«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η γλώσσα κόκαλα ΔΕΝ πρέπει να έχει!

Η γλώσσες δεν προασπίζονται, ούτε καταργούνται από τεχνοκράτες ή πολιτικούς. Ούτε καν από τους ποιητές, τους λογοτέχνες ή τους δημοσιογράφους, πόσο δε μάλλον μέσα από ομάδες του facebook.
Η γλώσσα είναι ζωντανή σαν το σώμα, αέρινη σαν την ψυχή, έλλογη σαν τον νου. Η γλώσσα αναπτύσσετε όταν έχει να πει κάτι και έχει να απευθυνθεί σε κάποιους. Το ότι η Ελληνική γλώσσα αναπτύχθηκε στον ανώτερο βαθμό της ανώτερης κλίμακας, δεν ήταν γιατί είχε κάποιο μυστικό κώδικα, ή επειδή ήταν η γλώσσα των θεών, ή σάμπως κάποιοι εθνικιστές τότες την έκαναν σημαία τους. Ούτε φυσικά επειδή κάποιος αυτοκράτορας την επέβαλε δια νόμου.
Η Ελληνική γλώσσα είχε κάτι να πει. Είχε να μεταλαμπαδεύσει τον πολιτισμό στα πέρατα της οικουμένης. Να μεταφέρει την αλήθεια στους λαούς που ζούσαν σαν τα ζωύφια με τον φόβο των θεών και των τυράννων. Μόλις την γλώσσα την Ελληνική την έπιασαν οι πατέρες της χριστιανικής εκκλησίας, για να διαδώσουν την φαντασία και το λιβάνισμα θεών και ανθρώπων, την μαράζωσαν.
Η Ελληνική γλώσσα είχε κάπου να απευθυνθεί. Στον φυσικό άνθρωπο της αρχαιότητας, που μόνο και με το ένστικτο ή την πρωτοσυνείδηση, διψούσε για αλήθεια, για εξέλιξη, είχε την βούληση για δύναμη. Όταν τον άνθρωπο τον κατάντησαν θεοφοβούμενο, βερέμη, προσκυνητή βασιλιάδων, τότες και η γλώσσα φτώχυνε, κόντυνε, έχασε το αίμα από τις φλέβες της και έγινε ωχρή.
Η γλώσσα μας είναι δύσκολη και το έθνος μας ανάδελφο. Για να συντηρηθεί σε μία παγκόσμια κοινωνία, πρέπει να αποκτήσει περιεχόμενο, αλλά και να εξελιχθεί. Η προσπάθεια της περιχαράκωσις μέσα σε μία σφαίρα δέκα, δώδεκα εκατομμύρια αφελληνισμένων και οριακά ανθελλήνων, θα μας οδηγήσει σύντομα πιστεύω στο να υπερκεραστούμε βίαια και από τα κάτω. Δηλαδή με τον πλέον άτακτο τρόπο και με τα χειρότερα υλικά. Θα μείνουμε με μία γλώσσα αντίστοιχη ενός εθνικού νομίσματος χωρίς αξία στο ανταλλακτήριο των πολιτισμών. Μία γλώσσα των τσιγγάνων, προφορική και γραφική, την οποία θα ομιλούν μόνο τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα και στην οποία δεν θα γράφει κανείς.
Θέλω να πω απερίφραστα και ενάντια στο ρέμα των αντιγραφών από blog σε blog, παίρνοντας και τον κίνδυνο του να χαρακτηριστώ ανθέλληνας, (δεν θα είναι η πρώτη φορά), πως ότι δεν εξελίσσεται πεθαίνει. Και αν δεν εξελιχτούμε, δεν θα πεθάνουμε βιολογικά, αλλά θα σκοτώσουμε κόβοντας με το σπαθί της συντήρησης, τον γόρδιο δεσμό του ένδοξου παρελθόντος, με το μέτριο μέλλον του έθνους. Αιτία… πολλές μα πάνω από όλα η μανία για συντήρηση και ο φόβος της δύσης. Ότι δηλαδή μας φύτεψαν οι σχισματικοί Φώτιοι, μας επέβαλαν οι ανατολίτες Γεννάδιοι, μας καλλιέργησαν οι προσκυνημένοι Γρηγόριοι και εν τέλει υπερασπίζονται και οι σημερινοί διάδοχοί τους, αποτέλεσμα της Φαναριώτικης συντηρητικής επικράτησης, έναντι του επτανησιακού αναγεννησιακού πνεύματος.

Το παράδειγμα:
Να δώσω και το παράδειγμα για να μην θεωρητικολογώ και μόνο μιας και το θέμα είναι του επιπέδου πολεμικής σύγκρουσης. Ο Κόλεριτζ είπε πως “η ιστορία μιας λέξης είναι καμιά φορά σπουδαιότερη από την ιστορία μιας εκστρατείας”. Το παράδειγμα που φέρνω, είναι από την γραφή αυτών των ακατανόητων για εμάς ανθρώπων. Κανένα ενδιαφέρων για μικρά ή κεφαλαία, για τόνους, συντακτικό κλπ… Αλλά γεμάτο ουσία, η τετραφάρμακος των Επικούρειων. “Άφοβον ο θεός, ανύποπτον ο θάνατος και ταγαθόν μεν εύκτητον, το δε δεινόν ευκαρτέρητον.”

και σε νεοελληνική απόδoση: “Ο θεός δεν είναι για φόβο, ο θάνατος δεν προκαλεί ανησυχία και το καλό εύκολα αποκτιέται, το δε κακό εύκολα αντέχεται.”

Είκοσι τόσους αιώνες μετά και ο άνθρωπος ακόμα παραπατά, σηκώνετε, ανταριάζει και βαρυγκομά. Φαντάζεται, κάνει πως ψάχνει και όλο γυρνά τριγύρω, από τον εαυτό του. Φτιάχνει ψέματα για αλήθειες, μα δεν τολμά να αντικρίσει κατάματα τούτη εδώ την “κακογραμμένη” αλήθεια … Ο άνθρωπος σε επίπεδο πλανητικό εννοώ, διότι εδώ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα! Εδώ η γλώσσα όσο τέλεια και να γραφεί έχει σαν περιεχόμενο προφητείες καλόγερων, άρθρα άξεστων και αναιδών πολιτικάντιδων, σχόλια στο ίντερνετ που θαρρείς και τα έγραψαν αυτιστικά παιδάκια, κάτω από αναρτήσεις του ύφους: “χαμογελάτε, κάνει τους άλλους να ανησυχούν”, ή “αν ξαναζούσα δεν θα άλλαζα τίποτα”! Ε λοιπόν με αυτό το περιεχόμενο η γλώσσα μας θα αυτοκαταργηθεί νομοτελειακά και χωρίς καμία έξωθεν παρέμβαση “προδοτών”. Πως το έλεγε ο Δημόκριτος; “Φυσικός και αδιδάκτος”… Ε κάπως έτσι ας πούμε.

Άρα λοιπόν και πρώτα από όλα στην γλώσσα μας πρέπει να δώσουμε περιεχόμενο και ουσία, ενώ δεν πρέπει να πάψουμε να την εξελίσσουμε. Είναι καιρός να μάθουμε να ζούμε χωρίς δόγματα και χωρίς χαρακώματα με τα οποία και για δικά τους συμφέροντα μας όπλισαν οι παπάδες και οι Φαναριώτικη φάρα των αισχρών Κωλέττηδων.

Posted 23rd July by

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>