«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΨΕΥΔΟΥΣΑ  Ε.Ε.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

PD Dr.-Inhg. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

       13.10.2018

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Το ερεθισμα για το παρων πονημα προκληθηκε από την ειδηση προκυμαινης ακυρωσης από την Ε.Ε. του επωδυνου μετρου περεταιρω περικοπης των Συνταξεων στην Ελλαδα.

Ο περιφημος «Φιλανθρωπος» και Κομισαριος της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισι, αφησε προσφατα από το Μπαλι να διαφανει η θετικη διαθεση να βοηθησει η Κομισιον την Αριστεροδεξια κυβερνηση του δουλοπαρικου Συνασπισμου του ΣΙΡΙΖΑΝΕΛ στις τριπλες εκλογικες αναμετρησεις του ετους 2019.

Στην συνεντευξη του στο Bloomberg ειπε τα εξης:

«Τωρα που η Ελλαδα βρισκεται εκτος «Προγραμματος Σωτηριας(;)» είναι ελευθερη να καθορισει την πολιτικη της και ισως να θελησει να προχωρησει σε ορισμενα κοινωνικα μετρα…Οι δανειστες δεν μπορουν να εχουν υπερβολικες απαιτησεις από τον ελληνικο λαο, που δοκιμαστηκε τοσα χρονια…Οι δανειστες δεν είναι μηχανες, είναι ανθρωπινα οντα και δεν είναι ολοι υπερ της λιτοτητας (ασφαλως θα σκεφθηκε της λεηλασιας…)».

Ο γραφων συγκινηθηκε τοσο πολύ που αρχισε να δακρυζει!

Η πραγματικοτητα όμως είναι άλλη.

Η Ε.Ε. σκοπευει να διατηρησει την Εξουσια του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να αποφυγει την αναδειξη μιας Εξουσιας στην Ελλαδα που θα απαιτει από την Ε.Ε. την εφαρμογη της Αρχης συμφωνα με την οποια η Ε.Ε. ενεργει μονο εντος των οριων των αρμοδιοτητων που της απονεμουν τα κρατη μελη με τις Συνθηκες.

Σε καμια περιπτωση Κρατος-Μελος της Ε.Ε.

δεν μπορει –όπως σημερα η Ελλας – να τελει σε καθεστως προτεκτορατου.

Για την Ελλαδα η Ε.Ε. κατηργησε παρανομα την νομικοπολιτικη υπεροχη των αρθρων 4 και 5 της Συνθηκης για την Ε.Ε. Αυτό φαινεται ξεκαθαρα στις παραχωρησεις που εχουν λαβει χωρα από την Ελλασδα, δυναμει των Δανειακων Συμβασεων και των Μνημονιων Συνεργασιας και Συνεννοησης που αφορουν ακομη και την ανεπιτρεπτη παρεμβαση στο υψος των αμυντικων δαπανων της πατριδος μας. Ξεχασαν η Ε.Ε. και οι ΣΑΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι «Κυριαρχος είναι οποιος αποφασιζει για την κατασταση εκτακτης αναγκης».

Βασει των αρθρων 4 και 5, που δυστυχως χαλκιδευτηκε η νομικοπολιτικη σημασια τους, η εθνικη ασφαλεια παραμενει στην αποκλειστικη ευθυνη κάθε κρατους-μελους.

Οι παρανομιες και τα ψευδη της Ε.Ε. δεν παραμενουν μονο εδώ.

Η υπερνικηση της ελληνικης οικονομικης κρισης είναι ένα άλλο μεγαλο ψευδος.

Αυτό φαινεται από την κατασταση που βρεθηκαν πριν λιγες μερες και βρισκοντα ακομη οι τεσσερες μεγαλυτερες τραπεζες της Ελλαδος (Piräus, Euro, Alpha, και National).

Μην ξεχναμε, ότι αυτές μολις τον Αυγουστο του 2018 μετα τα Stresstest της ΕΚΤ τον Μα’ι’ο του 2018, διατυμπανισθηκε οτι απελευθερωθηκαν  από την Ομπρελα Σωτηριας.

Φαινεται ότι τα Stressstest της ΕΚΤ ειχαν ως στοχο να αποκρυψουν, ότι οι ελληνικες τραπεζες φτωχευσαν τα τελευταια 8 χρονια τρεις φορες.

Συνεπως τα αποτελεσματα των Stresstest της ΕΚΤ είναι μεσα προπαγανδας.

Αυτης, για αποπλανιση των πολιτων για την πραγματικη κατασταση του παγκοσμιου χρηματοπιστωτικου συστηματος.

Και στις ελληνικες τραπεζες το 40 % των κυκλων εργασιας λαμβανει χωρα μεσω αριθμιστων σκιωδων τραπεζων, δηλαδη Hedgefonds, οι οποιες σηκωνουν ολο το βαρος των Εργασιων με μεγαλο ρισκο.

Ιδιαιτερα το εμποριο με τα μεγαλου ρισκου «Παραγωγα» ξεφευγει από κάθε μορφης ελεγχο, διοτι προκειται για δραστηριοτητες «Over-the-Counter-εμπορικες Εργασιες» που δεν καταγραφονται στους ισολογισμους των τραπεζων.

Συνεπως δεν πρεπει ουδεις που εχει μυαλο και όχι αχυρο στο κεφαλι του να εκπλησεται γιατι τα Stresstest των τραπεζων από την ΕΚΤ είναι φουσκες χωρις κανενα περιεχομενο.

Συνεπως η Ελλαδα είναι ακομη βυθισμενη μεχρι τον λαιμο στην οικονομικη κριση.

Όλα τα αλλα αποτελουν φθηνα τεχνασματα των Μεγαλοαπατεωνων και εδώ κρυβεται το μυστικο γιατι ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το 2019 θα κερδισει ολες τις εκλογες.

Προκειται για νικη υων «Τιμαριωτων» των Μεγαλοαπατεωνων.

Η αποπληρωμη του δημοσιου χρεους της Ελλαδος σημερα υψους 180 % του ΑΕΠ συνεχως τεντωνεται προς το μελλον.

Το ESM το επεκτεινε για 32 χρονια, το EFSF για 42 χρονια και οι πληρωμες τωντοκων για 10 χρονια.

Το μελλον της Ελλαδος δεν είναι ετσι όπως εμφανιζεται προ των εκλογων του 2019 από τους Τιμαριωτες των Μεγαλοαπατεωνων.

Για την δηθεν σωτηρια των τραπεζων θα εφαρμοστει παλι η μεθοδος Bail-Out.

Θα την πληρωσουν παλι οι φορολογουμενοι πολιτες των χωρων μελων της Ε.Ε. Δεν θα τολμησουν την εφαρμογη Bail-in, όπως στην Κυπρο, διοτι φοβουνται αυτην την φορα την αιματερα αντιδραση του Ελληνικου Λαου.

Απ’ οποια πλευρα και εάν εξετασθει το Ελληνικο Προβλημα, το παιχνιδι που παιζεται στην Ελλαδα δεν είναι τιποτε άλλο από ένα παιχνιδι μιας  κυβερνησης αποτελουμενης από εγχωριους Τιμαριωτες, από στελεχη  της Ε.Ε. και της ΕΚΤ.

Με την επιμηκυνση της πτωχευσης της Ελλαδος προς οφελος του παγκοσμιου χρηματοπιστωτικου συστηματος προσπαθουν να κερδισουν χρονο και να αποφυγουν την δικη τους ολικη καταρρευση.

Αυτό το επιτυγχανουν σε βαρος της μεσαιας κοινωνικης ταξης και των χαμιλομισθων αλλα και των συνταξιουχων.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

7 comments to ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΨΕΥΔΟΥΣΑ  Ε.Ε.

  • .
    .
    .
    .
    .
    Δωρεὰν Μαθήματα Ἱστορίας καὶ πάλι στὸ Λαϊκὸ Πανεπιστήμιο
    .
    .
    .
    .
    12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
    .
    .

    https://filonoi.gr/wp-content/uploads/2018/02/%CE%94%CF%89%CF%81%CE%B5%E1%BD%B0%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%E1%BD%B5%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%E1%BC%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%E1%BD%B7%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%E1%BD%B8-%CE%9B%CE%B1%CF%8A%CE%BA%E1%BD%B8-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%E1%BD%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BF.jpg
    .
    .

    Μαθήματα Ἱστορίας, ἀπὸ τὸν Ἱστορικό μας Δημήτριο Μιχαλόπουλο, γιὰ ἀκόμη μίαν φορά, στὸ Λαϊκὸ Πανεπιστήμιο
    .
    .
    Τὰ μαθήματα εἶναι δωρεὰν καὶ θὰ ξεκινήσουν ἀπὸ τὴν ἐρχομένη Παρασκευὴ 19 Ὀκτωβρίου.
    .
    .

    Ἡ Ἑλλάδα στὸν στρόβιλο τῶν διεθνῶν κρίσεων, 1974-2014
    .
    .

    Τὰ μαθήματα θὰ γίνουν στὸ κτίριο τῆς Ἑταιρείας τῶν Φίλων τοῦ Λαοῦ, Εὐριπίδου 12
    .
    . (μετρό: Πανεπιστήμιο), στὴν αἴθουσα Ν. Π. Δεληγιάννη, κατὰ τὶς ἑξῆς ἡμέρες
    .
    .
    (πάντα Παρασκευή):
    .
    19 Ὀκτωβρίου (2018)
    .
    2 Νοεμβρίου (2018)
    .
    16 Νοεμβρίου (2018)
    .
    30 Νοεμβρίου (2018)
    .
    14 Δεκεμβρίου (2018)
    .
    11 Ἰανουαρίου (2019)
    .
    .
    Ἡ ἐγγραφὴ (ὑποχρεωτικὴ) γίνεται στὴ γραμματεία τοῦ Λαϊκοῦ Πανεπιστημίου, δηλαδὴ στὸν 4ο ὄροφο τοῦ ἐπὶ τῆς ὁδοῦ Εὐριπίδου 12 κτιρίου, καθ’ ἑκάστην κατὰ τὰς ὥρας 15.00΄-19.00΄.
    .
    Ὧρες τῶν μαθημάτων: 19.00′-21.00′
    .

    Ἡ ἐγγραφὴ καὶ ἡ φοίτησις εἶναι τελείως δωρεάν.
    .
    Ὅποιος θέλει μπορεῖ καὶ νὰ πάρη
    .
    βεβαιωτικὸν ἀνελλιποῦς φοιτήσεως.
    .
    .
    .
    https://filonoi.gr/2018/10/12/dorean-mathhmata-istorias-kai-pali-sto-laiko-panepisthmio/
    .
    .
    .

  • Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018
    Η Ελλάδα του φθόνου, της γενικευμένης διαφθοράς και της απειθαρχίας – Τι έγραφε για τους Ελληνες ένας Γάλλος δημοσιογράφος πριν από 150 χρόνια
    https://3.bp.blogspot.com/-svbesNhcR3A/W8Gq2IoIa6I/AAAAAAACdgE/KMfo8vF2kPsGHeHW9OA1wdn8pbjHRiaAQCLcBGAs/s400/2018-10-13_112045.png

    Η Ελλάδα υπήρξε διαχρονικά ένα μυστήριο για τους ξένους. Οι Ευρωπαίοι περιηγητές που τη γνώρισαν πρώτα μέσα από τη λάμψη της αρχαιότητας απογοητεύτηκαν οικτρά όταν την επισκέφθηκαν και γνώρισαν τους Έλληνες.

    Ο γνωστός ελληνικός φθόνος («Δεν υπάρχει Έλληνας που να χαίρει εκτίμησης στην Ελλάδα», γράφει ο Εντμόντ Αμπού το 1854), η γενικευμένη διαφθορά, ο θρησκευτικός σκοταδισμός και ο συντηρητικός πατριωτισμός εμπόδισαν διαχρονικά την Ελλάδα να γίνει μια κανονική χώρα.
    Το βιβλίο του Εντμόντ Αμπού (1828-1885) «Η Ελλάδα του Όθωνα», που εκδόθηκε το 1854 (Εντμόντ Αμπού: «Η Ελλάδα του Όθωνα», Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2018), ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη χώρα μας και θεωρήθηκε συκοφαντικό για πολλές δεκαετίες.
    https://findgr.de/wp-content/uploads/2018/10/abou_jeune.jpg

    Ο Εντμόν Αμπού το 1852 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ως υπότροφος της Γαλλικής Σχολής και έμεινε 2 χρόνια, περιοδεύοντας σε όλη τη χώρα. Την ίδια περίοδο άρχισε να δημοσιογραφεί στην εφημερίδα Le Figaro και ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας «19ος αιώνας».
    Ο Εντμόν Αμπού το 1852 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ως υπότροφος της Γαλλικής Σχολής και έμεινε 2 χρόνια, περιοδεύοντας σε όλη τη χώρα. Την ίδια περίοδο άρχισε να δημοσιογραφεί στην εφημερίδα Le Figaro και ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας «19ος αιώνας».

    Ωστόσο, πρόκειται για τη ματιά ενός φιλέλληνα που δεν μπορεί παρά να εντοπίσει τα αντιφατικά στοιχεία της ελληνικής ταυτότητας – χωρίς να παραγνωρίζει τα επιτεύγματα, αλλά και χωρίς να αγνοεί τα ελαττώματα.

    Το βιβλίο του Αμπού είναι ένα μοναδικό ιστορικό ανάγνωσμα που καταφέρνει να παραμένει επίκαιρο ενάμιση αιώνα μετά, χάρη στις αναπόφευκτες συγκρίσεις με τη σημερινή εποχή.

    Μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο «Η Ελλάδα του Όθωνα»:

    «Η άλλη όψη του νομίσματος – Οι Έλληνες είναι απείθαρχοι και ζηλόφθονοι – Ο βασιλιάς των αυτοχθόνων και των ετεροχθόνων – Η ελληνική εντιμότητα – Δυο υπουργοί μαλώνουν για το ποιος θα λαδωθεί – Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου βάζει τον κήπο του σε λαχειοφόρο αγορά».
    Κάθε νόμισμα έχει και την άλλη του όψη, κι είναι πράγματι σπάνιο μια αρετή να μην είναι και διαστροφή μαζί.

    Στους Έλληνες η αγάπη για την ελευθερία ισοδυναμεί και με περιφρόνηση στους νόμους και σε κάθε νόμιμη αρχή• Η αγάπη για την ισότητα εκδηλώνεται συχνά σαν άγρια ζήλια απέναντι σε όλους εκείνους που ξεχωρίζουν• ο κοντόφθαλμος πατριωτισμός γίνεται εγωισμός και το εμπορικό πνεύμα αγγίζει την απατεωνιά.

    Τα Παλικάρια έχουν μάθει από τότε που γεννήθηκαν να παραβιάζουν τους νόμους, ενώ οι Φαναριώτες να τους παρακάμπτουν• η μάζα του λαού μόνο με τη βία υπάκουε, και δεν πιστεύει πως έχει την παραμικρή υποχρέωση απέναντι σε μια αδύναμη κυβέρνηση• η θρησκεία, όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω, ωθεί τους πιστούς στη δεισιδαιμονία μόνο, και ξεχνά να κηρύξει την ηθική• Η εξουσία δεν γνωρίζει πώς να γίνει σεβαστή και φαίνεται να αμφιβάλλει για τον εαυτό της• με δυο λόγια, όλα συντείνουν στο να γίνει ο ελληνικός λαός ο πιο απείθαρχος του κόσμου.
    Ο ίδιος φθόνος που επέβαλλε άλλοτε την αυστηρή ετυμηγορία του εξοστρακισμού, καταδικάζει σήμερα τους ανθρώπους που ξεπερνούν ένα ορισμένο επίπεδο. Κάποιους τους δολοφονούν με μαχαίρι ενώ κάποιους άλλους τους σκοτώνουν με τα λόγια. Ρωτήστε έναν Έλληνα για όλα τα μεγάλα ονόματα της χώρας του, δε θα μιλήσει για κανένα χωρίς να το κηλιδώσει. Ο ένας πρόδωσε, ο άλλος έκλεψε, κάποιος τρίτος έδωσε συμβουλή ή διαταγή για φόνο• και οι πιο αγνοί έχουν ήθη αχρεία. Δεν υπάρχει ένας Έλληνας που να χαίρει εκτίμησης στην Ελλάδα.

    Ο ελληνικός πατριωτισμός εκδηλώνεται με δύο τελείως αντίθετους τρόπους, εκτός και εντός της χώρας. Οι Έλληνες του εξωτερικού λατρεύουν την κοινή πατρίδα• δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν γι’ αυτήν, και το μόνο που σκέφτονται είναι πώς θα την κάνουν πλουσιότερη και μεγαλύτερη. Οι Έλληνες του εσωτερικού το μόνο που σκέφτονται είναι πώς θα κλείσουν τη χώρα στους Έλληνες του εξωτερικού. Οι μεν έχουν έναν γενναιόδωρο πατριωτισμό, οι δε έναν πατριωτισμό συντηρητικό. Ο γενναιόδωρος πατριωτισμός είναι εκείνος που δημιούργησε όλα τα μεγάλα ιδρύματα της Ελλάδας. Ο συντηρητικός πατριωτισμός είναι εκείνος που έφτιαξε τον νόμο της 3ης Φεβρουαρίου 1844 για τους αυτόχθονες και ετερόχθονες.

    Ο νόμος αυτός, ο πιο άδικος και ηλίθιος που ψηφίστηκε ποτέ σε πολιτισμένο λαό, δίνει το αποκλειστικό μονοπώλιο των δημόσιων λειτουργημάτων σε κατοίκους του Μοριά και της Αττικής. Κλείνει την πόρτα της Ελλάδας σε όλους εκείνους τους Έλληνες που δεν γεννήθηκαν στο μικρό βασίλειο του Όθωνα• αποκλείει από την κυβέρνηση το κομμάτι το πιο έξυπνο, το πιο πλούσιο και το πιο αφοσιωμένο του έθνους (…).

    (…) Ο ελληνικός λαός δεν είναι γεννημένος για τον πόλεμο, ό,τι κι αν λέει. Ακόμα κι αν έχει το θάρρος που αποδίδει ο ίδιος στον εαυτό του, η πειθαρχία, που είναι η κινητήριος δύναμη του πολέμου, θα του λείπει πάντα.

    Ισχυρίζεται πως δεν είναι γεννημένος για τη γεωργία: φοβάμαι πως έχει δίκιο. Η γεωργία απαιτεί περισσότερη υπομονή, περισσότερη θέληση και μεγαλύτερη προσήλωση, χαρακτηριστικά που οι Έλληνες δεν είχαν ποτέ τους. Τους αρέσουν τα μακριά ταξίδια, οι τολμηρές επιχειρήσεις, η ριψοκίνδυνη κερδοσκοπία. Ο Έλληνας βρίσκει τη θέση του στην πόρτα ενός μαγαζιού όπου προσελκύει τους πελάτες ή πάνω στη γέφυρα ενός πλοίου όπου διασκεδάζει τους επιβάτες. Καθισμένος, ευχαριστιέται την αρχοντιά του• όρθιος, θαυμάζει την κομψότητά του• αλλά τον απωθεί η ιδέα να σκύψει πάνω από τη γη. Οι γεωργοί μας θα τον θεωρούσαν άεργο, αλλά θα είχαν άδικο• δουλεύει με το μυαλό.

    Οι Έλληνες που καλλιεργούν τη γη νιώθουν ταπεινωμένοι• προσβλέπουν σε μια θέση υπηρέτη ή φιλοδοξούν να γίνουν ιδιοκτήτες μιας μικρής ταβέρνας. Το αχάριστο χώμα που παιδεύουν δεν μιλά στην καρδιά τους• δεν νιώθουν όπως οι δικοί μας αγρότες, αλλά και οι πρόγονοί τους, αγάπη για τη γη, και έχουν ξεχάσει τους ποιητικούς μύθους που τη θεωρούσαν μητέρα των ανθρώπων. Ο γάλλος αγρότης το μόνο που σκέφτεται είναι πώς θα μεγαλώσει το χωράφι του• ο έλληνας αγρότης είναι πάντα έτοιμος να το πουλήσει.

    Άλλωστε πουλούν ό,τι μπορούν. Κατά πρώτον, για να έχουν χρήματα και, κατά δεύτερον, για τη χαρά του να πουλάς. Στη Γαλλία, αν προτείνετε σε έναν εργάτη να σας πουλήσει το ρούχο του θα σας απαντήσει, χώνοντας τα χέρια στις τσέπες του: «Το ρούχο μου δεν είναι για πούλημα». Στην Ελλάδα, σταματήστε έναν αστό στον περίπατο και ρωτήστε τον αν θέλει να σας πουλήσει τα παπούτσια του. Αρκεί να του δώσετε μια λογική τιμή και μπορείτε να στοιχηματίσετε δέκα προς ένα ότι θα γυρίσει ξυπόλυτος στο σπίτι.

    Στα ταξίδια μας, όταν μέναμε σε ιδιώτες κάπως εύπορους, δεν χρειαζόταν να στείλουμε κάποιον στο παζάρι. Οι οικοδεσπότες μας μας έδιναν στη σωστή τιμή το κρασί της κάβας τους, το ψωμί του φούρνου τους, τις κότες του κοτετσιού τους. Γδύνονταν, στην ανάγκη, για να μας πουλήσουν τα ρούχα τους. Έχω πάρει, έτσι, ένα αλβανικό πουκάμισο πολύ καλοκεντημένο που το είχα αγοράσει όσο ήταν ακόμη ζεστό. Αντιθέτως, μια δυο φορές οι αγρότες μάς παρακάλεσαν να τους πουλήσουμε ό,τι έβλεπαν στα χέρια μας.

    Μια μέρα στη Σπάρτη, ένας άνδρας που είχε έρθει για να μου πουλήσει μετάλλια θέλησε να αγοράσει το μελανοδοχείο που χρησιμοποιούσα. Ο Πέτρος, ο υπηρέτης μας, όταν έμαθε ότι ο Μπελέ ήθελε να πουλήσει το άλογό του, πήγε να τον βρει και, γυρνώντας το φέσι στα δάχτυλά του, του ζήτησε να τον προτιμήσει. «Μα για όνομα του Θεού» τον ρώτησε ο Μπελέ «τι θα το κάνεις το άλογό μου;» – «Θα σας το νοικιάσω, κύριε, για τον περίπατο».

    iefimerida.gr

    https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/10/150.html

    • Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018
      ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑ: “ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ 6,5 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ 336 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΣ! ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΔΩ, ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ”! ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟΝ EOELLS.ORG (ΚΥΡΙΑΚΗ 21.00-22.30) ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ Θ. ΚΑΤΣΑΝΕΒΑ!
      https://4.bp.blogspot.com/-P5YdBSCuenw/W8I5ukPt4gI/AAAAAAAC1m4/klJ84N4RJBQOTWU0RCFKGNLcLVxB-uTAgCLcBGAs/s640/katsanevas.jpg
      Την Κυριακή το βράδυ από τις 21.00-22.30 συντονιστείτε εδώ
      http://www.eoellas.org/webradio/ και ακούστε τη συνέντευξη-βόμβα του Θόδωρου Κατσανέβα (Προέδρου του κόμματος “Οδός Δραχμής”) στον Μάκη Βραχιολίδη και όσα φοβερά αποκαλύπτει για το έγκλημα σε…

      βάρος της Πατρίδας μας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όσους ψήφισαν τα μνημόνια
      του θανάτου. Αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει εκχωρήσει στους δανειστές περιουσία αξίας 6,5 τρις ευρώ (λιμάνια, εκκλησίες, σχολεία, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους) προκειμένου να πληρωθεί το πλαστό χρέος των 336 δις ευρώ! Πρόκειται για έγκλημα τεραστίων διαστάσεων που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα μας, ούτε επί ναζιστικής κατοχής. Και το έγκλημα αυτό το διαπράττει η σημερινή Ευρώπη των δανειστών με τις υπογραφές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
      https://3.bp.blogspot.com/-RqG-pv42YS4/W8I5z8wuMFI/AAAAAAAC1m8/nYL4XcsIzNcEfd-MI2ZMLxCHrBWZxdapQCLcBGAs/s640/kremales.jpeg
      Σε σχετική μας ερώτηση, ο Θόδωρος Κατσανέβας δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι του εγκλήματος δεν πρέπει απλά να περάσουν από δικαστήριο για εσχάτη προδοσία, αλλά πρέπει να κρεμαστούν!
      Συντονιστείτε εδώ
      http://www.eoellas.org/webradio/

      https://indobserver.blogspot.com/2018/10/65-336-eoellsorg-2100-2230.html

      • Οικονομία: Αν ακούγανε την Χρυσή Αυγή – Μια απόφαση του Β’ Συνεδρίου από το 1992
        Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018
        http://www.xryshaygh.com/assets/images/preview/68430/dsc_5556__article.jpg
        Σχόλιο από την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή»
        Μέγα θέμα έγινε τις τελευταίες ημέρες η πτώση των μετοχών των τραπεζών και όλοι μίλησαν για κερδοσκόπους και βρώμικα παιχνίδια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας. Τον Απρίλιο του 1992, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πραγματοποίησε στο Ξενοδοχείο Caravel των Αθηνών το Β΄ Συνέδριό της. Από τις αποφάσεις του συνεδρίου αυτού και το παρακάτω:
        .
        .
        «Για μία Εθνική Οικονομία: Εξυγίανση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού συστήματος.
        .
        Πάταξη της κερδοσκοπίας, της τοκογλυφίας και του καθεστώτος των μεσαζόντων.
        .
        Εφαρμογή ορίου μέσων παραγωγής, από άτομα ή ομάδες συμφερόντων ώστε να μην μπορούν αυτά να επηρεάζουν την πορεία της Εθνικής Οικονομίας.
        .
        .
        .
        Καταγγελία και επαναδιαπραγμάτευση όλων των συμβάσεων.
        .
        .
        .
        Οι ξένες επενδύσεις επιτρεπτές μόνο σε ασφαλή για την ανεξαρτησία της Οικονομίας μας επίπεδα, και με υποχρεωτικές κοινωνικές παροχές.
        .
        Εκμετάλλευση των Ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών με κριτήριο το εθνικό συμφέρον.
        .
        Ιδιοκτησία μόνο για τους Έλληνες.
        .
        Κράτος δικαίου, Ελληνοκεντρικό και Φιλολαϊκό.»
        .
        ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 1992 – Β΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
        Αυτά υποστήριζε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 18 χρόνια πριν την χρεοκοπία των μνημονίων του 2010. Εάν το ελληνικό κράτος ακολουθούσε τις θέσεις αυτές, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική…

        Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oikonomia-an-akougane-thn-chrush-augh-mia-apofash-tou-b-sunedriou-apo-to-19#ixzz5TtolYnIK
        .
        .
        .
        .
        .

        .
        ΥΣ. ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ.
        .
        ΓΙΑ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ,
        ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΩ ΟΥΤΕ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑ
        ΟΥΤΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,
        .
        ΑΠΛΑ Ο ΕΝΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΟΛΩΝ ………….
        ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ………….
        .
        ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ
        ( ΑΠΛΑ ΜΙΛΟΥΝ ,
        ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ )
        .
        .
        .
        ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
        ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ
        .

        .
        ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ……
        .
        .
        .
        .

        .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>