«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το θέμα είναι να μην μένουμε στις αποκαλύψεις, αλλά να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι λαοί!

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ 1

Αγαπητοί αναγνώστες, όπως θα τα λαβαίνω θα τα ανεβάζω!

ΕΞΕΡΕΥΝΉΣΤΕ ΥΠΕΡΆΚΤΙΕΣ ΣΥΝΔΈΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΦΟΡΈΩΝ ΕΞΟΥΣΊΑΣ
Εξερευνήστε τις υπεράκτιες συνδέσεις των παγκόσμιων ηγετών, οι πολιτικοί και οι συγγενείς τους και τους συνεργάτες.
Περισσότερα από 130 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος εμφανίζονται να συνδέονται με offshore εταιρείες που εντοπίζονται στα αρχεία της Appleby τα οποία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας προκαλώντας παγκόσμιο «σεισμό».
Η σταδιακή δημοσίευσή των στοιχείων τις επόμενες ημέρες θα αποκαλύψει μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, αρχηγούς κρατών και ισχυρές προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής, της show business και του αθλητισμού που έχουν κρύψει τον πλούτο τους στους ανά τον κόσμο φορολογικούς παραδείσους
Περί τα 8 τρισ. ευρώ σε φορολογικούς παραδείσους

Blairo Borges Maggi

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΓΕΩΡΓΊΑΣ, ΒΡΑΖΙΛΊΑ

Blairo Borges Maggi
Maggi και άλλα μέλη της οικογένειας εμφανίζονται στα Appleby αρχεία ως δικαιούχοι των Amaggi & Ν.Δ. Commodities International Ltd., μιας εταιρείας Νησιά Καϊμάν καταχωρήθηκε στις 9 του Σεπ του 2010, περίπου πέντε … Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με  τη Βραζιλία Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι

Clark Wesley

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ ΚΌΜΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΉ ΥΠΟΨΗΦΙΌΤΗΤΑ

Wesley K. Clark
Διέρρευσαν αρχεία αποκαλύπτουν ότι το 2014, οι διευθυντές Amaya διατήρησε τις υπηρεσίες του γραφείου Appleby στο Isle of Man – το εγγεγραμμένο παράγοντα για σχεδόν 40 θυγατρικών της εταιρείας … Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με  Ηνωμένες Πολιτείες Καναδάς Νήσος του Μαν

Kutesa sam

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ, ΟΥΓΚΆΝΤΑ

Sam Kahamba Kutesa

Kutesa δημιούργησε το Obuyonza διακριτική εμπιστοσύνη στις Σεϋχέλλες το 2012. Η εμπιστοσύνη που πραγματοποιήθηκε μετοχών στις Σεϋχέλλες εταιρείας Katonga Investments Ltd. Δημιούργησε την εμπιστοσύνη, παρακολούθησαν πάνω από τη διοίκησή του … Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με  την Ουγκάντα Σεϋχέλλες

Gusenbauer Alfred

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

Ο ΠΡΏΗΝ ΚΑΓΚΕΛΆΡΙΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΊΑΣ

Alfred Gusenbauer

Gusenbauer είναι ένας από τους διευθυντές και τους νομικούς εκπροσώπους της Novia Management Ltd., μια εταιρεία εγγεγραμμένη στη Μάλτα το 2014, μαζί με τους συναδέλφους αυστριακό Herbert Stepic, πρώην επικεφαλής του

Σχετικά με  την Αυστρία Μάλτα

Khaled bin Σουλτάν μπιν Αμπντουλαζίζ

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

Ο ΠΡΏΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΌΣ ΆΜΥΝΑΣ, ΣΑΟΥΔΙΚΉ ΑΡΑΒΊΑ

Πρίγκιπας Χαλέντ μπιν Σουλτάν μπιν Αμπντουλαζίζ

Στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, τα αρχεία Appleby για λίστα πρίγκιπα Χάλεντ ως δικαιούχος του Acorn εμπιστοσύνη και την Minstrel Trust.Μεταξύ 1989 και 2014 ο πρίγκιπας Χαλέντ καταχωρηθεί … Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με  τη Σαουδική Αραβία Βερμούδες Τζέρσεϊ

Τζουκάνοβιτς οικογένεια

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

Η ΑΔΕΛΦΉ ΠΡΏΗΝ ΗΓΈΤΗ, ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΊΟΥ

Ana Κολάρεβιτς

Κολάρεβιτς ήταν μέτοχος της Ranin Ltd, μια εταιρεία εγγεγραμμένη στη Μάλτα το 2012, το έτος που ο αδελφός Κολάρεβιτς του Τζουκάνοβιτς πιο πρόσφατα επανεξελέγη πρωθυπουργός. Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης της Σερβίας, .

Σχετικά με  το Μαυροβούνιο Μάλτα

Mudhar Ghassan Shawkat

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

ΠΡΏΗΝ ΜΈΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ, ΤΟ ΙΡΆΚ

Mudhar Ghassan Shawkat

Σύμφωνα με το 2008 εμπιστευτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί Shawkat και ο γιος του, ο Αλί, ζήτησε Appleby να κρατήσει υπό μεσεγγύηση περίπου $ 140 εκατομμύρια, τα έσοδα από την πώληση του Shawkats’ .

Σχετικά με  το Ιράκ Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι

Prigodsky anton

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

ΠΡΏΗΝ ΜΈΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ, ΟΥΚΡΑΝΊΑ

Anton Prigodsky

Prigodsky αναφέρεται ως ο μοναδικός μέτοχος της TUC Ltd, μια εταιρεία εγγεγραμμένη στη Μάλτα το 2013, η κύρια δραστηριότητα της οποίας είναι να «διεξάγει τις δραστηριότητές της ναυτιλίας,» συμπεριλαμβανομένης της .

Σχετικά με  την Ουκρανία Μάλτα

Κοσγκέι Sally

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

ΠΡΏΗΝ ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΊΑΣ, ΚΈΝΥΑ

Sally Κοσγκέι

Κοσγκέι ανήκει Zonrisa Ltd, μια εταιρεία Μαυρίκιος ήδη εγγεγραμμένη στο Isle of Man με την επωνυμία Aisha Ltd. Zonrisa ανήκει ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Λονδίνου κοντά στο πολυκατάστημα Harrods

Σχετικά με  την Κένυα Μαυρίκιος Νήσος του Μαν

Ablyazov Μουχτάρ

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

ΠΡΏΗΝ ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΤΗΣ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΊΟΥ, ΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΆΝ

Mukhtar Ablyazov

Ablyazov ανήκει CFJ Αστέρα Trust, η οποία ιδρύθηκε στα Νησιά Καϋμάν το 2007, με τον αδελφό-σε-δικαίου, Syrym Shalabayev. Shalabayev επίσης κατηγορούνται για συμμετοχή στην υποτιθέμενη BTA

Σχετικά με  το Καζακστάν Ρωσία Νησιά Καϊμάν

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

Ο ΠΡΏΗΝ ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΠΕΤΡΕΛΑΊΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΎ ΑΕΡΊΟΥ, ΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΆΝ

Sauat Mukhametbayevich Mynbayev

Mynbayev, καταγράφεται ως «πολιτικά εκτεθειμένο πρόσωπο» στη βάση δεδομένων των πελατών Appleby, έχει γίνει ένα μέτοχο στο Meridian Capital Ltd. από την ίδρυσή της στις Βερμούδες το 2002. Οι τελευταίες πληροφορίες στη .

Σχετικά με  το Καζακστάν Ρωσία Βερμούδες

Gertz manero Alejandro

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

Ο ΠΡΏΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΉΣ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ, ΜΕΞΙΚΌ

Alejandro Gertz Manero

Gertz ήταν αντιπρόεδρος της Jano Ltd., μια προσωπική εταιρεία επενδύσεων που ενσωματώνονται στα νησιά Κέιμαν για «φορολογικούς σκοπούς», σύμφωνα με Appleby αρχεία. Διορίστηκε το Φεβρουάριο του 1998, η .

Σχετικά με  το Μεξικό Νησιά Καϊμάν

οικογένεια Mahama

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

Ο ΑΔΕΛΦΌΣ ΠΡΏΗΝ ΠΡΟΈΔΡΟΥ, ΓΚΆΝΑ

Ibrahim Mahama

Το 2013, οι εκπρόσωποι των Mahama και Μηχανικών αναδόχου εταιρίας του και Μελετητές Company Limited σε επαφή Appleby για τη δημιουργία δύο υπεράκτιων εταιρειών στη Νήσο του Μαν, αλλά κατέληξε να δημιουργεί ..

Σχετικά με  την Γκάνα Νήσος του Μαν

οικογένεια Σουχάρτο

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

ΠΑΙΔΙΆ ΠΡΏΗΝ ΠΡΟΈΔΡΟΥ, ΙΝΔΟΝΗΣΊΑ

Tommy και Mamiek Σουχάρτο

Tommy Σουχάρτο, ο οποίος ηγείται σήμερα της Ομάδας Humpuss, ήταν διευθυντής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ασίας Market Investments Ltd, μια εταιρεία με έδρα στις Βερμούδες το 1997 και έκλεισε .

Σχετικά με  την Ινδονησία Βερμούδες

Figueres jose maria

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

Ο ΠΡΏΗΝ ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΌΣΤΑ ΡΊΚΑ ΚΑΙ ΠΡΏΗΝ ΔΙΕΥΘΎΝΩΝ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ, WEF

José María Figueres

Το 2001 και το 2002, κατά τη διάρκεια του χρόνου του με WEF, Figueres κάθισε στο διοικητικό συμβούλιο της Energia Παγκόσμια International Ltd., μιας εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ενσωματώνονται στις Βερμούδες το 1997 με .

Σχετικά με  την Κόστα Ρίκα Βερμούδες Ιταλία

Jean Chretien

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

Ο ΠΡΏΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΆ

Jean Chrétien

Βερμούδες-καταχωρηθεί Μαδαγασκάρη πετρελαίου περιορισμένης απονέμεται επιλογές για να Chretien τον Ιούλιο του 2007 ως αμοιβή συμβούλου, σύμφωνα με τα έγγραφα στα αρχεία Appleby. Μαδαγασκάρη Oil δημιουργήθηκε για να εξερευνήσετε και να τρυπάνι .

Σχετικά με  τον Καναδά Μαδαγασκάρη Μαυρίκιος

Martin paul

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

Ο ΠΡΏΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΆ

Paul Martin

Το 1991, CSL αυτο-εκφορτωτής Investments Ltd, μέλος του Ομίλου CSL, καταχωρήθηκε στις Βερμούδες. Δημιουργήθηκε για να κρατήσει τις μετοχές των δύο Μπαρμπάντος επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε μια επαναμίσθωσης ..

Σχετικά με  τον Καναδά Βερμούδες

Mulroney brian

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

Ο ΠΡΏΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΆ

Brian Mulroney

Mulroney είναι εισηγμένη στα αρχεία Appleby ως σκηνοθέτης από το 2004 έως και το 2009 Σαΐντ Holdings Limited, εταιρεία που ελέγχεται από Βερμούδες αμφιλεγόμενη Συρίας-Σαουδική επιχειρηματία Wafic Said. Η εταιρεία, που δημιουργήθηκε ..

Σχετικά με  τον Καναδά Βερμούδες

Ο ΠΡΏΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΊΑΣ

Γιούκιο Χατογιάμα

Το Μάρτιο του 2013 Χατογιάμα διορίστηκε επίτιμος πρόεδρος και ανώτερος σύμβουλος της Hoifu Energy Group Ltd., μιας εξερεύνησης και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου εταιρία στις Βερμούδες το 2000.

Σύμφωνα με .

Σχετικά με  την Ιαπωνία Βερμούδες

Σαουκάτ Αζίζ

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

Ο ΠΡΏΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΆΝ

Σαουκάτ Αζίζ

Αζίζ, ο οποίος εργάστηκε για τη Citibank, πριν ξεκινήσει την καριέρα του ως πολιτικός, ήταν ένας από τους μετόχους και διευθυντές της Μπαχάμες εγγεγραμμένων Cititrust Περιορισμένη 1997-1999, μαζί με άλλους .

Σχετικά με  το Πακιστάν ΒερμούδεςΜπαχάμες

Pritzker δεκάρα

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

Ο ΠΡΏΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΊΟΥ, ΤΩΝ ΗΠΑ

Penny Pritzker

Στις 7 του Δεκέμβρη του 2011, ένας φόρος λογιστή που σχετίζονται με την οικογένεια Pritzker παρέχεται Appleby με ένα αντίγραφο του διαβατηρίου Penny Pritzker για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά της για να ενεργοποιήσετε τις συναλλαγές που αφορούν υπεράκτιες ..

Σχετικά με  Ηνωμένες Πολιτείες Βερμούδες

Meyer james Sassoon

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

Ο ΠΡΏΗΝ ΙΔΊΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΏΝ ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ, ΗΝΩΜΈΝΟ ΒΑΣΊΛΕΙΟ

James Meyer Sassoon

Έγγραφα που διέρρευσαν από Appleby δείχνουν ότι Sassoon και πολλά μέλη της οικογένειας ήταν δικαιούχοι ενός ταμείου Κέιμαν ονομάζεται το DCR Herschorn Διακανονισμού, που ιδρύθηκε από τη γιαγιά δεκαετίες Sassoon του .

Σχετικά με το  Ηνωμένο Βασίλειο Μπαχάμες

Ο ΠΡΏΗΝ ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟΣ, ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΌΡQuintanilla Schmidt carlos

Carlos Quintanilla Schmidt
Quintanilla Schmidt είναι ένας διευθυντής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FUSADES Ltd, η οποία ενσωματώθηκε ως φιλανθρωπική οργάνωση στις Βερμούδες το 2008. María Eugenia Brizuela de Ávila, ο οποίος παραιτήθηκε ..

Σχετικά με το  Ελ Σαλβαδόρ Βερμούδες

Antanas Guoga

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

ΜΈΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ, Η ΛΙΘΟΥΑΝΊΑ

Antanas Guoga

Guoga είναι ιδρυτής και πρώην μέτοχος της iBus Media Ltd, έναν εκδότη νέα τυχερά παιχνίδια στο Isle of Man. Δεδομένων Appleby δείχνουν ότι ένας άλλος μέτοχος είναι ο Mark Scheinberg, ένα .

Σχετικά με  τη Λιθουανία Isle of Man Μάλτα

Sinha rk

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

ΜΈΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ, ΙΝΔΊΑ

Ravindra Kishore (RK) Sinha

Sinha είναι μέτοχος μειοψηφίας και διευθυντής του SIS Asia Pacific Holdings Ltd., θυγατρική της Ασφάλειας και της Υπηρεσίας Πληροφοριών, εγγεγραμμένη στη Μάλτα το 2008. Η σύζυγός του, Ρίτα Kishore Sinha, ..

Σχετικά με  την Ινδία Μάλτα

 Jayant Sinha.

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΕΡΟΠΟΡΊΑΣ, ΙΝΔΊΑ

Jayant Sinha

Το 2010, ενεργεί ως αντιπρόσωπος Omidyar Network, Sinha διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της d.light Σχεδιασμός, μια καλιφορνέζικη εταιρεία ηλιακής ενέργειας που έλαβε $ 5.5 εκατομμύρια από το .

Σχετικά με  την Ινδία Νησιά Καϊμάν

Atamkulov beitbut

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΤΗΣ ΆΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΉΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑΣ, ΚΑΖΑΚΣΤΆΝ

Beibut Atamkulov

Atamkulov είναι διευθυντής της εταιρείας Μάλτας Centraz Finance Ltd, ιδρύθηκε το 1998. Τον Οκτώβριο του 2017, η εταιρεία εισήχθη ως ενεργό. Άλλοι σκηνοθέτες περιλαμβάνουν τον αδελφό Atamkulov, το: erlan Atamkulov, .

Σχετικά με  το Καζακστάν Ρωσία Μάλτα

Meirelles Henrique

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

Ο ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΊΑΣ

Henrique de Campos Meirelles

Meirelles δημιούργησε το Ίδρυμα Sabedoria με Appleby στις Βερμούδες το Δεκέμβριο του 2002 «ειδικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς.» Ενώ η βάση ήταν ενεργός κατά τη διάρκεια της θητείας Meirelles’ ως πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Βραζιλίας, .

Σχετικά με  τη Βραζιλία Βερμούδες

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

Hichilema Sammy

Ο ΗΓΈΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗΣ, ΖΆΜΠΙΑ

Hakainde Sammy Hichilema

Hichilema έγινε διευθυντής της εταιρείας Βερμούδες, AfNat Resources Ltd., τον Μάρτιο του 2006 και παραιτήθηκε ότι τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα αρχεία Appleby του. AfNat Πόρων ιδρύθηκε το 2005 και Σχετικά με  Ζάμπια Βερμούδες Καναδάς

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

Subianto prabowo

ΑΡΧΗΓΌΣ ΤΟΥ ΚΌΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗΣ, ΙΝΔΟΝΗΣΊΑ

Prabowo Subianto

Prabowo ήταν διευθυντής και αναπληρωτής πρόεδρος της Βερμούδες-καταχωρηθεί Nusantara Ενεργειακών Πόρων. Η εταιρεία με έδρα το 2001 αναφέρεται ως «κακή οφειλέτη,» σύμφωνα με τα αρχεία Appleby και έκλεισε στις .

Σχετικά με  την Ινδονησία Βερμούδες Σιγκαπούρη

Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΟΥΣΊΑΣ, ΝΙΓΗΡΊΑ

Bukola Saraki

Saraki ήταν διευθυντής και μέτοχος της Τενιά Ltd, μια εταιρεία με έδρα στα νησιά Κέιμαν, τον Απρίλιο του 2001. αρχεία Appleby περιγράφουν Τενιά Ε.Π.Ε., ως «εταιρεία χαρτοφυλακίου». Τον Αύγουστο του

Σχετικά με  τη Νιγηρία Νησιά Καϊμάν

οικογένειας Άσαντ

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

ΞΆΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΈΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΊΑΣ

Rami Makhlouf

Makhlouf ήταν μέτοχος σε τέσσερις Λιβάνου εταιρείες που δημιουργήθηκαν μεταξύ 2001 και 2003, πριν συριακών στρατευμάτων αποσύρθηκε επίσημα από το Λίβανο το 2005, μετά από 29 χρόνια στρατιωτικής κατοχής. Τρία από τα .

Σχετικά με  τη Συρία Λίβανος

Σάντος Juan Manuel

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ, ΚΟΛΟΜΒΊΑ

Juan Manuel Santos

Τα αρχεία από τα Μπαρμπάντος εταιρική μητρώου δείχνουν Σάντος αναφέρονται ως διευθυντής του Παγκόσμιου Δίδακτρα & Εκπαίδευση Ασφάλειες Corp., μια ασφαλιστική αφορολόγητο εταιρείας, μέχρι το Μάιο του 2001. Από το 1998, .

Που σχετίζονται με

Sirleaf ι Ellen

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ, ΛΙΒΕΡΊΑ

Ellen Johnson Sirleaf

Johnson Sirleaf έχει αναφερθεί ως διευθυντής της εταιρείας Βερμούδων Songhai Financial Holdings Ltd. θυγατρική της χρηματοδότησης, διαχείρισης κεφαλαίων και εταιρεία επενδύσεων Τράπεζας της Τράπεζας Brokerage Ltd, από τον Απρίλιο του ..

Σχετικά με  τη Λιβερία Γκάνα Βερμούδες

οικογένεια Yildirim

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΊΑΣ

Erkam και Μπουλέντ Γιλντιρίμ

Οι αδελφοί Yildirim είναι μοναδικοί μέτοχοι των δύο εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στην Μάλτα. Η πρώτη, Hawke Bay Marine Co Ltd, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2004. Δημόσιες εγγραφές δείχνουν ότι η

Σχετικά με  την Τουρκία Μάλτα

βασίλισσα Noor

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

ΒΑΣΊΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΊΑΣ

Noor Al-Hussein

Βασίλισσα Noor – μερικές φορές αναφέρεται ως «κα Ιορδανία»ή«Κα Μπράουν»στη βάση δεδομένων Appleby – είναι ο δικαιούχος των δύο τραστ εγγραφεί στο Jersey, σύμφωνα με ένα έγγραφο με ημερομηνία ..

Σχετικά με  την Ιορδανία Ηνωμένες Πολιτείες Τζέρσεϊ

Queen II

ΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

QUEEN, ΗΝΩΜΈΝΟ ΒΑΣΊΛΕΙΟ

Βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘

Το 2005, το Δουκάτο του Λάνκαστερ, ιδιωτική περιουσία και το χαρτοφυλάκιο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β ‘, επένδυσε $ 7.5 εκατομμύρια σε Dover οδό VI Cayman LP Ταμείου, σύμφωνα με τα αρχεία από την υπεράκτια νόμο .

Σχετικά με το  Ηνωμένο Βασίλειο Νησιά Καϊμάν

ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΊΟΥ, ΤΩΝ ΗΠΑ

Wilbur Louis Ross, Jr.

Ross, ένας δισεκατομμυριούχος Wall Street επενδυτή γνωστή για την αγορά προβληματικών εταιρειών, ήταν ένα σημαντικό πελάτη της Appleby, η οποία διαχειρίζεται περισσότερες από 50 εταιρείες και συνεργασίες που επενδύονται σε μια σειρά .

Σχετικά με  Ηνωμένες Πολιτείες Νησιά Καϊμάν

ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ ΤΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ, ΤΩΝ ΗΠΑTillerson rex

Rex Tillerson

Tillerson ήταν διευθυντής της Marib Upstream Services Co., μια εταιρεία Βερμούδες με βάση δημιουργήθηκε για να διεξάγει επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη λεκάνη Marib-Al-Jawf της Υεμένης. Tillerson εντάχθηκε διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας το Μάρτιο .

Σχετικά με  Ηνωμένες Πολιτείες Βερμούδες Υεμένη

Valeriy voshchevskyΈΓΓΡΑΦΑ PARADISE

ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ, ΟΥΚΡΑΝΊΑValeriy VoshchevskyΕΞΕΡΕΥΝΉΣΤΕ ΥΠΕΡΆΚΤΙΕΣ ΣΥΝΔΈΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΦΟΡΈΩΝ ΕΞΟΥΣΊΑΣΕξερευνήστε τις υπεράκτιες συνδέσεις των παγκόσμιων ηγετών, οι πολιτικοί και οι συγγενείς τους και τους συνεργάτες.Περισσότερα από 130 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος εμφανίζονται να συνδέονται με offshore εταιρείες που εντοπίζονται στα αρχεία της Appleby τα οποία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας προκαλώντας παγκόσμιο «σεισμό».Η σταδιακή δημοσίευσή των στοιχείων τις επόμενες ημέρες θα αποκαλύψει μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, αρχηγούς κρατών και ισχυρές προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής, της show business και του αθλητισμού που έχουν κρύψει τον πλούτο τους στους ανά τον κόσμο φορολογικούς παραδείσουςΠερί τα 8 τρισ. ευρώ σε φορολογικούς παραδείσουςΣύμφωνα με το «Έθνος», μεταξύ των ελληνικών ονομάτων υπάρχουν και πρόσωπα που συνδέονται με Έλληνες πολιτικούς. Επίσης εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εφοπλιστών οι οποίοι χρησιμοποιούν τις offshore για το στόλο τους και για να μειώσουν φορολογικά βάρη.

Εκάλη, Πολιτεία, Διόνυσος, Παλαιό Φάληρο, Μαρούσι, Νέο Φάληρο, Γλυφάδα, Αγία Παρασκευή, Κηφισιά, Βουλιαγμένη, Βούλα, Άλιμος, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Ψυχικό, Νέα Ερυθραία και Βύρωνας είναι μερικές από τις διευθύνσεις ου αναφέρονται στα 6,5 εκατομμύρια έγγραφα όπου ο όρος «Ελλάδα» εμφανίζεται 6.000 φορές.

Στις offshore της Μάλτας για παράδειγμα ο όρος «Ελλάδα» εμφανίζεται σε 5.553 έγγραφα, στις Μπαχάμες σε 539 έγγραφα, στα Μπαρμπέιντος σε 222 έγγραφα στις Βερμούδες σε 33 και στην Αρούμπα σε 10 έγγραφα.Η Appleby βρίσκεται στο κέντρο των «Paradise Papers» – μίας διεθνούς έρευνας που οδηγεί κατευθείαν στον σκιώδη κόσμο των δισεκατομμυρίων.Όπως αποκαλύπτεται, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος είναι μέτοχος σε μια εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών η οποία συνδέεται με έναν Ρώσο ολιγάρχη που είναι στόχος αμερικανικών κυρώσεων, καθώς και έναν γαμπρό του Βλαντίμιρ Πούτιν.Την ίδια ώρα τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι εταιρείες κολοσσοί όπως η Nike, η Apple, η Uber ή το Facebook συρρικνώνουν τους φόρους τους σε γελοία χαμηλά ποσοστά, αποκαλύπτουν περιουσιακά στοιχεία της βασίλισσας Ελισάβετ, του ροκ αστέρα Bono, και ενός συνεργάτη του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό σε φορολογικούς παραδείσους.Περισσότεροι από 120 πολιτικοί από σχεδόν 50 χώρες εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.Μόνο στη Γερμανία για παράδειγμα εμπλέκεται ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ αλλά και εταιρείες όπως η Sixt, η Deutsche Post ή η αλυσίδα ξενοδοχείων Meininger, η Siemens, η Allianz, η Bayer και η Deutsche Bank.Τα Paradise Papers καίνε πολιτικούς και εταιρείες από όλο τον κόσμοΤις υπόγειες διαδρομές 31.000 πελατών της νομικής εταιρείας Appleby αποκαλύπτουν τα «Εγγραφα του Παραδείσου»= Paradise Papers.Σε αυτούς περιλαμβάνονται μερικοί από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο, όπως η βασίλισσα της Αγγλίας, και κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες, από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Apple μέχρι τον ελβετικό όμιλο πρώτων υλών Glencore.Πάνω από 13,4 εκατ. αρχεία της Appleby στις Βερμούδες και της Asianti Trust στη Σιγκαπούρη έφερε στο φως η Suddeutche Zeitung.Η γερμανική εφημερίδα μαζί με τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων ξεδιπλώνουν τις περίπλοκες διαδρομές του χρήματος σε ένα σκιώδες οικονομικό σύστημα που λειτουργεί μακριά από το μικροσκόπιο των Αρχών.Εγγραφα όπως δανειακές συμβάσεις και τραπεζικές καταστάσεις αφορούν χιλιάδες ανθρώπους και εταιρείες σε 180 χώρες.Πάνω από δέκα σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μέλη της κυβέρνησης των ΗΠΑ και χορηγοί εμφανίζονται στα Paradise Papers ότι έχουν συμφέροντα σε υπεράκτια κέντρα.Ενας από αυτούς είναι ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος. Κατέχει μερίδιο στη ναυτιλιακή Navigator Holdings, η οποία είχε έσοδα άνω των 68 εκατ. δολαρίων την τελευταία τριετία από την ενεργειακή Silbur, ρωσικών συμφερόντων.Συνιδιοκτήτες στη Silbur είναι ο Σιρίλ Σαμάλοφ, γαμπρός του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο δισεκατομμυριούχος Γκενάντι Τίμτσενκο, εις βάρος του οποίου οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις.«Δεν υπήρξαν ποτέ απευθείας επιχειρηματικές σχέσεις με άτομα που οι ΗΠΑ τούς έχουν επιβάλει κυρώσεις», δήλωσε ο κ. Ρος σε τηλεοπτική εκπομπή του Bloomberg.Οταν διορίστηκε υπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση Τραμπ, ο κ. Ρος αποσύρθηκε από 80 εταιρείες, αλλά διατήρησε μερίδια σε εννέα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων που τον συνδέουν με τη ναυτιλιακή Navigator και με τους Ρώσους πελάτες της, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ICIJ.Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της Glencore, η οποία έχει χρηματοδοτήσει κοινοπραξίες στη Ρωσία, στη Λατινική Αμερική, στην Αφρική και στην Αυστραλία με δάνεια δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ηταν τόσο σημαντική πελάτισσα της Appleby, που είχε τη δική της αίθουσα στα γραφεία της νομικής εταιρείας στις Βερμούδες.Ο ελβετικός κολοσσός δάνεισε 45 εκατ. εκατομμύρια δολάρια σε εταιρεία που φαίνεται να ανήκε στον Ισραηλινό εκατομμυριούχο Νταν Γκέρτλερ, ο οποίος διατηρούσε στενούς δεσμούς με την πολιτική ηγεσία του Κονγκό.Σκοπός του ομίλου ήταν η απόκτηση δικαιωμάτων εξόρυξης σε ορυχείο του Κονγκό.Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης υποπτευόταν την εταιρεία του κ. Γκέρτλερ ως ιμάντα μέσω του οποίου διεξάγονταν δωροδοκίες, αλλά ουδέποτε αναφέρθηκε το όνομα του ιδίου ή της Glencore στην υπόθεση.Η Appleby ιδρύθηκε στις Βερμούδες προ περίπου 100 ετών και διατηρεί γραφεία στο Χονγκ Κονγκ, στη Σαγκάη, τις Παρθένους Νήσους, στα Νησιά Κέιμαν και σε άλλα υπεράκτια κέντρα.Από το 1950 έως το 2016 έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της και σε ύποπτα άτομα από το Ιράν, τη Ρωσία και τη Λιβύη.Στην Appleby έχουν επιβληθεί πρόστιμα από τη χρηματοπιστωτική εποπτική αρχή των Βερμούδων διότι διαπιστώθηκαν «κενά» στις διαδικασίες κατά του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.Η ελληνική παρουσία στην ApplebyΜεγάλος αριθμός Ελλήνων εφοπλιστών που χρησιμοποιούν υπεράκτιες εταιρείες είτε για τον στόλο τους είτε για να μειώσουν τη φορολογική τους επιβάρυνση εμφανίζεται στα αρχεία της Appleby.Συνολικά εντοπίστηκαν περισσότερα από 130 ονόματα Ελλήνων, ορισμένα από τα οποία έχουν διασυνδέσεις με πολιτικά πρόσωπα, ενώ άλλοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές για θέματα σχετικά με τη φοροαποφυγή.Η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων εντόπισε υπεράκτιες εταιρείες που έχουν λάβει δάνεια από ελληνικές τράπεζες.Οι φορολογικοί παράδεισοι που φαίνεται να προτιμούν οι Ελληνες είναι η Μάλτα, οι Μπαχάμες, τα νησιά Μπαρμπέιντος, οι Βερμούδες, οι Νήσοι Μάρσαλ, η Αρούμπα, η Λαμπουάν και η Σάντα Λουτσία.Η λέξη «Ελλάδα» αναφέρεται σε περισσότερα από 6.000 έγγραφα που διερευνήθηκαν σε αυτές τις περιοχές, ενώ συνολικά αναφέρεται σε περισσότερα από 19.000 έγγραφα στα αρχεία της Appleby.Συχνά, οι αναφορές της λέξης «Ελλάδα» βρίσκονται στα μητρώα εταιρειών και συγκεκριμένα στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχουν δώσει μέτοχοι, διευθυντικά στελέχη και παράγοντες που έχουν σχέση με αυτές τις εταιρείες.Εμφανίζονται διευθύνσεις σε Εκάλη, Πολιτεία, Διόνυσο, Παλαιό και Νέο Φάληρο, Μαρούσι, Γλυφάδα, Αγία Παρασκευή, Κηφισιά, Βουλιαγμένη, Βούλα, Ελληνικό, Χαλάνδρι, Αλιμο, Βριλήσσια, Ψυχικό, Νέα Ερυθραία, Βύρωνα.Γαλαζοαίματοι, πρώην πρωθυπουργοί, μυστικοί σύμβουλοιΟι αποκαλύψεις για επενδύσεις σε υπεράκτιους φορολογικούς παραδείσους, οι οποίες έγιναν από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων και έφεραν στο φως τα γνωστά ως «Εγγραφα του Παραδείσου (Ρaradise Papers)», αφορούν, μεταξύ άλλων, και εκπροσώπους της παγκόσμιας ελίτ: από τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας μέχρι τον πρώην πρωθυπουργό του Καναδά Ζαν Κρετιέν και από τη βασίλισσα Νουρ της Ιορδανίας μέχρι συμβούλους του Ντόναλντ Τραμπ και πολλούς άλλους.Τα στοιχεία προέρχονται κυρίως από την Appleby, μια νομική εταιρεία που εξυπηρετεί ιδιώτες και νομικά πρόσωπα για υπεράκτιες επενδύσεις και συναλλαγές.Η βασίλισσα Ελισάβετ επένδυσε 11,3 εκατ. ευρώ σε εταιρείες ιατρικών ειδών και εταιρείες χορήγησης καταναλωτικών δανείων, όπως φαίνεται από τα αρχεία της Appleby.Αν και το επενδυτικό της όχημα, Duchy of Lancaster, δίνει στη δημοσιότητα ορισμένα στοιχεία για τις επενδύσεις της εντός συνόρων, όπως διάφορα κτίρια στη νότια Αγγλία, ουδέποτε έχει αναφερθεί σε υπεράκτιες κινήσεις.Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε τη βασίλισσα Eλισάβετ να αναγνωρίσει τον αντίκτυπο των πράξεών της.«Αν οποιοσδήποτε έχει επενδύσει 11,3 εκατ. ευρώ εκτός χώρας, για να αποφύγει τη φορολογία, όχι μόνο πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, αλλά και να αναγνωρίσει τις δυσμενείς κοινωνικές επιπτώσεις της πράξης του», ανέφερε ο κ. Κόρμπιν.Σύμφωνα με την ICIJ, το 2007 η βασίλισσα επένδυσε σε κεφάλαια στις Νήσους Κέιμαν, τα οποία εν συνεχεία επένδυσαν στη βρετανική BrightHouse.Η εταιρεία, που έχει δεχθεί σφοδρή κριτική, πουλούσε είδη σπιτιού σε χρεωμένους Βρετανούς με πίστωση και πολύ υψηλό τόκο έως και 99,9%.Ακολουθούν η βασίλισσα Νουρ της Ιορδανίας με επενδύσεις στη Νήσο Τζέρσεϊ, αλλά και ο Σαμ Κουτέσα, υπουργός Εξωτερικών της Ουγκάντας και πρώην πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.Ο τελευταίος είχε συγκροτήσει όμιλο επενδυτικών κεφαλαίων στις Σεϋχέλλες για τη διαχείριση της περιουσίας του, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας Ενρίκε ντε Κάμπος Μιρέλις έφτιαξε ίδρυμα στις Βερμούδες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.Ο Λιθουανός ευρωβουλευτής και επαγγελματίας παίκτης του πόκερ Αντάνας Γκουόγκα διατηρούσε μερίδιο σε εταιρεία στη Νήσο Μαν, το οποίο, όπως αποκάλυψε, πούλησε το 2014.Ο Στίβεν Μπρόνφμαν, στενός φίλος και σύμβουλος του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, μαζί με τον Καναδοεβραίο επιχειρηματία Λίο Κόλμπερ και τον γιο του Τζόναθαν Κόλμπερ (που έχει ισραηλινή υπηκοότητα) μετέφεραν εκατομμύρια δολάρια στις Νήσους Κέιμαν.Με τον τρόπο αυτό φέρεται να απέφευγαν να πληρώνουν φόρους σε Καναδά, ΗΠΑ και Ισραήλ.Επιπλέον, σύμφωνα με τα Paradise Papers, ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά Zαν Κρετιέν στα μέσα του 2007 έλαβε οψιόν της πετρελαϊκής Madagascar Oil ως αμοιβή για την παροχή επιχειρηματικών συμβουλών – η εταιρεία του είναι εγγεγραμμένη στις Βερμούδες.Σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Τζάστιν Τριντό είχε πρόσφατα παραδεχθεί ότι «σήμερα το σύστημα διευκολύνει τους πλούσιους Καναδούς να χρησιμοποιούν ιδιωτικές εταιρείες για να φορολoγούνται λιγότερο».Αγορές μεριδίων σε Twitter, Facebook με εντολή ΚρεμλίνουΤα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, με αφορμή το σκάνδαλο των Paradise Papers, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, την εμπλοκή θυγατρικών εταιρειών που στηρίζονται από τη ρωσική κυβέρνηση για αγορά μεριδίων σε δύο από τα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook και το Twitter.Σε αυτή την υπόθεση εμπλέκεται και το όνομα του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Γιούρι Μίλνερ, ιδρυτή της εταιρείας DST Global.Ειδικότερα, η ρωσική τράπεζα VTB Bank, η οποία ελέγχεται από το Κρεμλίνο, διοχέτευσε 191 εκατ. δολάρια στην επενδυτική εταιρεία DST Global που ανήκει στον κ. Μίλνερ και η οποία χρησιμοποίησε τα χρήματα για να αγοράσει το 2011, πακέτο 11 εκατ. μετοχών της αμερικανικής εταιρείας Twitter.Ωστόσο, οι δοσοληψίες της ρωσικής κυβέρνησης με offshore εταιρείες για την απόκτηση μεριδίων στους κολοσσούς κοινωνικής δικτύωσης δεν αφορά μόνο το Twitter.Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει και η εφημερίδα The Guardian, η θυγατρική της μεγάλης ρωσικής εταιρείας ενέργειας Gazprom, Gazprom Investholding, η οποία συνδέεται οικονομικά με το Κρεμλίνο, παρείχε χρηματοδότηση ύψους 920 εκατ στην Kanton.H Κanton εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και ελέγχεται από τη ρωσική Gazprom ήδη από το 2009.Το 2011, η Kanton αγόρασε μερίδιο της DST USA II που ανήκει στον κ. Μίλνερ, με αποτέλεσμα από το 2012 η DST USA II να αγοράζει μετοχές της Facebook, αξίας 50 εκατ. δολ.Σημειώνεται ότι στους δύο ρωσικούς κολοσσούς που ελέγχονται στενά από το Κρεμλίνο, τη VTB και την Gazprom, έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.Μέσω πολλαπλών επενδυτικών οχημάτων της DST Global, το Κρεμλίνο πραγματοποιούσε δοσοληψίες με έντονη πολιτική χροιά.5 ΝΟΈΜΒΡΗ, 2017ΧΡΌΝΟΣ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΌΣ18 ΛΕΠΤΆΥΠΟΒΟΛΉ ΕΚΘΈΣΕΩΝ ΑΠΌICIJΈνας αδέσποτος 13,4 εκατομμύρια δίσκους εκθέτει τους δεσμούς μεταξύ της Ρωσίας και της δισεκατομμυριούχος γραμματέας εμπορίου Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, οι μυστικές επαφές του επικεφαλής έρανο για πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό  και οι υπεράκτιες συμφέροντα της βασίλισσας της Αγγλίας και πάνω από 120 πολιτικοί σε όλο τον κόσμο.Τα έγγραφα που διέρρευσαν, που ονομάστηκε το Paradise έγγραφα , δείχνουν πόσο βαθιά η υπεράκτια χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι μπλεγμένο με τις επικαλυπτόμενες κόσμους των πολιτικών φορέων, του ιδιωτικού πλούτου και των εταιρικών κολοσσών, συμπεριλαμβανομένης της Apple, Nike, Uber και άλλες παγκόσμιες εταιρίες που αποφεύγουν τους φόρους μέσω της όλο και πιο ευφάνταστες ελιγμούς λογιστικών .Ένα υπεράκτιες web οδηγεί στη γραμματέα εμπορίου Τραμπ, ιδιωτικό μεγιστάνας των ιδίων κεφαλαίων Wilbur Ross, ο οποίος έχει ένα μερίδιο σε μια ναυτιλιακή εταιρεία που έχει λάβει περισσότερα από 68 εκατομμύρια $ σε έσοδα από το 2014 από μια ρωσική ενεργειακή εταιρεία που ανήκει από κοινού το γιο-σε-δικαίου του Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.Συνολικά, οι υπεράκτιες δεσμούς περισσότερο από δώδεκα Trump σύμβουλοι, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και σημαντικούς χορηγούς εμφανίζονται στα διαρρεύσει δεδομένων.Τα νέα αρχεία προέρχονται από δύο υπεράκτιες εταιρείες υπηρεσιών, καθώς και από τις 19 εταιρικά μητρώα διατηρούνται από τις κυβερνήσεις σε χώρες που χρησιμεύουν ως waystations στην παγκόσμια οικονομία σκιά.Οι διαρροές ελήφθησαν από τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και από κοινού με τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητικής Δημοσιογράφων και ένα δίκτυο περισσότερων από 380 δημοσιογράφοι σε 67 χώρες.Υπάρχει αυτή η μικρή ομάδα ανθρώπων που δεν είναι εξίσου υπόκεινται στους νόμους όπως και οι υπόλοιποι από εμάς, και αυτό είναι για το σκοπόBrooke HarringtonThe promise of tax havens is secrecy – offshore locales create and oversee companies that often are difficult, or impossible, to trace back to their owners. While having an offshore entity is often legal, the built-in secrecy attracts money launderers, drug traffickers, kleptocrats and others who want to operate in the shadows. Offshore companies, often “shells” with no employees or office space, are also used in complex tax-avoidance structures that drain billions from national treasuries.The offshore industry makes “the poor poorer” and is “deepening wealth inequality,” said Brooke Harrington, a certified wealth manager and Copenhagen Business School professor who is the author of ‘Capital without Borders: Wealth Managers and the One Percent.’“There is this small group of people who are not equally subject to the laws as the rest of us, and that’s on purpose,” Harrington said. These people “live the dream” of enjoying “the benefits of society without being subject to any of its constraints.”The records expand on the revelations from the leak of offshore documents that spawned the 2016 Panama Papers investigation by ICIJ and its media partners. The new files shine a light on a different cast of underexplored island havens, including some with cleaner reputations and higher price tags, such as the Cayman Islands and Bermuda.The most detailed revelations emerge in decades of corporate records from the white-shoe offshore law firm Appleby and corporate services provider Estera, two businesses that operated together under the Appleby name until Estera became independent in 2016.At least 31,000 of the individual and corporate clients included in Appleby’s records are U.S. citizens or have U.S. addresses, more than from any other country. Appleby also counted clients from the United Kingdom, China and Canada among its biggest sources of business.Nearly 7 million records from Appleby and affiliates cover the period from 1950 to 2016 and include emails, billion-dollar loan agreements and bank statements involving at least 25,000 entities connected to people in 180 countries. Appleby is a member of the “Offshore Magic Circle,” an informal clique of the planet’s leading offshore law practices. The firm was founded Bermuda and has offices in Hong Kong, Shanghai, the British Virgin Islands, the Cayman Islands and other offshore centers.Appleby has a well-guarded 100-year reputation and has avoided public scrapes through a mixture of discretion and expensive client monitoring.In contrast to Appleby’s public image, the files reveal a company that has provided services to risky clients from Iran, Russia and Libya, failed government audits that identified gaps in anti-money-laundering procedures and been fined in secret by the Bermuda financial regulator. Appleby did not reply to ICIJ’s detailed questions but released an online statement saying it had investigated ICIJ’s questions and is “satisfied that there is no evidence of any wrongdoing.”The firm said it is “subject to frequent regulatory checks, and we are committed to achieving the high standards set by our regulators.”The leaked cache of documents includes more than half a million files from Asiaciti Trust, a family-run offshore specialist that is headquartered in Singapore and has satellite offices from Samoa in the South Pacific to Nevis in the Caribbean.The leaked files also include documents from government business registries in some of the world’s most secretive corporate havens in the Caribbean, the Pacific and Europe, such as Antigua and Barbuda, the Cook Islands and Malta. One-fifth of the world’s busiest secrecy jurisdictions are represented in these databases.Yes, the Duchy was aware that the Jubilee Absolute Return Fund was run offshoreChris AddockTaken as a whole, the leaks reveal offshore traces of spy planes purchased by the United Arab Emirates, the Barbados explosives company of a Canadian engineer who tried to build a “super gun” for Iraqi dictator Saddam Hussein and the Bermuda company of the late Marcial Maciel Degollado, the influential Mexican priest who founded the Catholic religious order the Legionaries of Christ and whose legacy was marred by allegations of child sexual abuse.Queen Elizabeth II has invested millions of dollars in medical and consumer loan companies, Appleby’s files show. While the Queen’s private estate, the Duchy of Lancaster, provides some details of its investments in U.K. property, such as commercial buildings scattered across southern England, it has never disclosed details of its offshore investments.“Yes, the Duchy was aware that the Jubilee Absolute Return Fund was run offshore,” said Chris Addock, chief finance officer of the Duchy of Lancaster.The records show that as of 2007, the queen’s private estate invested in a Cayman Islands fund that in turn invested in a private equity company that controlled BrightHouse, a U.K. rent-to-own firm criticized by consumer watchdogs and members of Parliament for selling household goods to cash-strapped Britons on payment plans with interest rates as high as 99.9 percent.Other royals and politicians with newly disclosed offshore ties include Queen Noor of Jordan, who was listed as the beneficiary of two trusts on the island of Jersey, including one that held her sprawling British estate; Sam Kutesa, Uganda’s foreign minister and a former U.N. General Assembly president, who set up an offshore trust in the Seychelles to manage his personal wealth; Brazil’s finance minister, Henrique de Campos Meirelles, who created a foundation in Bermuda “for charitable purposes”; and Antanas Guoga, a Lithuanian member of the European Parliament and professional poker player, who held a stake in an Isle of Man company whose other shareholders included a gambling mogul who settled a fraud lawsuit in the United States.Wesley Clark, a one-time Democratic presidential hopeful and a retired four-star U.S. Army general who served as NATO’s supreme commander in Europe , was a director of an online gambling company with offshore subsidiaries, the files show.iGetty ImagesQueen Elizabeth II has invested millions of dollars in medical and consumer loan companies.Queen Elizabeth has offshore connections in the Paradise PapersA spokesman for Queen Elizabeth II told ICIJ partner The Guardian that the Duchy has an ongoing investment in the Cayman Island fund and was not aware of the investment in BrightHouse. The Queen voluntarily pays tax on income from the Duchy and its investments, the spokesman said.Queen Noor told ICIJ that “all the bequests made to her and to her children by [the late King Hussein] have always been administered according to the highest ethical, legal and regulatory standards.”Brazil’s Meirelles said the foundation he created does not benefit him personally and will support education charities after his death.Guoga said he declared his investment in the Isle of Man company to authorities and sold the last of his shares in 2014.“I thought you could avoid, not evade, taxes but I found it was not practical,” Kutesa told ICIJ’s media partner The Daily Monitor. He said he did nothing with the company. “ I told Appleby to close it many years ago.”Clark did not reply to requests for comment.In addition to disclosures about politicians and corporations, the files reveal details about the financial lives of the rich and famous – and the unknown. They include Microsoft co-founder Paul Allen’s yacht and submarines, eBay founder Pierre Omidyar’s Cayman Island investment vehicle, and music star Madonna’s shares in a medical supplies company. Pop singer and social justice activist Bono – listed under his full name, Paul Hewson – owned shares in a company registered in Malta that invested in shopping center in Lithuania, company records show. Other clients listed their occupations as dog groomer, plumber and wakeboard instructor.Madonna and Allen did not reply to requests for comment. Omidyar, whose Omidyar Network donates to ICIJ, discloses his investment to tax authorities, a spokeswoman said. Bono was a “passive, minority investor” in the Malta company that closed down in 2015, a spokeswoman said.Justin Trudeau and Donald TrumpWealthy people across the political spectrum use the offshore system.The files reveal that Stephen Bronfman, Canadian Prime Minister Trudeau’s adviser and close friend, teamed up with Liberal Party stalwart Leo Kolber and Kolber’s son to quietly move millions of dollars to a Cayman trust. The offshore maneuvers may have avoided taxes in Canada, the United States and Israel, according to experts who reviewed some of the 3,000-plus files detailing the trust’s activities.As the offshore riches grew, lawyers for Bronfman, the Kolbers and other wealthy interests lobbied Canada’s Parliament to fight legislative proposals to tax income from offshore trusts.Bronfman remains a key fundraiser for Trudeau, who has championed openness in government and promised a crackdown on offshore tax dodging. In September, Trudeau told the U.N. General Assembly: “Right now, we have a system that encourages wealthy Canadians to use private corporations to pay a lower tax rate than middle-class Canadians. That’s not fair and we’re going to fix it.”Kolber’s lawyers said in a letter to ICIJ’s partner CBC that “none of the transactions or entities at issue were effected or established to evade or even avoid taxation.” They added that the trusts “were always in full conformity with all applicable laws and requirements,” and said that no further comment would be provided by Stephen Bronfman. Trudeau’s office declined to comment.In the United States, the files reveal personal or corporate offshore ties of key Trump associates who are charged with helping to put “America First.”The Appleby files show how Ross, Trump’s commerce secretary, has used a chain of Cayman Islands entities to maintain a financial stake in Navigator Holdings, a shipping company whose top clients include the Kremlin-linked energy firm Sibur. Among Sibur’s key owners are Kirill Shamalov, Putin’s son-in-law, and Gennady Timchenko, a billionaire the U.S. government sanctioned in 2014 because of his links to Putin. Sibur is a major customer of Navigator, paying the company more than $23 million in 2016.When he joined Trump’s Cabinet, Ross divested his interests in 80 companies. But he kept stakes in nine companies, including the four that connect him to Navigator and its Russian clients.These revelations come against a backdrop of growing concerns about hidden Russian involvement in U.S. political affairs.Sibur is “a company with crony connections,” said Daniel Fried, a Russia expert who has served in senior State Department posts in Republican and Democratic administrations. “Why would any officer of the U.S. government have any relationship with a Putin crony?”A spokesman for Ross said that the Commerce Secretary never met Putin’s son-in-law or Sibur’s other owners and that he was not on the board of Navigator when it initiated its relationship with Sibur.Ross recuses himself from matters that relate to international shipping, his spokesman said, and “has been generally supportive of the administration’s sanctions” against Russian entities.The leaked files also led to other discoveries about U.S.-Russian business ties.iGetty ImagesUS President Donald Trump and Wilbur Ross first met in 1990.Wilbur Ross and Donald Trump met inA document in the new cache of records helped steer ICIJ and its media partners to public documents and Panama Papers files that illuminate links between a pair of Kremlin-owned financial firms and major investments in Twitter and Facebook.In 2011, the investment fund run by tech mogul Yuri Milner received $191 million from one of the Russian government firms, VTB Bank, and quietly invested that money in Twitter. Documents also show that a financial subsidiary of the Kremlin-controlled energy giant Gazprom funded a shell company that invested in a Milner-affiliated company that held roughly $1 billion in Facebook shares shortly before the social network’s 2012 initial public offering.More recently, Milner invested $850,000 in Cadre, a real estate firm co-founded by Trump’s son-in-law and White House adviser, Jared Kushner.Milner is a Russian citizen who lives in Silicon Valley. His ties to Twitter, Facebook and Kushner’s firm have been previously disclosed. But his links to the Kremlin financial institutions weren’t known.VTB confirmed that it had used Milner’s fund to make an investment in Twitter. Facebook and Twitter said they had properly reviewed Milner’s investments.In an interview, Milner said he was unaware of any possible involvement by the Gazprom subsidiary in any of his deals and that none of his many investments have been related to politics. He said he used his own money in the Kushner investment.On the other side of the U.S. political divide, Ross’ predecessor as secretary of commerce, Penny Pritzker, pledged to sell investments to avoid conflicts of interest after she assumed her post in Democratic President Barack Obama’s Cabinet. The files show that soon after she received Senate confirmation in June 2013, Pritzker transferred her interests in two Bermuda companies to a firm that used the same mailing address as her private investment firm in Chicago. The company was “owned by trusts that are for the benefit of Penny Pritzker’s children,” according to Appleby’s files. These transfers may have fallen short of federal ethics standards for divestment, according to ethics expert Lawrence Noble.Republican and Democratic donors alike appear in offshore records, including Randal Quarles, a GOP-leaning donor and the new Wall Street watchdog at the Federal Reserve. Quarles was an officer of two Cayman Island companies, including one that was involved in a loan deal with a Bermudan bank, N.T. Butterfield & Son. Until recently, Quarles held an indirect interest in the bank, which is under investigation by U.S. authorities for possible tax evasion by its American account holders. Private equity funds controlled by Democratic mega-donor George Soros, a hedge fund billionaire, use Appleby to help manage a web of offshore entities, including an investment in one company engaged in reinsurance, or insurance for insurers. His charitable organization, the Open Society Foundations, is a donor to ICIJ.A spokesperson at the Federal Reserve said Quarles divested his indirect interest in the Bermudan bank after he was confirmed for the government post. Soros declined to comment. Pritzker did not respond to requests for comment.Boardroom secretsWhen Appleby is not serving the interests of some of the world’s wealthiest individuals, it provides nuts-and-bolts legal help to corporations that seek to reduce their taxes in the countries where they do business. Appleby is not a tax adviser, but the firm plays a role in tax programs used by companies across the world.In addition to top-flight international banks such as Barclays, Goldman Sachs and BNP Paribas, other elite Appleby clients have included the founder of one of the Middle East’s largest construction conglomerates, the Saad Group, and the Japanese company operating the crippled nuclear power plant in Fukushima.The files reveal that America’s most profitable company, Apple Inc., shopped around Europe and the Caribbean for a new island tax shelter after a U.S. Senate inquiry found that the tech giant had avoided tens of billions of dollars in taxes by shifting profits into Irish subsidiaries.In one email exchange, Apple’s lawyers asked Appleby to confirm that a possible move to one of six offshore tax havens would allow an Irish subsidiary to “conduct management activities . . . without being subject to taxation in these jurisdictions.” Apple declined to comment on details of the corporate reorganization but told ICIJ that it explained the new arrangements to government authorities and that the changes did not reduce its tax payments.The files also reveal how big corporations cut their taxes by creating offshore shell companies to hold intangible assets such as the design of Nike’s “Swoosh” logo and the creative rights to silicone breast implants.One of Appleby’s top corporate clients was Glencore PLC, the world’s largest commodity trader. The files contain decades of deals, emails and multimillion-dollar loans to bankroll ventures in Russia, Latin America, Africa and Australia.Glencore was such an important client that it once had its own room within Appleby’s offices in Bermuda.iHidefumi Nogami/The Asahi ShimbunInside Appleby’s Bermuda headquarters there used to be a room dedicated to Glencore.Appleby’s Bermuda office had a special room for Glencore.Company board meeting minutes document how Glencore representatives leaned on Daniel Gertler, an Israeli businessman with high-level friends in the Democratic Republic of the Congo, to help seal a deal for a valuable copper mine. Glencore lent millions to a company, widely believed to belong to Gertler, described in a U.S. Department of Justice inquiry as a conduit for bribes. Gertler and Glencore were not named in the case.Glencore said its background checks on Gertler were “extensive and thorough.” The Justice Department investigation “does not constitute evidence of anything against Mr. Gertler,” his lawyers said, adding that he “rejects absolutely any allegations of wrongdoing or criminality by him.” No loans were used improperly or for inappropriate purposes, Gertler’s lawyers said.Offshore operativesThe offshore industry is a globe-circling labyrinth of accountants, bankers, money managers, lawyers and middlemen who get paid to serve the interests of the rich and well-connected.Appleby, for example, is one link in a chain of offshore actors who helped sports stars, Russian oligarchs and government officials to purchase jets, yachts and other luxury items. The offshore experts helped Arkady and Boris Rotenberg, two Russian billionaires and childhood friends of President Putin, buy jets worth more than $20 million in 2013. U.S authorities blacklisted the Rotenbergs in 2014 for their support of “Putin’s pet projects” and for having banked “high price contracts” through the Russian government. Appleby cut its ties with the brothers but, in one case, received approval from the Isle of Man government nearly two years after sanctions were imposed to disburse fees to keep one of the brothers’ companies on the business register. The Rotenbergs did not reply to Süddeutsche Zeitung’s requests for comment.Clients prize Appleby for its expertise, efficiency and global network of professionals. Its peers repeatedly crown it Offshore Law Firm of the Year.But decades of private documents also show that even one of the offshore industry’s brightest stars has hidden shortcomings: accepting questionable clients and failing to monitor multimillion-dollar money flows.Bermuda financial regulators fined the firm’s trust unit for breaching anti-money-laundering rules, according to a confidential 2015 deal struck by Appleby and the regulator. This year, Appleby reached a $12.7 million settlement in a lawsuit in Canada in which nurses, firefighters and police officers accused the firm of unquestioningly circulating money on behalf of a client who designed an alleged alleged tax-avoidance scheme. Appleby and the alleged mastermind did not admit wrongdoing.Family-owned Asiaciti advertises itself as helping clients to accumulate and “preserve wealth from the ravages of litigation,” political upheavals and family breakups. It has attracted Chinese millionaires, family members of a Kazakh official convicted of corruption and a broad swath of Americans, including doctors, poker players and a Colorado alfalfa farmer.If you say that you’ve cleaned it up, at the end of the day, can you really say that you’ve picked up every piece of seaweed?Adrian AlhassanThe leaked files from Asiaciti reveal how the firm set up trusts in the Cook Islands for Kevin Trudeau, a U.S. infomercial frontman who sold millions of copies of self-help books such as “The Weight-Loss Cure ‘They’ Don’t Want You to Know About.” In 2014, a Chicago judge sentenced Trudeau to 10 years in federal prison for criminal contempt, calling him a shameless fraudster who was “deceitful to the core” and once even used his mother’s Social Security number in one of his scams.Appleby said in its online statement that it is committed to meeting regulators’ standards. Appleby provides advice to clients “on legitimate and lawful ways to conduct their business,” the firm said, and it does not tolerate illegal behavior.“It is true that we are not infallible,” Appleby said. “Where we find that mistakes have happened we act quickly to put things right.”Asiaciti did not respond to requests for comment.Adrian Alhassan, a former compliance manager at Appleby’s Bermuda office told ICIJ that if someone is “hellbent” on breaking the law, there’s only so much an offshore services provider can do. “It’s not the FBI,” he said. If the law firm spent years doing background research on clients, it wouldn’t “get any work done.”“It’s like cleaning a beach,” Alhassan said in a telephone interview. “If you say that you’ve cleaned it up, at the end of the day, can you really say that you’ve picked up every piece of seaweed?”Deepening inequalityTax havens’ secrecy laws entice those who wish to place their wealth and dealings beyond the reach of regulators, investigators and the tax collectors.RELATED ARTICLESThe Influencers: Trump’s Allies in the Paradise PapersTrump told voters he would put “America First.” But surrounding him are associates who have used tax havens to conduct business.Commerce Secretary Wilbur Ross benefits from business ties to Putin’s inner circleRoom Of Secrets Reveals Glencore’s MysteriesThe documents from corporate registries in 19 such jurisdictions reveal company names and details, directors and real owners of companies created in many of the world’s busiest offshore hideouts.The documents come from high- and low-profile bastions of financial secrecy such as Marshall Islands, Lebanon and St. Kitts and Nevis, a low-lying Caribbean country recently hit by hurricanes. Some jurisdictions’ records are publicly available but impossible to search by an individual’s name. Others, such as the Cayman Islands’ registry, charge more than $30 for a one-page record that provides only basic information. Six registries do not make information available online.The leaked files contain more than a thousand records from Antigua and Barbuda, a Caribbean country that provides no online corporate information and more than 600,000 documents from the online registry of Barbados, which does not list shareholders or directors.Over the past decade or more, the European Union and other international organizations have pressured offshore havens to reform their laws and require that offshore go-betweens aggressively screen clients. Progress has been slow, experts say, both because of the challenges of changing practices across a global web of jurisdictions and because powerful people and big companies benefit from the offshore system.They do so at the expense of the many – shifting the burden of taxation to middle-income taxpayers and giving multinational corporations an advantage over smaller competitors. Where it hurts most is in nations struggling to provide the basics for their populations.In West Africa, Burkina Faso officials who monitor the tax payments of the largest companies doing business there work from cramped offices with broken air-conditioning units. Burkina Faso is among the poorest countries in the world. On average, a citizen there earns less annually than the owner of an offshore company in Bermuda pays in registration fees. The country’s tax office sought $29 million in unpaid taxes and penalties from Glencore, the world’s 16th-largest company and a major user of Appleby’s services. Glencore protested and the penalty was reduced to $1.5 million.Helping the rich get richer through offshore maneuvers is not a “benign benefit,” said Harrington, the Copenhagen Business School professor. “When the rich get richer, the poor get poorer, because individual wealthy people are not paying their fair share of taxes.”“It won’t be lost on wealth managers and those in the offshore industry,” she said, “that we are reaching sort of French Revolution levels of inequality and injustice.”Contributors to this story: Will Fitzgibbon, Michael Hudson, Marina Walker Guevara, Scilla Alecci, Richard H. P. Sia, Gerard Ryle, Emilia Díaz-Struck, Simon Bowers, Hamish Boland-Rudder, Sasha Chavkin, Ryan Chittum, Rigoberto Carvajal, Matthew Caruana Galizia, Cecile S. Gallego, Pierre Romera, Tom Stites, Amy Wilson-Chapman and Miguel Fiandor GutiérrezRELATED TOPICS: Accountability Africa Apple Appleby Asia-Pacific AsiaCiti Bermuda Canada Donald Trump Facebook Glencore Investigative journalism Isle of Man Jets Mining Nike Offshore finance Offshore secrecy Paradise Papers Russia Tax havens Twitter Wilbur RossSign up for emails from the ICIJSubscribe to our email newsletter and be the first to know about our ground-breaking investigations and multimedia.Your emailSIGN UPSPREAD THE WORDHELP US CONTINUE OUR WORKWe depend on the generous support of readers like you to help us expose corruption and hold the powerful to account.Donate nowREAD MOREINSIDE PARADISE PAPERSExplore The Politicians in the Paradise PapersNOVEMBER 5, 2017 — The Power Players interactive explores the offshore companies linked to 40 politicians and their immediate relatives.INSIDE PARADISE PAPERSHow To Hide The Secret Sauce and Save Millions6 ΝΟΈΜΒΡΗ, 2017 – Καλώς ήρθατε στην Καν και του ρουμπινιού κατάστημα burger, Snax Haven, όπου μια έξυπνη σύμβουλος βοηθά να μεγαλώνουν τα κέρδη τους με τη μετατόπιση μυστική συνταγή τους σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει φόρος επί των κερδών.ΜΈΣΑ PARADISE ΈΓΓΡΑΦΑNike Παραμένει μπροστά από τις ρυθμιστικές αρχές- Όταν μία φορολογική κενό κλείνει, μια άλλη ανοίγει.Η ICIJ είναι αφιερωμένη στην εξασφάλιση όλων των αναφορών που δημοσιεύουμε είναι ακριβή. Αν πιστεύετε ότι έχετε βρει μια ανακρίβεια ενημερώστε μας .ΔΙΕΘΝΉΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΊΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΉΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΩΝ910 17th Street NW Suite 410Washington DC 20006 USAcontact@icij.orgΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΕΜΆΣΤο προσωπικό μαςμέλη ICIJεταίρων Mediaυποστηρικτές μαςΔΙΕΡΕΥΝΉΣΕΙΣΤα έγγραφα του ΠαναμάΗ μυστικότητα προς πώλησηΈξωση και ΕγκαταλελειμμέναΘανατηφόρο ΕξαγωγήFOLLOW USFacebookLinkedInTwitterSign-up© 2017 — The International Consortium of Investigative Journalists. All rights reserved.Built byhttps://offshoreleaks.icij.org/stories?utf8=✓&r=paradise-papers&q=&c=

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>