«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αρχίζει η επανάσταση για τη θεραπεία του καρκίνου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017, 20:07

Αρχίζει η επανάσταση για τη θεραπεία του καρκίνου

Η πρώτη αντικαρκινική θεραπεία που χρησιμοποιεί γενετικά τροποποιημένα κύτταρα των ίδιων των ασθενών, όπως έγινε γνωστό εγκρίθηκε στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χαρακτήρισε το γεγονός, ιστορική στιγμή αφού ουσιαστικά έδωσε την πρώτη έγκριση ε σε γονιδιακή θεραπεία.

Πρόκειται για το φάρμακο Kymriah,το οποίο οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν ως «ζωντανό φάρμακο», καθώς ενεργοποιεί τα γενετικά τροποποιημένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς, να επιτεθούν στον ίδιο του τον καρκίνο.

Η τεχνική αφορά για την ώρα μόνο τους πάσχοντες από λεμφοβλαστική λευχαιμίαΣύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η τεχνική αφορά για την ώρα μόνο τους πάσχοντες από λεμφοβλαστική λευχαιμία.Πρόκειται για καρκίνο του αίματος και του μυελού των οστών – την πιο κοινή μορφή καρκίνου της παιδικής ηλικίας – ο οποίος πλήττει περίπου 3.100 ασθενείς κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, σε ηλικία νεότερη των 20 χρόνων.Η ιατρική κοινότητα όμως εκτιμά πως σύντομα παρόμοιες προσεγγίσεις θα εφαρμόζονται και για διαφορετικούς τύπους καρκίνου.

«Μπήκαμε σε νέα σύνορα στην ιατρική καινοτομία, καθώς έχουμε πλέον τη δυνατότητα να επαναπρογραμματίσουμε τα κύτταρα που ίδιου του ασθενούς, ενεργοποιώντας τα να επιτεθούν στον θανατηφόρο καρκίνο» τόνισε ο Επίτροπος του FDA Scott Gottlieb σε μια γραπτή δήλωσή του.

Στα 475.000 δολάρια το κόστος

Η θεραπεία του «ζωντανού φαρμάκου», όπως την αποκαλούν, χρεώνεται από τη Novartis 475.000 δολάρια – τιμή που δικαιολογείται από το 83% των επιτυχημένων κλινικών δοκιμών.Λόγω του υψηλού κόστους, η τεχνική εγκρίθηκε για τις περιπτώσεις που οι άλλες προσεγγίσεις δεν «καρποφορούν».

Ο πρώτος ασθενής στον οποίο εφαρμόστηκε η θεραπεία ήταν κυριολεκτικά ετοιμοθάνατος αλλά, πέντε χρόνια μετά, παραμένει υγιής χωρίς καμία επανεμφάνιση του καρκίνου. Συνολικά, από τους 63 ασθενείς που υποβλήθηκαν στην νέα θεραπεία οι 52 παραμένουν «καθαροί» από καρκινικά κύτταρα και τα δεδομένα εξακολουθούν να συλλέγονται καθώς οι ασθενείς παρακολουθούνται σε βάθος χρόνου.

Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αφαίρεση κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματοςΗ θεραπεία επιτυγχάνεται με την αφαίρεση κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος (γνωστά ως Τ κύτταρα) από τον ασθενή και τη γενετική τροποποίησή τους στο εργαστήριο, ώστε να αποκτήσουν την ικανότητα να επιτεθούν και να σκοτώσουν τα κύτταρα της λευχαιμίας. Στη συνέχεια τα γενετικώς τροποποιημένα κύτταρα εγχέονται και πάλι στον οργανισμό του ασθενούς. Πρόκειται για τη γνωστή γονιδιακή θεραπεία CAR Τ (Chimeric Antigen Receptors).

Στέφαν Γκρουπ: «Δεν έχουμε δει τίποτα παρόμοιο στο παρελθόν»

Ο Δρ. Στέφαν Γκρουπ που εφήρμοσε δοκιμαστικά την τεχνική CAR-T στο νοσοκομείο παίδων της Φιλαδέλφειας σχολίασε πως η νέα τεχνική είναι «εντυπωσιακή»: «Δεν έχουμε δει τίποτα παρόμοιο στο παρελθόν», σημειώνει.

Αντίθετα με τις συμβατικές θεραπείες κατά του καρκίνου (χειρουργική αφαίρεση των όγκων, ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες) , η προσέγγιση του «ζωντανού φαρμάκου» είναι προσαρμοσμένη στον οργανισμό του κάθε ασθενούς ξεχωριστά.

Η θεραπεία έχει και τα ρίσκα της

Ωστόσο η θεραπεία έχει και τα ρίσκα της αφού σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει σύνδρομο αποδέσμευσης κυτοκίνων που είναι απειλητικό για τη ζωή του ασθενή. Η παρενέργεια αυτή μπορεί ωστόσο να ελεγχθεί με την χορήγηση των κατάλληλων φαρμάκων. Έτσι, το FDA είναι εξαιρετικά αυστηρό στις προειδοποιήσεις του, για τη χρήση του φαρμάκου.

Επιπλέον, η θεραπεία θα είναι διαθέσιμη αρχικά μόνο σε 32 νοσοκομεία και κλινικές των ΗΠΑ, οι γιατροί των οποίων έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση για τη χορήγηση της θεραπείας.

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017, 20:45

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ το «ζωντανό φάρμακο» κατά του καρκίνου
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

livedrug.jpg

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ η πρώτη αντικαρκινική θεραπεία που χρησιμοποιεί γενετικά τροποποιημένα κύτταρα των ίδιων των ασθενών. Η τεχνική αφορά για την ώρα μόνο τους πάσχοντες από λεμφοβλαστική λευχαιμία αλλά η ιατρική κοινότητα εκτιμά πως σύντομα παρόμοιες προσεγγίσεις θα εφαρμόζονται και για διαφορετικούς τύπους καρκίνου.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Φαρμάκων και Τροφίμων που ενέκρινε την τεχνική CAR-T της φαρμακευτικής Novartis, χαρακτήρισε την απόφασή της «ιστορική στιγμή» που σηματοδοτεί την είσοδο της ιατρικής σε έναν νέο ορίζοντα.

Η θεραπεία του «ζωντανού φαρμάκου», όπως την αποκαλούν, χρεώνεται από τη Novartis 475.000 δολάρια – τιμή που δικαιολογείται από το 83% των επιτυχημένων κλινικών δοκιμών.

Ο πρώτος ασθενής στον οποίο εφαρμόστηκε η θεραπεία ήταν κυριολεκτικά ετοιμοθάνατος αλλά, πέντε χρόνια μετά, παραμένει υγιής χωρίς καμία επανεμφάνιση του καρκίνου. Συνολικά, από τους 63 ασθενείς που υποβλήθηκαν στην νέα θεραπεία οι 52 παραμένουν «καθαροί» από καρκινικά κύτταρα και τα δεδομένα εξακολουθούν να συλλέγονται καθώς οι ασθενείς παρακολουθούνται σε βάθος χρόνου.

Ο Δρ. Στέφαν Γκρουπ που εφήρμοσε δοκιμαστικά την τεχνική CAR-T στο νοσοκομείο παίδων της Φιλαδέλφειας σχολίασε πως η νέα τεχνική είναι «εντυπωσιακή»: «Δεν έχουμε δει τίποτα παρόμοιο στο παρελθόν», σημειώνει.

Αντίθετα με τις συμβατικές θεραπείες κατά του καρκίνου (χειρουργική αφαίρεση των όγκων, ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες) , η προσέγγιση του «ζωντανού φαρμάκου» είναι προσαρμοσμένη στον οργανισμό του κάθε ασθενούς ξεχωριστά.

Στην CAR-T, οι θεράποντες ιατροί τροποποιούν γενετικά τα ίδια τα λεμφοκύτταρα των ασθενών, ώστε να επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα. Στη συνέχεια επανεισάγουν τα λευκά αιμοσφαίρια στον οργανισμό και αυτά αφού πολλαπλασιαστούν «κυνηγούν και σκοτώνουν» τους στόχους τους.

Λόγω του υψηλού κόστους, η τεχνική εγκρίθηκε για τις περιπτώσεις που οι άλλες προσεγγίσεις δεν «καρποφορούν».

«Με τη δυνατότητα να ξαναπρογραμματίζουμε τα ίδια τα κύτταρα του ασθενούς ώστε να επιτίθενται στον καρκίνο, περνάμε ένα νέο όριο της φαρμακευτικής καινοτομίας, με», εξηγεί ο Δρ. Σκοτ Γκότλιεμπ της FDA.

Σωτηρία αλλά με κινδύνους

Ωστόσο η θεραπεία έχει και τα ρίσκα της αφού σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει σύνδρομο αποδέσμευσης κυτοκίνων που είναι απειλητικό για τη ζωή του ασθενή. Η παρενέργεια αυτή μπορεί ωστόσο να ελεγχθεί με την χορήγηση των κατάλληλων φαρμάκων.

Εκτός από την Αμερική και η ιατρική κοινότητα του Ηνωμένου Βασιλείου χαιρέτισε την απόφαση ως «ένα συναρπαστικό βήμα προς τα εμπρός».

Η ιδέα της γενετικής ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος είναι ο σύγχρονος ακρογωνιαίος λίθος των αντικαρκινικών θεραπειών. Μία ευρεία γκάμα φαρμάκων που «λύνουν τα φρένα» στην φυσική άμυνα του οργανισμού, υιοθετούνται σε ολοένα και μεγαλύτερη κλίμακα παγκοσμίως.

Αυτό που διαφοροποιεί το CAR-T είναι ότι ο επανασχεδιασμός της άμυνας του οργανισμού, γίνεται σε πολύ «χαμηλότερο επίπεδο».

«Πρόκειται για το πρώτο τα πολλά είδη παρόμοιας ανοσοθεραπείας που θα εφαρμόζονται στο μέλλον, σε διαφορετικούς τύπους καρκίνου», εξηγεί ο Δρ. Ντέιβιντ Μαλόουνι, ιατρικός διευθυντής στο Κέντρο Καρκινικής Έρευνας του Fred Hutchinson.

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>