«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σε ποια χώρα είναι πρωθυπουργός ο κύριος στην φωτογραφία;;; Ποιοι είναι οι δούλοι που τον ψήφισαν;;; Πατριώτες συνεχίστε να προστατεύετε τους σφαγείς σας, έρχονται και για εσάς!

 

Φωτιές στο Μαξίμου από δήλωση ΒOΜΒΑ

. Πολιτική
nikokk
Ο βουλευτής Ν. Νικολόπουλος μετά την ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τον σύμβουλό του κ. Σταύρο Παπασταύρο (ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΏ) έκανε δήλωση η οποία αναστάτωσε το Μέγαρο Μαξίμου.
Η δήλωση του κ. Νικολόπουλου αναφέρεται στην απόσυρση της διάταξης για την λίστα Λαγκάρντ με την οποία επιχείρησαν να μειώσουν κατά 80% τα πρόστιμα των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ. Ως γνωστόν η διάταξη κατατέθηκε σε νομοσχέδιο, το πληροφορήθηκε η τρόικα και τους έδωσε εντολή να την αποσύρουν.
Ο κ. Νικολόπουλος με γραπτή του δήλωση υποστηρίζει ότι την διάταξη αυτή την συνέταξε και την έδωσε στον Υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Σταύρος Παπασταύρου.
Μεταξύ των άλλων ο κ. Παπασταύρου είναι και καταθέτης στην λίστα Λαγκάρντ με το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ. Με την διάταξη αυτή ο κ. Παπασταύρου θα γλίτωνε τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ. Επιπλέον θα προστάτευε τους πελάτες του και τους συνεργάτες του Σάμπι Μιονί, Νισίμ κ.α., που είναι στην λίστα Λαγκάρντ και μόνο από τον λογαριασμό μαμούθ των 550 εκατ. ευρώ στον οποίο είναι συν διαχειριστής θα γλίτωναν 300 εκατ. ευρώ, περίπου.
Ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει ότι ο κ. Παπασταύρου ήταν παρών στη συζήτηση που έγινε με την τρόικα η οποία αξίωσε την απόσυρση της χαριστικής διάταξης.
Το θέμα έχει δημιουργήσει τεράστιο πονοκέφαλο στο Μαξίμου και όπως έλεγαν συνεργάτες του πρωθυπουργού αναμένονται εξελίξεις.
Η δήλωση του κ. Ν. Νικολόπουλου έχει ως εξής
«Όλα τα ΜΜΕ βουίζουν ότι η τρόικα αξίωσε να αποσυρθεί η διάταξη με την
οποία χαριζόταν το 80% των προστίμων στους παράνομους μεγαλοκαταθέτες του
εξωτερικού που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, όπως και έγινε.
Και είναι αυτή μία εξέλιξη που δείχνει πολλά, αλλά δημιουργεί και νέα ερωτηματικά.
Δείχνει ότι, όταν οι πραγματικοί κυβερνήτες διέταξαν, οι ντόπιοι υφιστάμενοί
τους έσπευσαν να υλοποιήσουν τις εντολές τους, κάτι που φυσικά δεν έκαναν
όταν φωνάζαμε εμείς, μεταφέροντας τη λαϊκή κατακραυγή. Δείχνει επίσης, ότι
η συγκεκριμένη διάταξη εκπορεύτηκε από κάποιο ντόπιο κέντρο ή παράκεντρο
εξουσίας. Και το ερώτημα είναι: Ποιος είναι ο εμπνευστής και ο συντάκτης της
συγκεκριμένης διάταξης, και για λογαριασμό ποιών συμφερόντων λειτούργησε;
Υπάρχει κόκκος αλήθειας στα όσα διαθρυλούνται ότι ο σύμβουλος του
πρωθυπουργού, κ. Στ. Παπασταύρου την παρέδωσε στον κ. Στουρνάρα; Αληθεύει,
επίσης, ότι ο κ. Παπασταύρου ήταν παρών στη συζήτηση κατά την οποία η τρόικα
αξίωσε την απόσυρση της χαριστικής διάταξης και με ποία ιδιότητα ήταν εκεί;
Ο πρωθυπουργός οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην ερώτηση που
έχω καταθέσει. Δεν μπορεί άλλο να κρύβεται, ούτε να συνεχίζει να προκαλεί με τους
φίλους του…»
Μετά από αυτή την δήλωση ο βουλευτής κ. Νικολόπουλος κατέθεσε και ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών στην οποία αναφέρει:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Κάποιοι προσπαθούν να δώσουν άφεση αμαρτιών στους μεγαλοφοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ…»
Άρον – Άρον απέσυραν ο Υπουργός Οικονομικών κ.Στουρνάρας και η Κυβέρνηση από το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά την διάταξη που προέβλεπε τη μείωση κατά 80% των προσαυξήσεων και των προστίμων που επιβάλλονται σε όσους κάνουν συμπληρωματικές δηλώσεις για εισοδήματα προγενέστερα του 2007,φοβούμενοι φυσικά την κοινωνική κατακραυγή αφού το εν λόγω θέμα απολύτως δικαιολογημένα σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.
Η φορολογική νομοθεσία άρθρο 66 παράγραφος 9 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος παρέχει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους που υπόκεινται σε έλεγχο για φορολογικές χρήσεις πριν το 1991 να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για το εισόδημα που έχουν αποκρύψει και να γλιτώσουν το 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων.
Ωστόσο, σύμφωνα με αυτή την προκλητική και πέρα από κάθε νοσηρή φαντασία διάταξη του νομοσχεδίου «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στη Βουλή οι ελεγχόμενοι αποκτούν το δικαίωμα να γλιτώσουν το 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων για εισόδημα που απεκρύβη έως και το οικονομικό έτος 2008, δηλαδή για τις χρήσεις έως και το 2007.
Εντελώς «συμπτωματικά» μεταξύ των φορολογουμένων που ελέγχονται για προσαύξηση περιουσίας η οποία δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δήλωσαν στη φορολογική τους δήλωση είναι και οι καρτέλες με τους 2.059 μεγαλοφοροφυγάδες που βρίσκονται στην λίστα Λαγκάρντ και αφορούν για τις καταθέσεις τους κατά τα έτη 2005 έως 2007.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, η ίδια η Τρόικα που έχει εξαντλήσει κάθε σκληρότητα όσον αφορά τις απαιτήσεις της άσκησε πίεση να αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη.
Παρόλα αυτά απτόητοι αυτοί που θέλουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγαλοοφειλετών προσπάθησαν να περάσουν την συγκεκριμένη διάταξη στα ψιλά γράμματα αλλά για κακή τους τύχη η έκταση που έλαβε το θέμα τους εμπόδισε καθώς αν περνούσαν την εν λόγω διάταξη στην καλύτερη περίπτωση θα αποδίδονταν στην χλεύη του αγανακτισμένου ελληνικού λαού.
Επειδή ο πολιτικός «τσαμπουκάς» του κ.Στουρνάρα αφορά μόνο τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους,τους ανέργους, τους φτωχούς πολίτες που αδυνατούν να εξοφλήσουν την βαριά φορολόγηση αποτέλεσμα της «επαναδιαπραγματευτικής» πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά και όχι τους μεγαλοφοροφυγάδες που ζημιώνουν το ελληνικό Δημόσιο,
Επειδή οι πολίτες με ελάχιστα χρέη προς το Δημόσιο απειλούνται με ποινικές διώξεις χωρίς καμιά αναστολή και χωρίς κανένας ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης ενώ για τους φοροφυγάδες με τεράστιες καταθέσεις που δεν καλύπτονται από τα εισοδήματά τους ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά,
Επειδή αντί να οδηγηθούν στην τσιμπίδα του νόμου οι μεγαλοοφειλέτες,όπως συμβαίνει με κάθε απλό πολίτη που έχει οφειλές προς το δημόσιο,αυτοί χαίρουν της ευνοιοκρατίας της Συγκυβέρνησης,
Επειδή η διάταξη του νομοσχεδίου για την Κεφαλαιαγορά προέβλεπε τη μείωση κατά 80% των προσαυξήσεων και των προστίμων που επιβάλλονται σε όσους κάνουν συμπληρωματικές δηλώσεις για εισοδήματα προγενέστερα του 2007,αγγίζει τα όρια της κοινωνικής πρόκλησης,
Επειδή η εν λόγω διάταξη κρίνεται «φωτογραφική» για τους μεγαλοφοροφυγάδες της Λίστας Λαγκάρντ αφού θα μπορούσαν και αυτή να κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων,
Επειδή με «δωράκια» και «εξυπηρετήσεις» προς τους μεγαλοφορφυγάδες της Λίστας Λαγκάρντ ώστε να αποφύγουν την αποπληρωμή τσουχτερών προστίμων δεν εξαλείφεται η φοροδιαφυγή,
Επειδή η φωτογραφική αυτή διάταξη αν και αποσύρθηκε εγείρει πολλά ερωτηματικά για το ποια πρόσωπα κρύβονται πίσω από την προάσπιση των φοροφυγάδων μεταξύ των οποίων και αυτοί της λίστας Λαγκάρντ,
Επειδή πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η φαρσοκωμωδία συγκάλυψης που πρωταγωνιστούν ο Πρωθυπουργός και η Συγκυβέρνηση ώστε να καλύψουν τους φοροφυγάδες,
Επειδή οι μεγαλοοφειλέτες που ζημίωναν για χρόνια το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να πληρώσουν στο ακέραιο το τίμημα αυτής της «εγκληματικής» πράξης τους για το ελληνικό Δημόσιο,
Επειδή μέχρι και η Τρόικα απόρησε με την εν λόγω χαριστική διάταξη και διαφώνησε πάνω σε αυτή,
Επειδή είναι προφανές ότι κάποιος προσπαθεί να περάσει ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους «φεσώνουν» το ελληνικό δημόσιο και να τους δώσει άφεση αμαρτιών,
Επειδή η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να δείξει πολιτικό τσαμπουκά στα μεγάλα συμφέροντα και όχι πολιτική αναλγησία στην εξαθλιωμένη κοινωνία.
Επειδή πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση και αμέριστη κοινωνική δικαιοσύνη για την πάταξη της φοροδιαφυγής,
Επειδή η εν λόγω διάταξη αποτελεί δίκαια πρόκληση για την κοινή γνώμη,
ΕΡΩΤΑΣΘΕ
1.      Ποιος εισηγήθηκε την συγκεκριμένη διάταξη;
2.      Ποιος ήθελε να δώσει άφεση αμαρτιών στους μεγαλοφοροφυγάδες που ζημίωναν τόσα χρόνια το ελληνικό Δημόσιο;
3.      Πόσο θα ζημιώνονταν το ελληνικό Δημόσιο αν εφαρμόζονταν η εν λόγω διάταξη και παρεχόταν η δυνατότητα χρήσης της από τους μεγαλοφοροφυγάδες μεταξύ των οποίων και αυτοί της λίστας Λαγκάρντ;Σε τι ποσό θα ανέρχονταν η ζημία για το Δημόσιο και κατ’επέκταση για τους πολίτες;
4.      Ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από την εισήγηση της συγκεκριμένης διάταξης και ποιος λειτουργεί εξυπηρετώντας τους μεγαλοοφειλέτες;
5.      Έτσι θα παταχθεί η φοροδιαφυγή που αποτελεί ένα σημαντικό και ζημιογόνο πρόβλημα για το ελληνικό δημόσιο κάνοντας ευνοϊκές εξαιρέσεις στους μεγαλοφοροφυγάδες;
6.      Είναι ηθικό και νόμιμο να ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για τους πολίτες που έναντι οφειλών λίγων ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο διώκονται ποινικά;
7.      Δεν κρίνεται  ότι η εν λόγω διάταξη ήταν «φωτογραφική» για τους φοροφυγάδες που βρίσκονται στην λίστα Λαγκάρντ;
8.     Μήπως κρύβονταν συγκεκριμένα συμφέροντα πίσω από την εν λόγω διάταξη;
9.  Δεν νομίζετε ότι αν εφαρμόζονται τέτοιες διατάξεις θα δημιουργήσουν τεράστια ζημία στο ελληνικό δημόσιο;
10.  Αληθεύει κ. Υπουργέ  ότι η Τρόικα διαφώνησε με την συγκεκριμένη διάταξη και άσκησε πίεση να αποσυρθεί;
11.  Ποια είναι η προσωπική σας άποψη πάνω στο ζήτημα κ.Υπουργέ;
12.  κ. Πρωθυπουργέ αυτός που εισηγήθηκε την συγκεκριμένη ευνοϊκή διάταξη που προστατεύει και καλύπτει τα μεγάλα συμφέροντα δεν είναι πιθανό αύριο να προωθήσει και άλλες παρόμοιες προκλητικές διατάξεις εις βάρος των Ελλήνων πολιτών;
13.  κ.Πρωθυπουργέ αντί να εφαρμοστεί στο ακέραιο ο νόμος στους μεγαλοοφειλέτες του ελληνικού δημοσίου γίνονται προσπάθειες να απαλλαχθούν με χαριστικές ρυθμίσεις;
14.  Ποια είναι η γνώμη σας πάνω στο ζήτημα κ.Πρωθυπουργέ;

Ο ερωτών Βουλευτής Αχαΐας
Νίκος Ι. Νικολόπουλος

http://www.spirospero.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>