Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

«Πάγος» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Πόρτα» Β. Obama και σε Ε. Barak – Ματαιώθηκε δοκιμή Arrow 3

Η ένταση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ισραήλ καλά κρατεί καθώς ύστερα από την άρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama να συναντήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ που ξεκινά στις 25 Σεπτεμβρίου, το γραφείο του Αμερικανού προέδρου ανακοίνωσε ότι εξαιτίας του βεβαρημένου προγράμματός του δεν θα καταστεί δυνατό να συναντήσει ούτε τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Ehud Barak, καθώς θα βρίσκεται εκτός Νέας Υόρκης.

Ο E. Barak ήταν προγραμματισμένο να παρακολουθήσει τις ετήσιες εργασίες της «πρωτοβουλίας Clinton» (Clinton Global Initiative) –ενός ιδρύματος που έχει ιδρύσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton- και οι οποίες είναι προγραμματισμένο να συμπέσουν με την γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Και ενώ είναι άγνωστο εάν ο Obama θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ή όχι, ο Αμερικανός πρόεδρος θα βρει το χρόνο να συναντήσει τον πρόεδρο της Αιγύπτου Mohamed Morsi, το νέο πρωθυπουργό της Λιβύης Mustafa Abushugar, αλλά και άλλους επίσημους ηγέτες.

Η παραπάνω κίνηση πρόκειται να δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ οδηγώντας –όπως πολλοί λένε χαρακτηριστικά- τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin «Bibi» Netanyahu είτε στο φρενοκομείο είτε στο να απαντήσει με επίθεση στο Ιράν.

Μάλιστα όπως πολλοί επισημαίνουν σκωπτικά πιο πιθανό είναι ο Obama να συναντήσει τον Ιρανό πρόεδρο Mahmoud Ahmadinejad ο οποίος θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στις 26 Σεπτεμβρίου για να μιλήσει στη γενική συνέλευση του ΠΗΕ παρά κάποιον Ισραηλινό επίσημο!

Το Ισραήλ φαίνεται –και είναι- ιδιαίτερα εκνευρισμένο από την τακτική Obama και σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Maariv το Τελ Αβίβ έχει απευθύνει τελεσίγραφο προς τον Αμερικανό πρόεδρο: Είτε θα ανακοινώσει στην έναρξη των εργασιών της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ ότι θα χρησιμοποιήσει βία για να σταματήσει το Ιράν από το αποκτήσει πυρηνικά όπλα, είτε το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν, και αυτή τη φορά η απόφαση θα είναι αμετάκλητη.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες από αμερικανικές πηγές, αναβλήθηκε για απροσδιόριστη αιτία η δοκιμή του ισραηλινού αντιβαλλιστικού συστήματος Arrow-3. Η ανάπτυξη του συστήματος έχει ήδη καθυστερήσει ένα χρόνο ενώ εκτιμάται πως η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέχρι το τέλος του έτους.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι το πρόβλημα πρέπει να είναι σοβαρό, αφού ο πύραυλος μεταφέρθηκε από τον εκτοξευτή στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας IAI (Israel Aerospace Industries) για επισκευές.

Ένα εξίσου όμως σοβαρό ενδεχόμενο για την ακύρωση της δοκιμής, του συστήματος –το οποίο αποτελεί κοινό προϊόν ΗΠΑ και Ισραήλ- είναι το πρόβλημα να άπτεται των «δύσκολων» το τελευταίο διάστημα σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ-Ισραήλ και τη διαφωνία στον τρόπο αντιμετώπισης της πυρηνικής απειλής από το Ιράν.

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 comment to «Πάγος» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Πόρτα» Β. Obama και σε Ε. Barak – Ματαιώθηκε δοκιμή Arrow 3

  • ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ.ΙΟ ΛΟΜΠΥ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ. ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΕ Ο ΚΟΥΤΟΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΓΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΧΑ ΠΩΣ ΜΑΛΩΝΟΥΝ,ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΑΛΛΑ ΠΙΑΝΕΙ ΟΣΟ Ο ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ ΥΠΝΩΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΠΑΛΑ,ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ ΓΙΑΧΒΕ ΤΟΥΣ………