«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΛΟΓΟΔΟΤΩ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Αλ. Τσίπρας: Εφαρμόζω αλλά δεν υιοθετώ τη συμφωνία

καταπολέμηση της διαφθοράς

Δεν δέχεται την ιδιοκτησία των μέτρων που υπέγραψε την 12η Ιουλίου είπε στην πρώτη του προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξη στον ALPHA ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαιώνοντας όμως ότι θα τα εφαρμόσει αναζητώντας τον σταδιακό απεγκλωβισμό.
“Θέλουν ουσιαστικά αυτή τη μεγάλη ζημιά σε ηθικό επίπεδο που υπέστησαν να την μετατρέψουν και σε δική μας ηθική ήττα. Όχι, εμείς θα τηρήσουμε την συμφωνία επειδή είμαστε υποχρεωμένοι να την τηρήσουμε δίνοντας παράλληλα μάχες για να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις της αλλά ποτέ δεν θα δεχθούμε την ιδιοκτησία αυτών των μέτρων”, είπε χαρακτηριστικά.

Θα το εφαρμόσουμε, συμπλήρωσε, για να φύγουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, ψάχνοντας ταυτόχρονα να βρούμε τους τρόπους των αντισταθμιστικών μέτρων που θα απαλύνουν τις πληγές εκεί “που είναι άδικο και σκληρό”.
Για την προσφυγή στις κάλπες είπε πως “αυτή είναι η αξία της δημοκρατίας, να αποφασίζει ο λαός” και σημείωσε ότι επί επτά μήνες πορεύτηκε με μια λαϊκή εντολή υποσχόμενος στον ελληνικό λαό μια σκληρή διαπραγμάτευση και πιστεύει οτι εξήντλησε τα όρια αυτής της εντολής.
Πρόσθεσε ότι δεν είχε το δικαίωμα να συνεχίσει να ασκεί τα καθηκοντά του εξαντλώντας μια εντολή που δόθηκε “σε διαφορετικές συνθήκες”.
Ερωτηθείς για το δημοψήφισμα υπερασπίστηκε την επιλογή του να διενεργηθεί κάνοντας λόγο για μια πολύ μεγάλη “ιστορική στιγμή ανάτασης του ελληνικού λαού” αλλά και διασαφηνίζοντας ότι έγιναν προσπάθειες υπεράσπισης του δικαίου των Ελλήνων αλλάζοντας την Ευρώπη, “όχι βγάζοντας την Ελλάδα απο την Ευρώπη”.
Δήλωσε περήφανος για τη διαπραγμάτευση που έκανε τονίζοντας ότι “πολλές φορές τα όχι στην ιστορία έχουν λυγίσει σε εξελίξεις υπαναχώρησης” αλλά μένουν στην ιστορία. Είμαι περήφανος και για την επιλογή να μην οδηγήσω στο τέλος τον ελληνικό λαό σε μια “ανείπωτη καταστροφή”, πρόσθεσε τονίζοντας ότι σε όλα του τα διαγγέλματα πριν το δημοψήφισμα έλεγε ότι διεκδικεί το όχι για καλύτερη συμφωνία.
“Το όχι σε μια κακή συμφωνία το έκανα ναι σε μια συμφωνία που έχει προβλήματα αλλά δίνει προοπτική”, είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι “αν συγκρίνουμε το πρώτο μνημόνιο, το δεύτερο μνημόνιο, την πρόταση Γιούνκερ με αυτό που έχουμε τελικά θα δούμε ότι οι αριθμοί και μόνο δείχνουν τη διαφορά”.
Αναγνώρισε ότι μέσα στο 63% υπάρχει μέρος λαού που δεν ήθελε καμία συμφωνία αλλά τόνισε ότι αυτό είναι μειοψηφικό και εκτίμησε ότι το δημοψήφισμα κερδήθηκε γιατί την παραμονή του δημοψηφίσματος δεσμεύτηκε ότι την άλλη εβδομάδα θα πάει σε συμφωνία.
Για την τελική διαπραγμάτευση είπε ότι έδωσε “σκληρή” μάχη “μέτρο προς μέτρο” και σε μια βραδιά όπου η πλειοψηφία των εταίρων είχε θέληση “να εκδικηθεί” και ήταν συσπειρωμένοι στην απόφαση “όχι να εκδικηθούνε με μέτρα αλλά με την εκδίωξή μας”.
Πρόσθεσε ότι μετά το τέλος της 17ωρης συζήτησης είχε ένα κρίσιμο δίλημμα, εάν θα σηκωθεί να φύγει όπως του έλεγε η καρδιά του γυρίζοντας πίσω ως ο ήρωας για κάποιες στιγμές αλλά την επόμενη μέρα θα είχε να αντιμετωπίσει μια κρίση με “πρωτοφανείς διαστάσεις”.
Έκανε λόγο για ανάληψη πολιτικού κόστους και για μια “επιλογή ευθύνης” ώστε να αποτρέψει μια καταστροφή για τις λαϊκές μάζες.
Ανέφερε ότι υλοποίησε το σχέδιο του με ένα μήνα καθυστέρηση εξαιτίας του γεγονότος ότι η συμφωνία της 12ης Ιουλίου δεν σήμαινε αυτομάτως σταθεροποίηση.
“Μόλις η χώρα πάτησε σε στέρεο έδαφος υλοποίησα τον σχεδιασμό, την απόφασή μου να θέσω στην κρίση του ελληνικού λαού αυτή την εξέλιξη και την επιλογή μου”, είπε.
Δεν ήταν επιλογή τόνισε η επιστροφή στη δραχμή γιατί όπως είπε γνωρίζει ότι αυτή η επιστροφή αυτή δεν είναι “επαναστατική ούτε Αριστερή επιλογή” αλλά το αντίβαρο της εσωτερικής υποτίμησης μέσα από την υποτίμηση του νομίσματος.
“Βλέπω την Ευρώπη σαν ένα υπερωκεάνιο σε συνθήκες τρικυμίας που πορεύεται σε λάθος πορεία, κάποιοι απολαμβάνουν στην πρώτη θέση και κάποιοι στο κατάστρωμα και στη λάτζα και ο ελληνικός λαός είναι στο κατάστρωμα μαζί με άλλους λαούς για χρόνια τώρα. Όμως η επιλογή για να αντιδράσεις σε αυτή την αδικία και τη λάθος πορεία του πλοίου δεν είναι εν μέσω της τρικυμίας να πέσεις στη θάλασσα ή σε μια φουσκωτή λέμβο διότι δεν θα σωθείς, θα είναι χειρότερα τα πράγματα”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Παραδέχθηκε ότι δεν είχε υπολογίσει το μέγεθος της αντίδρασης από τους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης και υπερτίμησε “τη δύναμη του δίκιου”, “υποτιμήσαμε τη δύναμη του χρήματος και των τραπεζών”.
Είχαμε -είπε- την εκτίμηση ότι η αλλαγή η πολιτική στην Ελλάδα θα δημιουργήσει “ένα ντόμινο εξελίξεων στην Ευρώπη, δεν το είδαμε αυτό, είδαμε μια αντισυσπείρωση”.
Η μεγάλη διάψευση για μένα, ομολόγησε, δεν έγινε στη συμφωνία την τελική αλλά “όταν όταν ήρθε ο τότε υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης και μου μετέφερε το μήνυμα του Σόιμπλε για τη συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ”.
“Τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό που κάποιοι σύντροφοί μου έλεγαν ότι είναι το εναλλακτικό σχέδιο ήταν το σχέδιο του αντιπάλου”, συμπλήρωσε.
Προεκλογικά ανέφερε η εικόνα που είχε ήταν ότι όλοι είχαν προδιαγράψει ότι η βασική επιλογή της Ευρώπης ήταν να διατηρήσει την ενότητά της και ως εκ τούτου όλοι έχουν προδιαγράψει ότι το Grexit δεν είναι επιλογή.
“Το Grexit έγινε επιλογή όχι από τις δυνάμεις της αλλαγής αλλά από τις δυνάμεις της συντήρησης”, σημείωσε.
Για τις προηγούμενες κυβερνήσεις σημείωσε: “Είδα τους προηγούμενους να μην δίνουν μάχη αλλά να βγαίνουν και να λένε στον ελληνικό λαό ότι τα μνημόνια ακόμα και αν δεν υπήρχαν θα έπρεπε κάποιος να τα εφεύρει”.
Αλ. Τσίπρας: Δεν είναι επιλογή της Αριστεράς η δραχμή
Είχα την υποχρέωση να τεθώ στην κρίση του ελληνικού λαού» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του « Αlpha». «Πρέπει να λογοδοτήσω στους πολίτες, καθώς εξάντλησα τα όρια της εντολής που έλαβα τον Ιανουάριο» τόνισε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας ότι «έχω ήσυχη την συνείδησή μου».
Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι είχε αποφασίσει να πάει στις κάλπες από τις 12 Ιουλίου, αμέσως μετά τη συμφωνία με τους εταίρους, περίμενε όμως να «πατήσει η χώρα σε στέρεο έδαφος» για να την ανακοινώσει τελικά στις 20 Αυγούστου, όπως και έκανε. Ο ίδιος δήλωσε περήφανος για την επιλογή του και τη συμφωνία, καθώς όπως ανέφερε νιώθει ότι έσωσε τη χώρα από την οικονομική καταστροφή.
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι επτά μήνες πορεύτηκε με μια λαϊκή εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση και πάλεψε όσο πιο σκληρά μπορούσε και ότι εξάντλησε και ξεπέρασε τα όρια αυτής της εντολής. Είπε ότι μετά τη 12η Ιούλη το πεδίο ήταν τελείως διαφορετικό και πως είχε την υποχρέωση να τεθεί στην κρίση των πολιτών και αυτό κάνει.
Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως πολύ μεγάλη ιστορική στιγμή ανάτασης για την Ευρώπη, ως τομή για τη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης, τονίζοντας ότι Ελλάδα και Ευρώπη είναι αλληλένδετες. Ο Αλέξης Τσίρπας επισήμανε ότι αισθάνεται υπερήφανος που έδωσε τη δυνατότητα στον λαό, που 5 χρόνια αισθανόταν έναν περιορισμό και αδιέξοδο, να εκφράσει την πεποίθησή του. Σημείωσε ότι πολλές φορές τα «όχι» στην ιστορία έχουν οδηγήσει σε υπαναχωρήσεις, αλλά μένουν στην ιστορία. «Έτσι κι αυτό το “όχι” θα μείνει στην ιστορία, γιατί έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστεί η διαφορετική άποψη στην Ευρώπη, άνοιξε μια μεγάλη ρωγμή» προσέθεσε.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ήσυχος με τη συνείδηση του για την επιλογή του, όπως είπε, να μην οδηγήσει τον λαό σε μια ανείπωτη καταστροφή. «Το “όχι” σε μια κακή συμφωνία το έκανα “ναι” σε μια συμφωνία που έχει προβλήματα, αλλά δίνει προοπτική», σημείωσε.
Εκτίμησε, επίσης, ότι στο ποσοστό του 62% που έλαβε το «Όχι» μόνο μια μικρή μειοψηφία ήταν κατά μιας συμφωνίας και υπέρ της εξόδου από την Ευρώπη.
Η πλειοψηφία των εταίρων ήθελε να μας εκδικηθεί
«Ήταν η κατάληξη μίας πολύμηνης σκληρής μάχης και μίας επεισοδιακής συνεδρίασης 17 ωρών που κατέληξε με ένα πολύ μεγάλο δίλημμα. Δεν έκανα καθυστέρηση επί 17 ώρες, αλλά έδινα μάχη μέτρο προς μέτρο. Η πλειοψηφία των εταίρων είχε τη θέληση να εκδικηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Eπιπλέον, μίλησε για το δίλημμα που είχε μετά την πολύωρη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής. Είπε ότι είχε να επιλέξει ανάμεσα στο να επιστρέψει πίσω στην Αθήνα ως ήρωας αλλά έχοντας να αντιμετωπίσει μια κρίση με πρωτοφανείς διαστάσεις, μια σύγκρουση εμφύλια στη χώρα, ή να επιλέξει να πάρει την ευθύνη να μη γίνει ο ήρωας των λίγων ημερών, αλλά να πάρει την επιλογή -με πολιτικό κόστος στο κόμμα του και τον κόσμο που τον στήριξε- να αποτρέψει μια συνολική καταστροφή για τα λαϊκά στρώματα και την πλειοψηφία της κοινωνίας που είχαν αφήσει τα χρήματά τους στο εσωτερικό. Σημείωσε ότι ενάμιση μήνα μετά αισθάνεται περήφανος για την επιλογή του, «γιατί ήταν μια επιλογή ευθύνης».
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η δραχμή δεν είναι μια επαναστατική ή αριστερή επιλογή και σημείωσε πως δεν ήταν επιλογή γιατί η Ευρώπη είναι ένα πεδίο πάλης, εντός του οποίου «πρέπει να δώσουμε τη μάχη», διότι έξω από αυτή δεν θα είναι καλύτερα.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι για τον ίδιο η μεγάλη διάψευση δεν έγινε κατά την τελική συμφωνία, αλλά όταν ήρθε κάποια στιγμή ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, και του μετέφερε το μήνυμα του Β. Σόιμπλε για τη συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Πρόσθεσε ότι τότε συνειδητοποίησε ότι αυτό που κάποιοι σύντροφοί του έλεγαν ως εναλλακτική, ήταν το σχέδιο του αντιπάλου.
Υποτιμήσαμε τη δύναμη των τραπεζών και του χρήματος
«Υποτιμήσαμε τη δύναμη των τραπεζών και του χρήματος και υπερτιμήσαμε τη διάθεση των λαών για αλλαγή στην Ευρώπη. Ο Βαρουφάκης μού μετέφερε την θέση του Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, τόνισε ο πρωθυπουργός. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρέθηκα απέναντι σε μία διχασμένη Ευρώπη. Άλλοι με αποδοκίμαζαν και άλλοι με χειροκροτούσαν. Η αριστερή κυβέρνηση οδηγήθηκε σε έναν συμβιβασμό που της δίνει δικαίωμα να επιβιώσει και να παλέψει για ένα καλύτερο αύριο. Πρέπει να παραδεχθούμε τις δικές μας υπερβολές, τις δικές μας αυταπάτες και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Ο Βαρουφάκης έκανε πολλές μεταστροφές και έχει πει πολλά. Η διαφορά μας με τις προηγούμενες κυβερνήσεις είναι ότι παλέψαμε και διαπραγματευτήκαμε σκληρά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Υποσχόμαστε την πραγματικότητα, θα δουλέψουμε σκληρά χωρίς αυταπάτες, πατώντας στην πραγματικότητα για να την αλλάξουμε, αυτό υποσχόμαστε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Είπε ότι «καταφέραμε μια συμφωνία που σταθεροποιεί οικονομικά τη χώρα, που ανοίγει δρόμους στην Ευρώπη, γιατί για πρώτη φορά με καλύτερους συσχετισμούς θα συζητήσουμε το χρέος που οι άλλες κυβερνήσεις έλεγαν ότι ήταν βιώσιμο».
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ήταν αλήθεια η υπόσχεση που είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον λαό προεκλογικά, ότι θα δώσει μάχη για να καταργήσει το μνημόνιο. «Και δώσαμε μάχη», σημείωσε.
Υποστήριξε πως το εάν θα βγούμε από την κρίση εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το αν ο λαός και η κυβέρνηση που θα προκύψει θα έχει τη δύναμη να προχωρήσει σε πολύ μεγάλες τομές και αλλαγές που θα αλλάξουν πολλά στο εσωτερικό και θα δώσουν τη δυνατότητα να πάμε σε σταδιακή επούλωση των πληγών, αλλά και να δώσει ταυτόχρονα δυναμική ανάπτυξης και αναδιανομής εισοδήματος και κοινωνικής δικαιοσύνης.
«Ισχυρή εντολή σημαίνει αυτοδυναμία»
Προφανώς ισχυρή εντολή σημαίνει αυτοδυναμία, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Τόνισε ότι ακόμα και με αυτοδυναμία 151 βουλευτών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συνεργασία, αναφερόμενος στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Προσέθεσε ότι ήταν μια έντιμη συνεργασία, για να τονίσει πως η εντιμότητα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο σε μια συνεργασία.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «αν ο λαός μάς αποδοκιμάσει και θέλει να συνεχίσουν να κυβερνούν αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση, ας μας κυβερνάνε αυτοί», για να προσθέσει πως εκείνος δεν θέλει να βάλει από το παράθυρο αυτούς που μας οδήγησαν στην κρίση και την καταστροφή. Ούτε πρόκειται, σημείωσε, να γίνει πρωθυπουργός συνεργασίας με το κόμμα των κ.κ. Μεϊμαράκη, Γεωργιάδη ή τον κ. Βενιζέλο, προσθέτοντας πως θεωρεί ότι το κόμμα του κ. Θεοδωράκη δεν είναι το καινούριο. Και τα τρία αυτά κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, εκφράζουν το παλιό πολιτικό σύστημα, υποστήριξε.

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>