«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαδίμηρο Πούτιν, Έλληνες Πολίτες, με καταγωγή από τη Ρωσία, την Ουκρανία και την πρώην ΕΣΣΔ ζητούν από το Ρώσο Πρόεδρο να λειτουργήσει ως «ομπρέλα προστασίας» στην επιδρομή των «δυτικών» τοκογλύφων

Αθήνα 6 Ιουνίου 2014.

Αξιότιμε κ. Πούτιν…

Με ανοιχτή τους επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαδίμηρο Πούτιν, Έλληνες Πολίτες,  με καταγωγή από τη Ρωσία, την Ουκρανία και την πρώην ΕΣΣΔ ζητούν από το Ρώσο Πρόεδρο να λειτουργήσει ως «ομπρέλα προστασίας» στην επιδρομή των «δυτικών» τοκογλύφων.

Στην ανοιχτή αυτή επιστολή, ζητούν από τον Πούτιν να παρέμβει δυναμικά στην προσπάθεια χειραγώγησης των κρατών από τους «δυτικούς» τοκογλύφους όπως αναφέρουν.

Στην επιστολή τους, την οποία το Πατριωτικό Μέτωπο, διαβίβασε επίσημα στους συνεργαζόμενους στο πλαίσιο της Ευρασιατικής Ένωσης φορείς της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Μόσχα (δείτε την επιστολή στα ρωσικά) αφού εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον Ρώσο Πρόεδρο, παραθέτουν και τα προβλήματα που υφίσταται ο ελληνικός λαός από τη σκληρή και απάνθρωπη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η Τρόικα και το ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Η επιστολή αυτή, πέρα από το ουσιαστικό της περιεχόμενο, καταδεικνύει και την πλήρη πια στροφή της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού Λαού, προς τη Ρωσία. Μια πραγματικότητα, η οποία ήδη καταγράφτηκε και από τη σχετική πιλοτική δημοσκόπηση που διενήργησε το Πατριωτικό Μέτωπο.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

Προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαδίμηρο Βλαντιμίροβιτς Πούτιν.

Αξιότιμε Κύριε Πούτιν!

Επιτρέψτε μας εκ μέρος όλων των Ελλήνων, οι οποίοι προέρχονταν από διαφορετικές δημοκρατίες της πρώην ΕΣΣΔ και ζουν σήμερα στην Ελλάδα, να εκφράσουμε τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη για την έγκαιρη και κατάλληλη απάντηση στην προσπάθεια επιδρομής και κατάσχεσης της Ουκρανίας.

Τα δύο τελευταία χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση κατεχόμενης χώρας. Κάθε νόμος μπορεί να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων μόνο με την έγκριση της «Τρόϊκας», δηλαδή, της ηγεσίας μας από έξω, πολλοί από τους πρόσφατους νόμους που θεσπίστηκαν έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας. Τα έσοδα των κατοίκων μειώθηκαν κατά το ήμισυ, οι φόροι δεκαπλασιάστηκαν, οι άνθρωποι εξαθλιώνονται, η ανεργία έφθασε το 40 %, καθώς και στις οικογένειες των μεταναστών – πάνω από 70 %. Η Ελλάδα σήμερα δέχεται βοήθεια (δάνεια) από τους ευρωπαίους συμμάχους μας και το ΔΝΤ . Σε αντάλλαγμα για την «φιλία» τους η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει όχι μόνο τα φυσικά και άλλα πλούτη της, αλλά και την ίδια της ανεξαρτησία.

Οι Ουκρανοί αδέρφια μας πρέπει να σκεφθούν πολύ καλά και να εξετάσουν το θέμα πριν εμπιστευθούν την χώρα τους και τον λαό τους στους «δυτικούς» τοκογλύφους. Επικροτούμε την κυβέρνηση της Κριμαίας στην επιδίωξη για την παροχή ασφάλειας για τον λαό της και υποστηρίζουμε την ιστορική απόφαση της για την επανένωση με τη Ρωσία. Σε περίπτωση εάν η Κρατική Δούμα της Ρωσίας και εσείς, ως Πρόεδρος, θα συμφωνήσετε να δεχτείτε την Κριμαία, με τον πολυεθνικό λαό της στο σύνολο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αυτό θα κριθεί από μας ως επαναφορά της ιστορικής δικαιοσύνης. Και είναι δίκαιο να πούμε ότι η Κριμαία ήταν πάντα ρώσικη, και στους πολέμους προστατεύοντας την σκοτώθηκαν πολλοί Ρώσοι στρατιώτες, καθώς και οι Έλληνες, που ζουν στη χερσόνησο από αρχαία χρόνια (το περίφημο ελληνικό Τάγμα Μπαλακλάβα, το Τάγμα Ελληνίδων “Αμαζόνων” κ.λπ.).

Είμαστε σίγουροι ότι οι δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας στην Κριμαία θα βρουν στο πρόσωπο της Ρωσίας και του ρωσικού λαού την υπεράσπιση από τους κακοποιούς και φασιστές του “Μαϊντάν”. Τα εκατομμύρια απλών Ελλήνων τρέφουν μεγάλο σεβασμό και ελπίδες προς την χώρα σας και το λαό της Ρωσίας που έχει την ίδια θρησκεία.

Με την ευκαιρία, επιτρέψτε μας να σας δώσουμε συγχαρητήρια για τον τίτλο “Leader of the Year” που πολύ επάξια σας έχει απονέμει. Τον τίτλο σας το δικαιολογήσατε και για άλλη μια φορά το επιβεβαιώσατε φέτος.

Με εκτίμηση,

Ζελίλωφ Ιωάννης – μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου των Συμπατριωτών της Ρωσίας, Συντονιστής Κοινωνικού – Πολιτικού Κινήματος “Έλληνο – Ρωσική Συμμαχία”, Μάστερ του αθλητισμού της ΕΣΣΔ στην Ελληνορωμαϊκή πάλη και στην πάλη “Σάμπο”,

Μπαλαμπανίδης Κλιμέντιος – Συντονιστής Κοινωνικού – Πολιτικού Κινήματος “Έλληνο – Ρώσικη Συμμαχία “, PhD. Φυσικών Επιστημών».

Ακόμη, σε ανοιχτή επιστολή και διάγγελμα, την οποία υπογράφουν επίσης Έλληνες καταγόμενοι από την πρώην Σοβιετική Ένωση, αναφέρεται:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

            Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα «πληρώνει» την κρίση, που ταλανίζει όλη την Ευρώπη. Πληρώνει την ανόητη (για να μην πούμε πιο βαριά κουβέντα) πολιτική των αρχηγών της, που έριξαν την χώρα στα πλοκάμια του ΔΝΤ, στα πλοκάμια των παγκόσμιων τοκογλύφων.

Υποφέρει από αυτή την εγκληματική πολιτική ο λαός. Οι νόμοι, που ψηφίζονται από το ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι αντίθετοι με το Σύνταγμα της χώρας. Οι φόροι δεκαπλασιάστηκαν, ο λαός γίνεται όλο και πιο φτωχός. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να αγοράσει τα πιο αναγκαία. Καθημερινά κλείνουν δεκάδες επιχειρήσεις. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απολύονται. Με άμεση εντολή της ευρωπαϊκής τρόικας, έκλεισαν ακόμα και οι επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας της Ελλάδας. Η ανεργία στην χώρα πήρε τις απίστευτες για την Ευρώπη διαστάσεις (40 %). Κάθε τέσσερεις μήνες ανεβαίνει η αξία του ηλεκτρικού ρεύματος. Αφανίζεται η Πρόνοια, κλείνουν τα νοσοκομεία, όλο και λιγότερα είναι τα επιδοτούμενα φάρμακα. Αφανίζεται η Παιδεία: κλείνουν τα  σχολεία, απολύονται οι εκπαιδευτικοί. Οι ηλικιωμένοι Έλληνες, που «ευθύνονται» για το γεγονός, ότι γεννήθηκαν πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, με εντολή και υπό την καθοδήγηση της τρόικας χάνουν τα πενιχρά βοηθήματα, που τους αναλογούσαν. Με τον εγκληματικό και αντισυνταγματικό νόμο Ν4093/2012 του Ελληνικού Κοινοβουλίου από την 1-1-2013 πάνω από 10.000 ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ και πάνω από 15.000 ομογενείς από την Βόρεια Ήπειρο έχασαν το επίδομα γήρατος.

Κάποτε, στην πρώην ΕΣΣΔ, στη δεκαετία του ΄30, «τρόικα» αποκαλούσαν τις ομάδες τριών ατόμων, που εξέταζαν τις δικογραφίες και καταδίκαζαν τους ανθρώπους, συνήθως σε θάνατο. Από 17.000 Έλληνες που συνελήφθησαν το 1937, οι 15.000 εκτελέστηκαν. Η σύγχρονη ευρωπαϊκή τρόικα εκτελεί τα ίδια ακριβώς χρέη και δεν διαφέρει σε τίποτα από την τρόικα της εποχής του Στάλιν.  

Όλο και περισσότεροι κάτοικοι της Ελλάδας αναρωτιούνται, κατά πόσο σοφή ήταν η ιδέα της κυβέρνησης του Κώστα Σιμήτη να μπει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, και τί της πρόσφερε τελικά αυτή η Ένωση, εκτός από τις αυξήσεις των τιμών (εις τριπλούν) στα προϊόντα, τα τρόφιμα και τις υπηρεσίες.

Σε όλη την Ευρώπη φανερές είναι πλέον οι τάσεις εξαφάνισης της παραδοσιακής οικογένειας, τάσεις καλλιέργειας μιας νέας γενιάς, γενιάς των διεστραμμένων ανθρώπων. Στην Ελλάδα, την εποχή της διακυβέρνησης του Κ. Σιμήτη, η «προσέγγιση» των ευρωπαϊκών αξιών ξεκίνησε με την κατάργηση αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες…

Όλοι γνωρίζουν τα γεγονότα στην Ουκρανία, που ξεκίνησαν το Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Πρόκειται για στρατιωτικό πραξικόπημα με τη βοήθεια και την άμεση συμμετοχή των υψηλόβαθμων (από Υπουργούς και πάνω) επίσημων παραγόντων των ΗΠΑ και της ΕΕ, που ξέσπασε μετά από την απόφαση του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου της Ουκρανίας για την αναστολή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας.

Γιατί η Αμερική και ο Πρόεδρός της παίρνουν τόσο ενεργό μέρος στις τύχες της Ουκρανίας; Μήπως έχουν κοινά σύνορα; Ή η Αμερική σκοπεύει να μεταφέρει στην Ουκρανία το δικό της μοντέλο δημοκρατίας; Ή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες για να πείσει τον κόσμο για τον επιθετικό χαρακτήρα της πολιτικής της Ρωσίας;

Η αμερικανική δημοκρατία, όπως εμείς την κατανοούμε, «μεταφράζεται» σε βομβαρδισμούς των λαών των διάφορων χωρών, σε ανατροπή και τη δολοφονία των εκλεγμένων Προέδρων αυτών των χωρών. Μόνο μέσα στα τελευταία 20 χρόνια οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους βομβάρδισαν το Σαλβαδόρ και τη Νικαράγουα, τη Λυβύη και το Ιράν, τον Παναμά και το Ιράκ, το Κουβέιτ και την Σομαλία, την Κροατία και τη Βοσνία, το Σουδάν και το Αφγανιστάν. Έχουν εξαφανίσει τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς (Γιουγκοσλαβία, Μάρτης 2006), τον Σαντάμ Χουσέιν (Ιράκ – Δεκέμβριος του 2006), τον Μουαμάρ Καντάφι (Οκτώβρης του 2011).

Χωρίς να ζητήσουν την άδεια του ΟΗΕ ή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τους ΗΠΑ σεκοντάρουν όλες οι κυβερνήσεις-ανδρείκελα της Ευρώπης, και με την πρώτη απαίτηση της Αμερικής γιουχάρουν εκείνους, που εκφράζουν την προσωπικής τους άποψη, διαφορετική από την αμερικάνικη…

Έχει ενδιαφέρον να εξετάσουμε τα διπλά στάνταρ των Αμερικανοευρωπαίων. Όταν στο Μαϊντάν οι ένοπλοι καίνε τα κτίρια, σκοτώνουν τον κόσμο και ανατρέπουν την νομιμότητα, αυτό μεταφράζεται ως ομαλή έκφραση της διαμαρτυρίας. Αλλά όταν στην ανατολική Ουκρανία οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική της μη νόμιμης εξουσίας, τους «βαφτίζουν» τρομοκράτες και εχθρούς του λαού, που πρέπει να αντιμετωπιστούν με όπλα.

Γιατί η ηγεσία των ΗΠΑ και τα ανδρείκελα της από την Ευρώπη βιάστηκαν να αναγνωρίσουν τον αποκομμένο από τη Σερβία Κόσσοβο, και ακόμα δεν αναγνώρισαν ως αυτόνομο κράτος την Αμπχαζία, που κέρδισε την αυτονομία της στον πόλεμο με την Γεωργία;  Και όσον αφορά την Κριμαία, ιστορικά ρωσικό έδαφός, πήγαν ακόμα παραπέρα, προαναγγέλλοντας τις «τρομερές» κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας; Γιατί δεν αναγνωρίζεται η θέληση της απόλυτης πλειοψηφίας του λαού της Κριμαίας; Η συνένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία αποκαλείται έγκλημα, που χρήζει τιμωρίας… Και αυτό μετά από το δημοψήφισμα, που διεξήχθη σύμφωνα με όλους τους διεθνούς κανόνες. Η ηγεσία της Ουκρανίας, όπως κάποτε και η ηγεσία της Γεωργίας, καλεί τη Δύση να βομβαρδίσει τη Ρωσία. Θυμηθείτε το τέλος του Προέδρου Σαακασβίλι: σήμερα είναι υπόδικος και φοβάται να περάσει τα σύνορα της Γεωργίας.

Οι ηγέτες και οι ανώτεροι πολιτικοί της Αμερικής και της Ευρώπης κάνουν το παν για να μετακυλήσουν οι ευθύνες για τα γεγονότα στην Ουκρανία στη Ρωσία. Και αυτό παρότι οι Ρώσοι πολιτικοί δεν επισκέπτονται το επίσημο Κιέβο, και οι υψηλά ιστάμενοι εκπρόσωποι τόσο της Αμερικής, όσο και της ΕΕ, συνεχώς βρίσκονται εκεί. Οι Καιροσκόποι (η σημερινή ηγεσία της Ουκρανίας) με την εντολή των αφεντικών τους πυροβολούν τον ίδιο τον λαό τους στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Η ηγεσία της ΕΕ μαζί με τα υπερπόντια αφεντικά της αποδειδεγμένα υποκινεί τα γεγονότα στην Ουκρανία. Βάζουν την κυβέρνηση των ανδρεικέλων να ανεβάζει τις τιμές στα προϊόντα πρώτης ανάγκης, να υποβαθμίζει τους μισθούς και τις συντάξεις. Σιγά-σιγά το χρέος θα πνίξει την Ουκρανία,και ο λαός της θα πάθει ό, τι έπαθε ήδη ο λαός της Ελλάδας.

Δεν καταλαβαίνουμε τις δηλώσεις των ηγετών κάποιων χωρών σχετικά με το ουκρανικό ζήτημα. Με ποιο δικαίωμα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, κάνει δηλώσεις για την Ουκρανία και προσπαθεί να δίνει εντολές στην κυβέρνηση της Ρωσίας;

Μπας και η Ουκρανία είναι ήδη μέλος του ΝΑΤΟ κι εμείς αγνοούμε αυτό το γεγονός; Ορίστε θράσος! Δίνει διαταγές σε μια χώρα, που δεν έχει καμιά σχέση με την οργάνωση, που διοικεί αυτός ο κύριος. Τέτοιες δηλώσεις δεν αρμόζουν σε πολιτικούς του δικού του επιπέδου, αν και εφόσον σέβονται τον εαυτό τους. Το, ότι δεν τον σέβονται κάποιοι άλλοι – είναι γεγονός που δεν χρειάζεται απόδειξη… Εδώ παραβιάζονται όλα τα δικαιώματα. Τί να πούμε; Γνωρίζουμε, ότι οι νόμοι δεν γραφτήκαν για αυτούς.

Οι δημοσιογράφοι κάποιων δυτικών ΜΜΕ εκφράζονται για την κατάσταση που δημιουργήθηκε αρκετά τίμια. Έτσι, ο αναλυτής της Financial Times γράφει: «Η ΕΕ υποβιβάστηκε στη θέση του τεχνικού διαμεσολαβητή. Προσφέρει τις υπηρεσίες της, όπως θα πρόσφερε ένας μπάτλερ …».

«Η αυταρέσκεια του Λευκού Οίκου είχε αντίκτυπο την εξωτερική πολιτική του: οι ΗΠΑ σήμερα αμφισβητούν τη θέληση της πλειοψηφίας στην Κριμαία για να υπερασπιστούν την θέληση της πλειοψηφίας στο Κίεβο», υπογραμμίζει ο αναλυτής της Financial Times.

Κάποιοι δημοσιογράφοι άρχισαν να αναρωτιούνται. Π.χ., ο τίτλος της ιταλικής Panorama: «Τι γίνεται, όταν οι ΗΠΑ και η ΕΕ στηρίζουν τους νεοναζί στην Ουκρανία;»

«Η εξωτερική πολιτική της κάθε χώρας, ακόμα και της πιο φιλελεύθερης και δημοκρατικής, στηρίζεται στη απροκάλυπτα κυνική βασική αρχή: ό, τι είναι καλό για μας – είναι και δίκαιο», μ΄αυτά τα λόγια ξεκινάει τους συλλογισμούς του ο αναλυτής της Foreign Policy.

The Wall Street Journal:  ο συγγραφέας πιστεύει, ότι ο Ομπάμα ανέθεσε στην Ευρώπη να αποσπάσει την Ουκρανία από τη Ρωσία.

          Ας περάσουμε στα συμπεράσματα.

Τι ακριβώς πέτυχαν με τις ενέργειές τους στην Ουκρανία οι ΗΠΑ και η Ευρώπη;

1. Άλλαξε η αντιστοιχία των δυνάμεων στον κόσμο: από περιφερειακή δύναμη (όχι και τόσο πετυχημένος ορισμός του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα), η Ρωσία μέσα σε μια στιγμή βρέθηκε ένα από τα κύρια κέντρα του κόσμου.

2. Το 2013 ο Βλαντιμήρ Πούτιν έγινε ένας πραγματικός παγκόσμιος ηγέτης, αφού σταμάτησε τους βομβαρδισμούς στη Συρία, και φέτος έκανε το ίδιο και στην Κριμαία.  

3. Η Κριμαία έγινε αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας (θριάμβευσε η ιστορική αλήθεια).

4. Αυξήθηκε το ρίσκο διάσπασης της Ουκρανίας σε μερικά μέρη.

Τι θα πετύχουν με τις οικονομικές κυρώσεις η Ευρώπη και οι ΗΠΑ;

1. Η Ρωσία θα περάσει σε ένα νέο αποθεματικό νόμισμα.

2. Η Ρωσία θα δημιουργήσει ένα νέο σύστημα πληρωμών.

3. Η Ρωσία θα αναπτύξει τις μη πρωτογενείς βιομηχανίες .

4. Επισπεύτηκε η προσέγγιση της Κίνας με τη Ρωσία.

5. Αυξήθηκε το ρίσκο μιας καινούργιας οικονομικής ύφεσης στις χώρες της Ευρώπης, η οικονομία των οποίων είναι στενά συνδεδεμένη με τη ρωσική αγορά και της ενέργειά της.

Ειδικά στους κατοίκους της Ουκρανίας θα θέλαμε να θυμίσουμε εδώ τα λόγια του δολοφονημένου στη Χάγη Προέδρου της πρώην Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, από την τελευταία του συνέντευξη:

«Ρώσοι! Απευθύνομαι σήμερα σε όλους τους Ρώσους. Στα Βαλκάνια θεωρούμε Ρώσους και τους κατοίκους της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας. Βλέποντας τα χάλια μας να θυμάστε: θα σας κάνουν ό, τι έκαναν και σε μας. Όταν χωρίσετε και θα δείξετε αδύναμοι. Η Δύση είναι ένα μαντρόσκυλο που θα σας αρπάξει από το λαιμό.

Τι την θέλετε την Ευρώπη, ω Ρώσοι; Δεν υπάρχει άλλος τόσο αυτάρκης λαός, όπως είστε εσείς. Η Ευρώπη σας έχει ανάγκη, δεν την έχετε ανάγκη. Είσαστε πολλοί, είσαστε τρεις ολόκληρες χώρες, αλλά δεν είσαστε ενωμένοι. ¨Έχετε τα πάντα – γη, ενέργεια, καύσιμα, νερό, επιστήμη, βιομηχανία, πολιτισμό.  Όταν υπήρχε η Γιουγκοσλαβία και ήμασταν ενωμένοι, αισθανόμασταν, ότι είμαστε μεγάλη δύναμη, που μετακινεί τα βουνά. Σήμερα, λόγω της δικής μας βλακείας, του εθνικισμού, της άρνησης ακούμε ο ένας τον άλλον, η Γιουγκοσλαβία δεν υπάρχει πια και είμαστε – μόνο μερικά σπυράκια στον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης, είμαστε καινούργιες αγορές για τα ακριβά σκουπίδια της και για την αμερικάνικη δημοκρατία.

Αδέρφια, μην ξεχνάτε, τι έπαθε η Γιουγκοσλαβία! Μην αφήσετε να σας κάνουν το ίδιο!»

Υπόψη όλης της gay-παρέας

Δεν σας αρκεί ό, τι κάνατε στην Ευρώπη στους λαούς της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιταλίας;  Αποφασίσατε τώρα να ασχοληθείτε και με τον λαό της Ουκρανίας, που βρίσκεται εκτός της δικαιοδοσίας σας. Αφού ούτε η Ουκρανία, ούτε η Ρωσία είναι μέλη της ΕΕ. Ούτε του ΝΑΤΟ. Αφήστε ήσυχες αυτές τις χώρες, οι λαοί τους θα ορίσουν μόνοι τους το δρόμο που θα πάρουν. Δεν έχουν ανάγκη από ευρωκατοχή.  

Προσέξτε την ορθή στάση του Προέδρου της Ρωσίας. Δεν αντέδρασε σε καμιά μοχθηρή κίνηση εκ μέρους σας.

Μα δεν βλέπετε, ότι όλες οι ενέργειές σας απέναντι στη Ρωσία πέφτουν στο κενό;

Πιστεύουμε, ότι ο Πούτιν είναι ο μοναδικός στον κόσμο ηγέτης, που φροντίζει το καλό της χώρας του και του λαού του. Ο μοναδικός που υπερασπίζεται τα συμφέροντά της καί όχι εκείνα, που του υπαγορεύει η ευρώ-αμερικάνικη gay-παρέα.

Εμείς, οι πολίτες της Ελλάδας, δεν καταλαβαίνουμε τη στάση των Ελλήνων πολιτικών απέναντι στο ουκρανικό ζήτημα. Γιατί ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναχώρησε ταχύτατα για το Κίεβο – για να ασπαστεί την νεοσύστατη χούντα; Γιατί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, επισκέφτηκε στο νοσοκομείο της Γερμανίας την Ιουλία Τιμοσένκο; Γιατί επιτέλους η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, δυο φορές ανέβαλε το ταξίδι της στη Μόσχα, όπου είχε προγραμματισμένες συναντήσεις;  Μήπως η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες, και τα δις που αφήνουν στην χώρα μας; Η για την χώρα, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον μεγαλύτερο ρόλο παίζουν οι εντολές των υπερπόντιων αφεντικών της και όχι τα εθνικά συμφέροντα της χώρας τους; Αφού αυτά τα αφεντικά δεν μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση, όπως δεν μπορούν να βοηθήσουν τους πολιτικούς της να κρατηθούν στην εξουσία.

Οι Υπουργοί της Ελλάδας με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό καθημερινά δίνουν αναφορά, πως έφεραν εις πέρας τη μια ή την άλλη αποστολή, που τους είχε ανατεθεί.

Όχι, κύριοι. Μια αποστολή δεν ολοκληρώθηκε…

Ο λαός της Ελλάδας είναι ακόμα ζωντανός.

Και αυτός ο λαός πρέπει να σκεφτεί καλά, σε ποιόν θα δώσει στις επόμενες εκλογές την ψήφο του.

Με μεγάλο σεβασμό για τους αναγνώστες

Γιάννης Ζελίλωφ, πολιτολόγος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Ρώσων Συμπατριωτών στην Ελλάδα, συντονιστής του κοινωνικού πολιτικού Κινήματος «Έλληνο-Ρωσική Συμμαχία»

Λαβασά Σβετλάνα, μαθηματικός, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ανεξάρτητης Επιτροπής Αγώνα για τα δικαιώματα των παλιννοστούντων από τις χώρες της π. ΕΣΣΔ και των Ελλήνων ομογενών από την Βόρειο Ήπειρο.

Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης   

Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17, 10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626
http://www.pamet.gr 
pametopo@gmail.com  

«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης  
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50, 10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr 
allilegion@gmail.com    

Ελληνική Τράπεζα Σπόρων
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (Όχι ΜΚΟ)  
http://eltraspor.wordpress.com

http://www.berlin-athen.eu/

Dimitrios Adamopoulos makrinitsa@hotmail.com

Μοιραστείτε το!

1 comment to Με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαδίμηρο Πούτιν, Έλληνες Πολίτες, με καταγωγή από τη Ρωσία, την Ουκρανία και την πρώην ΕΣΣΔ ζητούν από το Ρώσο Πρόεδρο να λειτουργήσει ως «ομπρέλα προστασίας» στην επιδρομή των «δυτικών» τοκογλύφων

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>