«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η απαξίωση της ζωής από ένα ευρωπαϊκό σκουλήκι έναντι τον τραπεζών!!!

Άνθρωποι και αριθμοί, αυτή την ευρωπαϊκή κοινωνία χτίσαμε!!! ΑΕΠ Ο θανατηφόρος ιός των τραπεζών έναντι εκατομμυρίων θανάτων και απαξίωσης των λαών! Στατιστικές των τοκογλύφων πεθαίνοντας οι άνθρωποι ευημερούν οι αριθμοί!!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΛΙ ΡΕΝ «Δεν υπάρχει λόγος αναθεώρησης»

Παρότι η Ελλάδα βρίσκεται για έκτη χρονιά σε ύφεση, με την ανεργία να γίνεται εκρηκτική και την ανάκαμψη να τοποθετείται στις αρχές του 2014 με βάση τις επίσημες προβλέψεις της Κομισιόν, εταίροι και πιστωτές αρνούνται πεισματικά οποιαδήποτε αλλαγή του προγράμματος προσαρμογής.
Της Αγγελικής Σπανού
Η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα και ο έλεγχος θα αρχίσει από Δευτέρα με προθέσεις που λίγο, πολύ αποτυπώθηκαν στις χθεσινές δηλώσεις του επιτρόπου Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.
Το μήνυμα που έστειλε χθες από τις Βρυξέλλες ο φιλανδός επίτροπος είναι ότι «τo κλειδί για την έξοδο από την ελληνική κρίση το έχει η ίδια η Ελλάδα», αποδίδοντας τη βαθύτερη από το αναμενόμενο ύφεση και την υψηλή ανεργία στην πολιτική αβεβαιότητα που επικρατούσε στη χώρα, δηλαδή στις διπλές πρόωρες εκλογές, καθώς και στην υστέρηση σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Κατά τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν είναι αυτοί οι μόνοι λόγοι για τους οποίους ανέκυψε νομισματικός κίνδυνος (σενάρια Grexit), με αποτέλεσμα να υπάρξει μαζική φυγή κεφαλαίων από τη χώρα.
ΟΧΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Όλι Ρεν δεν άφησε κανένα παράθυρο για το ενδεχόμενο αλλαγής του τρίτου μνημονίου παρά την ομολογία λάθους από το ΔΝΤ σε σχέση με τον πολλαπλασιαστή. Το απέκλεισε με τον ισχυρισμό ότι «το ελληνικό πρόγραμμα έχει αναθεωρηθεί βάσει των εξελίξεων κυρίως σε ό,τι αφορά την ύφεση» και υπενθύμισε ότι το χρονοδιάγραμμα για δημοσιονομική προσαρμογή επιμηκύνθηκε κατά επιπλέον δύο χρόνια.
Μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση ότι τόσο ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι όσο και η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ συμφωνούν πως δεν υπάρχει λόγος αναθεώρησης του ελληνικού προγράμματος.
Η τοποθέτηση αυτή επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις κατά τις οποίες τουλάχιστον μέχρι τις γερμανικές εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου δεν υπάρχει περίπτωση να χαλαρώσει -έστω στοιχειωδώς- η θηλιά της λιτότητας.
ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΟΣΗ
Η καλή είδηση ήταν ότι κατά τη συνεδρίαση του Euro Working Group εγκρίθηκε η καταβολή της δόσης του Φεβρουαρίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, που θα κατατεθεί στον Ειδικό Λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Η διαχείριση της ελληνικής κρίσης γίνεται εξαιρετικά δύσκολη σε μία συγκυρία στην οποία η ύφεση απειλεί πλέον ολόκληρη την Ευρωζώνη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ακόμη μία φορά υποχρεώνεται να αναθεωρήσει προς το χειρότερο τις εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης, προβλέποντας για φέτος οριακή ανάπτυξη και κατεβάζοντας αισθητά τον πήχη των προσδοκιών για το 2014, κάτι που σημαίνει ότι η αύξηση της ανεργίας θα συνεχιστεί φέτος και του χρόνου. Με μέση ανάπτυξη κάτω της μισής μονάδας φέτος και περίπου 1% το επόμενο έτος, σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούνται νέες θέσεις απασχόλησης.
ΑΝΕΡΓΙΑ 27% ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014
Οι αριθμοί πάντως που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν κάθε άλλο παρά ευημερούν: Στο 4,4% θα ανέλθει φέτος η ύφεση της ελληνικής οικονομίας, ενώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,6% του ΑΕΠ σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν για την περίοδο έως το 2014, που δημοσιοποιήθηκαν χθες.
Σε ό,τι αφορά την ανεργία, η νέα πρόβλεψη είναι αναθεωρημένη προς τα πάνω και συγκεκριμένα στο 27% από 24%. Βελτίωση της κατάστασης αναμένεται από το 2014, με το ποσοστό να πέφτει στο 25,7% (αντί 22,2% στις φθνιπωρινές προβλέψεις). Ασθενής ανάκαμψη αναμένεται από το 2014, με το ρυθμό ανάπτυξης να διαμορφώνεται στο 0,6%.
ΥΠΕΡ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟ ΔΝΤ
Κούρεμα των κόκκινων δανείων προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με το σκεπτικό ότι το υψηλό ιδιωτικό χρέος που δεν εξυπηρετείται μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την προσπάθεια ανάκαμψης των αδύναμων ευρωπαϊκών κρατών.
Στην έκθεσή του με τίτλο «Dealing with Private Debt Distress in the Wake of the European Financial Crisis» προτείνει τη θεσμοθέτηση αποτελεσματικών κανόνων, που θα επιτρέπουν απομείωση των οφειλών υπερχρεωμένων δανειοληπτών σε χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Το ΔΝΤ, παρότι αναγνωρίζει ενδεχόμενο δημοσιονομικό κόστος, υποστηρίζει ότι μία τέτοια συνολική διευθέτηση θα έχει θετικές συνέπειες στην πραγματική οικονομία, χωρίς να αναφέρεται ειδικά στην Ελλάδα.
Επανέρχεται δε στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους σε όλα τα επίπεδα -κράτους-ιδιωτών-επιχειρήσεων- σημειώνοντας ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, επειδή «θα χρειαζόταν να περάσουν αρκετά χρόνια, μέχρι να γίνουν εμφανή απτά αποτελέσματα».
Γίνεται ειδική αναφορά στη σημασία που έχει ένα αποτελεσματικό καθεστώς για την έγκαιρη διάσωση των βιώσιμων εταιρειών και τη γρήγορη έξοδο των μη βιώσιμων.
http://www.makthes.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>