«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ανοιχτή επιστολή προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ

Υπάρχει και η παραίτηση κ. Αρχηγέ ΓΕΕΘΑ.

Αξιότιμε κύριε Α/ΓΕΕΘΑ

Είναι πολύ ευχάριστο που ως σύγχρονος άνθρωπος προσαρμόζεστε στις απαιτήσεις των καιρών. Και ασφαλώς πράττετε ΑΡΙΣΤΑ που επικοινωνείτε μέσω twitter. Αποτελεί πλέον μια συνήθη πρακτική επικοινωνίας όλων όσων κατέχουν αξιώματα. Το ερώτημα που με βασανίζει είναι άλλο. Αναρτήσατε στο twitter το εξής σχόλιο για το ζήτημα των ειδικών μισθολογίων και τη διάκριση που επιχειρείται από την κυβέρνηση σε μάχιμους και μη μάχιμους των ενόπλων δυνάμεων: “Παρόλο που η δυσκολία της φρουράς που υπηρετεί κάποιος ή/και η επικινδυνότητα μπορεί να διαφέρουν, στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ΟΛΟΙ μάχιμοι”.

Αυτό το θέμα το έχετε συζητήσει με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας; Ως μέλος του ΚΥΣΕΑ, θέσατε το πρόβλημα στον κ. πρωθυπουργό; Ή η τακτική του twitter είναι η πρακτική του καλού και κακού ασφαλίτη; Δηλαδή κάνε εσύ τον καλό να κάνω εγώ τον κακό; Εάν πράγματι θεωρείτε ότι όντως στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχουν μάχιμοι και μη μάχιμοι, τότε να το ξεκαθαρίσετε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Η πρακτική του “διαίρει και βασίλευε” που εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία στο σύνολο των εργαζομένων, καλό θα είναι να μην αγγίξει το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα τελευταία χρόνια, με μεγάλη επιτυχία είναι η αλήθεια, κατάφεραν οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν, να προκαλέσουν πρόβλημα και να βάλουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ όλων των κλάδων εργαζομένων. Δημόσιοι υπάλληλοι εναντίον ιδιωτικών, ιδιωτικοί εναντίον τραπεζικών, τραπεζικοί εναντίον υπαλλήλων ΔΕΚΟ, υπάλληλοι ΔΕΚΟ εναντίον υπαλλήλων ΟΤΑ και αυτό το γαϊτανάκι δεν έχει τελειωμό. Αποτέλεσμα; Οι εργαζόμενοι στρέφονται εναντίον εργαζομένων και οι πολιτικοί κάνουν ήσυχα τη δουλειά τους, στην πλάτη όλων ανεξαιρέτως.

Και αφού είδαν ότι αυτό είχε επιτυχία, αποφάσισαν να το εφαρμόσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας. “Μάχιμοι” και “μη μάχιμοι”! Και ποιοι το ορίζουν αυτό; Οι κατ επάγγελμα ανεπάγγελτοι πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοί τους με τη μορφή των συμβούλων; Οι οποίοι καλό θα είναι στο βιογραφικό τους να συμπεριελάμβαναν το πού υπηρέτησαν καθώς και τη διάρκεια της θητείας τους.

Αλήθεια κύριε Αρχηγέ, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν τη δυνατότητα να “σηκώσουν” το βάρος ενός διχασμού, που έξυπνα επιδιώκεται από τον πολιτικό σας προϊστάμενο; Και πριν από αυτό, εσείς, ως Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, θα ανεχθείτε αυτόν το διαχωρισμό, που πλήττει το κύρος του θεσμικού σας ρόλου; Και πώς θα επισκεφθείτε τους υφισταμένους σας; Πώς θα τους κοιτάξετε στα μάτια, εάν εσείς δε δώσετε τη μάχη σας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των υφισταμένων σας; Γνωρίζετε κύριε Αρχηγέ ότι ο μισθός του Ανθυπολοχαγού είναι κατά τι μεγαλύτερος του πρωτοδιόριστου, αλήστου μνήμης, αγροφύλακα, του κου Πολύδωρα; Ξέρετε πώς αισθάνονται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις εσχατιές της Πατρίδας; Γιατί, όπως άριστα γνωρίζετε, μάχιμος δεν είναι μόνον ο ιπτάμενος ή ο βατραχάνθρωπος, αλλά και ο Αξιωματικός του Πεζικού, που φυλάττει Θερμοπύλες. Πώς κάποιος χαρακτηρίζεται ως μάχιμος, όταν για να εκτελέσει την αποστολή του βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει μια αλυσίδα ανθρώπων και υπηρεσιών που θα τον υποστηρίζει; Όλο αυτό το σύστημα μπορεί να χαρακτηρίζεται ως “μη μάχιμο”; Δηλαδή, σε μια τορπιλάκατο, ο μηχανικός τι είναι; Μάχιμος ή μη μάχιμος; Ο μηχανικός αεροσκαφών; Ο εκκαθαριστής ναρκών; Ο επιτελής τι είναι; Τα στελέχη της Γεωγραφικής Υπηρεσίας; Της Υδρογραφικής Υπηρεσίας; Της ΕΜΥ;

Κύριε Αρχηγέ,

Είναι γεγονός ότι οι προκάτοχοί σας δεν είχαν την ατυχία να διαχειριστούν μια ανάλογη κατάσταση. Είστε ο πρώτος Α/ΓΕΕΘΑ που καλείται να λάβει αποφάσεις ή να συνηγορήσει στη λήψη αποφάσεων, που αλλάζουν δραματικά το επίπεδο ζωής του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Και πιστεύω πως δεν ανήκετε στην κατηγορία όσων έλεγαν “το μοναστήρι να’ναι καλά” γιατί τώρα πια κινδυνεύετε να μείνετε σε ένα άδειο μοναστήρι. Προ ολίγων ημερών συναντήθηκε ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο και ελήφθησαν άμεσα αποφάσεις για την τύχη των κληρικών. Εσείς, γιατί δεν επιδιώκετε μια ανάλογη συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό; Ο θεσμικός σας ρόλος δε σας αποκλείει να πράξετε κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι ηγείστε του πολυπληθέστερου οργανισμού της Πατρίδας μας. Και μάλιστα, ενός οργανισμού, που το ανθρώπινο δυναμικό του δεν έχει επίσημη συνδικαλιστική εκπροσώπηση, άρα είστε από κάθε άποψη, ο κυρίως υπεύθυνος για όλους αυτούς, από τον επόμενο στην ιεραρχία μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη.

Κύριε Αρχηγέ,

Εμείς, όταν αποφασίσαμε να αποστρατευθούμε, το πράξαμε με πλήρη συναίσθηση της πράξης μας. Φυσικά, η Πολιτεία, που νομοθέτησε σχετικά, ξαφνικά, μέσα σε μια νύχτα, αποφάσισε πως οι κάτω των 55 ετών παύουν να έχουν δικαιώματα και προχώρησε σε μειώσεις συντάξεων, σα να είμαστε εμείς οι φταίχτες για τη σημερινή κατάσταση της Πατρίδας. Εμάς δε μπορείτε να μας υπερασπιστείτε, όπως αδυνατούν να μας υπερασπιστούν και οι Ενώσεις Αποστράτων. Εσείς, όμως, έχετε την ευκαιρία να γραφτείτε στην Ιστορία με χρυσά γράμματα, εάν δεν εισακουστεί η γνώμη σας και να παραιτηθείτε συμβουλεύοντας τους αντικαταστάτες σας να πράξουν κατά συνείδηση. Είναι βέβαιο πως τουλάχιστον δυο από τους αντικαταστάτες σας θα ακολουθήσουν το δικό σας δρόμο. Τότε μόνον μπορεί να ταρακουνηθούν οι πολιτικοί του “Ναι σε όλα”, οι σύγχρονοι “Νενέκοι”. Και τότε να είστε βέβαιος πως θα αποκατασταθεί το κύρος όλων μας στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού, γιατί θα είστε και θα είμαστε η πραγματική αντίσταση σε ό,τι επιδιώκουν να μας επιβάλουν.
Είναι στο χέρι σας κύριε Αρχηγέ. Να εξυψώσετε ή να βυθίσετε τις Ένοπλες Δυνάμεις και το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στο πάντα επίκαιρο έργο του “Το μεγάλο μας τσίρκο”, λέει σε κάποιους στίχους του:

Λαέ μη σκύψεις άλλο το κεφάλι
Η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή
Του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί

Μη μετατρέπετε τις Ένοπλες Δυνάμεις σε ένα σμάρι κιοτήδων. Δείξτε τους ότι άξια είστε ο Αρχηγός τους. Και επιτέλους, μετά από πολλά πολλά χρόνια, δώστε το δικαίωμα στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, να ξαναγίνουν η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.

Με εκτίμηση
Γιάννης Γ. Αγγέλου
Σχης (ΜΧ) ε.α. (κάτω των 55)
Οικονομολόγος
ΜΒΑ, Μs’c”.

http://www.pheme.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>