Ενημέρωση των αναγνωστών. Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky
Ανακοίνωση Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.
Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας; «Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.
Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020 Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.
|
ΒΡΑΧΟΣ ΜΕ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ;

Τούτος ο βράχος που αναβλύζει φως κι αρμύρα,
κουβαλά μνήμη, θάλασσα και μοίρα.
Στρεβλόψυχοι του αντέστρεψαν την πορεία,
τον πλήγωσαν με φόβο και αδικία.
Αγνώμονες εκ θεμελίων τον γκρέμισαν,
της λήθης τα σκοτάδια πάνω του έχτισαν.
Την πατρώα του πίστη υπό διωγμό την έθεσαν,
κι όσους αντιστάθηκαν, τους εξόρισαν, τους ξέχασαν.
Τον ίδιο υποδούλωσαν με σίδερα και αίμα,
σβήνοντας γενιές μέσα στου πολέμου το ψέμα.
Μα η ψυχή του δεν λύγισε στον χρόνο,
ούτε παρέδωσε ποτέ τον θείο της νόμο.
Αυτός που έβαλε τα θεμέλια της επιστήμης,
που μέτρησε τ’ αστέρια της απέραντης δίνης,
δεν λάτρεψε το χρυσάφι μήτε το ασήμι·
στον άνθρωπο αναζήτησε το πρώτο του προζύμι.
Ο Προμηθέας της τεχνολογίας άναψε τη σπίθα,
κι από τη γνώση φώτισε του κόσμου τη νύχτα.
Και του Έλληνα τα έργα ο χρόνος δεν τα σβήνει,
γιατί ό,τι γεννιέται με ψυχή, αιώνια απομείνει.
Μα τώρα ο σύγχρονος Έλληνας καλείται να σπάσει
τα δεσμά που τον κρατούν ακίνητο στη στάση.
Να φύγει απ’ τη φθορά και την αδράνεια,
να ξαναβρεί της δημιουργίας τη φλόγα και την έννοια.
Στην οικουμένη να πετάξει σαν άνεμος και φως,
όχι ως κυρίαρχος, μα ως αδελφός.
Τις διαχρονικές αξίες να υψώσει σαν σημαία,
για έναν κόσμο δίκαιο, ανθρώπινο και νέο.
Καιρός ξανά πολιτισμό να διδάξει,
να ενώσει λαούς αντί να τους τρομάξει.
Μακριά από πολέμους, μίσος και διχόνοια,
καιρός να σιγήσουν παντού τα κανόνια.
Η τεχνητή νοημοσύνη να φέρει αγαθά δαιμόνια,
να γίνει εργαλείο σοφίας για τα επόμενα χρόνια .
Η γνώση να υπηρετεί τη ζωή κι όχι τον φόβο,
να χτίζει γέφυρες αντί να σκάβει νέο τάφο.
Αιώνια η οικουμένη μπροστά να προχωρήσει,
και στη γη η οικολογία να επικρατήσει.
Να ξαναγίνει ο άνθρωπος φύλακας της φύσης
κι όχι αφέντης μιας πορείας καταστροφής και λήθης.
Κι όταν ο νέος πολιτισμός τον κόσμο φωτίσει,
ίσως ο άνθρωπος ξανά τον άνθρωπο αγαπήσει.
Και τότε ο βράχος που γεννά φως κι αρμύρα
θα γίνει σύμβολο ζωής, ελπίδας και μοίρας.(5/5/26)
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ;
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταβάλλουν προσπάθειες συνενώσεως, με σκοπό να έρθουν στην εξουσία στις εκλογές του 2027 ή και νωρίτερα, αν αυτές διεξαχθούν το φθινόπωρο.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ., ενώ σε γενικές γραμμές οδηγεί επιεικώς ομαλά τη χώρα και τον τελευταίο καιρό έκανε θετικά βήματα στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά προβλήματα:
-
Με την οικονομική πολιτική της υπερφορολόγησης, το κράτος εμφανίζεται πλούσιο ενώ οι πολίτες φτωχοί. Η μεσαία τάξη αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθημερινότητας, ιδιαίτερα δε οι συνταξιούχοι που δεν έλαβαν επιδόματα.
-
Την πρόκληση αλλεπάλληλων σκανδάλων, τα οποία πλήττουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης.
-
Όλα αυτά δημιούργησαν εσωτερική διαμάχη μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ., καθώς ορισμένοι βλέπουν αβέβαιη την επανεκλογή τους.
-
Η ραγδαία αύξηση των τιμών, που είναι μεν συνέπεια των πολέμων και ιδιαίτερα του κλεισίματος των Στενών του Ορμούζ, αλλά παράλληλα οφείλεται και στην αδυναμία της κυβέρνησης να πατάξει την αισχροκέρδεια των εμπορικών κυκλωμάτων.
Όλα αυτά αποτυπώνονται στην πτώση της δημοτικότητας της Ν.Δ., χωρίς όμως να αυξάνουν θεαματικά τα ποσοστά των κομμάτων και κομματακίων της αντιπολίτευσης.
Η κοινή γνώμη, κάτω από τις έντονες κραυγές της αντιπολίτευσης περί «συμμορίας» και άλλων διακοσμητικών ύβρεων, έχει παρασυρθεί και, κουρασμένη από τη συνεχή διακυβέρνηση από το ίδιο πρόσωπο — τον κ. Μητσοτάκη — φαίνεται έτοιμη να κάνει το άλμα μορτάλε προς το κεντρώο και αριστερό χάος.
Εντάξει, να αλλάξουμε τη Ν.Δ. και να φέρουμε το ΠΑΣΟΚ ή την Αριστερά. Αλλά τι καλό είδαμε από τα κόμματα αυτά;
Αστάθεια, σκάνδαλα, σπατάλη, υπερδανεισμό, διάλυση της οικονομίας, γκριζάρισμα των Ιμίων, κλοπή στο Χρηματιστήριο, υποτέλεια στην Τουρκία, παράδοση της Μακεδονίας, μνημόνια, χρεοκοπία κ.ά.
Επομένως, εκ τριών κακών το μη χείρον βέλτιστο. Σήμερα το βέλτιστο κόμμα, παρά τα ελαττώματά του, παραμένει η Ν.Δ.
Ναι, ο κόσμος βαρέθηκε τον κ. Μητσοτάκη.
Τούτο θυμίζει τον Αριστείδη τον Δίκαιο — χωρίς βεβαίως ο κ. Μητσοτάκης να είναι Αριστείδης.
«Βαρέθηκα να μας κυβερνάει ο κ. Μητσοτάκης».
Μήπως λοιπόν ήρθε ο καιρός να αλλάξει ηγεσία η Ν.Δ. και να φέρει τον κ. Δένδια ή τον κ. Πιερρακάκη στην κυβέρνηση, μαζί με νέα οικονομική πολιτική, ενώ ο κ. Μητσοτάκης να παραμείνει στην εφεδρεία για κάποια ανώτερη θέση στην Ελλάδα ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
Τη φήμη κουράζει ακόμη και η αρετή — πόσο μάλλον τα σκάνδαλα, τα οικονομικά προβλήματα του λαού και η εσωτερική γκρίνια μέσα στο κόμμα της Ν.Δ.
Στη δημοκρατία εκείνο που μετράει είναι η απόφαση των πολλών.
(2/4/2026)
Αμφικτύων – Υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφέας – Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
|
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενημερώνω τους φίλους αναγνώστες ότι κείμενα που είναι σε άλλη γλώσσα γραμμένα και δεν συνοδεύονται από την Ελληνική μετάφραση δεν θα ανακοινώνονται, Ευχαριστώ!
“greeklish”
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή.
Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του επώνυμα, όποια και να είναι αυτή. Δεν θα δημοσιεύονται ανώνυμα, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται στο εξής.
Να μην τα ξαναλέμε, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
Τα χρήματά σας, ο ιδρώτας σας, και το μέλλον των παιδιών σας πρέπει να μένουν στην ΕΛΛΑΔΑ. Πάντα και παντού, όσο μπορούμε, να αναζητούμε τα Ελληνικά προϊόντα και τις πραγματικές Ελληνικές επιχειρήσεις για να δίνουμε τον οβολό μας. Κάθε Ευρώ που φεύγει εκτός, δεν επιστρέφει ποτέ. Δεν θα ενισχύσουμε εμείς την κερδοφορία εταιρειών που προτιμούν χώρες με τριτοκοσμικές εργασιακές σχέσεις για να παράγουν φθηνά. Ακριβώς αυτό που θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα δηλαδή αποικία τους.
Οφείλω χάριτας στη Θεία Πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά
«Έλληνες, να είστε υπερήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μη την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ζωντανέψτε τους αρχαίους σας συγγραφείς, κάνετε γνωστόν το συλλογισμό τους.».
Μην επιτρέπεται τον διαδικτυακό εκβιασμό Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE.
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙΣ Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία ή εάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας καλέστε στο 1018, τη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία.
ΣΟΣ ζήτα βοήθεια άμεσα από το 112 Μάθε πως να το κάνεις παρακάτω.
Πως γίνεται αυτή η ενημέρωση;
Όσοι έχουν smartphone θα λαμβάνουν γραπτό προειδοποιητικό μήνυμα (Cell Broadcast - CB), που θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και θα συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού (διαφορετικού από κάθε άλλο ήχο ειδοποίησης της συσκευής). Αυτό που απαιτείται είναι οι χρήστες των κινητών να έχουν ενημερωμένο λογισμικό (firmware) από τον κατασκευαστή και παράλληλα στα τερματικά τους. Όσοι δεν έχουν smartphone, μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου υπάρχει ειδική υπηρεσία για το 112, να εγγραφούν και να δηλώσουν τον τρόπο που θέλουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις.
Αυτό μπορεί να είναι, είτε μήνυμα σε κινητό, είτε φωνητικοί συναγερμοί σε σταθερό τηλέφωνο, είτε με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), που θα μπορεί κανείς να διαβάζει σε κινητό τηλέφωνο, tablet, σταθερό ή φορητό υπολογιστή.
Το 112 συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει, με την Αστυνομία, τo Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000.
Στις τηλεφωνικές κλήσεις προς το 112 απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.
Επισημαίνεται ότι η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM).
Οι πολίτες μπορούν επίσης να ειδοποιήσουν στο 112 με εναλλακτικούς τρόπους, όπως με γραπτό μήνυμα, φαξ, ή email στη διεύθυνση contact@112.gov.gr.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η Γενική Γραμματεία υπογραμμίζει τη σημασία της διενέργειας έρευνας αγοράς από τους καταναλωτές πριν τις αγορές τους, ενώ υπενθυμίζει ότι μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις της νομοθεσίας στην ιστοσελίδα της ΓΓ: www.1520.gov.gr/ypovoli-kataggelias.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ενημερώνω άπαντες, ότι μηνύματα που είναι στα αγγλικά, ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από τα Ελληνικά δεν ξέρω για να τα διαβάζω. Για αυτό αν δεν είναι στα Ελληνικά, δεν φέρω καμία ευθύνη για οτιδήποτε που θα είναι σε άλλη γλώσσα, όποιος θέλει να με ενημερώσει, να ρωτήσει, να καταγγείλει, ή οτιδήποτε άλλο, μόνο στα Ελληνικά. Ευχαριστώ.
Παρακαλώ ενημερωθείτε, προς αποφυγή παρεξηγήσεως! Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνη για την ακρίβεια των πληροφοριών στη σελίδα μου και δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για αξιώσεις ή απώλειες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια, τις απόψεις ή τις απόψεις των επισκεπτών του ιστότοπου και ότι ο ιστότοπος διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει προσβλητικά σχόλια ή εικόνες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υποστηρίζει ΚΑΙ δεν αναλαμβάνει ευθύνη για οποιεσδήποτε πληροφορίες προσφέρονται από ιστότοπους τρίτων που συνδέονται μέσω της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ .
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σεβόμενη τους αναγνώστες της, δηλώνει ότι αυτά που ανεβάζει τα δηπλοτσεκάρει για την γνησιότητά τους, όμως η τελική ευθύνη να διαπιστώσουν αν είναι αληθινά, μένει στους αναγνώστες και αυτό είναι μόνιμη παρότρυνση της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ.
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
|
Leave a Reply