«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μπράβο καλά τους κάνεις!!! Και που τους είχαμε τι έκαναν;;; Βγείτε έξω και ρωτήστε ένα Ελληνόπουλο να δείτε το τεράστιο έργο τους!

Αυτούς τους πολιτικούς, αυτή την κοινωνία αυτοί την διδάξαν, αυτοί την διαμόρφωσαν! Αυτοί μας διδάξαν ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι! Και οι εκπαιδευτικοί είναι το κεφάλι της κοινωνίας!!! Δίωξε τους όλους τους χαραμοφάηδες, καλύτερα ελληνόπουλα θα βγάλουμε να τα διδάσκουμε στην γειτονιά, στο σπίτι μας!!! Δίωξε τους όλους να πάνε στην Αφρική μετανάστες να διδάξουν με ιδιαίτερα μαθήματα τους Μάοο Μάοο να τους φάνε να ησυχάσουμε από την βρομιά τους!

Να με συγχωρήσουν κάποιοι φιλότιμοι εκπαιδευτικοί που αρκετοί είναι και φίλοι μου αλλά είναι σταγόνα στον Ωκεανό μέσα στα σκατά των συναδέλφων τους!

Κ Δ Κ

Εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι των ΟΤΑ σε διαθεσιμότητα μετά τις 8 Ιουλίου

Εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι των ΟΤΑ σε διαθεσιμότητα μετά τις 8 Ιουλίου

Το δρόμο της διαθεσιμότητας με οριζόντια μέτρα και έως τις 8 Ιουλίου παίρνουν 12.500 εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων με δύο τροπολογίες που αναμένεται να ενταχθούν εμβόλιμα στο πρώτο σχέδιο νόμου που βρίσκεται για επεξεργασία και ψήφιση στη Βουλή…
Εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν κατά της επιστράτευσής τους στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του κλάδουΣύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη πριν από λίγες ημέρες και παρά την άρνηση του μέχρι πρότινος υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη… Ο κ. Μανιτάκης έγινε δέκτης των δύο τροπολογιών που είχαν ετοιμάσει οι υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών, αλλά αρνήθηκε να τις προωθήσει στη Βουλή υποστηρίζοντας το δικό του σχέδιο νόμου, που προέβλεπε διαθεσιμότητα για 12.500 υπαλλήλους ύστερα από αξιολόγηση υπουργείων και φορέων τους, μέσω οργανογραμμάτων, από τα οποία θα προέκυπτε το πλεονάζον, για διαθεσιμότητα-κινητικότητα, προσωπικό.
Ωστόσο η πίεση της τρόικας να εφαρμοστεί το αργότερο έως τις 8 Ιουλίου το πρώτο κύμα των 12.500 διαθέσιμων (ακολουθούν άλλοι 12.500 από τις αρχές του 2014) αναγκάζει τώρα την κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαθεσιμότητα των πρώτων 12.500 μόνιμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων με οριζόντια μέτρα, καθώς δεν επαρκεί, όπως υποστηρίζεται, ο χρόνος. Ετσι σχεδιάζεται έως τη μεθεπόμενη εβδομάδα να κατατεθούν σε οποιοδήποτε σχέδιο νόμου οι δύο τροπολογίες έτσι ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ.
Με 75% του μισθού
Ειδικότερα η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας θα θέτει σε διαθεσιμότητα για ένα χρόνο με την καταβολή του 75% του βασικού τους μισθού 8.000 εκπαιδευτικούς. Αυτό θα γίνει με την κατάργηση οργανικών θέσεων σε ειδικότητες, όπως θεολόγοι, γυμναστές και καθηγητές Πληροφορικής, που θεωρείται ότι πλεονάζουν σε σχολεία. Η επιλογή τους θα γίνει κυρίως με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας και ήδη οι αρμόδιες διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν παραδώσει στο αρμόδιο υπουργείο λίστες με τις θέσεις και τα ονόματα των εκπαιδευτικών που περισσεύουν και πρέπει να οδηγηθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα.
** Οι συγκεκριμένοι 8.000 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ανάμεσά τους και συνάδελφοί τους που έχουν αποσπαστεί σε διάφορες άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου) εντός του Ιουλίου θα χάσουν κάθε οργανική σχέση που διατηρούν σήμερα με την εκπαίδευση και θα αναμένουν για τουλάχιστον ένα χρόνο τη μετακίνησή τους σε κενές θέσεις σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Ενα μέρος όμως από αυτούς πιθανότατα δεν θα επιστρέψει στο Δημόσιο και ίσως περιληφθεί στον κατάλογο των 15.000 υπαλλήλων, που θα απολυθούν έως το τέλος του 2014. Ανάλογα οριζόντια μέτρα θα προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για 4.000 υπαλλήλους (μόνιμους και αορίστου χρόνου) που υπηρετούν σήμερα σε κεντρικές υπηρεσίες των δήμων αλλά και σε δημοτικές επιχειρήσεις. Οι δύο τροπολογίες που παρουσιάστηκαν στον κ. Μανιτάκη έχουν ετοιμαστεί από τους υπουργούς Αρβανιτόπουλο και Στυλιανίδη από τη θέση τους ως υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών.
Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη, αυτή της απόλυσης, θα βρίσκονταν πριν από 20 ημέρες οι περίπου 2.000 διοικητικοί υπάλληλοι αορίστου χρόνου για τους οποίους τις τελευταίες ημέρες έχουν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα ΦΕΚ για τη μετακίνησή τους σε κενές διοικητικές θέσεις διάφορων δημόσιων υπηρεσιών, όπως στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη (αστυνομικά τμήματα), Δικαιοσύνης (Πρωτοδικεία, Εφετεία κ.λπ.), Εργασίας (Ασφαλιστικά Ταμεία), Υγείας (νοσοκομεία) κ.λπ.
Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου και μέχρι σήμερα βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας (λαμβάνοντας το 75% του βασικού τους μισθού) αναμένοντας την τοποθέτησή τους, ύστερα από αιτήσεις ενδιαφέροντος που υπέβαλαν στο ΑΣΕΠ, σε κενές θέσεις που είχαν προκηρυχθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πριν από ενάμιση μήνα είχαν αναρτηθεί από το ΑΣΕΠ οι πίνακες κατάταξης-μετακίνησής τους στις νέες θέσεις άλλων υπηρεσιών, εντός όμως των γεωγραφικών ορίων του δήμου, όπου υπηρετούσαν μέχρι τον Νοέμβριο.

Άμεσα σε διαθεσιμότητα 8.000 εκπαιδευτικοί…με τροπολογία μέχρι 8 Ιουλίου

ΑΜΕΣΑ, ΜΕΧΡΙ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

Εκπαιδευτικοί και από ΟΤΑ οι πρώτοι 12.500

Το δρόμο της διαθεσιμότητας με οριζόντια μέτρα και έως τις 8 Ιουλίου παίρνουν 12.500 εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων με δύο τροπολογίες που αναμένεται να ενταχθούν εμβόλιμα στο πρώτο σχέδιο νόμου που βρίσκεται για επεξεργασία και ψήφιση στη Βουλή…

Εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν κατά της επιστράτευσής τους στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του κλάδου

Εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν κατά της επιστράτευσής τους στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του κλάδου Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη πριν από λίγες ημέρες και παρά την άρνηση του μέχρι πρότινος υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη… Ο κ. Μανιτάκης έγινε δέκτης των δύο τροπολογιών που είχαν ετοιμάσει οι υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών, αλλά αρνήθηκε να τις προωθήσει στη Βουλή υποστηρίζοντας το δικό του σχέδιο νόμου, που προέβλεπε διαθεσιμότητα για 12.500 υπαλλήλους ύστερα από αξιολόγηση υπουργείων και φορέων τους, μέσω οργανογραμμάτων, από τα οποία θα προέκυπτε το πλεονάζον, για διαθεσιμότητα-κινητικότητα, προσωπικό.

Ωστόσο η πίεση της τρόικας να εφαρμοστεί το αργότερο έως τις 8 Ιουλίου το πρώτο κύμα των 12.500 διαθέσιμων (ακολουθούν άλλοι 12.500 από τις αρχές του 2014) αναγκάζει τώρα την κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαθεσιμότητα των πρώτων 12.500 μόνιμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων με οριζόντια μέτρα, καθώς δεν επαρκεί, όπως υποστηρίζεται, ο χρόνος. Ετσι σχεδιάζεται έως τη μεθεπόμενη εβδομάδα να κατατεθούν σε οποιοδήποτε σχέδιο νόμου οι δύο τροπολογίες έτσι ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ.

Με 75% του μισθού

Ειδικότερα η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας θα θέτει σε διαθεσιμότητα για ένα χρόνο με την καταβολή του 75% του βασικού τους μισθού 8.000 εκπαιδευτικούς. Αυτό θα γίνει με την κατάργηση οργανικών θέσεων σε ειδικότητες, όπως θεολόγοι, γυμναστές και καθηγητές Πληροφορικής, που θεωρείται ότι πλεονάζουν σε σχολεία. Η επιλογή τους θα γίνει κυρίως με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας και ήδη οι αρμόδιες διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν παραδώσει στο αρμόδιο υπουργείο λίστες με τις θέσεις και τα ονόματα των εκπαιδευτικών που περισσεύουν και πρέπει να οδηγηθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα.

** Οι συγκεκριμένοι 8.000 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ανάμεσά τους και συνάδελφοί τους που έχουν αποσπαστεί σε διάφορες άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου) εντός του Ιουλίου θα χάσουν κάθε οργανική σχέση που διατηρούν σήμερα με την εκπαίδευση και θα αναμένουν για τουλάχιστον ένα χρόνο τη μετακίνησή τους σε κενές θέσεις σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Ενα μέρος όμως από αυτούς πιθανότατα δεν θα επιστρέψει στο Δημόσιο και ίσως περιληφθεί στον κατάλογο των 15.000 υπαλλήλων, που θα απολυθούν έως το τέλος του 2014. Ανάλογα οριζόντια μέτρα θα προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για 4.000 υπαλλήλους (μόνιμους και αορίστου χρόνου) που υπηρετούν σήμερα σε κεντρικές υπηρεσίες των δήμων αλλά και σε δημοτικές επιχειρήσεις. Οι δύο τροπολογίες που παρουσιάστηκαν στον κ. Μανιτάκη έχουν ετοιμαστεί από τους υπουργούς Αρβανιτόπουλο και Στυλιανίδη από τη θέση τους ως υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών.

Στο πάρα πέντε

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη, αυτή της απόλυσης, θα βρίσκονταν πριν από 20 ημέρες οι περίπου 2.000 διοικητικοί υπάλληλοι αορίστου χρόνου για τους οποίους τις τελευταίες ημέρες έχουν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα ΦΕΚ για τη μετακίνησή τους σε κενές διοικητικές θέσεις διάφορων δημόσιων υπηρεσιών, όπως στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη (αστυνομικά τμήματα), Δικαιοσύνης (Πρωτοδικεία, Εφετεία κ.λπ.), Εργασίας (Ασφαλιστικά Ταμεία), Υγείας (νοσοκομεία) κ.λπ.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου και μέχρι σήμερα βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας (λαμβάνοντας το 75% του βασικού τους μισθού) αναμένοντας την τοποθέτησή τους, ύστερα από αιτήσεις ενδιαφέροντος που υπέβαλαν στο ΑΣΕΠ, σε κενές θέσεις που είχαν προκηρυχθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πριν από ενάμιση μήνα είχαν αναρτηθεί από το ΑΣΕΠ οι πίνακες κατάταξης-μετακίνησής τους στις νέες θέσεις άλλων υπηρεσιών, εντός όμως των γεωγραφικών ορίων του δήμου, όπου υπηρετούσαν μέχρι τον Νοέμβριο.

Τι συνέβη με Μανιτάκη

Τι ακριβώς συνέβη και πώς αποσοβήθηκαν οι αιφνίδιες απολύσεις αντί της σχεδιαζόμενης μετακίνησης και τοποθέτησής τους στις νέες θέσεις; Ενα πρωινό πριν από 20 ημέρες ο μέχρι πρότινος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, ο οποίος του ζήτησε να μην προχωρήσει στη μετακίνησή τους σε άλλες θέσεις του Δημοσίου αλλά στην απόλυσή τους μη αποστέλλοντας τα ονόματά τους για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με ένα λόγο, στόχος ήταν οι διοικητικοί αυτοί υπάλληλοι να αποτελέσουν τους πρώτους 2.000 που θα απολύονταν εντός του Ιουνίου σε εφαρμογή της μνημονιακής υποχρέωσης.

Ο Αντώνης Μανιτάκης αντέδρασε αρνούμενος να προχωρήσει στην απόλυσή τους αντί της μετακίνησής τους με το αιτιολογικό ότι είχε καταθέσει σχετικό νόμο, είχε προχωρήσει σε σχέδια αξιολόγησής τους και εντός των επόμενων ημερών -όπως και έγινε- θα δημοσιευόταν η μετακίνησή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ο κ. Μπαλτάκος, όπως λένε οι πληροφορίες, εμφανίστηκε ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τη στάση του κ. Μανιτάκη, αλλά στη συνέχεια αποδέχθηκε, μετά τις εξηγήσεις που του δόθηκαν, να μην απολυθούν αλλά να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις όπως προέβλεπε το σχέδιο του Μανιτάκη, μιας και αποτελούσαν μέρος των υπαλλήλων από τους οποίους άρχισε το καθεστώς της διαθεσιμότητας-κινητικότητας στο Δημόσιο. Το τι επακολούθησε είναι γνωστό. Τα 2.000 «κεφάλια» προς απόλυση βρέθηκαν με τον αιφνίδιο θάνατο της ΕΡΤ…

http://www.enet.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>