«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ούτε τζαμιά ούτε εκκλησίες

Το προσυπογράφω ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Του  Γιάννη  Θεοδωρόπουλου.  Κόρινθος.

Εφόσον ορθολογισμός είναι η αποδοχή όλων αυτών των φαινομένων που υπακούουν στους νόμους της Φυσικής, και αποδεικνύονται με τα μαθηματικά τότε το μέγεθος της θρησκοληψίας του κάθε ανθρώπου είναι αντιστρόφως ανάλογο  του ορθολογισμού που τον διέπει. Αν και δεν δικαιολογείται να υπάρχουν άνθρωποι που διαθέτουν κοινή λογική, και στοιχειώδη μόρφωση σήμερα που η γνώση και η καινοτομία είναι ελεύθερες, και προσιτές σε όλους, αυτοί να είναι  κολλημένοι στον μεσαίωνα, και στα παραμύθια του Μωυσή.

Όταν ο άνθρωπος διέπεται από λογική, έχει την απαιτούμενη μόρφωση, και διαθέτη συνείδηση που του ελέγχει και κατευθύνει τις πράξεις του, θεωρείτε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, και δεν έχει ανάγκη καμία θρησκεία, να του υποδείξει πως θα διάγει βίο ενάρετο. Αυτός όμως  που στερείτε συνείδησης μάταια προσπαθεί, με μεγάλους σταυρούς, να πείσει τον εαυτό του και τους άλλους, ότι διάγει βίο ενάρετο, και αν το κάνει, το κάνει φοβούμενος την τιμωρία του θεού. Πού λοιπόν να τον κατατάξεις;  τα ζώα μόνον υπακούουν τον βοσκό, φοβούμενα την τιμωρία του. Έτσι το να διάγει κάποιος βίο ενάρετο, είναι θέμα φιλοσοφικό και όχι θρησκευτικό.

Ο χριστιανισμός και ο ισλαμισμός, είναι οι δύο αδελφές θρησκείες, που έχουν μάνα τους την πεντάτευχο των εβραίων και πατέρα τους τον Μωυσή, και που έχουν αιματοκυλίσει, πολλάκις, τον Δυτικό και τον Ισλαμικό κόσμο, αντί να βρούμε τρόπο να απαλλαγούμε από αυτές τις δύο γάγγραινες, τόσο πιο πολύ βουτάμε στο βούρκο με τα λασπόνερα τους.

Την εποχή της χούντας, 20άχρονα παιδιά με μια τρίμηνη πλύση εγκεφάλου, πολλοί κατέληγαν να γίνουν οι χειρότεροι βασανιστές. Πως λοιπόν να απαλλαγεί κάποιος από τα δεσμά της θρησκείας, όταν η πλύση εγκεφάλου, μαζί με εμφύτευση φόβου ότι θα πάθεις κακό αν δεν πιστεύεις, αρχίζει από την παιδική ηλικία και τελειώνει με το θάνατο.

Η λύση είναι μια, μόρφωση, και διαφωτισμός. Στο δρόμο που άνοιξε ο Κοραής, και συνέχισαν ο Καϊρης, ο Ροϊδης, ο Λασκαράτος,  ο Σικελιανός, η Πηνελόπη Δέλτα, ο Καζαντζάκης, κ. α.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που κατοικούν τη Γη, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, και κουλτούρας, αν μπορούσες να τους θέσεις σε όλους το ερώτημα πως αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα τους, και ποιες είναι οι ρεαλιστικές τους επιδιώξεις, είναι σίγουρο ότι οι απαντήσεις που θα έπαιρνες, δεν θα διέφεραν και πολύ. Πια είναι λοιπόν η αιτία που διαχωρίζει τους ανθρώπους, δημιουργεί ξενοφοβίες και ρατσιστικές τάσεις, και για τους μετανάστες να μη μπορούν να ενταχθούν στη κουλτούρα της νέας τους πατρίδος.  Όσο και αν προσπάθησα να βρω τις αιτίες που δεν αντιμετωπίζονται και  δημιουργούν τα φαινόμενα αυτά, πάντα κατέληγα σε μια, και αυτή ήταν η θρησκεία.

Δεν διαφωνούνε βεβαίως με το ηθικό μέρος που πρεσβεύουν – άλλωστε την ηθική δίδαξαν και φιλοσόφησαν 500 χρόνια  π.χ. όλοι σχεδόν οι Έλληνες φιλόσοφοι – αλλά το ότι όλες οι θρησκείες είναι αναχρονιστικές. Ιδικά οι δύο αδελφές χριστιανισμός και ισλαμισμός, ψεύδονται, για δήθεν θαύματα, αναστάσεις, αναλήψεις, για κόλαση παράδεισο μετά θάνατο ζωή, και άλλα κομπογιαννίτικα τερτίπια, φανατίζουν τους οπαδούς τους αποβλακώνοντας τους.  Είναι μια οργανωμένη θρησκευτική απάτη. Έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το νόημα της δημοκρατίας που είναι η ελεύθερη σκέψη και έκφραση, και αποτελούν ένα θλιβερό κωμικοτραγικό κατάλοιπο της διανοητικής εξέλιξης του ανθρώπου.

Οι οργανωμένες σύγχρονες κοινωνίες έχουν νόμους που οι πολίτες τους είναι υποχρεωμένοι να τους σέβονται, και όταν οι πολίτες παρεκτρέπονται, υπάρχει η δικαστική και η εκτελεστική εξουσία που τους επιβάλει. Η θρησκεία όμως μένει στο απυρόβλητο. Έχει αφεθεί ελεύθερη να υβρίζει τους Έλληνας φιλοσόφους, να ασκεί προσηλυτισμό, να ψεύδεται, να παραπληροφορεί, να ασκεί εμπόριο ελπίδας, να δεισιδαιμονεί. Αν σήμερα ένα μέσο ενημέρωσης ασκούσε μόνο τη παράβαση της παραπληροφόρησης θα είχε επέμβει ο εισαγγελέας.  Για τη θρησκεία πότε; Οι δε ισλαμιστές δέσμιοι μιας άλλης θρησκευτικής απάτης, που τους τάζει μετά θάνατο παραδείσους με πιλάφια, τους κάνει απροσάρμοστους στο σύγχρονο δυτικό πολιτισμό.

Ούτε λοιπόν τζαμιά ούτε εκκλησίες, διότι αυτά είναι δυο κέντρα που οι ιμάμηδες, και οι παπάδες, τα έχουν διαμόρφωση έτσι που να εκπέμπουν μεσαιωνικό σκοταδισμό, μισαλλοδοξία, ρατσισμό, και βλακώδη δογματισμό.

********************************

«Επιμένω πως ένα καμπαναριό εκκλησίας με αλεξικέραυνο στην κορυφή δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης». Doug Mcleod

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

  1. Οι Δυνάστες του Κόσμου δεν είναι ούτε οι Αμερικάνοι ούτε οι Ευρωπαίοι Πολιτικοί! Είναι οι Τραπεζίτες!

  2. Εποχούμενες στρατιωτικές εκκλησίες. Η Ρωσία στον αστερισμό του θρησκευτικού σκοταδισμού

  3. Στα ιερά των αρχαίων Ελλήνων υπάρχει θέση για τον Γιαχβέ αλλά ούτε πόντος για τον Δία!

  4. Γιατί σε εκκλησίες, σε μιναρέδες και σε καμπαναριά βάζουν αλεξικέραυνα;
  5. Στη Ρωσία εκκλησίες πέφτουν από τον ουρανό (βίντεο)
  6. http://athriskos.gr/21137/#more-21137
Μοιραστείτε το!

2 comments to Ούτε τζαμιά ούτε εκκλησίες

  • Αρχαία Ιθώμη, ο άθρησκος στα πρώτα του βήματα είχε αναδημοσιεύσει αρκετά άρθρα από το ιστολόγιό σου, τα οποία χάθηκαν λόγω τεχνικών περιπετειών που του προέκυψαν. Έστω και κατόπιν εορτής σου απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ.

    • Τρεις ιστοσελίδες μου μακέλεψαν μαζί με 30.000 χιλιάδες αρχεία. Ποτέ δεν είναι αργά για μια συναδελφική φιλία και ανεβάσματος εκατέρωθεν θεμάτων και εγώ σε ευχαριστώ που με διαβάζεις.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>