«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   Καλούμε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν με την ενεργή συμμετοχή τους την κινητοποίηση της 22ας Ιουνίου 2012, ώρα 10:30, στο Γενικό Προξενείο της Στουτγάρδης με στόχο το «πάγωμα» του νόμου 4027/04-11-2011 ο οποίος βάζει τέλος στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

       Με εκτίμηση

            Το Δ.Σ.

               του «Αριστοτέλη»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΑ  ΟΜΟΙΟΓΕΝΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ

 JAKOB- HEUSTEIGSCHULE

           VEREIN GRIECHISCHER ELTERN UND VORMÜNDER

                 DER SPRACH-HOMOGENEN SCHULKLASSEN e.V

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί της Βάδης Βυρτεμβέργης

«ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ»

      Τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες της άδικης, ανεπίτρεπτης και εγκληματικής προσπάθειας για τη διάλυση της ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στη Γερμανία. Η απαξίωση αυτή κορυφώθηκε με την ψήφιση του νόμου 4027/04-11-2011 και της εγκυκλίου της Ειδικής Γραμματέως κ. Λινού (αρ. πρωτ. 379/30-05-2012  Φ.816.41/352/6172/Ζ1).

      Απαίτηση όλων μας είναι να «παγώσει» η εφαρμογή του νόμου 4027/2011 και να ξεκινήσει το Υπουργείο έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο με όλους τους ομογενειακούς φορείς και τους συλλόγους εκπαιδευτικών για το μέλλον της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:

 • Δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση για όλα τα ελληνόπουλα της Γερμανίας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των γονέων τους.

 • Φορέας της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της  Γερμανίας  να είναι αποκλειστικά και μόνο το Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός και στόχος του να είναι η μόνιμη αναβάθμισή της.

 • Η ύπαρξη ενός μεταβατικού σταδίου τουλάχιστον 5 ετών για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης και τύπο σχολείου ώστε να καταρτιστούν αναβαθμισμένα αναλυτικά προγράμματα.

 • Η άμεση απόσυρση της διάταξης που καταργεί τα Λύκεια.

 • Η  αναγνώριση ικανού αριθμού ΤΕΓΠΗ, ΤΕΓ και ΤΕΓΔΕ, ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες του κρατιδίου μας, τόσο του κέντρου όσο και της περιφέρειας.

 • Η λειτουργία και άλλων  τύπων Σχολείων (ελληνικά σχολεία, ενταγμένα, δίγλωσσα, κλπ) σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης.

 • Κατοχύρωση της πενταετίας για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς  με τις τακτικές αποδοχές της Ελλάδας και το ειδικό επιμίσθιο του εξωτερικού.

      Στόχος κοινός δικός μας και δικός σας οφείλουμε να είναι η ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Η γλώσσα και το σχολείο είναι ο μοναδικός δρόμος για τη διατήρηση της ελληνικότητας και της πολιτισμικής ταυτότητας των Ελλήνων του εξωτερικού, γιατί μόνο μέσα από το θεσμό του σχολείου μπορεί να κρατηθεί αρραγής ο ομφάλιος λώρος με τη  μητέρα-πατρίδα.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την απαγόρευση των εγγραφών των μαθητών της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου μας ( έγγραφο από την Ειδική Γραμματέα του Υπουργείου) στην Α΄ τάξη τού Λυκείου Στουτγάρδης.  Η έκπληξή μας γρήγορα μετατράπηκε σε αγανάκτηση και απελπισία όταν συνειδητοποιήσαμε ότι τα όνειρα των παιδιών μας και ο σχεδιασμός των γονέων τους για συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών τους, ναυάγησαν.

      Το σχολείο μας βρίσκεται στο κέντρο της Στουτγάρδης, είναι το μόνο δίγλωσσο σχολείο που έχει απομείνει στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, με ελληνικό και γερμανικό πρόγραμμα, καλύπτοντας τις τάξεις από την Α΄  Δημοτικού μέχρι και την Γ΄ Γυμνασίου. Έχει γερμανική διεύθυνση, Έλληνες και Γερμανούς δασκάλους, οι οποίοι πληρώνονται από το γερμανικό κράτος (δηλαδή η λειτουργία του δεν επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο ούτε 1 ευρώ). Οι μαθητές παρακολουθούν Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Ιστορία, Θρησκευτικά, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Χημεία, Γεωγραφία στα ελληνικά και Γλώσσα, Βιολογία-Ανθρωπολογία, Γυμναστική, Μουσική, Πληροφορική, Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Μαγειρική-Τεχνικά-Οικοκυρικά, Πολιτική Αγωγή, στα γερμανικά. Είναι  Werkrealschule, και παρόλο που έχουν τις ικανότητες να ενταχθούν και να παρακολουθήσουν σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα (Realschule, Gymnasium) τόσο τα  παιδιά όσο και οι οικογένειές τους προτιμούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο Jakob-Heusteigschule, διότι στοχεύουν στη συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών τους στο Λύκειο.

      Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας και την ικανοποίηση τού δίκαιου αιτήματός μας να επιτραπεί η εγγραφή των μαθητών της Γ΄ τάξης τού Γυμνασίου μας στο μοναδικό Λύκειο της Στουτγάρδης.

       Άλλωστε οι διαβεβαιώσεις των στελεχών του Υπουργείου μέχρι τώρα ήταν πάντα θετικές απέναντι στη συνέχιση των σπουδών και εγγραφή των παιδιών μας στο Λύκειο. Το έγγραφο που εξέδωσε η Ειδική Γραμματέας τού Υπουργείου στοχοποιεί το Λύκειο της Στουτγάρδης, καθώς είναι το μόνο που δε θα δεχτεί μαθητές στην Α΄ τάξη του, γκρεμίζοντας έτσι στον Καιάδα τα όνειρα και τα σχέδια για το μέλλον των παιδιών μας και των οικογενειών τους που επέλεξαν  την ελληνόγλωσση εκπαίδευση.

       Επιπλέον είναι ήδη αργά να δοθεί διέξοδος απορρόφησης των μαθητών από το γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς η περίοδος των εγγραφών σε αντίστοιχη βαθμίδα έχει παρέλθει προ πολλού. Έτσι οι μαθητές της Γ΄ τάξης τού Γυμνασίου μας αισθάνονται εγκλωβισμένοι και βιώνουν την απόρριψη σε μια καθοριστική περίοδο της ζωής τους που μόνο όνειρα και σχέδια για ένα καλύτερο μέλλον θα έπρεπε να κάνουν.

       Ευελπιστούμε στην άρση της απαγόρευσης των εγγραφών στην Α΄ τάξη του Λυκείου της Στουτγάρδης και στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης.

                                                 Με τιμή 

για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Ελευθεριάδου Μαρία

Πρόεδρος 

Ελευθεριάδου Μαρία :  00497112624758 σταθερό

                                      00491726901575 κινητό

ELTERNVEREIN DES GRIECHISCHEN LYZEUMS STUTTGART e.V

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ

Schwieberdingerstr.  9

            70435 Stuttgart-Zuffenhausen

                                                                                              Στουτγάρδη 02-06-2012

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

       Γνωρίζοντας το φόρτο εργασίας που επωμίζεστε στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα της θητείας σας και μετά από το έγγραφο που εστάλη από την ειδική Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Λινού, προς τα Συντονιστικά Γραφεία της Γερμανίας (το οποίο και σας επισυνάπτουμε), αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας εκφράσουμε την έντονη  ανησυχία και αγανάκτησή μας για τις ενέργειες αυτές, μέσω των οποίων καταργείται η λειτουργία του Λυκείου  Στουτγάρδης, ενός Λυκείου που λειτουργεί περισσότερο από 30 χρόνια και εκατοντάδες απόφοιτοί του διαπρέπουν σήμερα ως καταξιωμένοι επιστήμονες στους κλάδους της Ιατρικής, Οικονομίας, Μηχανολογίας, Νομικής, Πληροφορικής κ.ά. σε Ελλάδα και Γερμανία. Στην τριακονταετή και πλέον λειτουργία του  εγγράφονται λόγω μη ύπαρξης αμιγών Δημοτικών και Γυμνασίων μαθητές από:

 • Δίγλωσσο Σχολείο (Jakob-Heusteigschule υπό γερμανική διεύθυνση)

 • Γερμανικά Σχολεία όλων των βαθμίδων Εκπ/σης με παράλληλη 9ετή φοίτηση στα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας

 • Ελληνικά Σχολεία της Ελλάδας, οι γονείς των οποίων είναι μετανάστες.

      Το Λύκειο αυτό είναι το μοναδικό πια που έχει απομείνει στο κρατίδιό μας, αριθμεί 190 μαθητές  και καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών όλου του κρατιδίου, που σημειωτέον  έχει το μεγαλύτερο αριθμό Ελλήνων και ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω του νέου μεταναστευτικού κύματος από Ελλάδα.

      Κατόπιν αυτών και κρίνοντας άδικη την απόφαση να μη γίνει κανένας μαθητής δεκτός για εγγραφή στην Α΄ τάξη μόνο του δικού μας Λυκείου, όπως επίσης και καμιά εγγραφή-μετεγγραφή σε οποιαδήποτε άλλη τάξη, προσβλέπουμε στη δική σας δίκαιη και έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματός μας.

Σας ζητούμε:

 • Την άρση της απαγόρευσης εγγραφών στην Α΄ τάξη του Λυκείου μαθητών της Γ΄  Γυμνασίου.

 • Την άρση της απαγόρευσης των εγγραφών και μετεγγραφών σ’ όλες τις τάξεις των Λυκείων της Γερμανίας.

       Ευελπιστούμε ότι θα δώσετε την ευκαιρία στα δεκάδες γυμνασιόπαιδα του κρατιδίου μας αλλά και της Ελλάδας να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους απρόσκοπτα, συνεχίζοντας αυτήν την εκπαίδευση που εξαρχής επέλεξαν σαν βασική, την ελληνική εκπαίδευση.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

του Λυκείου Στουτγάρδης

Ιωάννης  Καρακώστας                                                                   Μαρία Ελευθεριάδου    Πρόεδρος                                                                                       Γραμματέας

 ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>