«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι Έλληνες έχουν λόγο άγνοιας ένα κακό ελάττωμα, Ραγιαδισμού απομειναριών, όταν κατηγορείς τους λατρεμένους απατεώνες πολιτικούς τους, χωρίς να κάνουν διασταύρωση, απορρίπτουν ότι και να τους πεις

ΑΙΜΑ

Οι δεξιοί κοτζαμπάσηδες, προεστοί, λόγιοι και η ελίτ των προδοτών το ξέρουν και τους χειραγωγούν κατάλληλα!

Παράδειγμα, οι δεξιοί σκίζουν τα ιμάτιά τους για τους κομουνιστές κατσαπλιάδες και για αυτό θα τιμωρήσουν τον προδότη Τσίπρα, με έναν μεγαλύτερο προδότη και το χειρότερο ότι τα ΖΑ δεν βλέπουν ότι δεν κρύβετε, δείτε στην φωτογραφεία τα τρανταχτά προδοτικά ονόματα που ενέταξε στο ψηφοδέλτιο η Δεξιά των εθνικοφρόνων πατριωτών! 

στους γκέι έστειλε η Ν.Δ. επίσημα ολόκληρη αντιπροσωπεία

Η σημαία της δεξιάς φράξιας  και των χριστιανών εθνικοφρόνων, ήταν ο Προδότης Τσίπρας με το Μακεδονικό έλεγαν με κλάματα και οδυρμούς, πρέπει να δικαστή για εσχάτη προδοσία και όποιον συμφωνεί σε αυτήν την προδοσία???????????? Ναι καλά τα λέγανε,  όμως άλλα λέει ο πατριώτης Μητσοτάκης, δηλώνει ότι θα σεβαστή την προδοσία????????? Τα ΖΑ όμως δεν κατάλαβαν ότι όλη η αντιπολίτευση έπαιζε θέατρο, αφού είχε συμφωνήσει στο Μακεδονικό κάτω από το τραπέζι στην Γερμανία!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Άραγε οι δεξιοί εθνικόφρονες χριστιανοί πατριώτες, ποιον θα τιμωρήσουν, τον Τσίπρα, ή τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα;;;;;;;;

Το έγκλημα του ΔΝΤ με το χρέος, οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Πώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες ξεφορτώθηκαν ελληνικά ομόλογα ύψους 110 δισ. ευρώ τα οποία «κουρεύτηκαν» στα χέρια των ελληνικών τραπεζών.

Η ληστρική συμπεριφορά, της φράξιας του Καραμανλή με το υπουργικό και μη  λησταρχείο, που κατά λήστεψαν τα ταμεία δεν το αναφέρει κανείς, αυτός που είναι ο αρχιτέκτονας της καταστροφής, που παρέδωσε το κράτος και τον Ελληνικό λαό, στο ΔΝΤ, στο Παπανδρέου, με την παραποιήσει της αληθινής οικονομίας από τον Προδότη Γεωργίου το κάνουν Γαργάρα!

 Τα « λάθη» του ΔΝΤ και ο ρόλος της Γερμανίας

 Τα « λάθη» του ΔΝΤ και ο ρόλος της Γερμανίας, οι παράνομες δανειακές συμβάσεις αποικιακού χαρακτήρα και τα μνημόνια μέσω απροκάλυπτου εκβιασμού και τι πρέπει να κάνει η χώρα μας σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί απ’ όλα αυτά και τις μακροχρόνιες συνέπειες τους !

Για να δούμε πως έγιναν τα πράγματα, εμείς που τα ζήσαμε.

Η δεξιά πρέπει όμως  να απαλλαγεί από τα εγκλήματα, πρόθυμος ο Παπανδρέου που τον είχαν έτοιμο, όπως και τον Σαμαρά από το Χάρβαρντ,  αναλαμβάνει τον προδοτικό ρόλο, διότι ξέρουμε πολύ καλά, ότι μισούσε τον Ελληνικό λαό, όμως ο χρόνος δεν είναι επαρκές για τους οικονομικούς πατρόνες και στήνουν το (Δεξιά και ΠΑΣΟΚ) για να φαίνεται εθνική προσπάθεια, όλοι αυτοί που ενορχήστρωσαν την καταστροφή, απαλλάσσονται, από τον ψηφοφόρο Ώριμο πολιτικά Ελληνικό λαό και με  στημένες εκλογές.

Φτάνουμε στον Σαμαρά, ο οποίος του το αναγνωρίζω μεγάλη πολιτική πόρνη συμπεριφέρεται όπως ο Καραμανλής και παραδίδει στον Τσίπρα που είχε πλήρη άγνοια και κυρίως αριστερός, είπαμε η δεξιά πρέπει να μείνει αλώβητη, ο πονηρός Σαμαράς αποκρύπτει τις σκληρές απαιτήσεις τον νταβατζήδων τοκογλύφων και με ντρίπλα τον Πρόεδρο της δημοκρατίας δήθεν, παραδίδει ένα μαγκάλι κάρβουνα αναμμένα στον Λιγούρη και άπειρο νεαρό και αριστερό Τσίπρα.

Τώρα η δεξιά με άλλη φράξια, επανέρχεται ως Σωτήρας να αποτελειώσει το θεάρεστο έργο της!

Το ακόμα ποιο ειρωνικό και καταστροφικό είναι, ότι ο Μητσοτάκης με την βοήθεια του προδότη Στουρνάρα είναι υπέρμαχος των μνημονίων και του ΔΝΤ!

Κουβέντα για τους Μετανάστες!

Ο Μητσοτάκης δεν μας είπε τίποτα για αυτό, ή μάλλον μας είπε για τους μαύρους, πόσο τους αγαπά!

Κανένας δεν κάνει κουβέντα για λογιστικό έλεγχο, ΓΙΑΤΙ;;;

Αν μόνο το 1% των παράνομων μεταναστών από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Πακιστάν, την Συρία, ή την Αφρική που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι οπαδοί της τζιχάντ, καταλήγουμε σε έναν αριθμό 20.000 εν δυνάμει τζιχαντιστών.

Και οι δυνάμεις ασφαλείας δεν έχουν ούτε τη δύναμη, ούτε τον εξοπλισμό, ούτε την εκπαίδευση να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μόνο ως «κροκοδείλια δάκρυα» μπορούν να χαρακτηριστούν οι πολλές παραδοχές λαθών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, που επιβλήθηκε αναγκαστικά από το 2010 μέχρι και το 2018.

Τα λάθη ήταν διαδοχικά, σε βαθμό που τροφοδότησαν σενάρια συνωμοσίας, αλλά και αυταπόδεικτα, ενώ τα κωδικοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος τον Ιούνιο του 2014 επί της θητείας του Γιώργου Προβόπουλου.

Οι πρώτες παραδοχές λαθών στο ελληνικών πρόγραμμα αφορούσαν στον πολλαπλασιαστή της ανάπτυξης, καθώς δεν προέβλεψαν ότι τα μέτρα των δεκάδων δισ. ευρώ, που επέβαλαν, θα βούλιαζαν την ελληνική σε πρωτοφανή ύφεση, για τα παγκόσμια οικονομικά χρονικά.

Πάντως, το μεγαλύτερο «λάθος» έγινε με το δημόσιο χρέος, για να αποκαλύψει 8 χρόνια μετά το ΔΝΤ ότι στόχος του… λάθους ήταν για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες.

Αυτό ήταν φανερό με τη διαδικασία που έγινε το πρώτο «κούρεμα» του χρέους, το περίφημο PSI, το οποίο απέτυχε παταγωδώς, επειδή έτσι σχεδιάστηκε.

Για να αποτύχει!

Το αναπάντητο μέχρι τώρα ερώτημα είναι τι έκανε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Γνώριζε τους σχεδιασμούς των δανειστών, τους οποίους γνώριζαν όλοι ή όχι;

Το πιθανότερο είναι ότι γνώριζε, αλλά υπό την πίεση των δανειστών δεν έκανε τίποτα.

ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Η παραδοχή του ΔΝΤ, ότι καθυστέρησε η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προκειμένου να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι ίσως η μόνη αλήθεια που είπε το Ταμείο στη διάρκεια της ελληνικής κρίσης.

Παραδέχτηκε έτσι ότι οι ξένες τράπεζες ξεφορτώθηκαν ομόλογα περίπου 110 δισ. ευρώ το 2010 και το 2011 και «σώθηκαν» από το επερχόμενο «κούρεμα».

Να θυμίσουμε ότι μετά το 2010, τα ελληνικά ομόλογα δέχονταν ισχυρές πιέσεις και οι αποδόσεις τους είχαν εκτοξευτεί στα ύψη.

Το πρώτο μνημόνιο που εφαρμόστηκε από τον Μάιο του 2010 δεν το πίστεψαν οι αγορές, και τα spreads είχαν εκτοξευτεί στα ύψη, επειδή έβλεπαν ότι το χρέος δεν θα μπορούσε να το αποπληρώσει η χρεοκοπημένη Ελλάδα.

Στα παρασκήνια των δανειστών αποφασίστηκε ότι το «κούρεμα» ήταν αναπόφευκτο.

Όμως παράλληλα αποφασίστηκε ότι αυτό θα γίνει όταν οι ευρωπαϊκές τράπεζες ξεφορτωθούν ελληνικά ομόλογα που κατέχουν.

Στο εσωτερικό, υπό την πίεση της ανόδου των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, οι ελληνικές τράπεζες με κυβερνητική ενθάρρυνση αγόραζαν ομόλογα που πωλούσαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, για να στηρίξουν τις καταρρέουσες αποδόσεις.

Έτσι, όταν αργότερα, το 2012 έγινε το PSI, τα ομόλογα που κουρεύτηκαν ήταν αυτά που βρέθηκαν στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών!

Πώς σώθηκαν οι ξένες τράπεζες

Τον Σεπτέμβριο του 2012, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, έδωσε στη Βουλή στοιχεία για τις «κινήσεις» των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, κατόπιν ερώτησης που είχε υποβάλει ο τότε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Σταϊκούρα, από τις αρχές του 2010 μέχρι και το τέλος του 2011, οι ελληνικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, η Τράπεζα της Ελλάδος και ιδιώτες αποταμιευτές, αγόρασαν πολύ μεγάλο αριθμό ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, την ίδια ώρα που το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο των αλλοδαπών τραπεζών, «απομειώθηκε εντυπωσιακά».

Πιο συγκεκριμένα ενώ στις 31/12/2009 ο εγχώριος τομέας εμφανίζεται να κατέχει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ονομαστικής αξίας 56,9 δισ. ευρώ, στο τέλος του 2011 το ποσό ανέρχεται στα 86,2 δισ. (αύξηση κατά 51,2%).

Την ίδια περίοδο, το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο των αλλοδαπών τραπεζών, μειώνεται από 141,5 δισ. ευρώ στις αρχές του 2010, σε 45,9 δισ. ευρώ το τέλος του ίδιου έτους – και σε 35 δισ. στις 31/12/2011.

Οι αποκαλύψεις της Τράπεζας της Ελλάδος

Η ορχήστρα των προδοτών δούλευε ρολόι!

Η συγκεκριμένη τακτική των δανειστών οδήγησε στην αποτυχία του PSI, την οποία πιστοποιεί, όχι κάποιος αναξιόπιστος οικονομολόγος ή φορέας, αλλά μια επίσημη έκδοση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Καταγράφεται στο βιβλίο της Τράπεζας της Ελλάδος «Το χρονικό της μεγάλης κρίσης 2008-2013», που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2014, επί θητείας του Γιώργου Προβόπουλου και αποκαλύπτει ότι το όφελος από το PSI και το PSI+ ήταν εξαιρετικά περιορισμένο.

Από τη συνολική μείωση του χρέους κατά 137,9 δισ. ευρώ που επιτεύχθηκε με το PSI του Φεβρουαρίου του 2012 και την επαναγορά ομολόγων το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, το καθαρό όφελος ήταν μόλις 51,2 δισ. ευρώ.

Γιατί απέτυχε
Αυτό οφείλεται στην ιδιομορφία της διαδικασίας του PSI, στις πρόσθετες ανάγκες δανεισμού που δημιούργησαν οι ίδιες οι διαδικασίες (ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών), καθώς και στην ανάγκη χρηματοδότησης των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού.

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο της ΤτΕ, το ύψος των παλαιών δανείων (ομολόγων) προς τους ιδιώτες επενδυτές μειώθηκε το Φεβρουάριο κατά 106 δισ. ευρώ περίπου.

Επίσης, με την επαναγορά χρέους το Δεκέμβριο του 2012, το χρέος μειώθηκε περαιτέρω κατά 31,9 δισ. ευρώ, δηλαδή συνολικά κατά 137,9 δισ. ευρώ.

Όμως, τονίζεται στο βιβλίο της ΤτΕ, το καθαρό όφελος από την αναδιάρθρωση του χρέους μετριάστηκε σημαντικά, κυρίως λόγω:

Της ανάγκης για ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με έκδοση νέου χρέους (ύψους 41 δισ. ευρώ εντός του 2012).
Του δανεισμού ύψους 11,3 δισ. ευρώ για την επαναγορά χρέους (το Δεκέμβριο).

Του γεγονότος ότι η μείωση της αξίας των ομολόγων που διακρατούσαν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία ή άλλοι φορείς (ύψους 16,2 δισ. ευρώ) δεν οδήγησε σε μείωση του χρέους, επειδή επρόκειτο για ενδοκυβερνητικό χρέος.

Του δανεισμού 4,5 δισ. ευρώ για την παροχή ομολόγων του EFSF στα ασφαλιστικά ταμεία ως αντισταθμιστικού οφέλους έναντι της μείωσης των απαιτήσεων που υπέστησαν.

Της ανάγκης για δανεισμό 11,9 δισ. ευρώ για την κάλυψη του ελλείμματος του 2012 (συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής δεδουλευμένων τόκων το Φεβρουάριο, αλλά όχι και της επίπτωσης από τη στήριξη τραπεζικών ιδρυμάτων).

Της ανάγκης κάλυψης λοιπών υποχρεώσεων του Δημοσίου (π.χ. πληρωμές στον ΕΜΣ, πληρωμές παλαιών οφειλών κ.λπ.) συνολικού ύψους 1,9 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό το καθαρό τελικό αποτέλεσμα όλων των συναλλαγών ήταν η μείωση του χρέους εντός του 2012 μόνο κατά 51,2 δισ. ευρώ, σημειώνει η ΤτΕ

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ,ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ !

Ζ. Κ. Γιούνκερ: Η Ελλάδα είχε παραποιήσει τα οικονομικά στοιχεία 2004-2009
Ένα από τα «μαθήματα» που διαμόρφωσαν το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτέλεσε, για τον Ζ. Κ. Γιούνκερ, η στατιστική αποτύπωση του ελληνικού χρέους και του ελλείμματος από το 2004 έως το 2010.

Μιλώντας στο ετήσιο φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Σίντρα της Πορτογαλίας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι τον Οκτώβριο του 2009, η ελληνική κυβέρνηση παραδέχθηκε πως οι επίσημες στατιστικές είχαν παραποιήσει για χρόνια τα πραγματικά στοιχεία για το χρέος και το έλλειμμα.

Τα παραποιημένα στοιχεία ήταν παραποιημένα βάση δικού σας σχεδίου με τους ντόπιους προδότες από την είσοδο στο ΕΥΡΩ!

Η ελληνική κυβέρνηση αναθεώρησε την πρόβλεψη για το έλλειμμα του 2009 από 3,7% σε 12,7% του ΑΕΠ.

Το τελικό ποσοστό ήταν πάνω από 15%. Ομοίως, το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2009 αυξήθηκε από 272 δισεκ. ευρώ σε 301,1 δισ. ευρώ, που ήταν η υψηλότερη αναλογία χρέους προς ΑΕΠ στην ΕΕ, είπε ο κ. Γιούνκερ.

Αυτό προκάλεσε την έλλειψη εμπιστοσύνης και την αβεβαιότητα σε όλα τα επίπεδα.

Και αποκάλυψε μία από τις μεγαλύτερες αντιφάσεις της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης της Ευρώπης, σημείωσε και συνέχισε: Η αλήθεια είναι ότι από το 2004 έως το 2010, η Ευρωστατιστική Υπηρεσία (Eurostat) είχε στείλει 10 αντιπροσωπείες στην Αθήνα με σκοπό τη βελτίωση της αξιοπιστίας των ελληνικών στατιστικών δεδομένων.

Ωστόσο, σημείωσε, τα κράτη-μέλη αντιστέκονταν για χρόνια σε αυστηρότερους κανόνες της ΕΕ ως προς τα στατιστικά στοιχεία, με πρωθυπουργούς, υπουργούς Οικονομικών, κυβερνήσεις, να υποστηρίζουν ότι η εθνική κυριαρχία ήταν πιο σημαντική από αξιόπιστα και συγκρίσιμα δεδομένα.

Παράλληλα, ο κ. Γιούνκερ αποδέχθηκε το μέρος της ευθύνης του, επειδή «ψήφισα κατά της πρότασης της Επιτροπής να δώσει περισσότερη εξουσία και μεγαλύτερη ανεξαρτησία στην Eurostat.

Αυτό ήταν ένα σημαντικό λάθος.

Ψέματα δεν ήταν λάθος, ήταν μέσα στο σχέδιο διάλυσις της Ελληνικής οικονομίας!

Εάν είχαμε κάνει το σωστό, δεν θα είχαμε βιώσει την εμπειρία της ελληνικής κρίσης όπως τη βιώσαμε», είπε ο κ. Γιούνκερ.

«Μάθημα» αποτελεί για τον κ. Γιούνκερ και η κρίση του Ιουλίου του 2015 και η προσπάθεια «διατήρησης της Ελλάδας στο ευρώ: Για όσους από εμάς βρισκόμασταν στο επίκεντρο της καταιγίδας για μήνες, οι διαπραγματεύσεις ήταν μακρές και τεταμένες.

Λάθος και ψέματα, Να λες οι φρικτού εκβιασμοί!

Αλλά γνωρίζαμε τη σημασία της μάχης.

Ψέματα, ήταν καλά σχεδιασμένη!

Μια μάχη για να ξεπεράσουμε χρόνια προκαταλήψεων, ιδεολογιών και κακοδιαχείρισης.

Ψέματα, μεγάλη μάσα με τους προδότες μαζί με σας 

Μια μάχη για να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ αλληλεγγύης και ευθύνης, και διασφάλισης του μέλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως σύνολο.

Μια μάχη για να σιγουρέψουμε ότι οι απαιτούμενες προσπάθειες είχαν νόημα -όχι σε ένα οικονομικό εγχειρίδιο, αλλά στις ζωές του ελληνικού λαού.

Ψέματα, για εσάς είμαστε αναλώσιμα πειραματικά υβρίδια!

Μια μάχη για να βρούμε ευρωπαϊκές λύσεις σε ευρωπαϊκά προβλήματα.

Φυσικά, επισήμανε ο κ. Γιούνκερ, οι πραγματικές προσπάθειες και το πραγματικό θάρρος επιδείχθηκε από τον ελληνικό λαό.

Όχι από τον Ελληνικό λαό, αλλά από τους προδότες μαριονέτες σας!

Η δουλειά μας ήταν να τους στηρίξουμε.

Ψεματα!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Επιτροπή κινητοποίησε σχεδόν 35 δισεκατομμύρια ευρώ για την Ελλάδα, από διάφορα κονδύλια της ΕΕ για επενδύσεις, τα οποία επέφεραν μια εκτιμώμενη αύξηση του ΑΕΠ κατά 2% στη χώρα.

Ψεματα!

Για το λόγο αυτό προσωπικά επέμεινα το πρόγραμμα να εμπεριέχει μια ισχυρή κοινωνική διάσταση.

Ψεματα!

!Αυτό, για παράδειγμα, μας βοήθησε να μειώσουμε την τιμή των φαρμάκων και να θεσπιστεί ένα σύστημα εγγυημένου ελάχιστου εισοδήματος για τους πιο ευάλωτους.

Ψεματα !

Όπως είπε ο κ. Γιούνκερ, το ζήτημα δεν επιλύθηκε μέσα σε μια μέρα, σε αντίθεση με ότι νομίζουν κάποιοι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ξεχάσει το γεγονός ότι ακόμα και μετά τη λεγόμενη συμφωνία, η Ελλάδα ήταν κοντά σε αδυναμία πληρωμής του χρέους της προς την ΕΚΤ.

Για άλλη μια φορά κάναμε ό, τι χρειάστηκε και η Επιτροπή κινητοποίησε ένα βραχυπρόθεσμο δάνειο αξίας 7 δισ. ευρώ ως χρηματοδότηση-γέφυρα υπό τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να αποτρέψει μια έξοδο από το ευρώ, από «ατύχημα».

Ακόμα και να γελάσω δεν μπορώ με τις γελοιότητες που λες Γιουγκερ, σε έχουν διδάξει καλά σε τι ΖΑ απευθύνεσαι!

Σήμερα, είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής, με υπερηφάνεια μπορώ να πω ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή θέση της, στην καρδιά της Ευρώπης και του ευρώ.

Μαζί, δείξαμε ότι το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο.

Και όλοι γνωρίζαμε ότι έτσι έπρεπε να είναι, είπε ο κ. Γιούνκερ.

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε την Μέρκελ για τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού του σχεδίου 
Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε την Μέρκελ για τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού του σχεδίου
Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ είχε σήμερα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης όπως αναφέρει ενημερωτικό σημείωμα της Πειραιώς.

Τι σου είπε η παρτουζιάρα  Μέρκελ Μητσοτάκη, για την εχθρική συμπεριφορά της Τουρκιάς;;;

Και η Γερμανία ως  πόντιος Πιλάτος όπως συνηθίζει αιώνες!

Αναλυτικά, η αποκλειστική δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο έχει ως εξής:

«Για διμερείς διαφορές που αφορούν το Δίκαιο της Θάλασσας μεταξύ τρίτων χωρών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επί της αρχής δεν λαμβάνει νομική θέση.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συμμερίζεται την άποψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία καλεί την Τουρκία να αποστεί από ενέργειες οι οποίες εντείνουν την διένεξη, να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να καταβάλει προσπάθειες για μια συμφωνία στην βάση του διεθνούς δικαίου για την αμοιβαία οριοθέτηση των θαλασσίων περιοχών δυτικά της Κύπρου».

ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΑΓΩΝΊΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΑΥΤΌΝ ΠΟΥ ΚΆΝΟΥΝ ΠΏΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΈΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΈΝΤΗ ΤΟ ΦΑΙ . . . !

ΟΙ ΔΟΣΥΛΟΓΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΣΤΑ ΚΌΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΊΑΣ

ΠΟΥ ΣΠΈΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΧΌΝΟΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΊΡΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΎΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΈΒΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΆΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΕΊΣ’ ΒΕΒΑΙΩΝ ΘΆΝΑΤΟ

ΜΈΧΡΙ ΠΌΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΌΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ ΑΛΗΤΗΡΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΈΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΆΝΕ ΌΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΌ ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΑΦΉΣΕΙ ΤΊΠΟΤΑ ΌΡΘΙΟ ΌΛΕΣ ΥΠΟΔΟΜΈΣ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΔΙΏΧΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΆΣΙΆ ΜΑΣ ΣΕ ΆΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΈΛΛΗΝΕΣ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΆΝΟΥΝ ΠΏΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΈΦΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΚΑΙ ΑΦΟΔΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΌΣΙΑ ΜΑΣ!

ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΒΗΡΙ 1

 ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>