Ενημέρωση των αναγνωστών. Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky
Ανακοίνωση Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.
Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας; «Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.
Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020 Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.
|
Κύριε Κασιδιάρη,ντροπή σας
08/06/2012 — Λακεδαίμων
Γράφει η Φιλαρέτη
Με αφορμή το γνωστό περιστατικό χειροδικίας από ένα νεαρό προς δυο κυρίες, απάντων όντων πολιτικών προσώπων, ως πολίτης αυτού του τόπου, αισθάνομαι απόλυτη την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ για τη βία στη ζωή μας και να θέσω το θέμα του προσδιορισμού της, της προέλευσης και της προοπτικής της, σε μια απόπειρα να καταλάβουμε τι λέμε και τι κάνουμε.
Δηλαδή: Από ποιόν να ζητάμε τα ρέστα και ποιόν να κατηγορούμε. Αν διατηρούμε το δικαίωμα να προπηλακίζουμε τους συνομιλητές μας (με διάφορους τρόπους- ποικίλλουσας εντάσεως) λόγω διαφωνίας, ή για εφφέ. Αν θεωρούμε τα προσωπικά δεδομένα απρόσβλητα μόνο για ορισμένους, αλλά πάντως όχι για τους πολιτικούς μας αντιπάλους.
Σύμφωνα με μια πρόχειρη προσπάθεια που έκανα για τον προσδιορισμό της βίας, θα έλεγα ότι μπορούμε να συναντήσουμε τη βία ως μια λεκτική διατύπωση ή έμπρακτη (δι’ ενεργειών) έκφραση και μεθόδευση πρακτικής, που ασφαλώς γίνεται προς επικράτηση του ασκούντος τη βία, μέσω της οποίας σκοπείται η πρόκληση ζημίας σε πρόσωπα, πράγματα (ζώα και περιουσιακά αντικείμενα) και άλλα ηθικά ή περιουσιακά συμφέροντα. Ας διακρίνουμε τη βία στο δημόσιο βίο, από εκείνη στον ιδιωτικό.
Έτσι,λοιπόν, βία σε βάρος των πολιτών (δηλαδή βία στο δημόσιο βίο) ασκείται με διάφορους τρόπους. Οι πολίτες έχουν επανειλημμένα «βιαστεί» από τους πολιτικούς στη νοημοσύνη, την αξιοπρέπεια,την οικονομική κι επαγγελματική τους κατάσταση και προοπτική, στην προσδοκία για την εκπλήρωση των υπεσχημένων από τους πολιτικούς για την πρόοδο της κοινωνίας και την απολαβή θεσμών κράτους δικαίου και ισονομίας. Και όχι μόνο. Έχουν επίσης κατ’ εξακολούθηση οι πολίτες«βιαστεί» από τους προπομπούς των πολιτικών, τους δημοσιογράφους, οι οποίοι αντί να διαφωτίζουν ζητήματα και να παρουσιάζουν γεγονότα, έχουν καταστήσει τα δελτία ειδήσεων φορείς πολιτικών αναλύσεων και προπαγάνδας αναλόγως πολιτικού αφεντικού, ή άλλων ενδεχομένως δεσμεύσεων. . Έχουν επίσης κατ’ εξακολούθηση οι πολίτες «βιαστεί» και κάθε μέρα «βιάζονται» από την ανάλγητη και ανίκανη διοίκηση όλων των επί μέρους δράσεων του δημοσίου βίου. Ας μη κρίνουμε τη Δικαιοσύνη,ή «τα πανθ’ ορά», αλλά μερικά τα ξεχνάει ή τα παραβλέπει.
Για παράδειγμα, παρατίθενται περιπτώσεις βίας στο δημόσιο βίο:
ι. Βία σε βάρος των πολιτών ασκείται με τη μη εκπλήρωση των προεκλογικών υποσχέσεων.
ιι. Βία σεβάρος των πολιτών ασκείται όταν δεν βγαίνει το πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση και παρ’ όλα αυτά, χωρίς αιδώ και αίσθηση ευθύνης, χωρίς ευθιξία και συνέπεια, σε δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα, εξακολουθεί να κυβερνά, ισχυριζόμενη κάθε τόσο διάφορα ασυνάρτητα και εντελώς ατελέσφορα.
ιιι. Βία σεβάρος των πολιτών ασκείται όταν είναι κλειστό το λιμάνι από απεργούς, πράγμα που δεν επιτρέπει τη μεταφορά προϊόντων τα οποία σαπίζουν στα χέρια του παραγωγού και –ανάμεσα στα άλλα- μένουν και τα ξενοδοχεία χωρίς πελάτες-τουρίστες, απλά και μόνο για να επιδιωχθούν οι επαγγελματικοί στόχοι των λιμενεργατών, και η Πολιτεία αυτό το επιτρέπει.
ιν. Βία σεβάρος των πολιτών ασκείται και στην περίπτωση μη εφαρμογής των νόμων από την Πολιτεία (βλ.εισφοροδιαφυγή, μη είσπραξη των φόρων μεγαλο-οφειλετών, μη απονομή της δικαιοσύνης επί εγκλημάτων «επωνύμων).
ν. Βία σεβάρος των πολιτών ασκείται και όταν ο νόμος περιγράφεται από τους ημέτερους και τους επιτήδειους ατιμωρητί.
νι. Βία συνιστά και η θεσμική (κομματική) παραίνεση σε ανυπακοή.
νιι. Βία σε βάρος των μη ωφελούμενων, δηλαδή σεβάρος των δυσμενώς διακρινομένων, συνιστά η φωτογραφική (χαριστική) θέσπιση νομοθετημάτων.
νιιι. Βία σεβάρος των πολιτών ασκείται και με τη χαριστική πληρωμή μόνο του 20% της ηλεκτρικήςδαπάνης ειδικά για όσους είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ, ενώ η ΔΕΗ κάθε μέρα φτωχαίνει και μας αναγκάζει να τσοντάρουμε στις ανάγκες της (με αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος) επειδή κατασπατάλησε τα έσοδά της.
ιx. Βία είναι το κλειστό πανεπιστήμιο που ορίζει ότι τα μαθήματα έγιναν και προχωρεί το ακαδημαϊκό ημερολόγιο σαν να έγιναν. Συνιστά βία, όχι μόνο γιατί οι εξερχόμενοι από το πανεπιστήμιο είναι αστοιχείωτοι στο αντικείμενο που δεν διδάχτηκαν, αλλά και γιατί έμαθαν ότι μπορεί να ζούν να πορεύονται και να εμπορεύονται με την επίφαση της πραγματοποίησης.
x. Βία είναι η βουλευτική ασυλία, η χρηματοδότηση των κομμάτων σήμερα, τα βουλευτικά – υπουργικά αυτοκίνητα, στην Ελλάδα του σήμερα.
xι. Βία σε βάρος των πολιτών είναι τα κομματικά πορίσματα των εξεταστικών επιτροπών της Βουλής, καθώς και όταν όταν οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής θεωρούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Άκη ως αριθμούς τηλεφώνων.
xιι. Βία είναι η μη φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων – και ειδικώς των βαρέως πασχόντων- ενώ καταβάλλονται εισφορές ή πραγματοποιούνται κρατήσεις για την υγεία.
xιιι. Βία είναι η περιαγωγή πολλών πολιτών σε κατάσταση ολοσχερούς ένδειας, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να αυτοκτονούν.
γιατί έτσι προσφέρει πρότυπο συμπεριφοράς. Αλλά τότε δεν είναι η δική της άμυνα επικρατέστερη από την ανάγκη του άλλου για άμυνα.
xν.Βία είναι όταν καταργούμε το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας για να φτιάξουμε το … ακατονόμαστο με το συνωστισμό στην προκυμαία της Σμύρνης και μετά αναζητούμε το σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, γιατί το σύστημα μπάζει από παντού και δε συμμαζεύεται με τίποτα.
xνι.Βία είναι όταν ο γιος κι η κόρη υπουργού και αντιπροέδρου της Βουλής έχουν στέκι σε γιάφκα (είναι εξάλλου αυτόνομες προσωπικότητες), αλλά αυτός δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί και να φύγει από θέσεις εξουσίας, λές και τα παιδιά του του είναι άγνωστα.
Το χαστούκι είναι χαστούκι και δεν επιτρέπεται. Την εποχή μάλιστα της ισότητας των φύλων δεν επιτρέπεται εκατέρωθεν. Ούτε η ύβρις, ούτε η παραβίαση των δικαιωμάτων του άλλου και ο ποικιλότροπος προπηλακισμός του.
Και όποιος προκαλεί,ή υποδαυλίζει πάθη, θα πρέπει να γνωρίζει ότι η άμυνα είναι ελαφρυντικός όρος στον καταλογισμό του βαθμού της υπαιτιότητας και της ποινής.
Κύριοι της πολιτικής, μπάζει από παντού! Μην το ψάχνετε.Εσείς το διδάξατε, εσείς το δικαιολογήσατε και εσείς το νομιμοποιήσατε για πάρτη σας, σε βάρος μας. Τώρα ανακαλύψατε ότι δεν είναι σωστό; Τώρα που είστεοι αποδέκτες αντίστοιχης συμπεριφοράς;
Ας ελπίσουμε ότι θα είναι το τελευταίο κοτρώνι που τάραξετα νερά του βάλτου μας.
http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/
|
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενημερώνω τους φίλους αναγνώστες ότι κείμενα που είναι σε άλλη γλώσσα γραμμένα και δεν συνοδεύονται από την Ελληνική μετάφραση δεν θα ανακοινώνονται, Ευχαριστώ!
“greeklish”
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή.
Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του επώνυμα, όποια και να είναι αυτή. Δεν θα δημοσιεύονται ανώνυμα, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται στο εξής.
Να μην τα ξαναλέμε, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
Τα χρήματά σας, ο ιδρώτας σας, και το μέλλον των παιδιών σας πρέπει να μένουν στην ΕΛΛΑΔΑ. Πάντα και παντού, όσο μπορούμε, να αναζητούμε τα Ελληνικά προϊόντα και τις πραγματικές Ελληνικές επιχειρήσεις για να δίνουμε τον οβολό μας. Κάθε Ευρώ που φεύγει εκτός, δεν επιστρέφει ποτέ. Δεν θα ενισχύσουμε εμείς την κερδοφορία εταιρειών που προτιμούν χώρες με τριτοκοσμικές εργασιακές σχέσεις για να παράγουν φθηνά. Ακριβώς αυτό που θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα δηλαδή αποικία τους.
Οφείλω χάριτας στη Θεία Πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά
«Έλληνες, να είστε υπερήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μη την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ζωντανέψτε τους αρχαίους σας συγγραφείς, κάνετε γνωστόν το συλλογισμό τους.».
Μην επιτρέπεται τον διαδικτυακό εκβιασμό Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE.
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙΣ Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία ή εάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας καλέστε στο 1018, τη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία.
ΣΟΣ ζήτα βοήθεια άμεσα από το 112 Μάθε πως να το κάνεις παρακάτω.
Πως γίνεται αυτή η ενημέρωση;
Όσοι έχουν smartphone θα λαμβάνουν γραπτό προειδοποιητικό μήνυμα (Cell Broadcast - CB), που θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και θα συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού (διαφορετικού από κάθε άλλο ήχο ειδοποίησης της συσκευής). Αυτό που απαιτείται είναι οι χρήστες των κινητών να έχουν ενημερωμένο λογισμικό (firmware) από τον κατασκευαστή και παράλληλα στα τερματικά τους. Όσοι δεν έχουν smartphone, μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου υπάρχει ειδική υπηρεσία για το 112, να εγγραφούν και να δηλώσουν τον τρόπο που θέλουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις.
Αυτό μπορεί να είναι, είτε μήνυμα σε κινητό, είτε φωνητικοί συναγερμοί σε σταθερό τηλέφωνο, είτε με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), που θα μπορεί κανείς να διαβάζει σε κινητό τηλέφωνο, tablet, σταθερό ή φορητό υπολογιστή.
Το 112 συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει, με την Αστυνομία, τo Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000.
Στις τηλεφωνικές κλήσεις προς το 112 απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.
Επισημαίνεται ότι η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM).
Οι πολίτες μπορούν επίσης να ειδοποιήσουν στο 112 με εναλλακτικούς τρόπους, όπως με γραπτό μήνυμα, φαξ, ή email στη διεύθυνση contact@112.gov.gr.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η Γενική Γραμματεία υπογραμμίζει τη σημασία της διενέργειας έρευνας αγοράς από τους καταναλωτές πριν τις αγορές τους, ενώ υπενθυμίζει ότι μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις της νομοθεσίας στην ιστοσελίδα της ΓΓ: www.1520.gov.gr/ypovoli-kataggelias.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ενημερώνω άπαντες, ότι μηνύματα που είναι στα αγγλικά, ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από τα Ελληνικά δεν ξέρω για να τα διαβάζω. Για αυτό αν δεν είναι στα Ελληνικά, δεν φέρω καμία ευθύνη για οτιδήποτε που θα είναι σε άλλη γλώσσα, όποιος θέλει να με ενημερώσει, να ρωτήσει, να καταγγείλει, ή οτιδήποτε άλλο, μόνο στα Ελληνικά. Ευχαριστώ.
Παρακαλώ ενημερωθείτε, προς αποφυγή παρεξηγήσεως! Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνη για την ακρίβεια των πληροφοριών στη σελίδα μου και δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για αξιώσεις ή απώλειες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια, τις απόψεις ή τις απόψεις των επισκεπτών του ιστότοπου και ότι ο ιστότοπος διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει προσβλητικά σχόλια ή εικόνες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υποστηρίζει ΚΑΙ δεν αναλαμβάνει ευθύνη για οποιεσδήποτε πληροφορίες προσφέρονται από ιστότοπους τρίτων που συνδέονται μέσω της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ .
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σεβόμενη τους αναγνώστες της, δηλώνει ότι αυτά που ανεβάζει τα δηπλοτσεκάρει για την γνησιότητά τους, όμως η τελική ευθύνη να διαπιστώσουν αν είναι αληθινά, μένει στους αναγνώστες και αυτό είναι μόνιμη παρότρυνση της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ.
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
|
Leave a Reply