«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Εξημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπω. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπω. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

«Μια φρεγάτα από τους Έλληνες της Διασποράς» – ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΙΝΗΣΗ από την ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος», σε λίγες μέρες η ελληνική πολιτεία θα κάνει γνωστό τον τραπεζικό λογαριασμό όπου ο Ελληνισμός της διασποράς θα μπορέσει να καταθέσει χρήματα για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας.

Μάλιστα γίνεται έκκληση να ανταποκριθούν όλοι, ενώ παρατίθεται κείμενο του ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Αυστραλία, Αλέκου Μάρκελου*.

Διαβάζουμε από την εφημερίδα της Ομογένειας «Νέος Κόσμος»:

Καλημέρα πατριώτη.

Πατριώτη.

Λέξη που οι ξενιτεμένοι έχουμε κλειδώσει στην ψυχή μας, με ατσάλι.

Καλημέρα, Έλληνα.

Ταυτότητα που έχει ποτιστεί με αίμα και έχει πλυμμηρίσει καθενός μας το αίμα.

Ε, Έλληνα πατριώτη λοιπόν, ήθελα να σου πω πως ποτέ δεν ένοιωσα πιο περήφανος για την ονειρεμένη Μάνα μας.

Κι αν την έχω “μαλώσει”…

35 χρόνια δημοσιογραφώ, δεν της “χαρίστηκα”, ποτές.

Τα στραβά της τα ξέρεις, πολλές φορές τα βρήκες μπροστά της και συ ο ίδιος, η φαμίλια, τα παιδιά σου.

Ποτέ δεν έχω νοιώσει τόσο περήφανος ως Έλληνας, παρά τώρα.

Τώρα, που η μοβόρα, ισλαμιστική Τουρκία βγάζει το σπαθί του Οθωμανού απ΄το θηκάρι και εφορμά, διψώντας για περασμένα μεγαλεία, για νέες Αλώσεις.

Σαματις, δεν ξανάλωσε πρόσφατα την αγιασοφία;

Θέλει αίμα Ελλήνων η Τουρκιά, «τα πετρέλαια» και τα λοιπά είναι τζούφιες τουρκιές.

Την Ελλάδα σου την Ελλάδα μου θέλει.

Να ξέρεις, δεν είναι παραμύθι.

Αυτές τις μέρες η επίθεση για κατάληψη Ελληνικού νησιού, ειδικά του Καστελόριζου και όχι μόνον, είναι αυτό που πραγματικά επιθυμεί και προσπαθεί.

Ναι.

Θέλει να σκοτώσει Έλληνες, τον Παύλο από την Τρίπολη, τον Ανέστη από την Καλαμάτα, το Νίκο από την Ήπειρο, Το Γιαννιό από την Κρήτη.

Την Ελλάδα θέλει, πάντα τη φθονεί, τη ζηλεύει.

Την εποφθαλμιά.

Και τώρα εβγαλε τις φανατισμένες της ορδές σεργιάνι για να σκοτώσει.

Να πάρει.

Πιο πιθανό είναι να προσπαθήσει παρά όχι.

Να στο ξαναπώ:

-Αν δεν το σταματήσουμε, αυτό θα κάνει και θα το κάνει τώρα.

Όσο διαβάζεις, Ελληνικά παλικάρια σε θάλασσα (Μέγα Ναυτικό Έθνος…), Αέρα και Ξηρά, χιλιάδες Έλληνες, είναι όλοι, Ευζώνοι.

Αυτοί, που δακρίζεις από συγκίνηση, περηφάνια και αγάπη κάθε φορά που έρχονται στην Αυστραλία.

Όμως, δεν είναι τσολιαδάκια για χειροκρότημα, «για να δείξουμε στους Αυστραλούς ποιοί είμαστε».

Είναι Εύζωνοι, οι μαχητές της Ελευθερίας, τα παιδιά του Κολοκοτρώνη και του Δ. Σωλομού, του μπουρλιοτέρη Κανάρη αλλά και του Σεφέρη, του Ελύτη, του Θεοδωράκη.

Σήμερα είναι, μήνες τώρα είναι, απέναντι σε γεμάτη κάνη μιας επεκτατικής Τουρκίας, αλλόθρησκης, φανατικής.

Δολοφονική μηχανή είναι η Τουρκία, σάμπως δε το ξέρουν Έλληνες, Κύπριοι Έλληνες, Αρμένιοι, Κούρδοι, Πόντιοι, Μικρασιάτες, Αλεβίτες και τόσοι λαοί που έχουν υποστεί τος σφαγές των (σ.σ. Πόντιοι και Μικρασιάτες είναι εξίσου Έλληνες);

Δεν άλλαξε Έλληνα Πατριώτη ο Τούρκος.

Ή μάλλον άλλαξε:

Έγινε, χειρότερος.

Σήμερα, η Ελλάδα τον κρατά μακρυά για μήνες.

Καταφέρνει το ακατόρθωτο, να έχει έναν πολύ ισχυρό Στρατό στη γωνία.

Η Ελλάδα, που τώρα την αδικεί η ρημάδα η Ιστορία:

Πέρασε μια κρίση που τη γονάτισε για χρόνια και με το που βγήκε όρθια στο ξέφωτο και πήγε να ανασάνει λεύτερη από τον οικονομικό πνιγμό, ο Τούρκος, πασχίζει να τη πνίξει.

Πόσο φθονερός, μικρός, κομπλεξικός.

Ναι.

Κομπλεξικός.

Αυτό νοιώθει απέναντι στο Ελληνικό Μεγαλείο.

Κάπου διάβασα κάτι πολύ σωστό:

«Ακόμη και τώρα, τόσους αιώνες μετά την Άλωση, η Τουρκία νοιώθει πως πατά σε ξένα εδάφη, αισθάνεται, ξένη. Ποτέ δε χτίσανε τίποτε, μια μεγάλη πόλη έστω».

Τη Κωνσταντινούπολη τη κάνανε καραγκιοζ μπερντέ, τη Σμύρνη, ένα βρωμερό και τρισάθλιο χάος.

Μήνες είναι στα καράβια τα ναυτόπουλα, κλειδωμένοι στα αεροπλάνα οι πιλότοι, με το όπλο γεμάτο ο Φρουρός στον Έβρο, τη Χίο τη Σάμο.

Έτοιμοι.

Μυ τυχόν κι ακούσεις χαζομάρες Έλληνα Πατριώτη:

«Όλα είναι φτιαχτά, οι πολιτικοί, τα συμφέροντα….».

Εμένα άκου τώρα αδερφέ.

Είναι αλήθεια, θέλει να κάνει ότι έκανε και στην Κύπρο μας και περισσότερα, χειρότερα, αγριότερα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η Ελλάδα, σε αυτό το πολυτάραχο 2020 –που να φύγει και να μην ξανάρθει- αντιστέκεται σε φανατισμένο εισβολέα.

Ας ξαναγυρίσω όμως σε σένα.

Θυμάσαι πόσο περήφανος νοιώθεις όταν αντικρύζεις τον Τσολιά;

Όταν βούλιαξε την άσφαλτο στο Σίδνει, τη Μελβούρνη, την Αδελαίδα με το τσαρούχι του;

Βροντή.

Και μετά, όλο χαρά πήγες σε Ελληνικό μαγαζί, 300 το μπουκάλι αλλά χαλάλι.

300 το μπουκάλι στην υγειά του Τσολιά.

Σήμερα ο Τσολιάς δε θέλει μπουκάλι, όπλα χρειάζεται

Σ.Σ. Σε λίγες μέρες η ελληνική πολιτεία θα κάνει γνωστό τον τραπεζικό λογαριασμό όπου ο Ελληνισμός της διασποράς θα μπορέσει να καταθέσει χρήματα για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας. Έκκληση να ανταποκριθούν όλοι.

*Ο Αλέκος Μάρκελος είναι ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία

https://www.el.gr/ethnos/omogeneia/mia-fregata-apo-toys-ellines-tis-diasporas-terastia-kinisi-apo-tin-omogeneia/?fbclid=IwAR0faF_xriN8uWRIkcPfUSAE7O0S09n-Wne7W30hnqQmeQydPNEzNBwMfI4