«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ, ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ, «ΛΗΓΜΕΝΑ»

Τζανάκης Μιχάλης
Φιλόλογος

Κουρασμένοι, σχεδόν αποκαμωμένοι, ακούμε, βλέπουμε, «ενημερωνόμαστε». Τις τελευταίες μέρες στο μέσο του φθινοπώρου στους 25 βαθμούς κελσίου, πιστεύουμε όλα όσα ακούμε.

Εκκένωση των νησιών, περιπολίες τραμπούκων, αρχηγοί κι αρχηγίσκοι, φαιδροί, βουλευτές νομοθετούν τσαλαπατώντας το Σύνταγμα.

Πρόσωπα σκυθρωπά, ετοιμάζονται για τον πρώτο χειμώνα Κατοχής.

Τα νοικοκυριά μαζεύουν ξύλα, ο ένας τόνος πετρελαίου είναι τρεις μισθοί, ο λογαριασμός του ρεύματος ένας και παντού οι φωτεινές πινακίδες να σου υπενθυμίζουν πως μπορείς κι αυτόν το χειμώνα να ζεσταθείς, αρκεί ν αξιοποιήσεις τα χρυσά δώρα του γάμου σου ή τα κειμήλια της οικογένειας σου.

Η σουρεαλιστική Ελλάδα ψωνίζει στα «ληγμένα» των σούπερ μάρκετ, θεραπεύεται με γενόσημα  φάρμακα, ενώ τα φαιδρά ανθρωπάκια επιμένουν πως «ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας».

Την ίδια ώρα βέβαια απωλέσαμε την αξιοπρέπεια μας. Μη κυβερνητικές οργανώσεις δραστηριοποιούνται παντού κι ο πολίτης επιμένει ν αναρωτιέται: κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φροντιστήριο, αλλά πουθενά κοινωνικό κράτος.

Για το ελληνικό κράτος, οι πολίτες του, εμείς όλοι δηλαδή δεν είμαστε παρά «αριθμοί». Κάτι σαν τους Εβραίους του Άουσβιτς. Το κράτος μας αναγνωρίζει μόνο ως «εγγύηση» για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Δεν υπάρχουμε πλέον παρά σαν ΑΦΜ, σαν αριθμοί και κωδικοί πληρωμών κάθε είδους φόρου και εισφοράς που επιβάλλουν όλοι αυτοί οι ανισόρροποι, που δεν κατανοούν την απλή αριθμητική. Πρέπει να είσαι πολύ σαδιστής και δύσνους, όταν επιχειρείς να πάρεις 10 απ αυτόν που έχει 2. Αλλά η «αξιοπιστία» «αξιοπιστία», όλα κι όλα.

Ο κόσμος μουδιασμένος, στηριζόταν σε λίγες οικονομίες που είχε για να σπουδάσει ή να παντρέψει τα παιδιά του. Τώρα καταλαβαίνει πως τα παιδιά αυτά θα ζήσουν μια Κατοχή, πολύ σκληρή και δυστυχώς αυτός ο κατακτητής δεν έχει όπλα να του απαντήσεις μ αυτά. Ένας φασίστας πρωθυπουργός είπε κάποτε «ΟΧΙ» σ έναν άλλο φασίστα. Ιστορική φάρσα. Τούτοι δω απλά διαπραγματεύονται, μέχρι να δεχτούν κάθε παράνοια που αφορά το λαό τους. Αλλά τούτοι εδώ δεν είναι φασίστες. Έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση των εκλογών- όχι βίας και νοθείας- αλλά ψεύδους και τρόμου. Κάπως έτσι ξεκίνησαν κι άλλοι πολλοί. Ψέματα και τρόμος είναι τα πιο σίγουρα συστατικά για να «πολτοποιήσεις» μια κοινωνία.

Η αποικιοκρατία πέθανε, ζήτω η νεοαποικιοκρατία. Υποδούλωση όχι με όπλα, αλλά με το χρήμα. Δεν χρειάζονται σφαίρες, οβίδες, βόμβες, παρά μόνο αριθμοί. Πολλοί αριθμοί, ώστε να μην καταλαβαίνει κανείς τίποτα. Το μόνο κοινό είναι τα πτώματα και τα θύματα.

Όλοι μεταξύ μας βράζουμε από οργή, από ντροπή-γιατί χρόνια τώρα δώσαμε δύναμη σε δαύτους-, από αγωνία, κυρίως για τα παιδιά μας. Περιμένουμε κάτι απροσδιόριστα ηχηρό ν αντιδράσουμε, να φωνάξουμε, να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Κανείς δεν πιστεύει πια ότι οδηγεί κάπου το στημένο πολιτικό ριάλιτυ που το μόνο όφελος του είναι η υψηλή τηλεθέαση των εισόδων και εξόδων στο υπουργείο του Τόμσεν και Στουρνάρα.

Μέσα σ όλα αυτά η αγωνία, για το αν θα περάσουν τα μέτρα. Αμφιβάλλει κανείς γι αυτό; Βασικό πλέον γνώρισμα ο πολιτικός παχυδερμισμός, αδιαφορεί για όλα, προκειμένου ν απολαύσει το ισχυρό ναρκωτικό της εξουσίας. Σε κατάσταση εξάρτησης απ αυτήν, ζούνε οι πολιτικοί σ ένα φαντασιακό ψεύτικο κόσμο, που μπορεί να τον βλέπουν και ως παράδεισο.

Η Ελλάδα ζει το μεσοπόλεμο της, η μπελ-επόκ τελείωσε εδώ και τρία τέσσερα χρόνια, και όσοι υποτιμούν όσα έρχονται μάλλον θα εκπλαγούν δυσάρεστα προσεχώς.

Ως κατακλείδα, θα μπορούσα ν απευθυνθώ στους «κυβερνητικούς» βουλευτές του νομού και να τους προέτρεπα να μην συναινέσουν στην πλήρη διάλυση της ίδιας τους της χώρας. Τον αντίλογο τους τον ξέρω ήδη και θεωρώ πως αν είχαν το πολιτικό ανάστημα, μόνο με μια βόλτα στο κέντρο της πόλης τους θ αντιδρούσαν στο αυτοκαταστροφικό έργο που έχουν επιδοθεί.

Μακάρι να μείνουμε στις «εκκενώσεις» νησιών, στα καυσόξυλα του χειμώνα και στα «ληγμένα» των σούπερ-μάρκετ.

http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>