«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ψήφισμα για την αναβάθμιση της παιδείας

Λεγάκης Γεώργιος

Ψήφισμα για την αναβάθμιση της παιδείας από την «Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά» και την Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων

Παρακάτω αναφέρεται το ψήφισμα, το οποίο αφορά στις προτάσεις της «Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς» και της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων για την αναβάθμιση της παιδείας, κ.ά. συναφών θεμάτων:

«Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα που οργανώθηκε απ’ την Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά (Ε.Γ.Κ.) και την Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων (Ε.Ε.Φ.) που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Φ.Σ. «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ», αποφάσισαν να επαναλάβουν προς την Πολιτεία την πάγια θέση τους για την ενίσχυση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσης και την αναβάθμιση της ανθρωπιστικής παιδείας στην Εκπαίδευση της χώρας μας, η οποία σήμερα είναι όσον ουδέποτε άλλοτε αναγκαία για την ανάδειξη αξιών και προτύπων και για την έμπνευση οραμάτων στους νέους μας.

Όπως έχουν αποδείξει και συγκεκριμένες έρευνες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και άλλων εγκύρων φορέων, ουσιαστική ανθρωπιστική παιδεία παρέχεται με την διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών απ’ το πρωτότυπο και την παράλληλη προσέγγιση γλώσσης και περιεχομένου (ιδεών και αξιών) των κειμένων. Ο τρόπος αυτός βοηθεί τους μαθητές να κατανοήσουν την διαχρονική πορεία της γλώσσης μας, να χρησιμοποιήσουν ορθώς την ελληνική στον γραπτό και τον προφορικό λόγο και να εκφρασθούν με σαφήνεια, πληρότητα και ευστοχία.

Αντιθέτως, η κατάργηση επί σειράν ετών της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσης στο Γυμνάσιο επέφερε τις οδυνηρές συνέπειες της γλωσσικής ένδειας, του εκφραστικού μαρασμού και των γλωσσικών σφαλμάτων, τα οποία διαπιστώνονται απ’ τους βαθμολογητές στα γραπτά των υποψηφίων κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις για τα Α.Ε.Ι. και τα Τ.Ε.Ι.. Η απουσία ορθοέπειας εντοπίζεται σχεδόν καθημερινώς στον προφορικό και τον γραπτό λόγο καθώς και στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο.

Η διδασκαλία ξένης γλώσσης από πολύ ενωρίς στο Δημοτικό δεν μπορεί να αποδώσει, εάν δεν έχει προηγηθεί στοιχειώδης κατανόηση της μορφής και της δομής της μητρικής γλώσσης. Η Πληροφορική είναι αναμφισβήτητα απαραίτητο εργαλείο για την διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ευχερέστερη διάχυση της γνώσεως. Δεν μπορεί όμως να αποτελέσει αυτοσκοπό και την μόνη οδό για την καλλιέργεια του πνεύματος και την κριτική σκέψη.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η «Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά» με 1.750 μέλη και η «Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων» με 4.240 μέλη προτείνουν στην Πολιτεία τα ακόλουθα:

1.                     Την αναβάθμιση της παρεχομένης ανθρωπιστικής παιδείας στην Εκπαίδευση με την αύξηση των ωρών διδασκαλίας των ανθρωπιστικών μαθημάτων και της ελληνικής γλώσσης.

2.                     Την συστηματικότερη και ουσιαστικότερη επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στον επιστημονικό και τον διδακτικό τομέα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου θεωρούμε απαραίτητη την επανίδρυση του Διδασκαλείου Μέσης Εκπαιδεύσεως, ενός θεσμού που απέδωσε τα μέγιστα στο παρελθόν.

3.                     Την χορήγηση στους μαθητές καταλληλότερων διδακτικών εγχειριδίων απ’ τα ήδη χρησιμοποιούμενα στην Εκπαίδευση, ώστε αυτά να τους προσφέρουν την δυνατότητα καλύτερης γλωσσικής καταρτίσεως και ανθρωπιστικής μορφώσεως με προσφορότερο, λειτουργικότερο και ελκυστικότερο τρόπο.

4.                     Την επανίδρυση των άστοχα καταργηθέντων στο παρελθόν Κλασικών Λυκείων. Δεν περιποιεί τιμή στην χώρα μας το γεγονός ότι, ενώ παρατηρείται μια γενικότερη τάση στον κόσμο για ενίσχυση των ανθρωπιστικών σπουδών, όπως, για παράδειγμα, συμβαίνει στην Ιταλία και την Ισπανία, οι οποίες διαθέτουν 3.500 και 2.200 Κλασικά Λύκεια αντιστοίχως, η Ελλάς, η γενέτειρα των ανθρωπιστικών επιστημών, δεν έχει ούτε ένα Κλασικό Λύκειο! Είναι βεβαίως αυτονόητο ότι η επανίδρυση των Κλασικών Λυκείων δεν συνεπάγεται την μείωση της ανθρωπιστικής παιδείας απ’ τα Γενικά Λύκεια, διότι μία τέτοια απόφαση θα οδηγούσε σε μείωση της καλλιεργείας των μαθητών και σε γενικότερη υποβάθμιση της παρεχομένης Παιδείας».

Την επιστολή-ψήφισμα (της 13/3/2010) υπογράφουν ο πρόεδρος της Ε.Γ.Κ. ομότιμος καθηγητής και ακαδημαϊκός, Πάνος Λιγομενίδης, και η πρόεδρος της Ε.Ε.Φ. Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Και όσοι ευαίσθητοι σε θέματα γλώσσης, – ως φρονώ ότι είστε οι αναγνώστες αυτής της στήλης – μεριμνήστε για την συλλογή υπογραφών, και αποστείλετε τον σχετικό κατάλογο στα γραφεία της Ε.Γ.Κ. (Ασκληπιού 6-8, ΤΚ 10680 Αθήναι, ή με τηλεομοιότυπο στο 210-88.47.140). Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210-88.47.139.

ΠΗΓΗ: Από την στήλη «Χρονοτοπία» του συγγραφέα Γιώργου Λεκάκη (www.lekakis.com) στην εφημερίδα «Χρόνος» Κομοτηνής, της 17.08.2010.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο: http://www.lekakis.com/index.php?option=com_content&view=article&id=95&Itemid=116

Μοιραστείτε το!

1 comment to Ψήφισμα για την αναβάθμιση της παιδείας

  • ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΕΒΡΑΙΚΟΥ ΠΡΩΚΤΟΓΟΥΡΟΥΝΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΜΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΗΛΩΣΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΕΙΣ ΤΑ «ΜΜΕ» ΟΤΙ:«ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ», ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΑΠΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥ «UCK» ΚΑΙ ΤΟΥ «UCC» ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΝΟΠΛΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>