«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο ήρωας του Καλού!

Στην Ισπανία και την Πορτογαλία δεν αγωνίζονται με μιας μέρας απεργία. Μέρες τώρα οι Ισπανοί βρίσκονται στους δρόμους, όλο και πιο συχνά οι Ιταλοί. Χτες βγήκαν στους δρόμους και οι Γάλλοι στο Παρίσι. Μάλιστα στην Ισπανία σε εθνικό ήρωα έχει αναδειχθεί ένας εστιάτορας που προστάτευσε Ισπανούς διαδηλωτές απ’ τον ζήλο της Ισπανικής Δερνωχωροφυλακής – ο κ. Αλμπέρτο Κασίγιας.

Ο οποίος διέπραξε εκ νέου το ίδιο και προχθές παρέχοντας πάλι άσυλο μέσα στο μαγαζί του σε δαρμένους διαδηλωτές, για να προχωρήσει στη συνέχεια σε έκκληση – απαίτηση προς τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι να τον διαγράψει εδώ και τώρα από το Λαϊκό Κόμμα. Διότι ο κ. Αλμπέρτο Κασίγιας ήταν δεξιός. Ένας συντηρητικός και φιλήσυχος πολίτης που η κρίση του άνοιξε τα μάτια. Απογοητευμένος με το κόμμα του ο κ. Αλμπέρτο Κασίγιας άρχισε να παρακολουθεί τον αγώνα των Aγανακτισμένων, ώσπου έγινε ένας απ’ αυτούς. Ανεξαρτήτως απ΄το προσωπικό του εισόδημα ο καλός εστιάτορας πέρασε στην πλευρά εκείνων που έχουν δίκιο. Ο κ. Αλμπέρτο Κασίγιας απέκτησε διαφορετική ταξική συνείδηση από την ταξική του θέση και … πρόδωσε!

Πρόδωσε τις αυταπάτες του κοινωνικού νεφελώματος της μεσαίας τάξης ότι δεν θα προλεταριοποιηθεί ποτέ. Ο κ. Κασίγιας, όπως κάθε Κασίγιας στην Ευρώπη που αρχίζει να βλέπει τι συμβαίνει στην Ήπειρο είδε την πληβειοποίηση (μάλιστα βίαιη) των μικροαστών, είδε τους εργάτες να γλιστρούν στην «ευέλικτη» και χαμηλόμισθη εργασία, στην ανεργία και την περιθωριοποίηση. Είδε και οίδε.

Είδε ο καλός εστιάτορας απ’ τη Μαδρίτη να καταρρέει γύρω του ο κοινωνικός ιστός, είδε αυτό που βλέπουμε κι εμείς: σχολεία να υπολειτουργούν, νοσοκομεία κι ασφαλιστικά ταμεία να καταρρέουν, δικαστήρια να δυσλειτουργούν, είδε την αγωνία και την απελπισία των ανθρώπων κι έτσι ο καλός άνθρωπος απ’ τη Μαδρίτη σκέφτηκε.

Και αφού σκέφτηκε, έπραξε.

Η σκέψη και η  πράξη τον μετέτρεψαν σε έναν Ήρωα του Καλού. Έναν «Umon Man» όπως θα έλεγε το τραγούδι, έναν «ήρωα της εργατικής τάξης».

Όχι, ο κ. Κασίγιο δεν έχει προλεταριοποιηθεί ακόμα – πράγμα που δεν αποκλείεται να συμβεί (ή και να μη συμβεί), όμως δεν καθόρισε τη θέση και τη στάση του το προσωπικό του status, αλλά η κατανόηση της πραγματικότητας.

Κι έγινε ο «εφιάλτης της κυβέρνησης Ραχόι»!

Στην καθ’ ημάς εν πολλοί μίζερη ακόμα πραγματικότητα, αρκετοί θα σνόμπαραν ή και θα αποδοκίμαζαν τον κ. Αλμπέρτο Κασίγιας, ως έναν ακόμα «αγανακτισμένο», ορισμένοι ίσως θα του ζητούσαν και ευθύνες «γιατί υπήρξε δεξιός» κι άλλα τέτοια κηνσορικά παρόμοια – μεγάλη γκρίνια σε μικρό χωριό.

Ο κ. Κασίγιας δεν ανήκε έως τώρα σε καμμιά «φωτισμένη πρωτοπορία», όμως η σκέψη του, η μεταστροφή του και η νέα στάση του, δείχνουν δύο πράγματα: α) αυτό που πάντα συνέβαινε, να γεννιούνται δηλαδή μέσα απ’ τους αγώνες οι συνειδήσεις που μπορούν «να κάνουν τη διαφορά» το ίδιο καλά με εκείνους που «είναι έτοιμοι από καιρό» για κάτι τέτοιο. Και β) ότι το ιστορικό πλέον καθήκον της Αριστεράς στην Ελλάδα είναι να βγάλει μπροστά στο προσκήνιο τον κάθε Κασίγιο.

Να του δώσει τη δυνατότητα να πάρει την τύχη του στα χέρια του. Και βεβαίως όχι πατερναλιστικά, αλλά θεσμικά.

Διότι, δεν μπορεί πια η Αριστερά να διεκδικεί τον ρόλο του «καλού πατερούλη» που δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να έχουν λόγο με (το άκρως ευμετάβλητο) όριο των καλών προθέσεων μιας Αριστεράς που θα κυβερνήσει. Αλλά με τη θεσμική διασφάλιση των πολιτών να την ελέγχουν διαρκώς, να προτείνουν οι ίδιοι, να αποτυγχάνουν (ενδεχομένως αλλά) και να διορθώνουν.

Αυτός θα είναι ο τρόμος της Μέρκελ του Αίσχους και η κατάρρευση της πάσας προπαγάνδας του Συστήματος. Αυτή θα είναι η συντριβή της αριστοκρατίας των επαϊόντων (που μας εθίζει στο απαραβίαστο των Εταιρειών), αυτή θα είναι η πτώση των ολιγαρχιών, φανερών και κρυφών. Η δυνατότης εκατομμυρίων Κασίγιας να προτείνουν, να απαιτούν, να κάνουν λάθη και να τα διορθώνουν…

 Από το Στάθη στο enikos.gr

Σχόλιο  RYaN:

Ο κ. Κασίγιας μαζί με Ισπανό διαδηλωτή τιμούν την Ελληνική Σημαία!!!

Δείτε το και σε βίντεο:

http://papaioannou-giannis.net/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>