«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Υπευθυνότητα

Πώς γίνεται κάποιος υπεύθυνος; Αν γίνεις επειδή στο επιβάλλουν ή όταν δεν έχεις άλλη επιλογή, λέγεσαι/είσαι υπεύθυνος;

Όταν ήμουν μικρή, θυμάμαι έβλεπα τους γύρω μου (όλους) να ΘΕΛΟΥΝ, να είναι επιθυμία τους να κάνουν παιδί, και κουφαινόμουν!! (Τότε νόμιζα ότι κάποιο πρόβλημα είχα εγώ.) Το θεωρούσα τρομερό έως ανυπέρβλητο να κουβαλάω στην πλάτη μου, να έχω την ευθύνη μιας άλλης ύπαρξης. Ένιωθα ότι δεν έχω την ικανότητα γι’ αυτό. Τον δικό μου τον εαυτό μού ήταν τρομερά δύσκολο να τον μάθω, να καταλάβω γιατί αντιδρά όπως αντιδρά, τι θέλει κάθε φορά, τι τον κάνει ευτυχισμένο, πού βρίσκει ισορροπία.. Μου ήταν τρομερά δύσκολο γιατί έβλεπα ότι οι συνθήκες δρούσαν καταλυτικά, και κάθε φορά που άλλαζαν άλλαζε και η ποιότητα των αντιδράσεών μου, αλλά/και ότι έσπρωχναν τα θέλω μου σε άλλη κατεύθυνση (στόχο). Άλλαζα κάθε φορά, και τόσο συχνά.. (όχι χαρακτήρα, άπλωνα, βάθαινα, έβλεπα με άλλα μάτια, γι’ αυτό επιθυμούσα κι άλλα πράγματα μετά από κάθε πάθημα -άλλα πράγματα πιο μακριά ή πιο εκεί, όχι έξω από μένα).
Θεωρώ μέγα άθλο αυτό που προσπαθώ όσα χρόνια ζω, να κοιτώ -ταυτόχρονα- να μάθω εμένα, να αντιληφθώ για να πάρω ό,τι έχουν να μου προσφέρουν οι συνθήκες, να με προάγω, να με κρατώ υγιή (σε ισορροπία)… Εκτός από κοπιαστικό ήταν (είναι) και τόσο αμφίβολο.. δεν ήμουν (ούτε είμαι) σίγουρη ότι το μπορώ, ότι θα καταφέρω κάποια στιγμή να ολοκληρωθώ. Γι’ αυτό μού φάνταζε αδιανόητο να έχω την ευθύνη ΚΑΙ μίας άλλης ζωής. Στα τυφλά ψάχνω για τα δικά μου ΚΑΙ χωρίς εχέγγυα! πώς θα βρω ενός άλλου*;
Υπό αυτή την προοπτική.. αναγκαστικά έγινα υπεύθυνη!! Χωρίς βία, δίχως να μου το μπαστακώσω, πέρα από αδιέξοδα. Ήταν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.. της γνώσης του εαυτού.
Προηγείται όλων η ανακάλυψη του εαυτού!!
Υ.Γ. Η προσωπικότητα είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της υπευθυνότητας. Το σθένος είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της προσωπικότητας. Η ελευθερία είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ του σθένους. Αλυσίδα.. Ούτε να αφαιρέσεις κρίκο μπορείς, ούτε ν’ αλλάξεις την σειρά.
*Συνεχίζω να πιστεύω ότι είμαι ανίκανη έως και σήμερα που είμαι μάνα.

Stefania Ligerou stefanialigerou@gmail.com

Σχόλιο:

Αγαπητή φίλη διαβάζοντας τον τρόπο που σκέφτεσαι και κρίνεις τον εαυτό σου είμαι βέβαιος ότι θα είσαι η καλύτερη μητέρα! Έκανα 4 παιδιά και σου λέω μην το αργής άλλο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>