«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

PSI: Τα λέμε ξανά το 2082!!!

Πόσα μνημόνια θα χρειαστεί να υπογράψουμε για να καταλάβουμε ότι η Μέρκελ έχει δέσει στο άρμα της ολάκερο το πολιτικό σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα;

Γιώργος Αδαλής

Βλέποντας σήμερα τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και δημοσιογράφο Παντελή Καψή να μιλά για την Ελλάδα και την κρίση, μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι βλέπω τον εκπρόσωπο τύπου της … Αυστρίας να μιλά για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται στους απόγονους του … Μέτερνιχ!

Η φωνή της Κυβέρνησης, φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα στην χώρα μας και αδυνατεί να κατανοήσει βασικούς όρους του παιχνιδιού που παίζεται στην Ευρώπη!

Στην Ελλάδα έχουμε αποκτήσει ένα πρόβλημα που δημιούργησε το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό την δεκαετία του 1990 προκειμένου να γαντζωθεί στην εξουσία!
Πέραν του πολιτικού προβλήματος που αντιμετωπίζουμε , προ-υπήρχε ένα τεράστιο οικονομικό ζήτημα που διογκώθηκε από τις … «νεοφιλελεύθερες» κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με την συμφωνία σιωπής σύσσωμης της Αντιπολίτευσης που δεν έλεγε να ενημερώσει το λαό για πάνω από δύο δεκαετίες !

Η ταυτόχρονη αυτή συνύπαρξη του πολιτικού με το οικονομικού προβλήματος, αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο έχει ήδη “σκάσει” και το χειρότερο, το εκμεταλλεύονται άπαντες πλέον εκτός Ελλάδας! Τόσο οι παραδοσιακοί μας φίλοι όσο και οι χώρες που επιβουλεύονται χρόνια τώρα την εθνική μας ανεξαρτησία!

Το πόσο «άσχετη» και απαίδευτη είναι η κοινωνία μας σήμερα, θα το αντιληφθεί κάποιος αν ρωτήσει 100 ενήλικες έλληνες, τι είναι το PSI
Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει κάποιος πάνω από 20 Ελληνες που να γνωρίζουν τι περίπου είναι και είναι ζήτημα να βρεις κάποιος 4 με 5 που θα απαντήσουν ακριβώς !!!

Κι όμως το PSI αναφέρεται καθημερινά, σε χιλιάδες άρθρα και συνεντεύξεις και είναι το φετινό … φόβητρο, που αντικατέστησε τα … περσινά CDS τα οποία οι Ελληνες είδαν κι έπαθαν μέχρι να καταλάβουν τι σημαίνει ο όρος CDS!!

Το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας, επενδύει ανοιχτά πλέον στην αμάθεια του Ελληνα, που επίσης συστηματικά του επέβαλαν οι Κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης, και κινδυνολογεί με όρους που ο Έλληνας, όσο μορφωμένος κι αν είναι, ούτε τους γνωρίζει αλλά ούτε και μπορεί να κατανοήσει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που τους διαμορφώνουν!

Παίρνουν μια λέξη λοιπόν, κατά προτίμηση ένα ακρωνύμιο λέξεων όπως το PSI και το συνδυάζουν με την καταστροφή της χώρας!

Προσπαθούν να μας πείσουν με συνεντεύξεις τύπου Καψή, ότι το PSI θα αποτελέσει τη Σωτηρία μας και θα αποφύγουμε την χρεωκοπία!
Δημιουργούν ταμπού και «σκιάχτρα» όπως η επιστροφή στη Δραχμή με σκοπό να κάμψουν ακόμη περισσότερο τα όρια ανοχής των πολιτών απέναντί τους!

Στην ουσία δεν έχουμε να κάνουμε με μια επικοινωνιακή τακτική αλλά με μια στυγνή «γκεμπελικού» τύπου φαιά προπαγάνδα η οποία σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει το λαό από την πραγματικότητα!
Στην ουσία, το παρουσιάζουν ένα ψεύτικο δίλλημα! :

«Αν δεν υπογράψουμε την συμφωνία θα χρεοκοπήσουμε και δεν θα πληρωθούν συντάξεις και μισθοί»

Το τεράστιο αυτό ψέμα, μεταφράζεται ως εξής αγαπητοί μου φίλοι!
«Αν δεν υπογράψουμε τη συμφωνία η Ελλάδα δεν θα μπορεί να βρει το χρόνο 4 με 5 δις» !!!

Αλλά δεν το λένε γιατί όντως δεν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βρει τέτοια ποσά!

Δεν λένε επίσης, ότι αν χρεοκοπήσουμε σημαίνει ότι η Γερμανία χάνει έναν βασικό πελάτη της. Και αν χρεοκοπήσει ο Ευρωπαϊκός Νότος, τότε χάνει το 35% των … πελατών της!

Αν κάποιος σήμερα τρέμει στην ιδέα της χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι η Γερμανία της Μέρκελ!

Κι αντί για να συζητάμε αυτό το γεγονός, συζητάμε για την χαμένη αίγλη της Ελλάδας και τον φόβο μας μην τυχόν και δεν μπορούμε να αγοράσουμε BMW και Mercedes στο μέλλον! Αν θα έχουμε χρήματα για να πάρουμε iPad και gadgets όπως είχαμε παλιά!

Στην ουσία, οι πολιτικοί μας, δεν μας λένε ότι θα υπογράψουμε μια σύμβαση, σύμφωνα με την οποία, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να αναπτυχθούμε ως χώρα, αλλά για τα επόμενα 40 χρόνια θα μας δίνουν χρήματα για να πληρώνουμε τόκους δανείων και χρεολύσια!

Τρεις γενιές δηλαδή, θα ισοπεδωθούν για να παραμείνει η Γερμανία δεύτερη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο!

Από την άλλη, όλοι εμείς που λέμε ότι πρέπει άμεσα να απειλήσουμε με έξοδο από το Ευρώ και μάλιστα να δώσουμε και ένα dead-line δύο εβδομάδων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να αυτομαστιγωθούμε, γιατί τολμήσαμε να διατυπώσουμε την άποψη ότι καλύτερα να ζήσουμε 3 με 4 χρόνια σε πολύ δύσκολες συνθήκες παρά να πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλα μας για 4 δεκαετίες στους διεθνείς απατεώνες και στην Φράου Μέρκελ !!!

Και όλοι εμείς που προτείνουμε στην Ελλάδα να «τσαμπουκαλευτεί» πολιτικά και να προκαλέσει την πρώτη χώρα του Νότου που θα αντισταθεί στην ιδιότυπη αυτή σκλαβιά, είμαστε λεφτάδες που ποντάρισαν στην επιστροφή της δραχμής!

Ξεχνάνε όμως να πούνε, ότι όσοι τόλμησαν κι έκανα αυτή την πρόταση ήταν οικονομολόγοι μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων!

Όπως ξεχνάνε να πούνε, ότι αυτοί που δεν βλέπουν δεύτερη λύση, αλλά η υπογραφή ενός τρίτου, τέταρτου , πέμπτου ίσως και εικοστού πέμπτου Μνημονίου αποτελεί μονόδρομο, είναι αυτοί που κέρδισαν χρήματα και εργολαβίες με την είσοδο του ευρώ και επιθυμούν διακαώς να τα διατηρήσουν! Είναι αυτοί που έχουν να χάσουν πολλά με την είσοδο της νέας δραχμής!

Σκεφτείτε μόνο τούτο και κλείνω για σήμερα:

Μέσα σε δύο χρόνια, δανειστήκαμε ή διαπραγματευτήκαμε δανεισμό που άγγιξε τα 200 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ! Αντίθετα, δεν μπήκε ούτε ένα λιθαράκι στον τομέα της ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας και όχι της λογιστικής αύξησης του ΑΕΠ.

Αν σήμερα γίνει αυτό χρειάζεται πέντε χρόνια να ευοδώσει και περίπου ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ χρόνια για να έρθουμε στα επίπεδα του 2007 !

Καλό 2082 λοιπόν όταν στην Ελλάδα θα διαβιούν 2 με 3 εκατομμύρια Ελληνες !!

* Ο Γιώργος Αδαλής είναι οικονομολόγος, διαχειριστής των Αegeantimes.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>