«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 05:30 Μνημόνιο και ποινικές ευθύνες

Του κώλου τα εννιάμερα! Αν? Και εφόσον? Μπορεί? Να προκύψει? Και έχουμε αρκετά στοιχεία από τον βιασμό μιας ποσότητας σπέρματος που να? Θα? Στείλουμε μια βόλτα με το φάκελο μέχρι το Σύνταγμα? Μπορεί ο ένοχος και τα θύματα να μην υπάρχουν λόγο παρέλευσις χρόνου γιατί έλιωσαν? Αλλά η δικαιοσύνη θα λάμψει!!! Έχουμε δικαστές αδέκαστους? Αποδίδουν αμέσως δικαιοσύνη? Έχουμε τον δολοφόνο, έχουμε και το όπλο του φόνου με τα αποτυπώματα! Έχουμε και τον αυτόπτη  μάρτυρα! Έχουμε και το θύμα? Αλλά δεν υπάρχουν  αρκετά στοιχεία και ο φάκελος πηγαίνει στο αρχείο!!!

Ο παρακάτω κύριος  και όλο το δικαστικό σώμα καλύτερα να μην μιλάνε, γιατί δεν έπαιξαν τον ρόλο τους  βάσει του συντάγματος που τους παρέχει την άνεση του αυτεπάγγελτου???????????

Καλύτερα να κρυφτείτε!!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μνημόνιο και ποινικές ευθύνες

Η υπαγωγή της χώρας μας στο γνωστό μας, πλέον, Μνημόνιο, με τις εντεύθεν δυσμενείς συνέπειες, αποτέλεσε αντικείμενο εισαγγελικής προκαταρκτικής εξέτασης και πιθανόν να απασχολήσει την ελληνική Βουλή, εφόσον η σχετική υπόθεση παραπεμφθεί σε αυτή.

Τούτο, βέβαια, θα συμβεί, εάν κριθεί ότι προκύπτουν στοιχεία για τέλεση αξιόποινης πράξεως, μιας ή περισσοτέρων, από μέλη προηγούμενης Κυβερνήσεως.

Η παραπομπή θα αφορά μόνο αξιόποινες πράξεις και μια τέτοια υποθέτω θα είναι, βάσει μακροσκοπικής εκτίμησης και χωρίς γνώση συγκεκριμένων συμπεριφορών, εκείνη της απιστίας που προβλέπεται από το άρθρο 390 του Ποινικού μας Κώδικα. Υποκείμενο αυτής της πράξεως είναι μόνο όποιος έχει την επιμέλεια ή διαχείριση ξένης περιουσίας και κατά την άσκηση αυτής ενεργεί νομικές διαχειριστικές πράξεις (όπως η κατάρτιση σχετικών συμβάσεων).

Τέτοιος διαχειριστής μπορεί να είναι και μέλος Κυβέρνησης στα πλαίσια της εξουσίας του, δεν εμπίπτουν όμως στην έννοια της διαχειρίσεως οι πράξεις που ανάγονται στην άσκηση κυβερνητικής πολιτικής. Η απόφαση υπογραφής της μνημονιακής συμβάσεως για την αντιμετώπιση, μέσω αυτής, άμεσου κινδύνου της οικονομίας της χώρας, νομίζω ότι εμπίπτει στα πλαίσια μιας κυβερνητικής πολιτικής και δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει περίπτωση απιστίας.

Περαιτέρω, και αν ήθελε θεωρηθεί ότι η υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο αποτελεί διαχειριστική πράξη και εντεύθεν εμπίπτει, εφόσον θα συνέτρεχαν και οι άλλες προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, στην έννοια της απιστίας, πρέπει να παρατηρηθεί ότι: Από πλευράς του φερομένου ως δράστη της απιστίας πρέπει να θέλει να ζημιώσει την διαχειριζόμενη από αυτόν ξένη περιουσία ή να προβλέπει την ζημία ως αναγκαία συνέπεια της συμπεριφοράς του και να το αποδέχεται, δηλαδή απαιτείται άμεσος δόλος (dolus determinatus).

Η πιθανολόγηση ή απλή πρόβλεψη, ότι το πρόγραμμα του Μνημονίου δεν βγαίνει, ότι δηλαδή, δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος, δεν μπορεί να θεμελιώσει τον ανωτέρω άμεσο δόλο και στοιχειοθέτηση αξιόποινης συμπεριφοράς, διότι η ανεπάρκεια του προγράμματος δεν έχει, ως αναγκαία συνέπεια, τη ζημία της χώρας, ούτε μπορεί να υπήρχε πρόβλεψη και αποδοχή ζημίας εκ μέρους εκείνου που προέβη στην συμφωνία του Μνημονίου.

Πάντως, πριν η Βουλή προβεί σε έρευνα τυχόν ποινικών ευθυνών για τα ανωτέρω, θα πρέπει να ασχοληθεί με το αν είναι ή όχι ενεργό το δικαίωμά της να ασκήσει σχετικώς ποινική δίωξη. Επί αυτού, υπάρχει ο χρονικός περιορισμός της παραγράφου 3 του άρθρου 86 του Συντάγματος.

Το δικαίωμα τούτο ασκείται μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος. Δηλαδή, το δικαίωμα ασκείται από τη Βουλή που προέρχεται από εκλογές μετά από την τέλεση του αδικήματος και εντός μιας, περίπου, διετίας. Εν προκειμένω, για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά μελών της Κυβερνήσεως που προήλθε από τις εκλογές της 04.10.2009 αρμόδια Βουλή, σύμφωνα με το γράμμα της ανωτέρω διατάξεως, θα ήταν, ως επόμενη, εκείνη που προήλθε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, αλλά ήδη έχουμε Βουλή, μεθεπόμενη, από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Έτσι ανακύπτει το ζήτημα αν η παρούσα Βουλή έχει δικαίωμα άσκησης ποινικής διώξεως για αδικήματα που έλαβαν χώρα μέχρι την 5η Μαΐου 2012. Πρέπει να δεχτούμε, ότι στην περίπτωσή μας, έχοντας υπόψη το ρηθέν, ότι το γράμμα του νόμου «αποκτείνει», θα πρέπει να αναζητηθεί ο σκοπός του νομοθέτη.

Και σκοπός του νομοθέτη ήταν η διαδρομή κάποιου εύλογου χρόνου, εντός του οποίου μπορεί η Βουλή να ασκεί το δικαίωμά της για άσκηση ποινικής δίωξης κατά μελών της Κυβέρνησης, προκειμένου, εξάλλου, να προηγηθούν σχετική βουλευτική πρόταση για την άσκηση ποινικής διώξεως, διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και σύνταξη πορίσματος, ενέργειες για τις οποίες απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο χρόνος αυτός, η πάροδος του οποίου επιφέρει την εξάλειψη του αξιοποίνου μιας πράξεως, μπορεί να ορίζεται συγκεκριμένα στο νόμο, όπως συμβαίνει στην περίπτωση παραγραφής, ή σε συνάρτηση με ορισμένα γεγονότα, όπως, εν προκειμένω, το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της Βουλής.

Σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, από τις οποίες η προελθούσα Βουλή είχε ζωή δύο ημερών, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για βουλευτικές συνόδους και αναγκαίως ως αφετήρια εκλογή, μετά την οποία η Βουλή μπορεί να ασκήσει τα πιο πάνω δικαιώματά της, θα πρέπει να θεωρηθεί εκείνη της 17ης Ιουνίου 2012, οπότε το δικαίωμα της Βουλής για άσκηση ποινικής δίωξης, για αδικήματα που τελέστηκαν μέχρι 5.5.2012, παραμένει ενεργό.

tovima.gr

* Ο κ. Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος είναι Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ.

http://dailynews24.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>