Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

Έτσι ήταν η Θεσσαλονίκη στην αρχαιότητα – Εντυπωσιακές τρισδιάστατες εικόνες

Εξημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.

Η Συρία τραγουδά όποιος έχει τέτοιους φίλους τη τους θέλει τους εχθρούς! Η Ελλάδα έχει γνωρίσει την φιλία της Ρωσίας στον Β παγκόσμιο πόλεμο!

Πούτιν: «Δεν είμαστε δικηγόροι της Συρίας», είπε στην Τουρκία!!!

Δυόμιση ώρες διήρκησε η συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν χθες στο πρωθυπουργικό γραφείο των ανακτόρων του Ντολμαμπαχτσέ στην Κωσταντινούπολη, ενώ σύσσωμος ο τουρκικός Τύπος αναφέρεται σήμερα στη χθεσινή ολιγόωρη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Τουρκία.
Η «Ζαμάν» γράφει ότι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι υπάρχουν ομοιότητες στις θέσεις Ρωσίας και Τουρκίας, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι η Ρωσία δεν προσπαθεί να προστατεύσει το καθεστώς της Συρίας. «Δεν είμαστε οι δικηγόροι της Συρίας», δήλωσε ο κ. Πούτιν. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η συνάντηση των δύο ανδρών έλαβε χώρα σε μια συγκυρία όπου κυριαρχούν οι διαφωνίες σχετικά με τον χειρισμό της κρίσης στην Συρία και παρά τις μεταξύ τους διαφορές για την Συρία, η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους.
Η «Τζουμχουριέτ» αναφέρει ότι ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι υπάρχουν ομοιότητες στις θέσεις Ρωσίας και Τουρκίας, ωστόσο υπάρχουν και διαφορές στις μεθόδους που προτείνουν οι δύο χώρες για το ξεπέρασμα της κρίσης και ο Τούρκος Πρωθυπουργός έθεσε κάποιες νέες ιδέες στην συνάντηση. Επίσης ο Πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι θα σταματήσει η αιματοχυσία στην Συρία και πρόσθεσε πως οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για το ζήτημα.
«Χουριέτ» και «Σαμπάχ» αναφέρουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος τονίζοντας ότι κατανοεί τις τουρκικές ανησυχίες, αναφέρθηκε στους πυραύλους Patriot παραπέμποντας όμως στα λόγια του Αντόν Τσέχοφ, «αν ένα όπλο κρέμεται στον τοίχο στην αρχή του παιχνιδιού, τότε στο τέλος του παιχνιδιού οπωσδήποτε θα πυροβολήσει».
Η «Τζουμχουριέτ» χαρακτηρίζει αυτή την αναφορά του κ. Πούτιν ως «προειδοποίηση» και τονίζει ότι δεν σημειώθηκε αλλαγή στις θέσεις Ρωσίας και Τουρκίας τόσο για την Συρία, όσο και για την ανάπτυξη των πυραύλων Patriot. Επίσης η εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Προέδρου Πούτιν ότι αν ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασσαντ εξοβελιστεί από την διαδικασία μετάβασης στην Συρία τότε θα ενταθεί ακόμη περισσότερο η αιματοχυσία και οι χώρες που έχουν επιρροή στους αντάρτες της Συρίας θα πρέπει να την χρησιμοποιήσουν για να σταματήσει η βία.
Η «Μιλλιέτ» σημειώνει ότι στη συνάντηση διαπιστώθηκε αλλαγή της ρωσικής θέσης για την Συρία από εκείνη που είχε εκφραστεί πριν από μερικούς μήνες, καθώς η Μόσχα πλέον παραδέχεται την ανάγκη αλλαγής στην Συρία και οι Ρώσοι αξιωματούχοι εμφανίζονται έτοιμοι να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην μετά Ασσαντ εποχή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα οι Ρώσοι δεν απέρριψαν την τουρκική φόρμουλα για μια Συρία χωρίς τον Ασσαντ, ενώ την ίδια στιγμή εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το σενάριο ξένης επέμβασης και κατοχής της Συρίας. Σύμφωνα με την Μιλλιέτ, υπήρξαν τέτοια μηνύματα από ρωσικής πλευράς κατά την συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν, καθώς ο Ρώσος Πρόεδρος παραδεχόμενος ότι το καθεστώς Ασσαντ έχει φθαρεί και αποδυναμωθεί ανέφερε ότι «ωστόσο ο Ασσαντ επιμένει να διατηρήσει την θέση του. Ποιος θα τον πείσει να αποχωρήσει;».
Η εφημερίδα προσθέτει επίσης ότι Ερντογάν και Πούτιν συζήτησαν λεπτομερώς για τα ονόματα εκείνα που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην ελαχιστοποίηση της αιματοχυσίας κατά την μεταβατική περίοδο στην Συρία.
Η αρθρογράφος της «Μιλλιέτ», Σερπίλ Τσεβικτζαν, αναφερόμενη σε ισχυρισμούς περί έντασης μεταξύ Ερντογάν και Γκιούλ σε σχέση με την επίσκεψη Πούτιν (σσ ο Ρώσος Πρόεδρος δεν συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του) τονίζει ότι κύκλοι της Τουρκικής Προεδρίας δεν εμφανίζονται ενοχλημένοι επειδή δεν υπήρξε συνάντηση Πούτιν – Γκιούλ καθώς αυτή είχε σχεδιαστεί πολύ καιρό πριν. ΟΗ αρθρογράφος τονίζει ότι δεν επρόκειτο για επίσημη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Τουρκία , αλλά για επίσκεψη εργασίας καθώς ο Πρόεδρος Πούτιν αφίχθη στην Κωνσταντινούπολη για να παραστεί στο Υψηλού Επιπέδου Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μαζί με τον Πρωθυπουργό Ερντογάν.
Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι κατά την επίσκεψη Πούτιν υπογράφηκε μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μεταξύ των δύο χωρών με την υπογραφή 11 συμφωνιών συνεργασίας . Ο Τούρκος Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ρωσία συνιστά τον δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Τουρκίας, ο όγκος του διμερούς εμπορίου κατά το πρώτο 9μηνο του 2012 ανήλθε σε 24,5 δις δολάρια και αναμένεται να φθάσει τα 35 δις δολάρια έως το τέλος του έτους. «Στόχος μας είναι ο όγκος εμπορίου να φθάσει ετησίως τα 100 δις δολ» τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.
http://www.sigmalive.com/