«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«OΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΈΛΛΗΝΕΣ!…»

Κυριες, -οι,
Στο εξωτερικό όσοι έχουν ζήσει και ασχολήθηκαν με θέματα ιστορικά, πολιτισμικά, διοικητικά και λαογραφικά, θα έχουν διαπιστώσει οτι την ιστορία της Ελλάδας οι λαοί την μελετούν σε βάθος, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν την ιστορία μας και καλύτερα απο εμάς και μάλιστα στα πανεπιστήμια τους. Όσοι ειναι στο κλάδο Δημόσιας Διοικησης, εάν δεν γνωρίζει τι είναι ο Θεμιστοκλής ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλλης,… και τι συστηματα διοικησης υπήρχαν στην εποχή τους; πτυχείο δεν βλέπεις, ακόμα και στην γείτονα χώρα την Τουρκία ισχύει αυτό. Σ’ εμάς είναι έτσι;
Κάθε λαός στον κόσμο, την Ελλάδα την βλέπει απο την δική του οπτική γωνία. Ίσως, μια μέρα μπορούμε και βρούμε χρόνο να δημοσιεύσουμε τα αποτελέσματα των ερευνών μας των απλών ανθρώπων που ήρθαν ή βρέθηκαν στην Ελλάδα, μαζί με τις οπτικές των κρατών τους, αλλά και τους επιστήμονες τους πως σκέφτονται για την Ελλάδα; Φυσικά, θέλει οικονομικούς πόρους και χρόνο, αλλά, αυτό το θέμα μπορουσε να γίνει διατριβή απο φοιτητές μας σε παγκόσμιο επίπεδο και ανά ήπειρο. Αφού γίνει η τοπική έρευνα και καταγραφούν οι απόψεις, τα συμπεράσματα μπορουν να δημοσιευθούν και θα ήταν ενα πολυ ωραίο δοκίμιο για το μέλλον του τόπου μας. Τα δικά μου συμπερασματα είναι απο τις συνεντεύξεις, που γίνοται στο Συνδεσμο Μουσουλμάνων Ελλάδας, «Η Φιλότητα». Παρόλο αυτό υπάρχει ενδιαφέρον και αξίζει να ασχοληθούμε.
Όμως, όταν μεριμνήσεις και μελετήσεις καλά απο αυτά που θα διαβάσεις και θα ακούσεις, όλοι οι λαοί, για τους Ελληνες και την Ελλάδα συμφωνούν για την έννοια της δημοκρατίας και την έννοια του πολιτισμού του τόπου αυτού. Η δημοκρατία για πολλούς απ’ αυτούς είναι η έννοια της ελεύθερης σκέψης, η φιλότητα και σαν τη γή της επαγγελίας την βλέπουνε. Ενώ, εγώ και ίσως και εσύ την βλέπουμε ως συμμετοχή στο διάλογο, στις λήψεις των αποφάσεων και με απότερο σκοπό την συνδιοίκηση, που στην ουσία, στην σημερινή εποχή δεν ισχύει. Σήμερα, αυτά που δρομολογούν η ΗΠΑ ή το ιμπεριαλιστικό σύστημα σε παγκόσμια βαση δεν είναι αυτό;
Επίσης, όλοι μας ξέρουμε και έχουμε διαβάσει για τον πολιτισμό της Ελλάδας οτι είναι « το λίκνο του φωτισμού και του φωτός». Αλλά, γιατί έγινε τόσο συμπύκνωση ενός πολιτισμού σε μία φράση δεν αναρωτήθηκε κανείς; Ωστε, τι εκφράζει αυτή η φράση και απο που προήρθε, είναι πολύ λίγοι που το γνωρίζουν και ας ζούμε στην σημερινή Ελλάδα. Για τους λαούς του κόσμου, ο πολιτισμός του αρχαίου Ελληνισμού είναι ένα μοντέλο διοίκησης, ειναι έμπνευση και κατανόηση των υποθέσεων και πραγμάτων, είναι η ελευθερία της σκέψης, είναι η υποδομή και το σύστημα της έννοιας έθνος,…κα.
Σήμερα, στη βρώμικη δουλειά του ιμπερλιασμού και του σιωνισμού για την διάλυση της Ελλάδας, η εσωτερική και η εξωτερική κακόβουλη εχθρός των Ελλήνων και εκατέρωθεν που έχουν διεπράξει το φθόνο είναι η ευγενής αντιιμπεριαλιστική.
Επιτέλους, που τελικά το κατάλαβαν οι λαοί του κόσμου, οτι θέλουν να αναιρεθεί η Δημοκρατία απο τους Έλληνες. Το οργανωμένο έγκλημα και τη βρώμικη δούλεια, σε βάρος των Ελλήνων και της Ελληνικής Δημοκρατίας, αυτοι που το έχουν θεσπίσει για να το χρησιμοποιήσουν χρειάζονται πια άλλους συνεργάτες και δούριους ίππους να χρησημοποιήσουν. Το βαμπίρ της Ελλάδας, ειναι ο ιδιοκτήτης του δυτικού συντονισμού Ε.Ε. και ΗΠΑ και το μεταλαγμένο πολιτισμό τους. Σκοπός τους είναι, αυτή την χώρα μας να την κάνουν μπουκιές και ότι αρπάξουν θα είναι ικανοποιημένοι και με την πιό μικρή μπουκιά ακόμα..
Σε αυτή τη διαδικασία, δηλαδή την λεηλασία της Ελλάδας οι εγκέφαλοι έχουν βιαστεί, λαβίδες, τυχοδιώκτες και από όλα τα έθνη με μαριονέτες που αποτελείται από λεγεωνάριων αρουραίους υπονόμων. Στη βρώμικη δουλειά τους, η άγρια και ιμπεριαλιστική δύση (ΕΕ & ΗΠΑ) διπλωματικά, τα κέντρα πληροφοριών και προγραμμάτων, αρχικά να συνεργάζονται με το συντονισμό της ανάπτυξης της Ελλάδας και με σταθερά βήματα είχαν πρόοδο.
Φυσικά, για να πετύχουν την λεηλασία στην χώρα μας, πρέπει να μας λυγίσουν οικονομικά πρώτα και μετά θα μπούν τα ζητήματα που αφορούν την εθνική μας κυριαρχία, τα μειονοτικά ζητήματα, ξεπούλημα νησιών μας και δημιουργία αυτόνομων περιοχών μέσα και εκτός της Ελληνικής επικράτειας. Χάριν της οικονομικής ύφεσης και μέσα απο αυτήν, είδαν το φως της δημοσιότητας τα μεγάλα σχέδια των εταίρων για την χώρα μας. Μέσα απο το πρόσχημα του δανεισμού μας, η φιουρερ της βαρβαρότητας, ό,τι δεν πέτυχε με την μπότα στους δύο πολέμους, σήμερα έρχεται να το πετύχει και με την συγκάλυψης των εσωτερικών μας συνεργατών, υπό το πρόσχημα, ότι χάρη μας κάνει και δεν είμαστε της εμπιστοσύνης, αλλά ούτε έχουμε τη διεθνή υποστήριξη ως Έλληνες πιά!
Μεσα σ’ αυτά πλαίσια η απάντηση δεν άργησε απ’ όλο τον κόσμο, το περασμένο Σάββατο, οι σκεπτόμενοι πολίτες όλου του κόσμου διαδήλωσαν «Είμαστε όλοι Έλληνες». Εδώ ορισμένοι κατάλαβαν ότι ο «Ελληνισμός και το να είσαι Έλληνας» δεν είναι εθνικότητα, δεν ειναι φυλετική μορφή, αλλά είναι η φλόγα, το στίγμα, το φώς και το λίκνο του πολιτισμού του σύμπαν. Οι λαοί του πλανήτη μας, για μια άλλη φορά αγνόησαν τη σημασία του συνθήματος και με μία μεγάλη συμβολική συμμετοχή, έκαναν την ανατροπή προς ώφελος του Ελληνικού Λαού, είτε είναι εσωτερικά, αλλά είτε είναι και στο εξωτερικό.
Σε πρώτη φάση, ως «καλή αρχή» αυτή είναι η βάση της αρμονίας και της προόδου για το τόπο μας. Από την άλλη πλευρά, οι άθλιοι ληστές του τόπο μας σε συνεργασία με ξένα κέντρα, έχουν θέσει σχέδιο σε εφαρμογή για κάθε δραστηριότητα στην χώρα μας και έχουν πάρει τα μέτρα τους. Ειδικά τον τελευταίο καιρό, η πιο έγκυρη και από επίσημα χείλη των Ευρωπαίων, όπως αποδεικνύεται από την εξομολόγηση τους, που αφορά την Κρήτη, το θέμα της Μακεδονίας, της Θράκης, του Αιγαίου και πιό συγκεκριμένα που είναι ύποπτο οτι σ’ όλο αυτό το φάσμα αρχικά ξεκινάει απο την αλαζονεία των ΗΠΑ και μετά ακολουθούν οι δήθεν εταίροι της ΕΕ. Σ’ αυτό το σημείο, έχουν μπεί στο χορό σε άμεσο-έμεσσο οι ίδιοι, αλλά και όσοι θέλουν τους προσφέρουν το υλικό, την πνευματική αιγίδα και με την υλικοτεχνική υποστήριξη τους, έχουν κινητοποιηθεί εναντίον της Ελλάδας σε όλο το μεγαλείο τους.
Φυσικά, για το σκοπό τους αυτό, εάν και φαίνονται όλα φυσιολογικά μέσα και μετά απο την μεταπολίτευση της Χώρας μας, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η αξιολόγηση των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων με βάση την πολιτική τους ταυτότητα, σημαίνει παράδοση μας ανευ όρων στους εχθρούς μας. Τι να πούμε για την εθνική παιδεία μας; Όλο μεταρυθμίσεις ακούμε, αλλά αυτά που ξέραμε ως έθνος ή λαός πάνε περίπατο και τα παιδιά μας δεν γνωρίζουν την ιστορία μας και τους ευεργέτες του τόπου μας. Μια ξενομανία σε όλο το μεγαλείο της και η μεγαλήτερη φτώχεια για ενα έθνος κράτος είναι αυτό κύριοι. Όταν η διαμόρφωση για την παιδεία μας γίνεται στη Δύση, τι άλλο μπορείς να περιμένεις; Ποιός θα διαμορφώσει ενα σχέδιο για την διαβίωση μας; Αφού, δεν υπάρχει στρατηγική πολιτική εκμέρους μας. Φυσικά, όταν δεν έχεις δικιά σου πολιτική και σου την φτιάχνουν οι αλλοι, τότε το αποτέλεσμα είναι αυτό, δηλαδή στα μέτρα τους. Η εθνική μας ακαιραιότητα έχει καταντήσει ή εξαρτάται απο τους πολιτικούς, που όπως το βλέπουμε και ζούμε είναι ανίκανοι οι κύριοι, για να διαχειριστούν ακόμα και τα πιό απλά θέματα και όχι τα προβλήματα της εθνικής ασφάλειας και την υποδομή ενός έθνους.
Από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους και η Ελληνική Δημοκρατία δέχεται ανελέητο πόλεμο. Πρώτα ξεκινάει απο τους εσωτερικούς και μετά απο τους εξωτερικούς εχθρούς μας. Εάν δεν είχαμε όλους αυτούς τους εχθρούς, θα είχαμε θεσμοθετήσει ένα αλλο σύνταγμα πρώτα και θα είμασταν σε άλλο επίπεδο σήμερα. Δεν θα υπήρχε η αλαζονεία των αρμοδιων, η συγκάλυψη και η ατιμωρισία τους. Παρόλο που έγιναν ενέργειες γι’ αυτο το σκοπό και ναρκοτήθηκαν απο τους ίδιους. Διότι, αυτό το συστημα τους εξυπηρετεί. Σήμερα, στις Βρυξέλλες γίνονται διαπραματεύσεις για αυτά τα θέματα, ότι θέλουν το θεσμοποιούν και αύριο θέλουμε δεν θέλουμε, μ’ αυτούς που έχουμε στο θεσμό του κράτους, θα μας τα περάσουν ως κεκτημένα. Σε όλα τα θέματα-ζητήματα μέχρι σήμερα έτσι δεν έγινε;
Προκειμένου να υλοποιηθούν τα σχέδια αυτά, θα συμβάλλουν και οι κοινωνικοί εταίροι σ’ αυτό το τόπο μας. Διότι, ο κάθενας του που βρίσκεται στην διοικούσα ομάδα εχει σπείρει πριν φτάσει εκεί. Βγάζουν τους δολιοφόρους στους δρόμους και δημιουργούν μια κατάσταση, μαζί με τους παπαγάλους δημοσιογράφους στα ΜΜΕ κλείνουν το θεμα στα μέτρα τους και αυτό είναι ένα μονοπάτι προς την επιτυχία τους.
Η κυβέρνησεις γνώριζαν την κατάσταση και είδαν την απειλή για την χώρα μας, οι οποίες δεν έκαναν τίποτα, αλλά και καμία δράση δεν βλέπουμε για το εγγύς μέλλον της Ελλάδας μ’ αυτούς. Σε λίγο καιρό αυτός ο λαός που αγαπάει την Πατρίδα αυτή και εάν γυρίσει το κεφάλι του, τι θα πούν και πώς θα το ονομάσουν ή τι ετικέτες θα τους δώσουν;Τρομοκράτη, ληστή, αντάρτη ή κουκουλοφόρο που είναι η γνωστή-άγνωστη λέξη σ’ αυτό το τόπο. Γιατί ολα αυτά; Διότι, δεν θέλει να είναι δούλος τους και θέλει να ζήσει αξιοπρεπής. Η κυβέρνηση λόγω της αφερεγγυότητας της και τη δυσανεξία του λαού στο διεθνές και ανθρώπινο δίκαιο η ίδια προσπαθεί να τοποθετηθεί σε ένα τρελό όνειρο για το θέμα αυτό. Όμως, το τυρί το βλέπουμε, αλλά την φάκα δεν βλέπουμε. Αύριο, εάν δούμε την χώρα μας υπό δίωξη, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, στον ΟΗΕ και σε άλλα διεθνή όργανα να μην μας κακοφαίνεται. Εκτός εάν ζητήσει απο τους ιμπερλιαστές την συμβουλή τους και είναι γνωστή πιά! Η υποκρισία τους εχει φτάσει μέχρι το βαθμό της προδοσίας και ας είμαστε όλοι Έλληνες, αλλά αυτό είναι παλιά ιστορία.
Στην πραγματικότητα, από τις συζητήσεις που διεξάγονται για την έννοια του οτι « Όλοι είμασται Έλληνες», η τιμή δεν υπάρχει. Όσο σεβασμός και να ακούγεται για την Ελλάδα μας είναι λίγο προκατειλημμένοι, απλά και νομικά φοβερά κλιμάκια του ιμπερλιασμου και του σιωνισμού κάνουν μετεγκατάσταση το προβλημά μας, ως αποτέλεσμα θα έχει αυτό, να βάλουν χέρι στον πλούτο της Ελλάδας. Έτσι θέλουν να δημιουργήσουν τις ολιγαρχίες των μεγάλων δυναστειών, τόσο της γης, όσο και των Οικονομικών τομέων, οι οποίοι έχουν αποκτήσει τη δύναμη που ήδη υπάρχουν σε μια καπιταλιστική κοινωνία και μονοπώλιο οικογενειών. Απο την αλλη πλευρά, οταν δυεισδύουν στην χώρα μας, μιλάνε για ανταγωνισμό,…κα.
Απο την άλλη πλευρά, αυτό που βλέπουμε και ακούμε, συνολικά κατηγορείται η χώρα μας και γι’ αυτό χρειάζονται οι υπογραφές όλων των κομμάτων ή η πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων. Μάλιστα, για όλους τους τομείς για εγκληματική ενέργεια μας κατηγορούνε από τη μία πλευρά, υποθέτω ότι πρέπει να έχουν κάνει μια πολλή εντατική έρευνα και να υπάρχουν στοιχεία. Όμως, εάν θέλουν τους υπεύθυνους για το έγκλημα αυτό, που διέπραξαν στην χώρα μας, τότε ας το ψάξουν στο καπιταλιστικό και ιμπεριαλιστικό τους σύστημα, που μας κυβερνάει εδώ και δύο αιώνες περίπου.
Το θέμα είναι σοβαρό και σαφές, αφού υπάρχουν στοιχεία με βάση την ερευνά τους και ειλικρινά τόσα χρόνια που είχαν τους εντολοδούχους, οι οποίοι έχουν αναπτύξει περιοσία σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και μετέπειτα σ’ αυτους και αφού τα χέρια μας είναι δεμένα ως Ελληνες δεν μπορούμε να κανουμε τίποτα, ειναι ευπρόσδεκτοι εκμέρους μας. Εμείς, το μόνο που ζητάμε τα λεφτά του Ελληνικού λαου να είναι και να μείνουν στην χώρα μας. Διότι, εάν γυρίσουν τα λεφτά μας, θα γυρίσουν και οι εφοπλιστές μας. Σήμερα τι παζαρεύουμε με την τρόικα και τους ιμπεριαλιστές; Χρήμα ναι χρήμα, το οποίο αυτό το χρήμα ειναι πλαστό, όμως το δικό μας ειναι απο την πενιχρή παραγωγή μας και έχει αξία.
Σήμερα λοιπόν, στο πλαίσιο του αφιερώματος, δεν είναι αυτοί που την χώρα μας την βγάζουν στην δημοπρασία; Φυσικά, πρέπει να αναλύσουμε και την δομή του συστήματος. Όμως, μια ημερομηνία είναι απαραίτητη και είναι καθήκον των ιστορικών, προκειμένου να γραφτεί στην ιστορία η ημερομηνία αυτή, ως μια «γενοκτονία του Ελληνικού Έθνους» από την ιμπερλιαστική και σιωνιστική Δύση. Στο μέλλον, ποιοι ιστορικοί τι θα γράψουν και τι θα πούν; Για κάποιους θα είναι πολιτική υπόθεση και ζητήματα, άλλοι θα πούν ότι είναι θέματα που αφορούν την ταξική πάλη, άλλοι θα θέλουν την μετεγκατάσταση του προβλήματος, προκειμένου να μας έχουν όμηρους. Πάντως, επειδή δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα και οι πτυχές στο θέμα αυτό είναι πολλές και δεν είναι τόσο εύκολο το ζήτημα όσο φαίνεται. Σε αυτή την φάση ο καπιταλισμός απορροφάει το αίμα μας, κάτω υπο την αιγίδα της παγκοσμοποίησης έγινε μονοπώλιο και ακούμε για ανάπτυξη, αλλά δεν τη βλέπουμε. Ναι στην αρχή της γέννησης ενός μονοπωλίου, υπάρχουν πάντα πτυχές της ανάπτυξης. Όμως, σήμερα εδώ που φτάσαμε, πώς μπορείτε να κατηγορήσετε τους ανθρώπους που κατέχουν αυτό το σημείο της χώρας αυτής και στο σύνολο; Με ποιο δικαίωμα τους βάζετε να λειμοκτονήσουν; Αλλά για εσάς, είναι τόσο απλό; Είναι αναγκαίο και πρέπει να ερευνηθούν και οι άλλες πτυχές του μηχανισμού και εδώ είναι το καλό …
Διότι, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στο τόπο μας, πρέπει ο ρόλος τους να είναι πολύ μεγάλος και τα περιστατικά αυτά, πρέπει να μας γίνουν μάθημα ως λαός. Αυτό που ζούμε και δυανύουμε ως λαός, δεν είναι μια τέτοια τραγωδία που δημιουργήθηκε από την φύση και μόνη της. Το θέμα του 19ου αιώνα είναι στενά συνδεδεμένο με τη διαδικασία της εξόδου από αιώνες της καπιταλιστικής συσσώρευσης. Η αποικιοκρατία, ο ιμπεριαλισμός, ο διακανονισμός, είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται στενά με τις διαδικασίες και εκμηδενίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ως εκ τούτου, η συζήτηση εδώ για να βγούμε απο την κρίση είναι παραμύθια. Ωστόσο, αυτή η πτυχή του έργου είναι πολύ σημαντική. Η μετεγκατάσταση της χρεωκοπίας μας, είναι για την Ελλάδα το «σημάδι» του καπιταλισμού, ότι και εάν σημαίνει; Τόσο καιρό στην τηλεόραση και γενικώς, δεν ακούσαμε να έπιασαν κανέναν απο τις δυναστείες που έχουν στήσει σ’ αυτό το τόπο, αυτό είναι σημάδι του καπιταλισμού. Κανένας από την ομάδα δεν τολμά, να συζητήσει γι’ αυτούς στα ΜΜΕ. Εδώ έχουμε να κάνουμε και να ασχοληθούμε με ένα «βαθύ σύστημα» και «βαθιά προβλήματα» του συστήματος, που δεν θέλει να συζητήσει τα σχετικά με ένα πολύ σαφή τρόπο και την τόνωση της κρίσης.
Ώστε, αυτό που φοβάμαι και τρέμω, όταν ακούω και βλέπω να φωνάζουν ότι «Όλοι είμαστε Ελληνες». Αυτό σημαίνει ότι μας κατάλαβαν πολύ καλά το τι είμαστε ή δεν ξέρουν τι σημαίνει Ελληνισμός, σύμφωνα μ’ αυτά που πρέπει να είμαστε. Διότι, εάν εμπλουτήσουμε την παιδεία μας μ’ αυτά που έχουμε ως λαός, δεν πρέπει να φοβόμαστε τίποτα και δεν χρειαζόμαστε «Έλληνες» που φοβούνται γι’ αυτά που ζούμε εμείς σήμερα και σκέφτονται ότι αυριο θα τα ζήσουν αυτοί. Από την άλλη πλευρά, μου θυμίζουν τις πορείες που έγιναν ανά τον κόσμο και ήταν όλοι κατά του πολέμου στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν,…κα. Παρόλο αυτό επιβλήθηκε ο ιμπερλιασμός κατά πάντων. Έτσι δεν είναι;
Η Χώρα αυτή που λέγεται Ελλάδα, δεν πρέπει να έχει πρόβλημα οικονομικό, αλλά ούτε θέμα ταυτότητας. Διότι, ο πλούτος υπάρχει και θέλει να αξιοποιηθεί απο Έλληνες για τους Έλληνες. Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε μία παιδεια, με βάση το γένος μας και την ιστορία μας, που θα έχει ώς βάση την ελευθερία, την δημοκρατία, την αναπτυξη, την προόδο και το ανάστημα της κατά του διαθαρμένου συστημάτος, που κυβερνάει τον τόπο μας. Μια παιδεια αντι να τρώει το ψάρι έτοιμο, να μάθει να πιάνει το ψάρι.
Φιλικά,

Μεχμέτ ΙΜΑΜ
Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Συμπαραστάσεως των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα, «Η Φιλότητα»
m.imam61@yahoo.gr

ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>