«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τον λόγο για τον οποίο δεν υπογράφει τη συμφωνία με τους δανειστές, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι αντί της Ευρωζώνης η Ελλάδα να δημιουργήσει μια αναπτυξιακή τράπεζα που θα επενδύει και θα αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία».

Όπως είπε «δεν θα βάλω την υπογραφή μου σε μια συμφωνία που τα νούμερα δεν βγαίνουν». Μάλιστα αποκάλυψε ότι στους διαδρόμους συνάδελφοί του του λένε ότι έχει δίκιο, όμως οι ίδιοι δεν μπορούν να περάσουν κάτι τέτοιο από τα κοινοβούλιά τους. «Αν δεν μεταρρυθμιστούμε, θα βουλιάξουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης, συμπληρώνοντας την ανάγκη να απεξαρτηθούν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια.
«Συμφωνούμε στην ανάγκη διοικητικής μεταρρυθμίσης γιατί το κράτος είναι public enemy νο1 για επιχειρηματίες και ότι η αν η Ελλάδα δεν μεταρρυθμιστεί θα βουλιάξει.

Αφού συμφωνούμε σε αυτά γιατί δεν καταλήγουμε σε μια συμφωνία για να πάψει η ασφυξία της αγοράς; Η απάντηση είναι ότι μετά από πέντε χρόνια ενός προγράμματος που έχει αποτύχει αυτό που προέχει δεν είναι η επόμενη δόση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.
«Aυτό που προέχει αυτήν τη στιγμή δεν είναι η επόμενη δόση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα του συνεδρίου του Economist, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση θέλει μια συμφωνία για το come back.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι μέχρι σήμερα οι προηγούμενες κυβερνήσεις προέκριναν τι πρέπει να υποσχεθούν για να πάρουν τις επόμενες δόσεις, «υπόσχονταν πράγματα που ήξεραν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν».

Εξήγησε πως η κυβέρνηση δεν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία με κόψιμο κάποιων επικουρικών συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά «μόνο για να πάρουμε τα 7 δισ. της τελευταίας δόσης και σε λίγους μήνες να είμαστε στην ίδια κατάσταση». «Αυτό», πρόσθεσε, «δεν το θέλουμε ούτε εμείς, ούτε εσείς, ούτε οι δανειστές».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το υπόδειγμα της εσωτερικής υποτίμησης έχει αποτύχει, ότι πρέπει να ξεφύγουμε από την παγίδα της αυστηρότητας και πως το ελληνικό χρέος πρέπει να «ξανασχεδιαστεί». Πάντως, κατά τον κ. Βαρουφάκη, ακόμα και αν εξαφανιζόταν το χρέος, το πρόβλημα της ανάπτυξης δεν θα είχε λυθεί.

Εξάλλου, ανέφερε ότι καμία αλλαγή δεν θα γίνει πριν από το τέλος του καλοκαιριού στον ΦΠΑ και δεσμεύθηκε ότι οι όποιες αλλαγές θα είναι αντιυφεσιακές.

Αναφερόμενος στην αποπληρωμή της ΕΚΤ τον Ιούλιο ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως θα πρέπει να καθυστερήσει. «Τα ομόλογα που διακρατά η ΕΚΤ πρέπει να σταλούν «στο απώτερο μέλλον», είπε. H φράση του αυτή αναπαρήχθη αμέσως από τα ξένα πρακτορεία τα οποία τονίζουν ότι η Ελλάδα σκέφτεται να μην πληρώσει τα χρέη της το καλοκαίρι, κάτι που προφανώς θα θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός.

O κ. Βαρουφάκης παρουσίασε τα σημεία στα οποία συμφωνούν Ελλάδα και δανειστές.

  • «Συμφωνούμε με τους εταίρους ότι υπάρχουν ολιγοπωλιακές πρακτικές στην αγορά και ότι η κρίση έχει δημιουργήσει συντριπτικές ανισότητες», ανέφερε ο υπουργός.

  • «Συμφωνούμε με τους εταίρους στην ανάγκη διοικητικής μεταρρύθμισης, συμφωνούμε ότι το ασφαλιστικό έχει πρόβλημα».

  • Επίσης συμφωνούμε να μη διολισθήσει η Ελλάδα στα ελλείμματα και ότι επί 5 χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις υπόσχονταν πράγματα που δεν μπορούσαν να κάνουν.

  • «Για μένα προέχει να μην συμφωνήσουμε σε όρους που δεν μπορούμε να κάνουμε».

«Όχι ξεπούλημα, αλλά ιδιωτικοποιήσεις με μερίδιο από το κράτος», σημείωσε ο κ.Βαρουφάκης μιλώντας για τις αποκρατικοποιήσεις και πρόσθεσε πως οι στόχοι τους (ιδιωτικοποιήσεων) σε σχέση με την πραγματικότητα είναι «αστείοι». Τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους να χρησιμοποιηθούν ως εχέγγυα από μία αναπτυξιακή τράπεζα. Να μπορεί να γίνει μόχλευση, εξήγησε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.
Οι μετοχές της αναπτυξιακής τράπεζας να αποδοθούν στα ασφαλιστικά ταμεία ως αντιστάθμισμα της ζημίας από το PSI.
Για τις τράπεζες, ο κ.Βαρουφάκης τόνισε ότι το τραπεζικό σύστημα πρέπει να απαλλαχθεί από τα κόκκινα δάνεια. Αν δεν διαχειριστούν τα NPLs, το τραπεζικό σύστημα δεν θα μπορέσει να στηρίξει την οικονομία, σημείωσε, ενώ πρότεινε τη δημιουργίας ενός ειδικού φορέα.

Σε ερώτηση για το πόσες συμφωνίες θα έχουμε, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι το Φεβρουάριο είχαμε συμφωνήσει για δυο συμφωνίες αποδίδοντας την καθυστέρηση «όχι στη δική μας κωλυσιεργία». «Θέλαμε να υπογράψουμε το Μάρτιο αλλά δεν ειναι κατάλληλος χρόνος τώρα να πούμε γιατί» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το πώς μπορεί να υπάρξει ανταγωνιστικότητα χωρίς να υπάρχει εσωτερική υποτίμηση ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «ποτέ δεν είχαμε οποιαδήποτε απομάκρυνση κράτους απο προηγμένη νομισματική ενωση. Εύχομαι να είχαμε τη δραχμή και να μην είχαμε μπει στη στη νομισματική ένωση, αλλά αφού μπήκαμε δεν βγαίνεις χωρις να υπάρξει μια καταστροφή».

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι αντί της Ευρωζώνης η Ελλάδα να δημιουργήσει μια αναπτυξιακή τράπεζα που θα επενδύει και θα αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία».

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>