«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πατριώτες ας ΚΑΝΟΥΜΕ μια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ομφαλοσκόπησει σε τοπικό επίπεδο, είναι η μόνη ΣΩΤΗΡΙΑ μας, όχι εγώ, αλλά εμείς!

Ακούω  από σοφούς Γέροντες και πνευματικούς. Ότι η κρίση θα μας φέρει πλησιέστερα προς τις πραγματικές αξίες.
Θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε ότι είχαμε διαλέξει τον λανθασμένο δρόμο του υλισμού,  ευδαιμονισμού και καταναλωτισμού.
Ότι τώρα μπορούμε να κάνουμε μία καλύτερη προσωπική και εθνική ενδοσκόπηση.
Να πετάξουμε την ψεύτικη παιδεία και να διδαχτούμε την αληθινή παιδεία των Ελλήνων.
Να ανακαλύψουμε το χρυσάφι πού κρύβει ἡ γη μας, ἡ παράδοσή μας, ἡ Γραμματεία μας. Να ξαναβρούμε τον εαυτό μας πού είχαμε χάσει. Να παύσουμε να παρασυρόμαστε από ψεύτικες ιδεολογίες, οι οποίες  ἀλλοτε μας ανάγκαζαν να λησμονούμε την εθνική μας ταυτότητα και ἀλλοτε να αδιαφορούμε για την κοινωνική δικαιοσύνη. Ξενόφερτα ήθη και βιβλία ήθελαν να μας πείσουν ότι το εθνικό και το κοινωνικό είναι ασυμβίβαστα. Ότι ὁ πατριωτισμός και ὁ σεβασμός στη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού συγκρούονται με την αγάπη προς τον πλησίον.
εξωράϊζαν την οθωμανική καταπίεση.
Ἡ γλώσσα μας αδικείται από τούς Έλληνες και κυρίως από ορισμένα σχολικά βιβλία και από τα Μ.Μ.Ε. Όμως  άλλοι λαοί φαίνεται ότι κατανοούν καλύτερα τον θησαυρό πού εμείς δεν αξιοποιούμε.  Στη Βρετανία ανεκοινώθη ότι από τον Σεπτέμβριο τα παιδιά του Δημοτικού θα μπορούν να διδάσκονται τα  Αρχαία Ελληνικά ως μάθημα επιλογής.  Ενώ από την Αυστραλία έρχεται η είδηση ότι εκεί διδάσκουν τα Αρχαία Ελληνικά και το πολυτονικό σε μικρά παιδιά ως την καλύτερη θεραπεία για τις δυσλεξίες.
Από τις ΗΠΑ έρχεται ἡ ομολογία ότι η περιβόητη παγκοσμιοποίηση δεν είναι νομοτέλεια οὔτε λύνει όλα τα προβλήματα. Σε επίσημη κυβερνητική έκθεση, ἡ οποία συνετάγη από δεκάδες επιστήμονες και πολιτικούς-οικονομικούς αναλυτές με τον τίτλο Παγκόσμιες Τάσεις με προοπτική το 2030, ἡ υπερδύναμη αμφισβητεί τη δική της παγκοσμιοποίηση των κεφαλαίων, των Χρηματιστηρίων, των ηθών και των εθίμων.
Ως Έλληνες αμφισβητούμε την υλιστική παγκοσμιοποίηση, η οποία γκρεμίζει τα σύνορα για να μεταδώσει πιο γρήγορα την κρίση μιας χώρας σε πολλές άλλες και για να πολτοποιήσει την εθνική ταυτότητα κα ιδιοπροσωπία των λαών.
Επί Ρωμαιοκρατίας οι Έλληνες επιβιώσαμε διότι αντισταθήκαμε με τον δικό μας ιδιαίτερο τρόπο.  Αφού πολεμήσαμε στο πεδίο της μάχης και υποταγήκαμε από τη δύναμη των όπλων κατορθώσαμε να κατακτήσουμε τον Λατίνο κατακτητή με τη γλώσσα μας, τον πολιτισμό μας και τα ήθη και έθιμά μας. Έτσι θα αντιδράσουμε και στην σύγχρονη κρίση.
Τώρα πού φτάσαμε σέ πέσιμο πρωτάκουστο θυμόμαστε τόν Κωστῆ Παλαμᾶ, ο οποίος προφητεύει στήν Ελλάδα μας – και στήν Κύπρο καί στήν ομογένεια- ὅτι θά ξαναδεῖ νά «φυτρώνουν, ώ χαρά, τά φτερά, τά φτερά τά πρωτεινά σου, τά μεγάλα». Θέλει δουλειά και προπάντων Πίστη και αυτοπεποίθηση.  Αλλά θά βγοῦμε από το σκοτάδι της κρίσης. Γιατί τό πιστεύουμε. Καί διότι τά ὅπλα μας είναι πρωτίστως πνευματικά, πολιτιστικά, ηθικά.
ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>