«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Κίνα θα κατασκευάσει τον πρώτο «καθαρό» πυρηνικό αντιδραστήρα του κόσμου

 Η Κίνα θα κατασκευάσει τον πρώτο "καθαρό" πυρηνικό αντιδραστήρα του κόσμου

Και σκοπεύει να διαθέσει 30 από αυτούς σε συμμάχουςΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ 2021

Η πυρηνική ενέργεια στην πραγματικότητα θεωρείται καθαρότερη από τις παραδοσιακές μορφές ενέργειας που βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα.

Ωστόσο οι τρομακτικές εικόνες που έχουμε δει από καταστροφή πυρηνικών αντιδραστήρων, έχουν σχηματίσει μία ζοφερή εικόνα στο μυαλό μας.

Επιστήμονες από την Κίνα ελπίζουν να το αλλάξουν αυτό, κατασκευάζοντας έναν “καθαρό” πυρηνικό αντιδραστήρα.

Η διαφορά αυτού του αντιδραστήρα είναι πως θα χρησιμοποιεί υγρό θόριο αντί για ουράνιο. Επιπλέον, δε θα χρησιμοποιεί ράβδους καυσίμου που θα περιέχουν το ραδιενεργό υλικό, αλλά αντιδραστήρα τηγμένου άλατος.

Το θόριο θα διαλύεται στο υγρό πριν σταλθεί στο θάλαμο.

Εκεί, σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 600 βαθμούς Κελσίου, τα άτομα του θορίου θα μετατρέποντας σε ουράνιο-233, ένα ισότοπο του ουρανίου που μπορεί να διασπαστεί και να απελευθερώσει ενέργεια και νετρόνια, δημιουργώντας την πυρηνική σχάση.

Η χρήση του θορίου είναι ασφαλέστερη από αυτή του ουρανίου, επειδή αν υπάρξει διαρροή, το υγρό θόριο που θα έρθει σε επαφή με τον αέρα θα ψυχθεί και θα στερεοποιηθεί, απελευθερώνοντας σημαντικά λιγότερη ραδιενέργεια στο περιβάλλον σε σχέση με το ουράνιο.

Επιπλέον, τα παράγωγα της αντίδρασης έχουν πολύ μικρότερο χρόνο ημιζωής, φτάνοντας τα 500 χρόνια.

Το χρονικό διάστημα μπορεί να ακούγεται μεγάλο, αλλά δε συγκρίνεται με τα 10.000 χρόνια που παραμένουν ραδιενεργά τα απόβλητα του ουρανίου.

Η διεργασία δεν απαιτεί νερό, επομένως η εγκατάσταση πυρηνικών αντιδραστήρων δε χρειάζεται να γίνεται κοντά σε θάλασσα ή ποτάμια και μπορεί να γίνει σε ερήμους, μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Τέλος, η συγκεκριμένη διεργασία κάνει πολύ δύσκολη την παραγωγή πυρηνικών όπλων.

Ένας πρωτότυπος αντιδραστήρα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Αύγουστο και οι δοκιμές θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο.

Αν όλα πάνε καλά, ο πρώτος εμπορικά διαθέσιμος αντιδραστήρας θα έρθει το 2030 σε 30 ακόμα χώρες που συνεργάζονται με την Κίνα.

https://unboxholics.com/news/tech/86180-i-kina-tha-kataskeyasei-ton-proto-katharo-pyriniko-antidrastira-tou-kosmou