Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

Στον Εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ

Με εντολή του πρωθυπουργού, αποστέλλεται στις αρμόδιες εισαγγελικές

αρχές ο φάκελος που έχει καταρτίσει το ΣΔΟΕ σχετικά με πολιτικά πρόσωπα

τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα,

όπως ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ. Την ίδια ώρα, σάλος έχει ξεσπάσει, με αφορμή δημοσίευμα της Real news, που κυκλοφορεί την Κυριακή, σύμφωνα με το οποίο τρεις πρώην υπουργοί εμπλέκονται σε υπόθεση για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος». Κατά την εφημερίδα, οι κ.κ. Ευ. Μεϊμαράκης, Μ. Λιάπης και Γ. Βουλγαράκης την περίοδο 2005-2008 πραγματοποιούσαν αγοραπωλησίες γης σε περιοχές της Αττικής δικαιολογώντας με αυτό τον τρόπο εισροή «μαύρου χρήματος» από μίζες, ύψους 10,2 δισ. ευρώ. Άμεση ήταν η αντίδραση των τριών πολιτικών.

«Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να ζητήσω την άμεση διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας το δημοσίευμα.

«Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίων όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα. Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τα αναγραφόμενα», δήλωσε ο Γιώργος Βουλγαράκης.

«Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση», σχολίασε ο Μιχάλης Λιάπης.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να διαβιβαστεί ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων, που φέρονται να ελέγχονται, στον εισαγγελέα μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης.

Ζήτησε επίσης να παράσχει το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας απέστειλε έγγραφο στη Βουλή με το οποίο επιβεβαίωνε ότι 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων ελέγχονται από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς εμφανίζουν «περίεργο πλουτισμό». Για το θέμα του ελέγχου των πολιτικών προσώπων θα συνεδριάσει στις 26 Σεπτεμβρίου η αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών.

http://www.polispress.gr/

Related posts: