«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τραπεζιτισμός

Θέλω μέσα από την καρδιά και τον πόνο για αυτόν τον φιλότιμο λαό συγχαρητήρια και στον Συγραφέα και στον φίλο μου τον Γιώργο που μου το έστειλε!!! Έτσι πατριώτες πρέπει να κουβεντιάζουμε και όχι ψιθυριστά.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Από τον συγραφέα ¨ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ¨ & ¨ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ¨ Θ.Δ. Παναγόπουλος

ΡΟΤΣΙΛΝΤ
Ο τίτλος είναι δικής μου έμπνευσης νεολογισμός, με τον οποίο χαρακτηρίζω το σημερινό κυρίαρχο κοινωνικοοικονομικό και πολιτικό σύστημα της τραπεζοκρατίας, που έχει αντικαταστήσει τις προγενέστερες ιδεολογίες,
συγκρότησης και λειτουργίας της κοινωνίας. Πρόκειται για τις ιδεολογίες,
που, από το βάθος εκατοντάδων χιλιετιών του παρελθόντος μέχρι σήμερα, κυριάρχησαν και διαμόρφωσαν, το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι της ανθρωπότητας.
Η τραπεζοκρατία που βιώνουμε σήμερα, η υποταγή της ανθρωπότητας στην ολιγαρχία του χρήματος, αποτελεί την μετεξέλιξη αυτών των θεωριών, ή αν θέλετε, στην σύζευξη μερικών από αυτές, σε κοινούς, νέους παρονομαστές.
Από τον πρωταρχικό, καθώς λέγεται, κοινοτισμό, διολισθήσαμε, στον δεσποτισμό και στον φεουδαρχισμό. Στην συνέχεια, την σκυτάλη, πήραν, κατά τόπους και περιόδους, νεότερες ιδεολογίες με τις παραφυάδες τους,
ο κοινοβουλευτισμός, ο εθνικισμός, ο σοσιαλισμός, ο εθνικοσοσιαλισμός,
ο μαρξισμός, ο κομμουνισμός, ο μπολσεβικισμός, ο μαοϊσμός, ο φασισμός, ο ναζισμός, ο ιμπεριαλισμός και καπιταλισμός, ο αντικομμουνισμός, ο χουντισμός, ο φιλελευθερισμός , ο θατσερισμός, ο ρηγκανισμός, { και εδώ } ο καραμανλισμός, ο παπανδρεϊσμός. Και σήμερα την πατρίδα κυβερνάει, ο τραπεζιτισμός, με συνιστώσες, τον κομματισμό, τον σαμαριτισμό, τον νεο- βενιζελισμό, τον κουβελισμό, τον… βουλευτισμό , τον βολευτισμό, τον στουρναρισμό και τον καναλισμό!
Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται, ως τραγωδία για το μεγάλο πλήθος. Αυτό το αποδεικνύει η ίδια η ζωή και η ιστορική εμπειρία. 
Πρέπει να είναι κανείς πολύ αφελής, για να μην καταλαβαίνει ότι, τώρα την χώρα μας κυβερνάνε κυριολεκτικά και μεταφορικά οι τραπεζίτες. Οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι, είναι μόνο για το θεαθήναι. Είναι απλώς αχυράνθρωποι. Και δεν το κρύβουν καθόλου. Αντίθετα το ομολογούν. Έχουν παραδώσει την εξουσία, τον έλεγχο της χώρας, στους δανειστές, στους τραπεζίτες , στους υπαλλήλους των τραπεζών. Οι τελευταίοι κυβερνούν, αυτοί αποφασίζουν. Οι πολιτικοί πήραν την θέση των υπαλλήλων, πίσω από τα γκισέ των τραπεζών και άλλη έννοια δεν έχουν, παρά πως θα εξασφαλίσουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών. Πρωϊ , μεσημέρι και βράδυ, δεν ακούς τίποτα άλλο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που κάνουν, για να <> τις τράπεζες. Η σωτηρία των τραπεζών, ταυτίζεται ανενδοίαστα, με την σωτηρία της πατρίδας. Η νέα Μεγάλη του Έθνους Ιδέα ! Ανακεφαλαιοποίηση, ανακεφαλαιοποίηση, αναμηρυκάζουν ολημερίς οι κυβερνητικοί και τραπεζικοί προπαγανδιστές. Δηλαδή τι ;
Σε απλά ελληνικά να ξαναγεμίσουμε, με δικά μας χρήματα, τα άδεια ή μισοάδεια χρηματοκιβώτια, των τραπεζών . Όπως γεμίζουμε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μας. Τόσο απλό! Ούτε η πατρίδα , ούτε οι πολίτες τους ενδιαφέρουν.
Τα ιερά και τα όσια του τόπου, η περιουσία της χώρας, βορά στα ταμεία των τραπεζών. Για να γεμίσουν αυτά τα ταμεία , έκοψαν μισθούς, συντάξεις, έκλεισαν μαγαζιά, απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους, μαζί μ΄ αυτούς που φταίνε, και αυτούς που δεν φταίνε, δημιούργησαν στρατιές ανέργων, άφησαν τους πολίτες, χωρίς γιατρό, φάρμακα, παιδεία, σχολεία, χωρίς προστασία, στο έλεος των δολοφόνων και των ληστών. Και σε λίγο θα σου απαγορεύσουν να ψάχνεις τα σκουπίδια να βρεις φαγητό. Εδώ, μας έχουν καταντήσει χωρίς αιδώ…
Λες και φταίω εγώ και συ, που πέντε- έξι τραπεζίτες , ολιγάρχες δισεκατομμυριούχοι, έδιναν δάνεια σε αφερέγγυους πελάτες – θύματα της προπαγάνδας τους, σε κολλητούς διαπλεκόμενους και αναξιόπιστους πολιτικούς, στα πολιτικά κόμματα, στα κανάλια της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής και της γκεμπελικής παραπληροφόρησης και τόσους άλλους κερδοσκόπους, φοροφυγάδες… οφσορικούς, ημεδαπούς και αλλοδαπούς, και πρέπει τώρα να πληρώσουμε εμείς το μάρμαρο, για να καλύψουμε τις ζημιές, τις απάτες , τις λοβιτούρες, τις λαμογιές τους, για να ανακεφαλαιοποιήσουν τα κεφάλαιά τους και …. την κενή κεφαλή τους και να γεμίσουν τα άδεια ταμεία τους. Μόνο την τελευταία τριετία οι τραπεζίτες, έλαβαν από το διεφθαρμένο, υποτελές και εξωνημένο ελληνικό δημόσιο, μποναμά , 200 δισ ευρώ, που τα δανείστηκε από τους διεθνείς τοκογλύφους και στην συνέχεια, για να τα πληρώσει, φορολόγησε άγρια, κινητά και ακίνητα. Οτιδήποτε στέκεται, περπατάει, κινείται, πετάει, ξεψυχάει, ζει ή πεθαίνει. Σε λίγο, μη γελάτε, θα δείτε και φόρο ..κηδείας. Θα μένεις άθαφτος, αν δεν περνάς προηγουμένως από την εφορία ! Παντού φόροι. Ατομικοί, κεφαλικοί, οικογενειακοί, περιουσιακοί, επαγγελματικοί, αγροτικοί κ.τ.λ , κ.τ.λ.
Χαράτσια, τακτικές και έκτακτες εισφορές, πάσης φύσεως, πάσης αλληλεγγύης και παντός είδους,….. προς χάριν και υπέρ των αδυνάτων, ανέργων και αναξιοπαθούντων τραπεζιτών !
Να, για παράδειγμα, αυτός ο γάμος, που λέγανε, της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank. Το προξενιό χάλασε , γιατί δεν τα βρήκαν οι συμπέθεροι για την προίκα, που ήταν κοντά στα 20 δισ και οι προξενητάδες ξευτελίστηκαν για τα καλά. Μια όμως και είμαστε κοντά, ρωτάω, για να μάθω. Πως εκείνη, η λεγόμενη μέχρι χθες Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, έγινε ξαφνικά και στα μουλαχτά, μόνο Εθνική και όχι και Ελλάδος; τι ακριβώς έγινε; μήπως τώρα είναι <> τράπεζα των Βρυξελών ή του Λουξεμβούργου; γιατί, για την άλλη, δεν ρωτάω. Την βλέπω. Σιχαίνεται την ελληνική γλώσσα, αλλά δεν σιχαίνεται καθόλου την στήριξη και το χρήμα των Ελλήνων.
Παρ΄ όλα αυτά, οι τράπεζες δημιουργούνται, λειτουργούν , επιδοτούνται , πάντοτε για το καλό μας, την σωτηρία της πατρίδας και για τίποτα άλλο. Και δεν είναι σωστό και δίκαιο, να αποκαλούμε, εδώ και αλλού, τους τραπεζίτες banksters { bank + gangsters }, και την προσφορά τους στην κοινωνία, τραπεζιτικό κανιβαλισμό Bankcannibal { bank_+ cannibal }, δηλαδή ανθρωποφαγία, βαρβαρότητα, απανθρωπιά, έλλειψη κάθε σεβασμού στα ανθρώπινα όντα. Δεν είναι έτσι τα πράγματα, επειδή δανείζονται από τις
μεγαλύτερες αδελφές τους με 1% και εσένα σε δανείζουν με 20% !
Τι θέλατε δηλαδή, αντί για το 20%, να σας ζητούσαν, ένα λίτρο ωμό κρέας, όπως αυτός ο γνωστός τοκογλύφος του Σαίξπηρ; Σήμερα τα γούστα των κανίβαλων έχουν αλλάξει. Τα γεύματά τους, είναι <>, με πολλά μπαχαρικά και με μπόλικη σάλτσα…!
Εκτός όμως από τους κανίβαλους έχουμε και τους ληστές, τραπεζών, πολιτών και… καταθετών. Όταν κάποιος κλέψει από μια τράπεζα 100.000 ευρώ, λέγεται ληστής. Όταν ένας άλλος, κλέψει από 100.000 πελάτες τράπεζας 100 ευρώ, από τον καθένα, λέγεται τραπεζίτης.
Στην πρώτη περίπτωση, ο ληστής διαπομπεύεται, λιθοβολείται, καναλοδικάζεται και καναλοκαταδικάζεται, χωρίς τεκμήρια αθωότητας και νομικού πολιτισμού και βασανίζεται στα υπόγεια του Υπουργείου Προστασίας { sic } του Πολίτη, με την επίνευση, προχθές του σοσιαλιστή Χρυσοχοϊδη, χθές του ευρωπαϊστή Παπουτσή και σήμερα του νεοφιλελεύθερου λιμπροντορίστα { Libro d ‘ Oro } της Κέρκυρας, Δένδια. Ο βασανισμός τώρα λέγεται <> και το πρόσωπο του κατηγορούμενου, γίνεται κιμάς, ή μάλλον κατιμάς του κρεοπωλείου. Οι λέξεις πια έχουν χάσει το νόημά τους και το νόημα τις λέξεις του.
Στη δεύτερη περίπτωση – δύο μέτρα και δύο σταθμά – ο κύριος με το ακριβό κουστούμι και την σίκ γραβάτα, παραμένει άγνωστος, μένει στο απυρόβλητο,
προστατεύεται και χρυσοπληρώνεται, γιατί κατάφερε να <> με την ψιλή, του κασίδι το κεφάλι και το… κεφάλαιο. Και όταν ρωτάς να μάθεις, ποιος είναι αυτός ο πονηρός ψεύτης, κλέφτης και ληστής, που σου <> τους κόπους σου, επικαλούνται τα… προσωπικά δεδομένα και το …τραπεζικό απόρρητο. Αυτό λέγεται συνταγματική ίσονομία, ίση μεταχείριση ενώπιον των νόμων. Τούτο όμως , κάνει πως δεν το ξέρει, ο κάθε Δένδιας, καίτοι νομικός και ορκισμένος, να είναι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα , να υπακούει στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνει ευσυνείδητα τα καθήκοντα του ! Όλα αυτά , είναι, για τους τραπεζίτες, ψιλά γράμματα, θα μου πείτε. Ναι, αλλά, τα δικά τους ψιλά γράμματα, τα τόσο μικρά , που δεν διαβάζονται, είναι οι αόρατες χειροπέδες, με τις οποίες κατοχυρώνουν τα συμφέροντά τους και τα άνομα κέρδη τους.
Τελικά, για όσα γίνονται, για όσα κάνουν οι τράπεζες και οι τραπεζίτες, δεν φταίει, ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Κουβέλης. Ούτε καν ο Στουρνάρας. Φταίνε όλοι αυτοί οι ασυνείδητοι, που τους στηρίζουν. Μιλάμε για εκατό πενήντα με εκατόν εξήντα άτομα.
Στο σύνολό τους ιδιοτελείς. Δεν τους ενδιαφέρει, παρά μόνο το σαρκίο τους.
Ενώ δίνουν γη και ύδωρ στους τοκογλύφους δανειστές και στους τραπεζίτες,
αδιαφορώντας για όλους τους άλλους και τις συνέπειες , αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να παραμείνουν και να διατηρήσουν πάση θυσία την θεσούλα τους, την έδρα τους, στην Βουλή. Την κότα με τα χρυσά αυγά… Αλλά και την θέση τους στην κομματική Αυλή ! Για πολλούς απ΄ αυτούς, το κοινοβούλιο, είναι το μαγαζί του μπαμπά τους. Το έχουν από κληρονομιά. Από παππού σε εγγονό και πάει λέγοντας… Άλλοι το έχουν μετατρέψει σε οικογενειακή επιχείρηση. Ο γιος και η κόρη, ο αδελφός, η αδελφή, ο γαμπρός, η νύφη, ο εξάδελφος, η εξαδέλφη, ο κουμπάρος , η κουμπάρα, ο συμπέθερος και η συμπεθέρα. Πέντε υπάλληλοι , για κάθε βολευτή ! Όλοι σιτίζονται στο πρυτανείο. Ας είναι καλά τα κορόϊδα. Τι τα έχουμε δικά μας τα κανάλια!
Όταν το συμφέρον τους, το υπαγορεύει, υποκρίνονται, δήθεν διαφωνούν και διαμαρτύρονται, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την τάχα αντιλαϊκή πολιτική, την οποία είχαν μόλις υποστηρίξει, αποχωρούν από το κόμμα, βρίζουν και απαξιώνουν τον αρχηγό και τους μέχρι χθες συνεργάτες και συνενόχους τους.
Φτύνουν, εκεί που πριν έγλυφαν. Κάποιοι ζητούν καταφύγιο στον διπλανό τσοπάνη. Σ΄ αυτόν, που λίγο καιρό πριν , κατηγορούσαν , για ψεύτη, κλέφτη, ζωοκλέφτη. Και από εδώ συνεχίζουν τις βρισιές κατά του πρώην αρχηγού τους. Οι άλλοι μισοί, τηρώντας περισσότερο τα προσχήματα, φτιάχνουν δική τους στάνη. Στους εκατό <>, οι είκοσι πέντε γίνονται αρχηγοί κόμματος.
Οι υπόλοιποι την επόμενη μέρα, επανέρχονται στο μαντρί, σαν να μην συνέβη τίποτα. Ο Αρχηγός , χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή, χωρίς τσίπα, υποδέχεται φιλοφρόνως τους χθεσινούς υβριστές και συκοφάντες του, όπως ο πλούσιος του ευαγγελίου τον άσωτο γιο του.
Όμοιος, ομοίω, αεί πελάζει, άφησε τον συκοφάντη να… βελάζει ….
Και αρχίζει την μέρα του και την καριέρα του, με μια εμετική – όπως και όλοι οι άλλοι της στάνης – δοξολογία του Αρχηγού. Το πόσο καλός , το πόσο σοφός, το πόσο σπουδαίος, το πόσο γενναίος, το πόσο δίκαιος, το πόσο αντικειμενικός, το πόσο ικανός είναι. Δεν ξέρεις αν πρόκειται για τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον αρχηγό ελληνικού κόμματος, ή για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας !
Παρακολουθώντας τον δημόσιο λόγο τους, ανάμεσα σε δέκα λέξεις που αρθρώνουν, οι τρεις με τέσσαρες αναφέρονται στο αρχηγό :
<> – ακολουθεί το ονοματεπώνυμό του , μην τύχει και το ξεχάσουμε – <>, <>, <>, <>, <>. Και πάει λέγοντας… Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου, επί ματαίω…..
Ατέλειωτο λιβάνισμα. Άτομα χωρίς αξιοπρέπεια. Χαμερπείς κόλακες, ενδεχομένως και του πιο ανίκανου και ασήμαντου αρχηγίσκου!
Αρχηγίσκος ίσως, αλλά αυτός έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι.
Και το ώριμο πεπόνι, βρίσκεται εκεί επάνω ψηλά στην πλατεία Συντάγματος.
Στα πρώην βασιλικά ανάκτορα και τώρα απόρθητο φρούριο.
Σιδερόφρακτοι, ιππότες, πραιτοριανοί απ΄ έξω, και γύρω –γύρω χοντρές σιδεριές, απ΄ αυτές που βάζουμε στα παράθυρα μας, για τους κλέφτες.
Ούτε τον βασιλιά Όθωνα, δεν το φύλαγαν έτσι. Αυτός βλέπετε, έλεγε ότι, ισχύς του, ήταν η αγάπη του λαού, και δεν φοβόταν, ενώ οι δικοί μας έγκλειστοι, την ισχύ τους αντλούν από την αγάπη των τραπεζών και των ροπαλοφόρων και γι΄ αυτό τρέμουν την οργή του λαού, την φωνή του Θεού και παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα.
Μέσα όμως στο φρούριο τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.
Τα ανάκτορα , όπως πάντοτε συμβαίνει και αρμόζει στους βασιλείς και στους άρχοντες, είναι καλά εφοδιασμένα. Δεν λείπει τίποτα, από τα αγαθά του πολιτισμού, της άνεσης, της καλοπέρασης. Τα πάντα εν αφθονία και… φθηνά!
Μα εδώ οι θαμώνες δεν είναι πληβείοι, είναι πατρίκιοι και εργάζονται νυχθημερόν για το καλό και την ευημερία των πληβείων. Μην είσαστε αχάριστοι . Τι θέλετε δηλαδή; να μην έχουν δικό τους εστιατόριο, καφενείο, κουρείο, ιατρείο, φαρμακείο , ταχυδρομείο, τράπεζα, εφορία, γκαράζ;
ακόμα και γυμναστήριο διαθέτουν για μασάζ, οι μοσχαναθρεμμένοι μας.
Να βρίσκονται σε φόρμα για το δικό σας το καλό. Δεν το είπαν οι αρχαίοι;
Νους υγιής, εν σώματι υγιές… γιατί είσαστε λαϊκιστές; θέλετε οι βουλευτές σας, να τρέχουν στα νοσοκομεία, στα ιατρεία, στις εφορίες, στις ουρές; Στο ΙΚΑ , στο ΤΕΒΕ, στον ΟΑΕΔ, στον ΕΟΠΥ, στις ΔΟΥ, στα ΚΕΠ ; μα όλα αυτά και άλλα τόσα, τα έχουν κάνει αποκλειστικά για σας, για να μην ταλαιπωρείστε. Από αρκτικόλεξα να φαν και οι κότες. Είναι τόσα πολλά και χωρίς αντικείμενο, που λέγεται ότι η τρόϊκα ζήτησε να….. { πωληθούν } απολυθούν τα μισά!
Δεν δικαιούνται λοιπόν και οι βουλευτές μας, ένα ελάχιστο ποσοστό των προνομίων που σας έχουν παραχωρήσει; δεν πρέπει να είσαστε αχάριστοι,
επειδή έχουν δωρεάν αυτοκίνητα, τηλέφωνα, εισιτήρια σε αεροπλάνα, πλοία τρένα, δελφίνια, σε ότι πετάει και τσουλάει. Ατέλειες σε ταχυδρομεία, τελωνεία
ξενοδοχεία. Τι θέλετε δηλαδή, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, να μένουν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και όχι σε δεκαπεντάστερα ξενοδοχεία; δεν γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι υπουργοί μας είναι γόνοι αριστοκρατικών οικογενειών ;
Και αφού τους έχουμε επιβαρύνει με τόσες πολλές υποχρεώσεις, γιατί διαμαρτύρεσθε για το μισθό τους; Οι ίδιοι δεν δέχονται ότι είναι μισθός. Προσφέρουν δωρεάν στο έθνος τις υπηρεσίες τους. Τα χρήματα που παίρνουν, είναι αποζημίωση. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους αποζημιώσουμε, για το λάθος που κάναμε να τους εκλέξουμε βουλευτές. Και έχουν δίκιο. Ας προσέχαμε… Και στο κάτω –κάτω, τι ψυχή έχουν τα δέκα περίπου ψωροχιλιάρικα ευρώ τον μήνα, που παίρνουν. Είναι λεφτά αυτά για ένα βουλευτή με τόσα προσόντα και τόσες υποχρεώσεις; τι αποζημίωση είναι αυτή των 400 περίπου ευρώ την ημέρα; αστεία πράγματα… Εσύ νεαρέ, που παίρνεις 510 ευρώ τον μήνα και την ημέρα 17, γιατί διαμαρτύρεσαι ; γιατί δεν κόλλαγες τις αφίσες του κόμματος, δεν κράταγες την ντουντούκα, δεν συνόδευες, δεν έγλυφες, δεν λιβάνιζες τον αρχηγό, δεν έλεγες πάντοτε <>; ποιος λοιπόν σου φταίει που σήμερα δεν είσαι υπουργός; γιατί αν ήσουν υπουργός ή βουλευτής, θα κούναγες και συ το δάκτυλο, σε όλους τους σήμερα ομοίους σου, όπως κάνουν μερικοί, που μας έφεραν σ΄ αυτή την κατάσταση της φτώχειας και μας ζητάνε και τα ρέστα, όταν τους ρωτάμε: γιατί κύριε, παίρνεις 10.000 τον μήνα, όταν δηλώνεις οτι έχεις 27 ακίνητα και 27 λογαριασμούς σε ευρώ ,δολάρια, λίρες, καταθέσεις 2.500. 000 ευρώ , μετοχές στις τράπεζες Eurobank, HSBC, στον ΟΤΕ, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο; εσύ , βουλευτάκο μου, που ξέρω, δεν δούλεψες ποτέ σου πως έχεις καταθέσεις 800.000 ευρώ και ομόλογα αξίας 720.000 ευρώ; και σύ κυρία, με τα 56 ακίνητα – γραφεία, σπίτια, καταστήματα, διαμερίσματα – και χιλιάδες ευρώ καταθέσεις, γιατί πρέπει να σε πληρώνουν οι άνεργοι; εσείς οι άλλοι τρεις κύριοι, με αποζημίωση πάνω από 100.000 ευρώ, γιατί πληρώσατε φόρο, μόνο για 26.000, 27.000 και 28.000 χιλιάδες ευρώ, και το υπόλοιπο της αποζημίωσης, με νόμο που κάνατε είναι αφορολόγητο; που τις βρήκατε όλες αυτές τις διακρίσεις, όταν όλους εμάς, μας φορολογείτε από το πρώτο ευρώ; { Πηγή : Κυριακάτικη Δημοκρατία 6-12-2012 }.
Κύριοι της Κυβέρνησης και της Βουλής, δεν είσαστε πατριώτες. Είσαστε φιλοχρήματοι, συμφεροντολόγοι και ιδιοτελείς. Και αν υπάρχουν ανάμεσά σας, μερικοί αφιλοκερδείς, ηθικοί και έντιμοι, καταποντίζονται μέσα στην γενική χλεύη, που σας περιλούει. Επειδή οι περισσότεροι είσαστε ανιστόρητοι, θα σας πω , ποιος ήταν, πως είναι, ο αληθινός πατριώτης:
Τον Μάϊο του 1827, η Γ΄ Εθνική Συνέλευση της Τροιζήνας , επέλεξε τον Ιωάνννη Καποδίστρια, ως Κυβερνήτη της Ελλάδας. Η επόμενη Συνέλευση:
<>. Την επιχορήγηση αυτή , που ισοδυναμούσε με 35.000 ισπανικά χρυσά τάληρα της εποχής εκείνης, την απέρριψε, δηλώνοντας στην Εθνοσυνέλευση ότι δεν πρέπει <>. Και κάτι ακόμη. Απέρριψε ομοίως και την σύνταξη των 60.000 φράγκων, που του πρόσφερε ο τσάρος για να μην έχει , όπως δήλωσε καμιά εξάρτηση, από ξένη δύναμη.
Αυτός ήταν ο Καποδίστριας, Νεοέλληνες πολιτικοί….. Ένα εκατομμύριο γρόσια από την τσέπη του για την πατρίδα, ούτε ένα γρόσι από την πατρίδα για τον εαυτό του!!
Νομίζω πως ήρθε η ώρα, να πούμε τα σύκα, σύκα και την σκάφη. σκάφη. Να ξεκαθαρίσουμε την ήρα από το στάρι. Να βγούνε όλα στο φως. Να μαθευτεί η αλήθεια. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι όπως την περιγράφουμε και ακόμη χειρότερη. Πρέπει να αφυπνισθούμε. Να μην αφήνουμε άλλους να σκέπτονται για μας. Να σηκωθούμε από τον καναπέ. Να πάψουμε να πιστεύουμε τους πολύχρωμους παπαγάλους, με τις μεταξωτές γραβάτες και τις παπαγάλες με τα σινιέ φορέματα. Αυτοί χρυσοπληρώνονται για να λένε αυτά, που άλλοι τους λένε. Τα κανάλια στηρίζονται στις τράπεζες και οι τράπεζες τα χρησιμοποιούν για τους δικούς τους σκοπούς. Οι τράπεζες σήμερα κυβερνάνε και τα κανάλια ανεβοκατεβάζουν τους πολιτικούς. Η πολιτική τάξη που μας κυβερνάει έχει αποτύχει. Είναι ανίκανη, ιδιοτελής και υποτελής. Η κατάσταση έτσι , όπως έχει εξελιχθεί δεν έχει μέλλον. Δεν υπάρχει ελπίδα. Πρέπει να αντιδράσουμε. Μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, όσο ακόμη μας τις επιτρέπουν και αυτές, θα πρέπει να παλέψουμε για μια πραγματική δημοκρατία και μια αληθινή ισονομία.
Πρώτο μας μέλημα, πρέπει να είναι, η απομάκρυνση δια παντός του διεφθαρμένου πολιτικού προσωπικού. Αυτό είναι στο χέρι μας. Δεν πρέπει να διστάσουμε ούτε στιγμή. Αυτά τα άτομα, μοιάζουν με κάποιον, που, ενώ σε ξυλοφορτώνει άγρια, σου δηλώνει ότι είναι φίλος σου, θέλει το καλό σου και γι αυτό, σου στις βρέχει. Δεν είμαστε άξιοι για τέτοια συμπεριφορά. Κάναμε το λάθος και τους επιλέξαμε. Μας εξαπάτησαν. Το βλέπετε. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού… Μην περιμένετε καλό, από την παρούσα κατάσταση.
Πρέπει να αναστυλώσουμε τις δυνάμεις μας και να σκεφθούμε σοβαρά, αν ακολουθούμε τον σωστό δρόμο. Προσωπικά , πιστεύω , ότι πήραμε λάθος δρόμο, που οδηγεί σε αδιέξοδο. Μας ξεγέλασαν και εδώ οι ξένοι συνέταιροι. Φτιάξαμε όλοι μαζί μια μεγάλη εταιρία, για να περάσουμε, να ζήσουμε καλύτερα. Τσιμπήσαμε το δόλωμα. Είχαμε αδυναμίες και ανασφάλειες. Πιστέψαμε πως μέσα σε μια μεγάλη οικογένεια, θα είμαστε ασφαλείς και με την βοήθεια όλων των μελών της θα προκόψουμε και θα δούμε καλύτερες μέρες. Ούτε το ένα έγινε, ούτε το άλλο. Το αντίθετο μάλιστα. Ακόμα φοβόμαστε, γίναμε πιο ανασφαλείς και αδύνατοι και η εταιρία με τους φίλους, απεδείχθη λεόντιος. Μια πολυάνθρωπη ζούγκλα, που τα μεγάλα θηρία τρώνε τα μικρότερα και πιο αδύναμα ζώα. Ήδη μας εκτοπίζουν συνεχώς από τον ζωτικό μας χώρο, μας στερούν και την καθημερινή τροφή, με διάφορα ηθικολογικής μορφής επιχειρήματα και μας καθιστούν δουλοπάροικους στα μεγάλα τους λαντιφούντια *. Η περίπτωση των Μινωϊκών Γραμμών είναι το παράδειγμα, για το τι μας περιμένει. Φτιάξαμε όλοι οι Κρήτες, με τις οικονομίες μας , μια εταιρία λαϊκής βάσης, την ανορθώσαμε, την στηρίξαμε, την ενισχύσαμε, την δυναμώσαμε και την παραδώσαμε στους Ιταλούς. Αυτό, ας μας γίνει μάθημα. Δεν πρέπει να παραδώσουμε και την Ελλάδα στους Γερμανούς. Το Όχι, σήμερα είναι πιο αναγκαίο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Χωρίς άλλο, πρέπει ν΄ αντισταθούμε. Ο Καζαντζάκης έχει απαντήσει στο δίλημμα. <>.
Δεν ξέρω πως θα είναι το μετά, το έξω. Αλλά το σήμερα, δεν έχει ελπίδα, δεν έχει μέλλον. Δεν μετριόνται όλα με αριθμούς. Αν ήταν έτσι, η Παλιγγενεσία του ΄21 δεν θα υπήρχε ποτέ και θα είμαστε ακόμα ραγιάδες. Αυτό θέλουμε;
* μεγάλα αγροκτήματα με εργαζόμενους δούλους και δουλοπάροικους
GERMA
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>