«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΕΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ…2050 ΖΗΤΑ ΤΟ ΔΝΤ. ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Μέτρα επ’ άπειρον είναι η συνταγή για την ελληνική οικονομία που προτείνει από την άλλη μεριά του Ατλαντικού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους που δημοσιοποιήθηκε χθες εισηγείται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2013 (προτεραιότητα έχουν οι 12.500 που έπρεπε να είχαν φύγει το 2012) αλλά…
euro1
και πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 6% του ΑΕΠ ή 10 έως 12 δισ. ευρώ. Φέτος πρέπει να απομακρυνθούν από το δημόσιο συνολικά 27.000 εργαζόμενοι. Επίσης προτείνει και αντικατάσταση (με ξένους ειδικούς) της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του εξαμήνου για τις αποκρατικοποιήσεις.
Το ΔΝΤ ζητάει ως πρώτες προτεραιότητες να επεκταθεί και μετά το 2015 η μόνιμη έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης (που παρακρατείται από τους μισθούς), να περικοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα, αλλά και να περιοριστεί ακόμη περισσότερο το κοινωνικό κράτος.
Στην ουσία θέτει θέμα «μονιμότητας» όλων των εισπρακτικών μέτρων που ισχύουν σήμερα, όπως:
-η εισφορά αλληλεγγύης που λήγει το 2015
-το τέλος επιτηδεύματος σε επαγγελματίες
-το χαράτσι στα ακίνητα
-ο φόρος πολυτελείας στα Ι.Χ.
-η αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών κάθε χρόνο, ώστε να ακολουθούν τις εμπορικές τιμές
-η αναπροσαρμογή των επιδομάτων (ΕΚΑΣ, επίδομα τέκνων, επιδόματα ανεργίας κ.λπ.)
-οι μεταβολές στις τιμές των εισιτηρίων και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ
-η αναθεώρηση των εφάπαξ
-οι περικοπές στις παροχές υγείας και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η «ανασυγκρότηση της αντιπολίτευσης περιορίζει τις πιθανότητες προώθησης των φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται στο Μνημόνιο», ενώ διαπιστώνει ταυτόχρονα ότι το πρόγραμμα προσαρμογής δεν διαθέτει πλέον ισχυρή πολιτική στήριξη.
Η έκθεση αναγνωρίζει ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος, αλλά ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται ακόμη ούτε στο μέσο της διαδρομής που πρέπει να διανύσει.
Το ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι έπεσε έξω στις προβλέψεις για την ύφεση, εκτιμώντας ότι μέχρι το 2020 το ΑΕΠ της χώρας θα υποχωρήσει κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο σε σχέση με τους αρχικούς σχεδιασμούς του Μνημονίου. Σοβαρούς κινδύνους διαβλέπει στο μέτωπο του δημόσιου χρέους και προειδοποιεί τους Ευρωπαίους εταίρους ότι είναι πιθανόν να αποδεχθούν και νέο κούρεμα.
Το Ταμείο εκτιμά ότι ο μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας προχωρά με πολύ αργό ρυθμό, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την ανάκαμψή της και αυξάνει το κόστος της προσαρμογής. Αναγνωρίζει ότι «μόνο» στην αγορά εργασίας οι μεταρρυθμίσεις έχουν υλοποιηθεί σε ικανοποιητικό βαθμό. Επισημαίνει ότι οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις -κυρίως εκείνες που αφορούν τη δημόσια διοίκηση και τη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού- έχουν βαλτώσει. Βαλτωμένο είναι κατά το ΔΝΤ και το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και τούτο, όπως αναφέρει, παρά τις δεσμεύσεις που της κυβέρνησης. Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι εξαμήνου για τις αποκρατικοποιήσεις, τότε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να αντικατασταθεί από ξένους ειδικούς. Θέτει ως στόχο σωρευτικά έσοδα 6 δισ. ευρώ έως το 2014, 10 δισ. έως το 2016 και 23,5 δισ. έως το 2020.
Οι ειδικοί του Ταμείου χαρακτηρίζουν τη φοροδιαφυγή λυδία λίθο για την επιτυχία του προγράμματος και τονίζουν ότι κάθε χρόνο τα αδήλωτα εισοδήματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε περίπου 12 δισ., με τα διαφυγόντα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος να αγγίζουν τα 3,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την έκθεση, έως και το 2014 οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος είναι καλυμμένες. Από το 2015 θα υπάρχει χρηματοδοτικό έλλειμμα 7,1 δισ. ευρώ και το 2016 έλλειμμα 2,5 δισ. ευρώ.
makeleio.gr
http://tolimeri.blogspot.com/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>