«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΨΕΥΔΕΥΛΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΣΙ ΟΝΟΜΑΣΘΕΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑ’Ι’ΚΗΣ ΕΛΙΤ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑ’Ι’ΚΗΣ ΠΛΕΜΠΑΣ!

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou  Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

    22.02.2015

ΨΕΥΔΕΥΛΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΣΙ ΟΝΟΜΑΣΘΕΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑ’Ι’ΚΗΣ ΕΛΙΤ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑ’Ι’ΚΗΣ ΠΛΕΜΠΑΣ!

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Πανω απο την εισοδο του ιερου των Δελφων στεκονταν: «Το Γνωθι σ’αυτον!». Χρειαζεται θαρρος για να παρακολουθηση καποιος στον καθρεπτη τον εαυτο του. Απο τετοιο θαρρος  βρισκεται πολυ μακρυα η σημερινη ελιτ της ευρωπα’ι’κης Πλεμπας. Με «Πλεμπα» χαρακτηριζονται οι ανθρωποι χωρις χαρακτηρα απο τους χωρους της πολιτικης, οικονομιας, ΜΜΕ ολων των μορφων, δικαιοσυνης και επιστημης, τους οποιους μπορει καποιος (οπως η τοκογλυφια του διεθνους πολιτικου σιωνισμου!) να αγοραση πολυ ευκολα εαν τους προσφερει επαγγελματικη και κοινωνικη αναριχηση.

Ειναι ποτε δυνατο μια τετοια Πλεμπα να φερη ευρωπα’ι’κο ονομα;

Τα πιστα αυτα δουλοπαροκα της τοκογλυφιας του διεθνους πολιτικου σιωνισμου συκοφαντουν εδω και δεκαετιες με αστηριχτα επιχειρηματα, με αποκηρυξεις και με διαβολιες την Ελλαδα και τους Ελληνες. Οι εικασιες και οι διαβολιες αυτες εποιασαν το επιπεδο μιας ψυχοθεραπευτικης απασχολισης με καυτερες διατυπωσεις απο τα στοιχεια του λατινικου αλφαβητου.

Ετσι διαβαζουν οι εγκληματικα απληροφορητοι ‘η καλυτερα οι εγκλματικα παραπληροφορημενοι ευρωπαιοι πολιτες π.χ. στην γερμανικη εφημεριαδα «DIE WELT» της 04.11.2011, οτι η «Ελληνικη Δημοκρατια» ειναι αυτη που εφευρε την Γενοκτονια των λαων.

Η Γενοκτονια των Λαων δεν εφευρεθει απο την παλαια τουρκικη και γερμανικη Πλεμπα, εφευρεθει απο την ελληνικη Δημοκρατια!

ΟΠΟΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΖΩΑ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑ’Ι’ΟΙ!

Τα ιδια ισχυουν και για την διατυπωση του καθηγητου ιστποριας στο Πανειστημιο του Μοναχου κ. Michel Wolffsohn σε ενα προσφατο αρθρο του στην γερμανικη εφημεριδα «Handelsblatt», οτι ο «ελληνικος Λαος ειναι ενας ηλιθιος λαος».

Ο ανθρωπος αυτος δεν εχει το θαρρος του «Γνωθι σ’ αυτον», δηλαδη δεν εχει το θαρρος να δη τον εαυτο του στον καθρεπτι! Δεν μπορει ο πραγματι ο ηλιθιος αυτος καθηγητης Ιστοριας του πανεπιστημιου του Μοναχου, που μας παριστανει τον «υιον λυκου», να δη την καταγωγη απο τα γκετο της σιωνιστικης διασπορας της τοκογλυφιας, δηλαδη απο τα καταγωγια και πορνεια.

Απο την αλλη πλευρα ο υπουρηος οικονομικων της Γερμανιας μας το παιζει φιλανθρωπος και προκληκτικα διατυπωνει: «Λυπαμα για τους Ελληνες. Η νεα κυβερνηση συμπεριφερεται ανευθυνα» και ταυτοχρονα, οτι «ειναι της γνωμης, οτι μια εξοδος της Ελλαδος απο την ευρωζωνη δεν θα ειχε τα αποτελεσματα μιας επιδημειας και για τις αλλες χωρες μελη της ευρωζωνης!». Απο τι φοβαται ο βραβευτης με το βραβειο Καρολος Μαγνους της πολης του Ααχεν, δηλαδη με το βραβειο ενος «Αγραμματου» (και ο δηθεν Ελληνας Εθναρχης Κ. Καραμανλης βραβευθηκε με το ιδιο βραβειο του Αγραμματου) υπουργος οικονομικων της Γερμανιας;

Γνωστο ειναι οτι καθεται στο καροτσι αναπηριας διοτι επαιξε σημαντικο ρολο στην λεηλασια της Ανατολικης Γερμανιας (DDR) απο την τοκογλυφια του διεθνους πολιτικου σιωνισμου.

Γνωστο ειναι επισης,  οτι υπηρξε ο αρχιτεκτονας των Μνημονιων Ι και ΙΙ που ισχυουν βαση αγγλικου και οχι διεθνους δικαιου, δηλαδη για τα σωσιβεια σωτηριας της Ελλαδος απο μολυβδο, της Τρο’ι’κα.

Ανεξαρτητα απο τα αποτελεσματα των διαπραγματευσεων στο «κουκλοθεατρο» των  Βρυξελλων της 20.02. και 23.02.2015 ειναι μεγαλης σημασιας για την νεα ελληνικη κυβερνηση αλλα και για την τυχη του ελληνικου λαου, να προχωρηση αυτη σε ενα«λογιστικο ελεγχο» απο διεθνεις και μη ευρωπα’ι’κες λογιστικες εταιρειες του «επαχθους ελληνικου χρεους» προς τους ευρωπαιους πιστωτες!

Ειναι πολυ γνωστο, οτι η ΕΚΤ παραχωρει σχεδον ατοκα τρισεκατομμυρια ευρω στους εγκληματιες κεφαλαιων της Wall Street της Νεας Υορκης και του τετραγωνικου μιλλιου του Λονδινου (στις περιφημες Αγορες!) για να τα δανεισουν μετα αυτα μεγαλοτοκα και με ασφαλειες (CDS, Credit Default Swaps) στα μελη κρατη της Ε.Ε.

Δηλαδη οι χωρες αυτες και η Ελλαδα δανειζονται υψηλοτοκα τα χρηματα των φορολογουμενων πολιτων τους!

ΟΠΟΙΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΤΗΤΗΣ!!!

Στην περιπτωση του επαχθους ελληνικου χρεους, αυξηθηκαν αυτα ξαφνικα και σε διαστημα μερικων μηνων κατα 500 % λογω ληξιπροθεσμων στοιχηματων!

Προκειται για παρανομες και εγκληματικες διαδικασιες που σηκωνουν μηνυσεις στο διεθνες δικαστηριο. Προκειται για αναγκαστικη ληστεια απο εγκληματιες της ανθρωποτητας και του ανθρωπισμου που κοστισαν και την ζωη πανω των 4000 Ελληνων. Και την κατασταση αυτη πληρωμων λητρων απο σκλαβους, μας την ονομαζει ο «δουλος του διεθνους πολιτικου σιωνισμου» υπουργος οικονομικων της Γερμανιας «Ευρω-Σωτηρια». Να μας λειπουν τετοιες σωτηριες! Ο ανθρωπος αυτος ανηκει στην φυλακη και δη ισοβεια!

Τετοιες σωτηριες λειρουργουν ομως μονο με συνεργασια με την αντιστοιχη εγχωρια Πλεμπα που εναλαξ ασκει στην πατριδα μας εξουσια. Ανθρωποι σαν τον Γεωργιου της ΕΛΣΤΑΤ, τον Προβοπουλο της Τραπεζας Ελλαδος, τον Κ. Καραμανλη, Γεωργιον Παπανδρεου, Λουκα Παπαδημα, Πικραμενου, Σαμαρα (πρωην Πρωθυπουργων!) και μια σειρα αλλων, πρεπει να συλληφθουν και να οδηγηθουν στα δικαστηρια και μετα στην φυλακη.

Μαζι με αυτους και η Πλεμπα της ΕΚΤ και της Κομισιον της Ε.Ε.

Ολοι οι λαοι της Ε.Ε. πρεπει να πλροφορηθουν αντικειμενικα, οχι μεσω των ελεγχομενων ΜΜΕ που επι 24ωρου βασεως ψευδονται και παραπληροφορουν, αλλα δια των δικων στο διεθνες δικαστηριο.

Παραλληλα η Ελλας υποχρεουται να ανοιξη ολους τους Φακελους (Ολυμπιακων αγωνων του 2004, Προμηθειων για εξοπλιστικα προγραμματα, της SIEMENS, KRUPP/THYSSEN, και ολων των υπολοιπων γερμανικων εταιρειων, των Θαλασσοδανειων, των δανειων στα κομματα κ.α..

Οχι διαγραφη, αλλα δικαστικη καταδικη για  ατισυνταγματικοτητα του νομου περι ευθυνης υπουργων, των Μνημονιων και καταθεση μηνυσεων εναντιον ολων των βουλευτων που ψηφισαν τα Μνημονια ειναι σημερα το ζητουμενο για να γινη μια γνησια καθαρση της κοπρου του Αυγειου.

Οι ετσι ονομασθεντες Ευρωπαιοι δεν κατανοησαν ακομη, οτι ηδη βρισκονται μεσα στον «Εναν Κοσμο», μεσα σε πολεμους, τραπεζικες μανιες και απληστιες.

Η υπαιτιοτητα και τα αποτελεσματα παραμορφονωνται απο τα ΜΜΕ, απο την δικαιοσυνη και απο την πολιτικη. Τα θυματα και οι θυτες μεταβαλλονται αναλαξ. Στην οικονομια η προσοχη παραμορφωνεται επικοινωνιακα  σε ψευδευλαβεια, με αλλαγη του δρομου και του στοχου.

Οι ανοησιες των πολιτικων της δεκαρας παιρνουν και δεινουν, δηλαδη ολη η πολιτικη Πλεμπα βρισκεται στο επικεντρο των συζητησεων, ενω οι τραπεζες υποκρινονται οτι διατηρουν τους πελατες τους ενημερους και οι Αγορες, οτι ο πελατης ειναι βασιλιας. Ολα αυτα οδηγουν τους αντικειμενικους παρατηρητες σε εμετικες καταστασεις.

Στην πραγματικοτητα ο πολιτης υποβιβασθηκε ηδη σε ηλιθιον καταναλωτην. Δημιουργειται συνεχως προς τα εξω μια εικονα που διαφερει διαμετρικα απο την εσωτερικη πραγματικη εικονα.

Η μοντερνα οικονομικη θεωρια, δηλαδη η «κλασικη» ‘η  η «νεοφιλελευθερη»

θεωρει οτι η απελευθερωση της οικονομιας απο το κρατος, απο την ιδιωτικοποιηση και απο την απορυθμιση, ειναι τα κυρια στοιχεια των στοχων της.

Στην εργασιακα κατακερσμενη οικονομια της σημερον ουδεις ενδιαφερεται να δωση στους ανθρωπους εργασια και ψωμι, αλλα οι στοχοι ειναι η διαθεση και η πωληση των προ’ι’οντων παραγωγης.

Το κυριο ενδιαφερον συγκεντρωνεται στις επενδυσερις κεφαλαιου *Εγκαταστασεις παραγωγης) και στο εταιρειακο κερδος. Το επενδυτικο ενδιαφερον πολλαπλασιαζεται εαν οι εγκαταστασεις παραγωγης αποδειδουν ικανοποιητικο κερδος, δηλαδη οταν εξασφαλιζεται το ελαχιστον ποσοστο αποδοσης της επενδυσης.

Αλλως εγκαταλειπει το κεφαλαιο μια χωρα και επανερχεται μονο οταν δημιουργηθουν οι καταλληλες προ’υ’ποθεσεις για ικανοποιητικα κερδη.

Ο δρομος της συστηματικα σερουσας υποτιμησης της αξιας ενος νομισματος ονομαζεται «πληθωρισμος». Επειδη αυτος στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι μονο σερουσας μορφης δεν γινεται απο τους καταναλωτες αισθητος. Επιπλεον ο καταναλωτης αγνοει αυτους που εχουν συμφερον να δημιουργησουν τον πληθωρισμο.

Ο πληθωρισμος δημιουργειται σερομενος κατα συνεχεια οταν ριχνεται στην οικονομια συμπληρωματικα, τοσο νεο χρηματα που ειναι αναγκαιο για να μπορουν οι χρεωστες να πληρωνουν τους τοκους τους χωρις να χρειασθη να φτωχαινουν ριζικα και για να μπορη το χρημα να διατηρηση τον λογο υπαρξης του ως ανταλλακτικο μεσο.

Οι αντιπληθωριστικες δυναμεις μιας οικονομιας (σερουσα καταθλιψη) μπορουν να οριοθετηθουν με την αυξηση των δημοσιων δαπανων.

Ειναι ομως ετσι;

Η προβλεψη οικονομικων κρισεων ειναι νοτορικα πολυ δυσκολη.

Αυτες εμφανιζονται τοτε μονο, οταν δια οικονομικων ανακαταταξεων δημιουργουνται νεες Αγορες ‘η νεοι κλαδοι.

Πολλοι οικονομολογοι πιστευουν οτι οι οικονομικες κρισεις μπορουν δια του κρατους να αποφευχθουν με μετρα ρυθμισης της καταναλωσης. Αλλοι οικονομολογοι ειναι πεπισμενοι οτι το κρατος ειναι η αιτια μιας οικονομικης κρισης και οτι μονο ο μηχανισμος της αγορας ειναι σε θεση να σταθεροποιηση τις κυκλικα εμφανοζομενες συγκυριακες διακυμανσεις της οικονομιας.

Κατα την δευτερη αυτη αποψη, η οικονομια η ιδια αποκτα το δικαιο της, οταν η μαζα των πολιτικων και οικονομολογων απατηλα πιστευει, οτι με την προοδο της οικονομιας γινεται δυνατη η απαλληψη των συγκυριακων διακυμανσεων της οικονομιας και κατ’ επεκταση οτι μπορει να γινη δυνατη η χωρις περιορισμους συνεχης αναπαπτυξη.

Προφανως οι περισσοτεροι των οικονομολογων φοβουνται οτι αυτο που αναμαινουν, θα μπορουσε να διαταραξη τις αποψεις τους για χωρις εμποδια συνεχη αναπτυξη μιας οικονομιας.

Μεχρι ποιο σημειο μπορουν να οριοθετηθουν οι αντιπληθωριστικες δυναμεις δια φουσκοματος του δημοσιου χρεους;

Αιωνια δεν θα μπορει να λειτουργη ενα τετοιο συστημα! Ενα κρατος εκδιδει ομολογα, απο τα οποια ενα μερος παιρνει η κεντρικη τραπαζα στον ισολογισμο της και εμβαζει χρηματα στο κρατος.

Σε περιπτωση αμφιβολιας καλυπτεται το χρημα με την απλη υποσχεση του κρατους να εξυπηρετιση τα ομολογα στο μελλον. Ετσι δημιουργειται απο το χρεος χρημα!

Η διαδικασια αυτη ονομαζεται και «χρηματικοποιηση» του δημοσιου χρεους.

Η ευρωπη βρισκεται εδω και δεκαετιες σε μια μακρας διαρκειας διδικασια αντιπληθωριστικης καταστασης, που παρομοια βρισκονταν στην ιδια κατασταση μεταξυ 1870 και 1914.

Η εξελιξη των χρεολυσεων μεταξυ 2008 και 2014 προμηνευει την δημιουργια μιας τριτης φουσκας σε τρισεκατομμυρια ευρω, η οποια καποτε θα σπασει:

2008                                                2014

Κρατικα ομολογα                                                         28                          48

Πιστωτικα ομολογα των χρηματιστικων ενωσεων      38                          41

Πιστωτικα ομολογα των εταιρειων                                8                          11

                                                                                    ——-                     ——

                                                        Αθροισμα             74                         100

Μονο εντος εξη ετων αυξηθηκε το ποσοστο των χρεολυσεων κατα περιπου  30 %. Οι πωλητες (κρατη, χρηματιστικες ενωσεις και εταιρειες, δηλαδη οι ετσι ονομασθεντες θεσμικοι επενδυτες) ενδιαφερονται για την συνεχη εισπραξη εν αναγκη μειωμενων τοκων οταν τα αλλα μεγεθη αξιας αυξανονται.

Οι αγοραστες των χρεολυσεων αυτων ειναι συνταξιοδοτικα γραφεια, ασφαλειστικες επιχειρησεις και τραπεζες. Οι ιδιωτες αγοραστες ομολογων δεν ξεπερνουν το 10 %.

Οι παντες ενδιαφερονται να εισπραττουν κατα συνεχεια τους τοκους.

Η απατη και η αγυρτεια της Ευρωπης σε βαρος της Ελλαδος λαμβανουν εγκληματικες διαστασεις απο την χρηματικη απληστια, δηλαδη απο την ταση να θεωρηται η κερδοσκοπια ως ενα φυσικο φαινομενο. Σε αντιθεση με τις απαιτησεις αξιων και ρεαλιστικες σχεσεις απεκτησε το φαινομενο της ψευδευλαβειας της Ε.Ε. υπο την επιδραση της «ευγενους ρατσας εκ της χαρης του πνευματος» τετοιες εγκληματικες διαστασεις, που δημιουργει μια επικινδυνη τεταρτη φουσκα χωρις καμμια πιθανοτητα υεραπειας. Αυτη η φουσκα ριναι η ποιο επικινδυνη φουσκα για την Ευρωπη του 21ου μ.Χ. αιωνα που θα την οδηγησει παλι στην καταστροφη.

Με την πρωτη φουσκα της οικονομιας, δηλαδη της τεχνολογικης φουσκας, επεκταθηκαν οι απατες των ευρωπα’ι’κων τραπεζων και χρηματιστηριων.

Κατα την διαρκειαν της δευτερης φουσκας της οικονομιας, δηλαδη της φουσκας των ακινητων εχασα οι πολιτες τις περιουσιες τους διοτι επεσαν θυματα απατης.

Με τα ομολογα και διαφορα χρηματοπιστωτικα χαρτια μαζικης καταστροφης την οικονομιας (οικονομικα παραγωγα, επιλογες-Hedge, προθεσμιακες συμβασεις, τοκους-συναλλαγματικα δανεια, διαφορα Swaps, ιδιωτικα Equity, Discount-Bonus-πιστοποιητικα, δηλαδη στοιχηματα για το μελλον και πολλα

αλλα) οδηγηθηκε αυτη στην γνωστη ολικη καταστροφη. Οι γνωστες ανθρωπινες αδυναμιες (αποκηρυξη και αυτοτυφλωση!) που χαρακτηριζονται με τα συνωνυμα π.χ. υποκρκρισια, δολιοτητα, πονηρια, διπλοπροσωπια, ψευτια, εγκληματικοτητα κ.α. επιδρουν και στις σχεσεις των κρατων.

Η επομενη επικινδυνη τριτη φουσκα, που σε λιγο θα σπασει, ειναι αυτη της συσσωρευσης των ομολογων. Αυτη δημιουργηθηκε με τοκοχρεολυσια απο οικονομικες απαιτησεις.

Τα δανειοδοτικα μεγεθη και η χρεωση εξαρτωνται περισσοτερο απο την διαθεση και τους κυκλους της οικονομιας και λιγωτερο απο την χρηματοπιστωτικη πολιτικη των κεντρικων τραπεζων.

Υπο την εννοια της «Υφεσης» κατανοουν οι οικονομολογοι μια φαση της οικονομικης συγκυριας, στην οποια, οπως σημερα στην Ελλαδα, εμφανιζεται μια οικονομικη στασιμοτητα εως καταπτωση.

Αυτο ακριβως συμβαινει σημερα στην Ελλαδα.

Απορροφηση και ξηρασια απο την λεηλασια του δημοσιου πλουτου του κρατους δια των προγραμματων σωτηριας της Τρο’ι’κα.

Δια της μειωσης της ζητησης ισοσκελιζονται δηθεν τα εξοδα με τα εσοδα στο εξωτερικο εμποριο  και στον κρατικο ισολογισμο ετσι ωστε η δανειοληπτικη ικανοτητα και η ικανοτητα εξυπηρετισης αυτης να επαναεξασφαλιζεται.

Η ηλιθια πραγματι αυτη πολιτικη της «Αναπροσαρμογης» στα υπο διαθεση οικονομικα μεσα οδηγησεν σε τεραστια κοινωνικα προβληματα. Δια της διαγραφης των επιδοτησεων στα βασικα διατροφικα μεσα, οι τιμες αυτων εντος μονο νυχτας αυξηθηκαν τοσο πολυ, που τα προ’ι’οντα αυτα εγιναν απροσητα για τους φτωχους Ελληνες και τους οδηγησαν στην πεινα και στους καδους σκουπιδιων.

Τα προγραμματα σωτηριας της Τρο’ι’κα ειχαν και τον στοχο να χτυπησουν δραστικα τα εσοδα των εργαζομενων και να αυξησουν την ανεργια σε τετοιο βαθμο που εκανε τον εκβιασμο των ακομη εργαζομενων ακομη ποιο ευκολο. Για την μειωση των δημοσιων δαπανων απολυθηκαν χωρις κανενα σχεδιο χιλιαδες υπαλληλοι.

Το ιδιο συνεβη και στον ιδιωτικο τομεα. Με τα εγκληματικα αυτα προγραμματα των Μνημονιων και με αγγλικο δικαιο, οι φτωχοι εγιναν φτωχωτεροι και οι πλουσιοι πλουσιωτεροι και οι υποδομες της χωρας με συμπραξη των εγχωριων δουλων του διεθνους πολιτικου σιωνισμου, λεηλατηθηκαν. Απο το 2009 πληρωνει η Ελλαδα τα χρεη της με νεα χρεη! Γι’ αυτο αυξηθηκαν αυτα απο 120 του ΑΕΠ το 2009 σε 180 του ΑΕΠ το 2014. Απο τα χρηματα σωτηριας των προγραμματων της Τρ’ι’κα ουτε ενα Ευρω διοχετευθηκε στην πραγματικη οικονομια. Τα χρηματα αυτα κατεληξαν στις ιδιωτικες τραπεζες, δηλαδη στους εγχωριους κερδοσκοπους και τοκογλυφους του διεθνους πολιτικου σιωνισμου.

Εδω τιθεται ενα βασικο ερωτημα: Εφ’ οσον η Ελλαδα εκλεγει ως θυμα, ως πειραματοζωο και σκοπημα και εγκληματικα παρουσιαζεται παγκοσμια ως θυτης, ποιοι λογοι συνηγορουν για την παραμονη της στην Ευρωζωνη ακομη και στην Ε.Ε.; Οσο το γρηγορωτερο εγκαταλειψει τα αχουρια αυτα των Μεγαλοαπατεωνων τοσο το καλυτερο!

Τα παραμυθια των οργανων της Ε.Ε. για «οικονομικη και κοινωνικη προοδο των μελων κρατων της Ε.Ε.», για «ενισχυση της ταυτοτητας και ανεξαρτησιας της Ευρωπης» κ.α. ειναι παραμυθια της γιαγιας και για τους ηλιθιους! Εντος των ως ανω αχουριων επικρατει ο εξοντωτικος ανταγωνικσμος!

Πρεπει να εξοντωθουν ολες οι μικρες και μεσαιες ανεξαρτητες επιχειρησεις σε ολες τις χωρες μελη. Πρεπει να εξοντωθουν οικονομικα ολα τα μελη κρατη της νοτιας Ευτωπης και να πεσουν σε κατασταση προτεκτορατων υπο τον ελεγχο της Γερμανιας. Με την δημιουργηθεισα «Υφεση» της οικονομιας απο τα προγραμματα σωτηριας της Τρο’ι’κα ακολουθει η «Στασιμοτητα» και στο τελος η «Καταρρευση» της οικονομιας καθε χωρας της νοτιας Ευρωπης.

Τα παραμυθια αναρρωσης των Οικονομιων της Πορτογαλιας, Ισπανιας και Ιταλιας εινα παραμυθεια προοριζομενα για τους ηλιθιους.

Ποτε δεν θα αναρρωσουν οι οικονομιες των χωρων αυτων οσο καιρο αυτες βρισκονται εντος της Ε.Ε. με ‘η χωρις την Ευρωζωνη!

Γενικα οι οικονομολογοι ομιλουν για «Υφεση» εαν μια οικονομια σε δυο συνεχομενα τριμηνα δεν παραμενει στασιμη ‘η εχει τασεις καταπτωσης με μειωση του ΑΕΠ σε συγκριση με την εκαστοτε τριμηνια του προηγουμενου ετους.

Μια «Καταθλιξη» χαρακτηριζεται απο μια μακροπροθεσμη παραλυση καθε επιχειρηματικης δραστηριοτητας, Μια «σερουσα καταθλιψη» δημιουργειται απο την μειωση μιας φουσκας δανειων. Μια τετοια κατασταση σερουσα καταθλιψη αναμενει την Ε.Ε.

Ενας λογιστικος ελεγχος του ειδεχθους ελληνικου δημοσιου χρεους συμφερει ολους τους λαους της νοτιας Ευρωπης και οχι μονο. Δεν ειναι παραλογη η ιδεα Δημιουργιας μιας Ευρωπης των Πατριδων με τις χωρες περιξ της Μεσογειου Θαλασσης.

Μια τετοια Ευρωπη χωρις τους Αγγλοσαξωνικους Προτεσταντες και τους Χουνους της Γερμανιας με ολο της σταλινικο της περιβλημα, θα ηταν ποιο αξιοπιστη απο την σημερινη Ευρωπη!

Οι λαοι της νοτιας Ευρωπης πρεπει να κατανοησουν οτι αυτοι που εκλεψαν τα χρηματα τους ειναι οι τοκογλυφοι του διεθνους πολιτικου σιωνισμου. Επιβαλλεται συνεπως στην εκαστοτε Δικαιοσυνη καθε λεηλατηθεισης χωρας της νοτιας Ευρωπης η ακυρωση ολων των αντισυνταγματικων διαταξεων οι οποιες θωρακιζουν τους εγκληματιες τοκογλυφους του διεθνους πολιτικου σιωνισμου και τα εγχωρια τσιρακια αυτων και καλυπτουν τα εγκληματα τους.

Στην Ελλαδα ανω 4000 δολοφονηθεντων Ελληνων κραυγαζουν για εκδικηση!

Αυτη θα λαβει χωρα με και χωρις τον ΣΥΡΙΖΑ…..…

 

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>