«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πια είναι η αλήθεια της ύπαρξης του στρατοπέδου κράτος σε μέγεθος;;;;; ΟΧΙ φυσικά αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ;Γιατί διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία; Θέλουν το Ελληνικό έδαφος αλλά δεν θέλουν όλους τους Έλληνες; Τι σχέδιο υπάρχει από αυτούς που εφαρμόζουν την παγκόσμια κυβέρνηση;Θα είναι ηλίθιος κάποιος να πιστέψει ότι ο λόγος ύπαρξης του στρατοπέδου μαμούθ είναι για να προστατεύουν τον αγωγό.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε όσα είχε πει ο βρετανός στρατηγός Μάικλ Τζάκσον, που με το «καπέλο» του ΝΑΤΟ βρισκόταν στην ΠΓΔΜ όταν η συμμαχία βομβάρδιζε τη Σερβία: «Είναι απολύτως απαραίτητο να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα στη «Μακεδονία» και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να παραμείνουμε εδώ (το ΝΑΤΟ) για πολύ καιρό!

Επάνω σε αυτήν την έρευνα θα επανέλθω σύντομα!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μόνο δύο είναι, τα ανθρώπινα κατασκευάσματα που διακρίνονται από το Διάστημα: το Σινικό Τείχος και το Camp Bondsteel.
Το Σινικό Τείχος όλοι το γνωρίζουμε ,το Camp Bondsteel όμως πολλοί λίγοι.
Είναι η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στον κόσμο και βρίσκεται ακριβώς …δίπλα μας. Στο Κόσσοβο!!
H εταιρεία Halliburton (που ως γνωστό διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Dick Cheney, μέχρι το 2000 ) κατασκεύασε το Camp Bondsteel (μέσω θυγατρικών), και το «συντηρεί» χάρη σε ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια που υπέγραψε ποτέ το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.
Η Halliburton όμως δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια και σε πλήθος έργων, με κύριο την μελέτη κατασκευής του ενεργειακού αγωγού ΑΜΒΟ, που… “συνέπεσε” να διέρχεται από την περιοχή της βάσης και θα μεταφέρει πετρέλαιο από το Μπουργκάς στην Αυλώνα.
Στην ουσία δηλαδή καθιστά τις ΗΠΑ ρυθμιστές της “κάνουλας”… στο ρωσικό πετρέλαιο .
Οι ιθύνοντες της κυβέρνησης Bush γίνονται ιδιαίτερα πιεστικοί για να κλείσουν τα ανοικτά θέματα στην περιοχή , αφού αναμένεται να χάσουν την εξουσία στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2008 και φοβούνται τις οικονομικές ….αλλαγές από τους “χορηγούς” των Δημοκρατικών .
Αυτοί καίγονται λοιπόν και όχι εμείς. Εάν θέλουν έχει καλώς , εάν όχι …Veto !!!
Camp Bondsteel.
Το Camp Bondsteel είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση που δημιούργησαν οι ΗΠΑ μετά τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Βρίσκεται στο Κόσοβο. Για την ακρίβεια καταλαμβάνει εκτάσεις στα εδάφη τόσο του Κοσσυφοπεδίου όσο και της ΠΓΔΜ, παρ’ ότι τα σύνορα των δύο προτεκτοράτων δεν είναι οριοθετημένα. Άλλωστε οι αμερικάνοι δεν έλαβαν υπόψη τα σύνορα όταν σχεδίασαν την τεράστια αυτή βάση. Η τοποθεσία επιλέχθηκε με βάση τους σχεδιασμούς των κρίσιμης σημασίας ενεργειακών δρόμων που ήδη, πριν από το 1992, είχαν χαραχτεί στους χάρτες των μεγάλων αμερικάνικων εταιρειών και του Πενταγώνου.

Το Camp Bondsteel οικοδομήθηκε για να προστατεύει τον αμερικάνικων συμφερόντων διαβαλκανικό αγωγό AMBO (Albania, Skopia, Bulgaria Oil). Μια και μιλάμε όμως για συμφέροντα, ωμά οικονομικά συμφέροντα, ας συγκρατήσουμε δύο ονόματα εταιρειών: της Halliburton και της θυγατρικής της Brown & Root Services. Η μεν πρώτη ηγείται του κονσόρτσιουμ του αγωγού AMBO, η δε δεύτερη οικοδόμησε και παρέχει επιμελητειακή υποστήριξη στο κολοσσιαίο Camp Bondsteel.

Στα σερβικά ερείπια

Ο «πρίγκιπας του σκότους», όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, υπήρξε, μέχρι να ενδυθεί το φράκο του πολιτικού, «βασικός μέτοχος» της Halliburton. Για να μη ξεχνιόμαστε.

Τον Ιούνιο του 1999, ως αποτέλεσμα των βάρβαρων και ισοπεδωτικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, ο στρατός των ΗΠΑ «απαλλοτρίωσε» περί τα 10.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης, κοντά στο νοτιοανατολικό Κόσοβο, στην πόλη Ουρόσεβατς, επάνω στα αδιευκρίνιστα σύνορα με την ΠΓΔΜ, και άρχισε την κατασκευή του στρατοπέδου.

Το Camp Bondsteel σήμερα αποκαλείται από τους αμερικάνους «Grand Dame» (Μεγάλη Κυρία), ετοιμάστηκε μέσα σε τρία χρόνια, εκτείνεται και στις δύο πλευρές των υποτιθέμενων συνόρων με την ΠΓΔΜ και εξυπηρετεί περισσότερους από 7.000 στρατιώτες, δηλαδή τα τρία τέταρτα του συνόλου της δύναμης που διατηρούν οι ΗΠΑ στην περιοχή.

Το οδικό δίκτυο μέσα στο στρατόπεδο ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα, που οδηγούν στα περισσότερα από 300 κτίρια. Το στρατόπεδο είναι τόσο μεγάλο, ώστε χωρίζεται σε κεντρική, μέση και έξω περιοχή. Υπάρχουν υπαίθριοι χώροι αναψυχής, όπως και κλειστές αίθουσες για σπορ που είναι προσβάσιμες 24 ώρες το 24ωρο. Υπάρχουν επίσης εκκλησία, βιβλιοθήκη, αλλά και το καλύτερα εξοπλισμένο νοσοκομείο της Ευρώπης!

Σε αυτό το στρατόπεδο, ανάμεσα στα άλλα, σταθμεύουν 55 ελικόπτερα Black Hawk και Apache. Αν και δεν δημιουργήθηκε διάδρομος προσγείωσης αεροσκαφών, ο χώρος επιλέχθηκε επειδή ακριβώς έχει τη δυνατότητα επέκτασης και, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, πολύ σύντομα θα μεταφερθεί εκεί η αμερικάνικη αεροπορική δύναμη που σταθμεύει στο Αβιάνο της Ιταλίας. Πέριξ του Camp Bondsteel ο αμερικάνικος στρατός ελέγχει 350 χιλιόμετρα δρόμων και 75 γέφυρες. Όλα αυτά γίνονται με τη δημιουργία φυλακίων και με επίγειες και εναέριες περιπολίες.

Μια πόλη – κράτος!

Την εργολαβία της κατασκευής ανέλαβε η Brown & Root Services Corporation. Για την κατασκευή δούλεψαν 24 ώρες το 24ωρο επί τρία χρόνια πάνω από 1.000 αμερικάνοι μηχανικοί και περισσότεροι από 7.000 αλβανοί εργάτες.

Σήμερα η Brown & Root Services εξασφαλίζει τη λειτουργία του στρατοπέδου. Φροντίζει για την παροχή 600.000 γαλονιών νερού τη μέρα και ηλεκτρισμού για τις ανάγκες μιας πόλης 25.000 κατοίκων. Φροντίζει για τη λειτουργία 1.200 πλυντηρίων ημερησίως, καθώς και για την παρασκευή 18.000 γευμάτων. Το προσωπικό που απασχολεί η Brown & Root Services ξεπερνά τα 10.000 άτομα και είναι κυρίως αλβανοί, οι οποίοι, για να. «αποφευχθούν οι πληθωριστικές πιέσεις» στην οικονομία της περιοχής, αμείβονται με 2 δολάρια την ώρα.

Όπως λένε οι ίδιοι οι αμερικάνοι που βρίσκονται στην περιοχή, η εχθρότητα που αντιμετωπίζουν οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στο γεγονός πως το Camp Bondsteel φαντάζει ως μια περιοχή η οποία βρίσκεται 100 χρόνια μπροστά από τον χώρο που την περιτριγυρίζει. Ο τόπος γύρω από το στρατόπεδο είναι πάμπτωχος με τον δείκτη της ανεργίας να φτάνει το 80%.

Τι γυρεύει μια τέτοια στρατιωτική εγκατάσταση μέσα σε μια περιοχή που «βρίσκεται 100 χρόνια πίσω»; Ας επισημάνουμε δύο αναφορές της «Ουάσιγκτον Ποστ» για το Camp Bondsteel:

* Είναι ένα φανερό σημάδι ότι οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει μείζονες δεσμεύσεις στην περιοχή και σχεδιάζουν να παραμείνουν επί μακρόν.

* Η αυξανόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή υποχρεώνει τις ΗΠΑ να έχουν βάσεις και ελευθερία πτήσεων πάνω από τα Βαλκάνια για να μπορούν να προστατεύσουν το πετρέλαιο της Κασπίας.

Ασφαλή ενέργεια.

Η αμερικάνικη Υπηρεσία Εμπορίου και Ανάπτυξης (*S Trade & Development Agency – TDA) χρηματοδότησε τις μελέτες βιωσιμότητας και τεχνολογικών απαιτήσεων της εταιρείας AMBO, που, ας σημειωθεί, έχει έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ο πετρελαιαγωγός της AMBO, προϋπολογισμού 1,5 δισ. δολαρίων, αξιολογείται ως ένας από τους σημαντικότερους, από στρατηγική άποψη, αγωγούς, καθώς υπό αυστηρό αμερικάνικο στρατιωτικό έλεγχο μπορεί να συνδέσει τις αγορές της Ευρώπης με το πετρέλαιο της Κασπίας. Ακόμη και στην περίπτωση που μέσα στον αγωγό θα ρέει ρωσικό πετρέλαιο, αυτό θα οδεύει προς τις αγορές υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπει η Ουάσιγκτον.

Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς γιατί ανάμεσα στους χρηματοδότες της AMBO εξέχουσα θέση κατέχουν οι EXXON – Mobil και Chevron. Πολύ περισσότερο κατανοεί γιατί η Μόσχα προσπαθεί με κάθε τρόπο να έχει τουλάχιστον το 51% από τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, όποτε αυτός κατασκευαστεί, ακόμη κι αν το υπόλοιπο 49% βρεθεί στα χέρια εταιρειών συμφερόντων ΗΠΑ.

Τελειώνοντας αξίζει να υπενθυμίσουμε όσα είχε πει ο βρετανός στρατηγός Μάικλ Τζάκσον, που με το «καπέλο» του ΝΑΤΟ βρισκόταν στην ΠΓΔΜ όταν η συμμαχία βομβάρδιζε τη Σερβία: Είναι απολύτως απαραίτητο να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα στα Σκόπια και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να παραμείνουμε εδώ (το ΝΑΤΟ) για πολύ καιρό έτσι ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ενεργειακών δρόμων που θα διασχίσουν τη χώρα.

http://www.votegreece.gr/

Ηνωμένες Πολιτείες Βαλκανίων

                                                                        Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ απο : Aναγνώστη

Mε την ευκαιρία της αναγνώρισης του μορφώματος του Κοσσυφοπεδίου από το Δ.Δ. της Χάγης η οποία ανοίγει σύντομα τους ασκούς του Αιόλου θα επιθυμούσα να μοιραστώ με το αντιδραστικό και ανήσυχο αναγνωστικό σας κοινό κάποιες πληροφορίες σχετικά με το ρόλο που καλείται να παίξει η νεότευκτη “κρατική” οντότητα με τον υποστασιασμό των ΗΠΑ στα Βαλκάνια….


Ας μη ξεχνούμε ΠΟΤΕ τα λόγια του Ίωνα Δραγούμη για τη Μακεδονία…

Μακάρι να αφυπνισθούμε όλοι σε ατομικό αρχικά επίπεδο ώστε να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης της Επανάστασης του ’21. Ο αγώνας τώρα αρχίζει….

ΚΟΣΟΒΟ: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ CAMP BONDSTEEL

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ π.γ.δ.Μ

Η π.γ.δ.Μ. στο ΝΑΤΟ για ασφαλή ροή πετρελαίου σε oλόκληρη την Ευρώπη

Απίστευτο και όμως αληθινό. Η γιγαντιαία Αμερικανική βάση CAMP BONDSTEEL στο ιστορικό Urosevac του νότιου Κοσόβου είναι τόσο μεγάλη που διακρίνεται από την ..Σελήνη με γυμνό οφθαλμό.

Απέχει 149 μόλις χιλιόμ. από τα ελληνικά σύνορα και 26 χιλιόμ. από την πόλη των Σκοπίων. Σε έκταση 3.865 στρεμμάτων φιλοξενεί 9.000 Αμερικανούς στρατιωτικούς μαζί με τον βαρύ εξοπλισμό τους

Το εσωτερικό της οδικό δίκτυο έχει μήκος 25 χλμ. Είναι η πρώτη διακρατική βάση στην στρατιωτική ιστορία καθώς εκτείνεται και επεκτείνεται ταυτόχρονα στο έδαφος δύο ανεξάρτητων κρατών, της π.γ.δ.Μ. και του Κοσόβου. Στην Ελλάδα ήταν άγνωστη μέχρι τις αρχές του 2008 καθώς τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ παρασιωπούσαν την ύπαρξή της για λόγους προπαγανδιστικής σκοπιμότητας εξ αιτίας του Σκοπιανού.

Το Camp Bondsteel, η δεύτερη σε μέγεθος Αμερικανική βάση του κόσμου, στήθηκε το 2.000 σε τρεις μόλις μήνες με συναρμολογούμενες κατασκευές τύπου ΠΡΟΚΑΤ από 7.000 Αλβανούς εργάτες που εργάσθηκαν νυχθημερόν υπό την επίβλεψη 1.000 Αμερικανών μηχανικών, με κόστος μόλις 180 εκατομ. δολλάρια.

Κατασκευάστρια εταιρεία η Αμερικανική Halliburton μέσω της θυγατρικής Brown & Root Services Corp. Διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Halliburton διετέλεσε ένα από τα δημοφιλέστερα γεράκια του Αμερικανικού Πενταγώνου, ο Dick Cheney, πρώην Υπουργός Αμυνας και ήδη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Tην πρωτιά των Αμερικανικών βάσεων ανά τον κόσμο εξακολουθεί να κατέχει το Camp Anaconda στο Ιράκ που φιλοξενεί 28.000 στρατιωτικούς και πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων. Βρίσκεται βόρεια της Βαγδάτης δίπλα στο αεροδρόμιο και εμπεριέχει πολλαπλούς αεροδιαδρόμους από τους οποίους εξυπηρετείται η δράση και ο ανεφοδιασμός των συμμαχικών στρατευμάτων στο Ιράκ.

Το Camp Bondsteel φιλοδοξεί να κλέψει την πρώτη θέση μετά την ολοκλήρωση μιας προσαρτημένης δεύτερης δίδυμης βάσης που ήδη κατασκευάζεται στο έδαφος της π.γ.δ.Μ. περιλαμβάνοντας αεροδρόμιο, εγκαταστάσεις εκτοξεύσεως πυραύλων και ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης.

Η εταιρεία Halliburton είναι ταυτόχρονα ανάδοχος του ενεργειακού σούπερ αγωγού ΑΜΒΟ μήκους 892 χιλιομ. που θα συνδέσει το Βουλγαρικό λιμάνι Burgas με τον Αυλώνα. Ο αγωγός δυναμικότητας 750.000 βαρελίων ημερησίως, θα διέλθει από τις νότιες παρυφές της δίδυμης βάσης με σκοπό να τροφοδοτήσει την Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και την Αμερική με πετρέλαιο της Κασπίας.

Η βάση συνδέεται με διάδρομο μερικών χιλιομέτρων με τα σύνορα της π.γ.δ.Μ. καθώς μία δεύτερη δίδυμη βάση εφοδιασμένη με αεροδιάδρομο μαχητικών αεροσκαφών, στήνεται εσπευσμένα στο έδαφος της π.γ.δ.Μ. πολύ πιό κοντά στα ελληνικά σύνορα. Προορισμός: Η διαρκής επιτήρηση των Βαλκανίων, της ανατολικής Μεσογείου και κυρίως του γιγάντιου πετρελαιαγωγού ΑΜΒΟ προϋπολογισμού 1,3 δισεκ. δολλαρίων που θα διέλθει από την π.γ.δ.Μ.

Γιά όσους δεν γνωρίζουν ΑΜΒΟ σημαίνει Albanian-Macedonian-Bulgarian Oil. Πρόκειται για Αμερικανικό κονσόρτσιουμ κατασκευής ενεργειακών διαύλων με έδρα τo Τέξας. Ο πετρελαιαγωγός ΑΜΒΟ θα συνοδεύεται παράλληλα από την λεγόμενη παρα-Εγνατία οδό, έναν οδικό άξονα που θα συνδέσει την Μαύρη Θάλασσα με την Αδρατική μέσω π.γ.δ.Μ.

Τα οικονομικά οφέλη για την περιοχή θα είναι τεράστια, καθώς το φιλόδοξο αυτό Project θα αναβαθμίσει την οικονομία των τριών χωρών μέσω των οποίων πρόκειται να διέλθει.
Στο κτιριακό συγκρότημα θα στεγάζεται και το λογιστικό κέντρο υποστήριξης της γιγαντιαίας στρατιωτικής βάσης Bondsteel των ΗΠΑ που βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομ. πάνω στην μεθόριο π.γ.δ.Μ.-Κοσόβου καθώς και άλλων βάσεων σε Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Από όλες τις παραπάνω χώρες η π.γ.δ.Μ θεωρείται η πλέον πιστή σύμμαχος των ΗΠΑ καθώς η γεωστρατηγική της ταξινόμηση υφίσταται συνεχή αναβάθμιση και ο αντιαμερικανισμός είναι μία έννοια ακατανόητη έως και ανύπαρκτη.

Ο νέος Αμερικανός πρέσβυς στην π.γ.δ.Μ Philip Reeker

ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ….

Το στρατόπεδο Camp Bonsteel που αποκαλείται χαϊδευτικά από τους Αμερικανούς Grande Dame (Μεγάλη κυρία), εκτείνεται σταδιακά στις δύο πλευρές των συνόρων π.γ.δ.Μ-Κοσόβου εξυπηρετώντας τα τέσσερα πέμπτα της δύναμης που διατηρούν οι ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

Ταυτόχρονα στεγάζει και το αρχηγείο της πολυεθνικής δύναμης KFOR που προστατεύει το νεοσύστατο κράτος του Κοσόβου.

Είναι τόσο αχανές που υποδιαιρείται σε εξωτερική, μέση και κεντρική ζώνη. Φιλοξενεί 60 επιθετικά ελικόπτερα Apache και Blackhawk, πολύ σύντομα όμως θα γίνει βάση μαχητικών F-16 και Stealth που θα μεταφερθούν από την βάση Aviano της Ιταλίας.

Ο στρατηγικός στόχος του Camp Bondsteel είναι διπλός: Η στρατιωτική προστασία της ροής πετρελαίου από την Κασπία στην Ευρώπη και Αμερική και η δυναμική επέμβαση σε περίπτωση αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια και Μέση Ανατολή.

Αν και το πετρέλαιο που θα ρέει στον σωλήνα θα έρχεται από την κεντρική Ασία και ιδίως το Καζακστάν, οι ΗΠΑ θέλουν να το ελέγχουν και πολύ πιθανόν να διακόπτουν την ροή του κατά βούληση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην κατασκευή του αγωγού ΑΜΒΟ συμμετέχουν με κεφάλαια οι Αμερικανικοί πετρελαϊκοί υπεργίγαντες Exxon, Mobil και Chevron.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΑΜΟΥΘ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Η υπό κατασκευή νέα Αμερικανική πρεσβεία-φρούριο στα Σκόπια

Αεροφωτογραφία του συγκροτήματος με φόντο τον ποταμό Vardar

Οι εργασίες οικοδόμησης συνεχίζονται νυχθημερόν με αμείωτο ρυθμό. Το ερώτημα που πλανάται είναι εάν στα εγκαίνια προσκληθή ο Ελληνας επιτετραμένος στα Σκόπια.

Στα Σκόπια κατασκευάζεται ταχύτατα υπό άκρα μυστικότητα η μεγαλύτερη Aμερικανική πρεσβεία του κόσμου. Εκτείνεται στον βόρειο τομέα της πόλης σε υπερυψωμένη έκταση 110.OOO τ.μ. πλάϊ στον ποταμό Βαρδάρη. Σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ το τεράστιο συγκρότημα θα περιλαμβάνει 15 υπόγειους ορόφους.

Πρόσβαση στο εργοτάξιο έχουν μόνο η Aμερικανική κατασκευαστική εταιρεία Brown & Root και εργάτες της Μακεδονικής εταιρείας Grant, οι οποίοι τηρούν απόλυτη μυστικότητα.

Η Grant στην δεκαετία του ’80 είχε κατασκευάσει και το υπόγειο καταφύγιο του Σαντάμ Χουσεϊν στην Βαγδάτη. Η νέα πρεσβεία αναμένεται να κοστίσει συνολικά 120 εκατομμύρια δολάρια.

Γύρω από το γιγάντιο νέο κτίσμα θα δημιουργηθεί μία ζώνη ύψιστης ασφαλείας.

Το πολυπληθές προσωπικό της Αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια συγκροτείται από 310 άτομα με επικεφαλής τον νέο πρέσβη κ. Philip Reeker, ο διορισμός του οποίου εγκρίθηκε από την Γερουσία στις 10 Σεπτεμβρίου 2008. Σε άλλο σημείο των Σκοπίων λειτουργεί το Αμερικανικό πολιτιστικό κέντρο (American Corner of Skopje).

Το υπό ανέγερση συγκρότημα θυμίζει πυρηνικό εργοστάσιο

Η υπό κατασκευή τεράστια Αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκ.
Η πρεσβεία στα Σκόπια είναι ακόμα μεγαλύτερη


Στο μεταξύ oι Aμερικανοί θέλουν να πείσουν τους αθίγγανους Roma που ζουν σε διπλανό χωριό να αλλάξουν τόπο κατοικίας καταβάλλοντας ελκυστικές αποζημιώσεις. Με την νέα Αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια δεν δημιουργείται απλά μια διπλωματική αποστολή, αλλά θεμελιώνεται το περιφερειακό επιτελείο της CIA στα Βαλκάνια γιά την συλλογή πληροφοριών και επιτήρηση “δυστροπούντων” όπως η Ελλάδα.

http://aspidablog.pblogs.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>