«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ.

 

Αξιοτιμε κυριε Κανελοπουλε !

 

Σας στέλνω μια ενδιαφερουσα για τα ελληνικα δεδομενα μελετη για τα περιφημα

κοιτασματα φυσικων αεριων της ανατολικης Μεσογειου και νοτια τησ Κρητης,

Την μελέτη που εστειλα μεχρι σημερα στο υπουργειο ενεργειας και κλιματολογικης αλλαγης

εληφθησαν μεν, αλλα πιθανως και να χρησιμοποιηθηκαν απο ασχετους, χωρις να αναφερεται

ο πραγματικα δημιουργος τους.

 

Την μελετη που θελω να σας στειλω επιθυμω να δημοσιευθη πρωτα στην ιστοσελιδα σας,

δηλαδη να αποφευχθη να κλαπη απο ασχετους, που τοσα προβαλλονται στα διαβρωμενα

ΜΜΕ της Ελλαδος.


Προσφατα ειμουν καλεσμενος σε μια ημεριδα στισ ΗΠΑ (στο περελθον συνεργασθηκα μεσω

γερμανικης εταιρειας πετρελαιων με πολλες γνωστες εταιρειες πετρελαιων των ΗΠΑ) να κρατησω μια διαλεξη για εκμεταλλευση κοιτασματων υδρογονανθακων απο το υποβαθρο βαθεων

θαλασσων. Ζητησα απο το ελληνικο Προξενειο του Ντυσελντορφ την εκδοση Διαβατηριου

(παρα την παραμονη μου στην Γερμανια απο το 1957 κατεχω μονο ελληνικη ταυτοτητα),

η οποια απερριφθη απο τις αστυνομικες αρχες της Ελλαδος με το αιτιολογικο, οτι παρουσιασα

το προτελευταιο ακυρο Διαβατηριο και οχι το τελευταιο ακυρο Διαβατηριο, που βρισκεται

ασφαλως στην Ελλαδα και με ανωνυμες απειλες απο το Προξενειο για μηνυσεις σε βαρος μου.

Μεγαλο το παραπτωμα….Φταιει η ταπεινοτητα μου που απερειψε μεχρι σημερα ολες τις

προτασεις των γερμανικων αρχων για γερμανικη υπηκουοτητα……..

Επειδη δεν θελω να κλαπη απο ελλαδιτες ρουφιανους η εργασια μου, που δεν μπορεσε να

παρουσιασθη στην ημεριδα που ανεφερα, επιθυμω να δημοσιευθη αυτη πρωτα απο εσας.

 

 

Φιλικα

Δρ. Χατζηθεοδωρου Γεωργιος

Θέμα επιστημονικής μελέτης

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΙΟ

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou                                               Bleibergweg 114

                                                                                                   D-40885 Ratingen

                                                                                           Tel.+Fax: 02102 32513

                                                                                 E-Mail: chaziteo@t-online.de

                                                                                                               23.04.2013

 

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ.

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ – ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ – ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ – METAΦΟ-ΡΑ MΕ ΠΛΟΙΑ LNG – ΑΓΩΓΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ – ΟΡΑΜΑΤΑ ΕΝΕΡ- ΓΕΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ.             

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου          

1.   Εισαγωγη

Το προβλημα τροφοδοτησης με ενεργεια του αυριανου κοσμου (8) ειναι τοσο σοβαρο, που απαιτει σημερα την συνδρομη των καλυτερων στοχαστων που διαθετει η ανθρωποτητα και την διαθεση των απαραιτητων και μεγαλων χρηματικων ποσων απο τους θεσμους που ελεγχουν παγκοσμια το χρημα. Στην προσπαθεια αυτη θα πρεπει να συνυπολογιζεται και η μακροπροθεσμη εξελιξη του γηινου πληθυσμου απο σημερα των περιπου 7 σε 11,2 δισεκατομμυρια το 2100.

Η παγκοσμια μεταβολη ενεργειας το 2013 και με εναν παγκοσμιο πληθυσμο των περιπου 7 δισεκατομμυριων ανθρωπων, υπολογιζεται σε 12 TWa‘η 13,2 δισεκατομμυρια τοννους μοναδων ανθρακος. (1 TWa = 1,1 δισεκατομμυρια

τοννους μοναδες ανθρακος (SKE) = 8,7 x 10 στην 12 κιλοβατωρες). Κατα την

την πληθιασμικη προγνωση (8), θα ζουν το ετος 2030 μ.Χ. στον πλανητη μας

9,025 δισεκατομμυρια και το ετος 2100 .Χ. 11,2 δισεκατομμυρια ανθρωποι.

Απο τους περισσοτερους των 9 δισεκατομμυριων ανθρωπων του ετους 2030 μ.Χ. περιπου 7,2 δισεκατομμυρια ανθρωποι, δηλαδη το 89 % του παγκοσμιου

πληθυσμου θα ζει στις χωρες του τριτου και τεταρτου κοσμου. Λαμβανοντας

υπ’ οψη την πληθυσμιακη αυτη εξελιξη για το 2030 μ.Χ. θα χρειασθουν 24

δισεκατομμυρια τοννοι μοναδες ανθρακος και το 2050 μ.Χ. 28 δισεκατομμυρια

τοννοι μοναδες ανθρακος ενεργεια. Εδω πρεπει να ληφθη επιπλεον υπ’ οψη, οτι

καθε νεα εντοπισθεισα ενεργειακη πηγη, εως την εξελιξη της για χρησιμοποιηση, απαιτει πολλες δεκαετιες βασικης και εφηρμοσμενης ερευνας.  

To 1972 κυριαρχουσε το προβλημα των αναγκαιων στρατηγικων αποθεματων πρωτων υλων για τις βιομηχανικες χωρες, στο προσκηνιο των ανασκοπησεων (1, 2, 3). Η «Λεσχη της Ρωμης» και χωρις καμια αμφιβολια επεσε με την προγνωση της εξω, διοτι υποτιμησε τις δυνατοτητες της τεχνολογιας να μειωνη την ποσοτητα καταναλωσης των πρωτων υλων, να επανεμπλοτιζη αυτες και να τις αντικαθιστα.

Ετσι τα αποτελεσματα των τοτε προσποιητικων υπολογισμων που βασιζονταν σε μοντελα υλεκτρονικων υπολογιστων και τροφοδοτηθηκαν με λαθος στοιχεια, ηταν επισης λανθασμενα. Η τεχνολογικη εξελιξη, για την επικυριαρχια στο θαλασσιο βυθο που καλυπτει το 70% της γηινης επιφανειας, δηλα-δη περιπου 357 εκατομμυρια τετραγωνικα χιλιομετρα, μετριεται με το θαλασσιο βαθος που πρεπει να υπερβη για να γινη δυνατη στο θαλασσιο υποβαθρο η εκμεταλλευση κοιτασματων Υδρογονανθρακων.

Το ετος 2013, δηλαδη 40 χρονια μετα την εκθεση της λεσχης της Ρωμης με τιτλο «τα ορια της αναπτυξης», η τοποθετιση της ομαδας αυτης για το ιδιο προβλημα εγινε με μειωμενη ενταση.

Απο το 1972 και μετα αποδειχθηκε, οτι τοσο τα στερεα οσο και τα υγρα και αερια αποθεματα πρωτων υλων στον πληνητη μας ειναι πολυ μεγαλυτερα απ’ οτι ειχαν προβλεφθει.

Το εαν πραγματι τα αποθεματα κοιτασματων Υδρογονανθρακων ειναι τοσο περιορισμενα ωστε να επιδρουν αυτα στην οικονομικη αναπτυξη παραμενει ενα ανοιχτο θεμα.

Η οικονομικη αναπτυξη εξαρταται και απο αλλους παραγοντες, οπως π.χ. απο την ιδεα εκμεταλλευσης και αλλων και μη συνηθων κοιτασματων Υδρογονανθρακων, ως ασφαλτωδεις αμμοι και και σχιστολιθηκα κοιτασματα πετρελαιου και φυσικου αεριου με μεθοδους υδραυλικης διασπασης (4) του κοιτασματος και δημιουργια διοδων ροης (μεθοδοι-Fracking).

Σε μια νεα μελετη το 2012 η λεσχη της Ρωμης στην προγνωση της, προβλεπει μια δραστικη χειροτερευση της οικολογικης βασης, μια κλιματολογικη καταστροφη και το τελος της οικονομικης αναπτυξης. Σχετικα με την εξελιξη του γηινιυ πληθυσμου αναμενει η ομαδα της λεσχης της Ρωμης μια μειωμενη αυξηση του πληθυσμου εως το 2040, που θα ανελθει στα περιπου 8 δισεκατομμυρια κατοικους.

Ο γραφων στην προγνωση του (8) υπολογιζει για το 2030 μ.Χ. τον γηινο πληθυσμο σε 9,025 και για το 2100 μ.Χ. σε 11,2 δισεκατομμυρια ανθρωπους.

Το φυσικο αεριο αποτελειται κατα 99 % απο μεθανιο και σε μικρες ποσοτητες απο τα ομολογα του μεθανιου, αιθανιο, προπανιο και βουτανιο οπως και αζωτο, διοξιδιο του ανθρακος, υδροθειο και αχναρια απο ευγενη αερια, οπως ηλιο και αργο και ελαφρα υγροποιημενες ενωσεις θειου. Το μεγαλυτερο μερος του εκ-μεταλλευομενου φυσικου αεριου ειναι οξινο, δηλαδη η περιεκτικοτητα σε υδροθειο ειναι μεγαλη.

Εαν η μερικη πιεση του υδροθειου στο φυσικο αεριο ειναι μικροτερη απο 0,01 bar τοτε το φυσικο αεριο χαρακτηριζεται ως γλυκο.

Ειναι δυνατη η υπαρξη και αλλων ενωσεων θειου στο φυσικο αεριο ως π.χ. θειουχο οξιδιο ανθρακος σε διαφορες περιεκτικοτητες. Οπως γενικα διαφοροποιειται το φυσικο αεριο σε ξηρο και υγρο ετσι χαρακτηριζεται ενα οξινο φυσικο αεριο ως ξηρο οταν περιεχει το πολυ αχναρια απο πυκνους υδρογονανθρακες.

Αλλως το οξινο φυσικο αεριο χαρακτηριζεται ως υγρο.

1.1  Η γενεση του φυσικου αεριου

Τη συνέχεια θα την βρίσκετε με όλη την μελέτη στην κορυφή της ιστοσελίδας στον φάκελο φυσικό αέριο

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>