τη λογική του Πάγκαλου, «μαζί τα φάγαμε».

2.   Ο χώρος των εργαζομένων, είναι διασπασμένος σε τρείς μεγάλες και σαφώς αντιπαραγωγικές/αντιεπαναστατικές ομάδες: Σε αυτούς που είναι συντεταγμένοι στα κρατικοδίαιτα συνδικάτα, σε αυτούς που τρέχουν πίσω από τις επαναστατικές γυμναστικές του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και σε αυτούς που τάχουν παρατήσει, κοιτώντας την «πάρτη» τους και το σπίτι τους, «μπας και σωθούν».

3.   Στο χώρο της πολιτικής «αντίστασης» τώρα, διακρίνουμε τις εξής, τις επίσης αντιπαραγωγικές και αντιεπαναστατικές κατηγορίες: Αυτούς που πιστεύουν στους παπανδρεογεννείς «μεσσίες» τύπου Τσίπρα, σε αυτούς που πιστεύουν εντελώς μεταφυσικά σε μονοπρόσωπες «επαναστατικές μεγαλοστομίες» τύπου Καμένου, σε αυτούς που είναι έτοιμοι να πιστέψουν σε κάθε τσαρλατάνο από τους δεκάδες που κυκλοφορούν στην πιάτσα και τους τάζουν λύσεις «δια πάσαν νόσον και δια πάσαν μαλακίαν». Και τέλος: Σε αυτούς που πιστεύουν πως οσονούπω θα βγει ο Στάλιν από τον τάφο του για να ξαναστήσει… σοβιέτ και σε αυτούς που εντελώς πρόσφατα, νεκρανάστησαν τον Αδόλφο και πιστεύουν πως με τάγματα εφόδου και αγκυλωτούς σταυρούς, θα ανακατώσουν τη βρώμικη σούπα της πραγματικότητας και «δεν μπορεί. Κάτι καλό μπορεί να βγει από αυτό».

Το κεντρικό πολιτικοεπιστημονικό συμπέρασμα που βγαίνει από αυτήν την θεώρηση, είναι τελικά πως ο ελληνικός Λαός, σε αυτήν τουλάχιστον την φάση του, δεν έχει ακόμη στραφεί στο κυρίαρχο μηχανισμό ριζοσπαστικοποίησής του: Στην αντιμετώπιση δηλαδή των πολλαπλών προβλημάτων ως ΕΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ, ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. Αρνείται δηλαδή ακόμη ο Λαός να αποδεχθεί πως ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ, ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Και κατά συνέπεια, αρνείται – ακόμη τουλάχιστον – ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.

Πάντα θεωρητικά, αν ο Λαός άκουγε τη φωνή του Πατριωτικού Μετώπου, από πέρσι κιόλας και από τις κινητοποιήσεις του Συντάγματος, η Πατρίδα και ο Λαός μας, θα βρίσκονταν ήδη σε άλλο δρόμο: Σε αυτόν της Ισλανδίας πχ. Όπου χωρίς να «ανοίξει μύτη», θα προχωρούσε ήδη σε Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, θα «έμπαινε» ειρηνικά στη Βουλή, θα επέβαλε το νέο Αμεσοδημοκρατικό Σύνταγμα και βάσει αυτού, θα τιμωρούσε τους ενόχους και φυσικά θα προχωρούσε στην αναδιάρθρωση της οικονομίας της χώρας αλλά και του συνόλου του θεσμικού της πλαισίου, ως οργανωμένη κοινωνία. Όπως και πάλι η Ισλανδία, η οποία έχει ήδη στείλει Πρωθυπουργούς στη φυλακή και έχει σήμερα δείκτες ανάπτυξης πάνω από 4%. Ενώ παράλληλα μετατρέπεται σε μια από τις πιο κοινωνικοκεντρικές και ευνομούμενες χώρες στον κόσμο.

Η λύση παραμένει στα χέρια μας, αν απλά απεγκλωβιστούμε από τη λογική των σωτήρων και μεσσιών. Και για να μετατρέψουμε την «επαναστατική διάθεση» σε «επαναστατική πρακτική», θα πρέπει να το αποφασίσουμε πρώτα. Και για αυτή την απόφαση, χρειάζεται να ξεκουνηθούμε από τις πολυθρόνες μας όπως από την άλλη πλευρά, να ξεκολλήσουμε από τις αριστεροδέξιες ιδεολογικοπολιτικές αγκυλώσεις.

Το Πατριωτικό Μέτωπο είναι εδώ και σας περιμένει. Όχι για να σας «διοικήσει», όχι για να σας προσφέρει έτοιμες λύσεις. Αλλά πολύ απλά, ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Από κει και πέρα, όπως πολλαπλά αποδείχθηκε από τους σύγχρονους αγώνες των Λαών ανά την υφήλιο, οι λύσεις υπάρχουν και μας περιμένουν:

1.    Συμφωνούμε στο πέρασμα όλων των εξουσιών στο Λαό.

2.    Προχωράμε σε Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

3.    Παίρνουμε τη Βουλή και όλα τα θεσμικά όργανα στα χέρια μας.

4.   Στέλνουμε στη φυλακή τους ενόχους, κατάσχουμε τις περιουσίες τους και τις αποδίδουμε σε διαδικασία κήρυξης του χρέους ως επαχθούς, στους δανειστές/τοκογλύφους. Διώχνουμε ΔΝΤ και ΤΡΟΙΚΑ.

5.   Ελέγχουμε την ρευστότητα με την Κρατική πια Τράπεζα της Ελλάδος και την προωθούμε στους τομείς της οικονομίας όπως η πρωτογενής, οι μικρομεσαίες κλπ.

6.    Στηρίζουμε την εθνική παραγωγή με αντισταθμιστικά και άλλα μέτρα προστασίας της, μέχρι τουλάχιστον την εξισορρόπηση όλων των τύπων των ισοζυγίων. Του διατροφικού, των συναλλαγών, του εμπορίου κλπ.

7.  Ανασυγκροτούμε τους θεσμούς: Ορκωτά δικαστήρια, Παλλαϊκή Άμυνα, Δημοψηφίσματα, Ανακλητότητα όλων των μορφών αιρετής διοίκησης και ακυρωτικότητα σε όλες τις πράξεις τους. Όλα όσα συναποτελούν τη δική μας πολιτική κληρονομιά της Άμεσης Δημοκρατίας, την οποία γεύονται δυστυχώς Λαοί όπως πχ ο Ελβετικός, ενώ εμείς θα έπρεπε ως «φυσικοί κληρονόμοι της», να απολαμβάνουμε πρώτοι και καλύτεροι τους καρπούς της.

«Περίεργα και πρωτόγνωρα πράγματα λέει τούτος» θα μου πείτε δικαιολογημένα. Αλλά θα σας απαντήσω με ένα πάρα πολύ απλό επιχείρημα, που δεν πατάει σε φληναφήματα, θολωαριστερισμούς και φασιστικά προνουντσιαμέντα, αλλά στην ίδια στερεή και αποδεδειγμένη ιστορική πραγματικότητα: Η Αργεντινή τα κατάφερε. Η Ισλανδία τα κατάφερε. Ο Ισημερινός τα κατάφερε. Η Ελβετία του Καποδίστρια τόχει καταφέρει εδώ και 200 χρόνια. Η Βενεζουέλα τα κατάφερε. Η Βολιβία τα κατάφερε. Η Ουγγαρία προχωράει. Η Ρουμανία προχωράει. Η Τσεχία προχωράει. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, οι Λαοί προχωρούν με τα Κινήματά τους, στην Άμεση Δημοκρατία. Εχθρό των νεοταξιτών, εχθρό των τοκογλύφων, εχθρό των στρατοκρατών, εχθρό των αστυνομικών κρατών. ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Δώστε στο Πατριωτικό Μέτωπο τη δύναμη, να σας παραδώσει την Άμεση Δημοκρατία.

Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης

Γραφεία Αθηνών: 
Διδυμοτείχου 15-17, 
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626 
http://www.pamet.gr 
pametopo@gmail.com 

«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr
allilegion@gmail.com

Μοιραστείτε το!

1 comment to Επανάσταση τώρα!

 • Περαστικος

  Kαλημερα Βιταλη μεγαλε ηγετη.
  Λες οτι:
  Χρειαζόμαστε κατεπειγόντως μιαν Επανάσταση. Και τη χρειαζόμαστε τώρα!
  Μια επανάσταση που να τα’ αλλάξει όλα. Την οικονομία, την παιδεία, τον πολιτισμό, την άμυνα, την ασφάλεια, την υγεία, την παραγωγικότητα, τη δικαιοσύνη. Όλα όσα νοούνται ως συστατικά μιας ευνομούμενης, ελεύθερης και δημοκρατικής κοινωνίας.

  Απαντηση:Δεν γινετε να υπαρξει επανασταση, μονο εμφυλιος με περισσοτερα απο 4-5 στρατοπεδα. Και καποιοι θα υπερεχουν σε αριθμο και θα ειναι οι αριστεροι γιατι θα εχουν συμμαχους τους παρανομους μεταναστες-οραματιστες-ιδεολογικα τζιχαντιστες.

  λες οτι:
  Παλιότερα, στη μεταπολίτευση, «παπαγαλίζαμε» μια μαρξιστική «καραμέλα», την οποία ακόμη και εντελώς μονότονα/κουραστικά, επαναλαμβάνει και μέχρι σήμερα, ένα τμήμα της «αριστεράς». Της ροζουλί και της σταλινικής: Την «καραμέλα» των «επαναστατικών συνθηκών».
  Επαναστατικές συνθήκες τις οποίες ανέμενε και ακόμη αναμένει η αριστερά, όπως οι χιλιαστές, αναμένουν κάθε χρόνο, το… τέλος του κόσμου. Με την προοπτική τους, να απομακρύνεται συνεχώς, την ίδια ώρα που «οι άλλοι με τα σπιρούνια, παίζουν μονότερμα και έχουν όλα τα χαρτιά κρυμμένα στο μανίκι τους». Και φυσικά με την αριστερά, είτε να παραμένει αρτηριοσκληρωτική – στη σταλινική της έκφραση – σε μια μόνιμη περιφορά πτωμάτων, είτε να έχει μετεξελιχθεί σε ένα ελευθεριακό-νεοταξίτικο (ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ….) κατασκεύασμα.

  Απαντηση: Συμφωνω και βαζω μεσα και τους δημοσιογραφους-συμφεροντολογους-ψευτες-απατεωνες-παραπλανητες.

  Λες οτι:
  Ας αφήσουμε όμως την εδώ και χρόνια νεκρή αριστερά και να απαντήσουμε στο ερώτημα: Υπάρχουν σήμερα αυτές οι «επαναστατικές συνθήκες»;
  Η απάντηση – θεωρητικά τουλάχιστον – είναι σαφέστατη: ΝΑΙ.

  Απαντηση: ΟΧΙ δεν υπαρχουν ελπιδες για επανασταση. Οταν υπαρχουν ποταμια ελιες βατομουριες και τουλιπες… Δεν…

  Λες οτι:
  Ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού Λαού, πιστεύει ακόμη πως το αμαρτωλό, διαχειριστικό δίπολο, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μπορεί να λύσει τα προβλήματά του, παίρνοντας και άλλα δανεικά και φυσικά μοιράζοντάς τα σε αυτό. Όπως εξ’ άλλου για χρόνια έκανε, με τη λογική του Πάγκαλου, «μαζί τα φάγαμε».

  Απαντηση: Μου αρεσει ετσι οπως το θετεις. Εχεις απολυτο δικαιο. Αυτο το κοματι πιστευει οτι θα λυσει τα δικα του προβληματα και οχι των παιδιων του.

  Λες οτι:
  Ο χώρος των εργαζομένων, είναι διασπασμένος σε τρείς μεγάλες και σαφώς αντιπαραγωγικές/αντιεπαναστατικές ομάδες: Σε αυτούς που είναι συντεταγμένοι στα κρατικοδίαιτα συνδικάτα, σε αυτούς που τρέχουν πίσω από τις επαναστατικές γυμναστικές του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και σε αυτούς που τάχουν παρατήσει, κοιτώντας την «πάρτη» τους και το σπίτι τους, «μπας και σωθούν».

  Απαντηση: Υπαρχει και αλλη μια ομαδα που τα εχει παρατησει και που λεγετε: Οποιον παρει ο Χαρος.

  Λες οτι:
  Στο χώρο της πολιτικής «αντίστασης» τώρα, διακρίνουμε τις εξής, τις επίσης αντιπαραγωγικές και αντιεπαναστατικές κατηγορίες: Αυτούς που πιστεύουν στους παπανδρεογεννείς «μεσσίες» τύπου Τσίπρα, σε αυτούς που πιστεύουν εντελώς μεταφυσικά σε μονοπρόσωπες «επαναστατικές μεγαλοστομίες» τύπου Καμένου, σε αυτούς που είναι έτοιμοι να πιστέψουν σε κάθε τσαρλατάνο από τους δεκάδες που κυκλοφορούν στην πιάτσα και τους τάζουν λύσεις «δια πάσαν νόσον και δια πάσαν μαλακίαν». Και τέλος: Σε αυτούς που πιστεύουν πως οσονούπω θα βγει ο Στάλιν από τον τάφο του για να ξαναστήσει… σοβιέτ και σε αυτούς που εντελώς πρόσφατα, νεκρανάστησαν τον Αδόλφο και πιστεύουν πως με τάγματα εφόδου και αγκυλωτούς σταυρούς, θα ανακατώσουν τη βρώμικη σούπα της πραγματικότητας και «δεν μπορεί. Κάτι καλό μπορεί να βγει από αυτό».

  Απαντηση: Σε αυτες τις ομαδες θα δουμε πολυ μεγαλο χαφιεδελικι.

  Λες οτι:
  Το κεντρικό πολιτικοεπιστημονικό συμπέρασμα που βγαίνει από αυτήν την θεώρηση, είναι τελικά πως ο ελληνικός Λαός, σε αυτήν τουλάχιστον την φάση του, δεν έχει ακόμη στραφεί στο κυρίαρχο μηχανισμό ριζοσπαστικοποίησής του: Στην αντιμετώπιση δηλαδή των πολλαπλών προβλημάτων ως ΕΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ, ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. Αρνείται δηλαδή ακόμη ο Λαός να αποδεχθεί πως ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ, ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Και κατά συνέπεια, αρνείται – ακόμη τουλάχιστον – ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.

  Απαντηση: Αν παρει ο λαος την υποθεση στα χερια του θα ειμαστε πολυ χειροτερα απο οτι τωρα.

  Λες οτι:
  Πάντα θεωρητικά, αν ο Λαός άκουγε τη φωνή του Πατριωτικού Μετώπου, από πέρσι κιόλας και από τις κινητοποιήσεις του Συντάγματος, η Πατρίδα και ο Λαός μας, θα βρίσκονταν ήδη σε άλλο δρόμο: Σε αυτόν της Ισλανδίας πχ. Όπου χωρίς να «ανοίξει μύτη», θα προχωρούσε ήδη σε Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, θα «έμπαινε» ειρηνικά στη Βουλή, θα επέβαλε το νέο Αμεσοδημοκρατικό Σύνταγμα και βάσει αυτού, θα τιμωρούσε τους ενόχους και φυσικά θα προχωρούσε στην αναδιάρθρωση της οικονομίας της χώρας αλλά και του συνόλου του θεσμικού της πλαισίου, ως οργανωμένη κοινωνία. Όπως και πάλι η Ισλανδία, η οποία έχει ήδη στείλει Πρωθυπουργούς στη φυλακή και έχει σήμερα δείκτες ανάπτυξης πάνω από 4%. Ενώ παράλληλα μετατρέπεται σε μια από τις πιο κοινωνικοκεντρικές και ευνομούμενες χώρες στον κόσμο.

  Απαντηση: Εγω προσωπικά στηριζω εδω και χρονια και ειμαι φιλος του πατριωτικου μετωπου και αναμενω κατι καλυτερο απο αυτο.

  Λες οτι:
  Η λύση παραμένει στα χέρια μας, αν απλά απεγκλωβιστούμε από τη λογική των σωτήρων και μεσσιών. Και για να μετατρέψουμε την «επαναστατική διάθεση» σε «επαναστατική πρακτική», θα πρέπει να το αποφασίσουμε πρώτα. Και για αυτή την απόφαση, χρειάζεται να ξεκουνηθούμε από τις πολυθρόνες μας όπως από την άλλη πλευρά, να ξεκολλήσουμε από τις αριστεροδέξιες ιδεολογικοπολιτικές αγκυλώσεις.

  Απαντηση: Αυτο ειναι ολο το προβλημα,οι αριστεροδεξιες ιδεολογιες-μπουρδολογιες-ψεμα και κακο-ανυπαρκτες εννοιες.
  Ο Ελληνας θα σταματησει να σκεφτεται ετσι μονο οταν θα εχει για φαγητο τα σκατα του παρανομου μεταναστη. Αλλα τοτε θα ειναι πολυ αργα.
  ΚΚΣΥΔΗΑΡ Θα ειναι η κατασταση μη αναστρεψιμη.
  Βλεπεις, τον Ελληνα τον προσεχουνε οι τσαρλατανοι πολιτικοι ντοπιοι και ξενοι. Του παρεχουν ακομα ολα τα κονφορ.
  Και πιστεψε με θα του τα παρεχουν για πολλα χρονια ακομα και δεν προκειτε να γινει τιποτα. Ας μην ονειρευομαστε επαναστασεις και αλλες καταστασεις. Σε καμια 20 χρονακια και βλεπουμε τι θα εχουν να αντιμετωπισουν τα παιδια μας.
  Παντως αυτην την στιγμη αυτο το πραγμα Ελλαδα δεν ειναι.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>