«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο ειδικός Khazin είπε ότι οι εκρήξεις και το ατύχημα στο Nord Stream είναι μέρος ενός σχεδίου εξάλειψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

29 Σεπτεμβρίου 2022 16:51
Οι δολιοφθορές στο Nord Stream και το Euromaidan είναι μέρη του ίδιου σχεδίου: αποκαλύπτεται ποιος ωφελείται από το ατύχημα στους αγωγούς φυσικού αερίου
Ο ειδικός Khazin είπε ότι οι εκρήξεις και το ατύχημα στο Nord Stream είναι μέρος ενός σχεδίου εξάλειψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αλεξέι Ιβάνοφ

Το σαμποτάζ στους ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream είναι περισσότερο προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών

Φωτογραφία: REUTERS

Σαμποτάζ και εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream
Εάν θέλετε να μάθετε τον πελάτη του εγκλήματος – αναζητήστε κάποιον που ωφελείται.

Οι αρχαίοι Ρωμαίοι το γνώριζαν αυτό.

Η δολιοφθορά στους ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream είναι κυρίως προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών, και μόνο για αυτόν τον λόγο, όσοι αξιωματούχοι και ο Τύπος στη Δύση στρέφουν τα βέλη τους στη Ρωσία, κανείς δεν θα τους πιστέψει ούτως ή άλλως .

Αυτά είναι τα τελευταία νέα. Υπαινιγμός ποιος ανατίναξε το Nord Stream.

Υπάρχει όμως και μια άλλη πτυχή αυτής της ιστορίας.

Είναι σαφές ποιος ωφελείται.

Ποιος όμως ωφελείται περισσότερο;

Και εδώ η απάντηση είναι επίσης προφανής: φυσικά, η Γερμανία.

Ακόμη και στην «πράσινη» φρενίτιδα της, η σημερινή γερμανική κυβέρνηση κρατούσε πάντα στο μανίκι της την επιλογή της επανέναρξης των προμηθειών από τη Ρωσία ως ατού.

Μόλις στις 5 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Michael Kretschmer είπε: «Χρειαζόμαστε ακόμα ρωσικό αέριο.

Και το τέλος της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία θα ανοίξει την ευκαιρία να επιστρέψουμε στο εμπόριο με τη Ρωσία».

Αλλά αυτό ακριβώς δεν μπορούσε να επιτρέψει η Αμερική, η οποία είναι αποφασισμένη να γίνει ο κύριος προμηθευτής φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Είναι αλήθεια ότι το αμερικανικό υγροποιημένο αέριο (LNG) είναι 8-10 φορές πιο ακριβό από αυτό που παραδόθηκε στη Γερμανία μέσω του Nord Stream 1.

Αλλά τώρα ο Olaf Scholz και η ομάδα του απλά δεν έχουν άλλη επιλογή.
Η Σουηδική Ακτοφυλακή έδωσε στη δημοσιότητα νέα πλάνα από τη διαρροή αερίου του Nord Stream
Ωστόσο, αυτό είναι μόνο ένα επεισόδιο.

Και η συνολική εικόνα είναι πολύ πιο ζοφερή για την Ευρώπη.

Κάθε εβδομάδα γίνεται όλο και πιο προφανές ότι οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει πραγματικά οικονομικό πόλεμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τι? Πρώτον, απομακρύνετε έναν ισχυρό ανταγωνιστή.

Το συνολικό ΑΕΠ των χωρών της ΕΕ φτάνει τα 17 τρισεκατομμύρια δολάρια και των ΗΠΑ τα 23 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Την ίδια στιγμή, οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι την επόμενη δεκαετία η Ευρώπη θα παρουσίαζε ταχύτερη ανάπτυξη από την Αμερική.

Και δεύτερον, είναι απαραίτητο να λυθούν σε βάρος κάποιου τα οικονομικά τους προβλήματα με το υπέρογκο δημόσιο χρέος και το εμπορικό έλλειμμα (όταν μια χώρα αγοράζει πολύ περισσότερα από όσα πουλά στο εξωτερικό).

Η Ευρώπη είναι ιδανική για αυτό.

Δεν μπορείτε να το πιστέψετε;

Εδώ είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία.
Ο Δανός στρατός έδειξε την τοποθεσία της διαρροής στο “Nord Stream”
Μόρια ελευθερίας
Η υπονόμευση των ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου ήταν η τελευταία χορδή της εισόδου του αμερικανικού LNG στη γερμανική αγορά. Αυτή η ειδική επιχείρηση κράτησε πολλά χρόνια.

Αρχικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση έπρεπε ακόμη και να αλλάξει την αρχή της τιμολόγησης – άρχισαν να καταγράφουν στις συμβάσεις προμήθειας όχι την τιμή των μακροχρόνιων συμβάσεων, αλλά τις στιγμιαίες τιμές επί τόπου ανταλλαγής, οι οποίες υπόκεινται σε έντονες διακυμάνσεις.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η κατασκευή τερματικών υποδοχής υγροποιημένου αερίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Μαϊντάν στην Ουκρανία συνέπεσε με την έναρξη των πρώτων εξαγωγικών παραδόσεων φυσικού αερίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον Παλαιό Κόσμο.

Ήταν απαραίτητο να δημιουργηθούν προβλήματα στον τρόπο του ρωσικού φυσικού αερίου.

Τώρα το κύριο καθήκον των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να δέσουν τους Ευρωπαίους με τους πόρους τους με τις μεγαλύτερες δυνατές συμβάσεις.

Και θα είναι δυνατό, χωρίς δισταγμό, να αντληθούν τα τελευταία χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για δεκαετίες.

«Πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν ότι ήταν απαραίτητο να αγοράσουν όχι κακό ρωσικό αέριο, αλλά αμερικανικά «μόρια ελευθερίας», ακόμα κι αν ήταν πιο ακριβά», λέει ο Igor Yushkov, κορυφαίος αναλυτής στο National Energy Security. Κεφάλαιο. -Ταυτόχρονα στην εγχώρια αμερικανική αγορά το αέριο κοστίζει 300$ τα χίλια κυβικά και το πουλάνε στην Ευρώπη 2500-3000$.

Κάνοντας αυτό, σκοτώνουν δύο πουλιά με μια πέτρα: όχι μόνο λαμβάνουν έσοδα από την πώληση του πόρου, αλλά και τα αμερικανικά προϊόντα γίνονται πιο ανταγωνιστικά και διώχνουν τους ευρωπαίους ανταγωνιστές από τα ράφια.

Μεταφορά παραγωγής
Η λογική συνέχεια της προηγούμενης παραγράφου είναι η «φυγή» εργοστασίων από την Ευρώπη, πρωτίστως από τη Γερμανία.

Πρώτα απ ‘όλα, αυτό ισχύει για βιομηχανίες που καταναλώνουν πολλή ενέργεια. Πρόκειται για χημική, παραγωγή γυαλιού και χαρτιού, βιομηχανίες χάλυβα και αλουμινίου, εργοστάσια λιπασμάτων.

Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει.

Έτσι, η ArcelorMittal, η μεγαλύτερη εταιρεία χάλυβα στον κόσμο, ανακοίνωσε το κλείσιμο δύο γερμανικών εργοστασίων υπέρ ενός του Τέξας.

Ο Έλον Μασκ άλλαξε γνώμη για την κατασκευή ενός εργοστασίου στη Γερμανία για την παραγωγή μπαταριών φόρτισης για τα ηλεκτρικά του αυτοκίνητα.

Και ακόμη και η διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε δημόσια ότι σχεδιάζει να μεταφέρει την παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις χώρες της Νότιας Ευρώπης (όπου θα λειτουργούν με αμερικανικό αέριο).

ευρώ σε ελεύθερη πτώση
Τον περασμένο Ιούλιο, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, το ευρώ έπεσε κάτω από το 1 δολάριο και μέχρι τον Σεπτέμβριο δόθηκαν μόνο 0,96 δολάρια για το νόμισμα του ευρώ.

Η απότομη πτώση προκαλείται από την αβεβαιότητα των επενδυτών για το μέλλον της οικονομίας του Παλαιού Κόσμου.

Ακόμη και το σενάριο της κατάρρευσης της ευρωζώνης δεν αποκλείεται.

Λόγω αυτών των ζοφερών προοπτικών, πολλοί αποταμιευτές μετρητών στη Δύση έχουν μετακινηθεί από το ευρώ στο ασφαλέστερο καταφύγιο του δολαρίου. Αυτό οδήγησε σε μια δραματική αλλαγή στην πορεία.

Για τους απλούς Ευρωπαίους, μια υποτίμηση 20% σημαίνει αύξηση του ήδη ρεκόρ πληθωρισμού.

Όλα τα εισαγόμενα αγαθά στα ράφια, οι πρώτες ύλες για τα εργοστάσια (και όχι μόνο οι αμερικανικές, γιατί οι περισσότερες διεθνείς πληρωμές γίνονται σε δολάρια) έχουν γίνει ακόμα πιο ακριβές.

Αλλά οι Αμερικανοί τουρίστες που κατέκλυσαν την Ευρώπη φέτος μετά την άρση των περιορισμών για τον Covid είναι στη σοκολάτα.

Για τον συνήθη προϋπολογισμό τους, μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά πολύ περισσότερα σε ένα ταξίδι.

στρατιωτικές προμήθειες
Το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα είναι η ατμομηχανή της αμερικανικής οικονομίας.

Οι ΗΠΑ εξάγουν διπλάσια όπλα από τη Ρωσία και δέκα φορές περισσότερα από την Κίνα.

Και οι «αστέρες και ρίγες» θέλουν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο το μερίδιό τους στην παγκόσμια αγορά.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν επίμονα από τους εταίρους τους στο ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες.

Και τώρα, όπως λένε, η κατάσταση υποχρεώνει.

Αλλά να τι είναι ενδιαφέρον: για κάποιο λόγο, όταν συνάπτουν συμβάσεις για την προμήθεια όπλων, οι Ευρωπαίοι πολύ συχνά προτιμούν τους Αμερικανούς κατασκευαστές έναντι των δικών τους.

Τα πράγματα έφτασαν στο σημείο που το πολωνικό συνδικάτο ηλεκτρολόγων μηχανικών εξήγγειλε δράση διαμαρτυρίας λόγω της κυριαρχίας των αμερικανικών όπλων (η χώρα κυριολεκτικά αντλήθηκε με αμερικανικά άρματα μάχης Abrams και εκτοξευτές ρουκετών HIMARS).

Λένε ότι η τοπική παραγωγή είναι αδρανής και οι καλύτεροι ειδικοί φεύγουν στο εξωτερικό.

Και ο επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας Airbus Helicopters, Bruno Even, κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να «διαλέξουν το ευρωπαϊκό», ανησυχώντας σαφώς για τα σχέδια της Γερμανίας να εγκαταλείψει τα γαλλικά ελικόπτερα NH60 υπέρ των Αμερικανών Απάτσι.

βάσεις του στρατού
Είναι αδύνατο να μην αναφέρουμε την ενίσχυση της άμεσης στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Φέτος, ο αριθμός των στρατευμάτων στις αμερικανικές βάσεις στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 20.000 ταυτόχρονα.

Ο συνολικός αριθμός τους είναι ήδη 100 χιλιάδες άτομα.

Το Πεντάγωνο είναι ιδιαίτερα ενεργό στην λεγόμενη «Ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ» – στις χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία, τη Ρουμανία.

Αυτό εξηγείται φυσικά από τη ρωσική απειλή. Ωστόσο, δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι οι Читайте на WWW.KP.RU: https://www.kp.ru/dailΑμερικανοί μεταφράζουν πάντα τη στρατιωτική τους παρουσία σε πολιτικό έλεγχο της χώρας.

Αρκεί να δούμε την Ιαπωνία, η οποία κατέχει υποδεέστερη θέση σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και 70 χρόνια, παρά το γεγονός ότι οι βομβαρδισμοί στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι δεν έχουν ξεχαστεί στη χώρα.

ΓΝΩΜΗ ΕΙΔΙΚΟΥ
Η Ουκρανία είναι ένα εργαλείο για την εξάλειψη της Ε.Ε
Mikhail Khazin, οικονομολόγος:

– Αν αντιμετωπίζετε την αλήθεια, τώρα υπάρχει εκκαθάριση ενός από τα κέντρα της παγκόσμιας οικονομίας που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και η Ουκρανία είναι απλώς ένα εργαλείο μέσω του οποίου γίνεται αυτή η εκκαθάριση.

Αν δεν υπήρχε η Ουκρανία, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να εξαναγκάσει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαπράξει αυτοκτονικές ενέργειες.

Όλα αυτά παίζουν στα χέρια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

Στερούν από έναν ανταγωνιστή υψηλής τεχνολογίας.

Ταυτόχρονα, φυσικά, το επίπεδο της παγκόσμιας οικονομίας θα πέσει επίσης λίγο εξαιτίας αυτού, αλλά αυτό δεν είναι τόσο κρίσιμο.

Οι ίδιοι οι Αγγλοσάξονες «δεν τους νοιάζει» τι θα γίνει στη συνέχεια με την Ευρώπη, στην οποία ζουν 400 εκατομμύρια άνθρωποι.

Από τη σκοπιά τους, δεν είναι καθόλου άνθρωποι.

Читайте на WWW.KP.RU: https://www.kp.ru/daily/27451/4655072/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>