Ενημέρωση των αναγνωστών. Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky
Ανακοίνωση Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.
Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας; «Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.
Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020 Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.
|
Το Πολεμικό Ράλι Ζελένσκι-Μπους

Από την Caitlin Johnstone
Global Research, 16 Νοεμβρίου 2022
Ο τρόπος με τον οποίο οι ΗΠΑ προκάλεσαν και τώρα συντηρούν τον πόλεμο αντιπροσώπων τους στην Ουκρανία δεν είναι πιο ηθικός από την εισβολή τους στο Ιράκ.
Εάν οι άνθρωποι δεν μπορούν να το δουν αυτό, είναι επειδή η προπαγάνδα γύρω από τον τελευταίο πόλεμο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα από τον αέρα.
Ο εγκληματίας πολέμου Τζορτζ Μπους και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα εμφανιστούν σε εκδήλωση την Τετάρτη στο Προεδρικό Κέντρο Τζορτζ Μπους, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις διαχείρισης αφηγημάτων που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ Freedom House και το National Endowment for Democracy.
Ο στόχος της παρουσίασης φέρεται να είναι να αντιμετωπιστεί η εντελώς φανταστική και φανταστική ανησυχία ότι οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου δεν θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες του πολέμου με αντιπροσώπους των ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Το CNN ανέφερε την περασμένη εβδομάδα :
«Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους θα έχει δημόσια συνομιλία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα με στόχο να υπογραμμίσει τη σημασία των ΗΠΑ να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας.
Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ντάλας και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, έρχεται εν μέσω ερωτημάτων σχετικά με την προθυμία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του πρώην προέδρου να διατηρήσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία.
«Η Ουκρανία είναι η πρώτη γραμμή στον αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία. Δέχεται κυριολεκτικά επίθεση καθώς μιλάμε και είναι ζωτικής σημασίας οι Ηνωμένες Πολιτείες να παράσχουν τη βοήθεια, στρατιωτική και με άλλο τρόπο για να βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί», δήλωσε στο CNN ο David Kramer, διευθύνων σύμβουλος για την παγκόσμια πολιτική στο Ινστιτούτο George W. Bush.
«Ο Πρόεδρος Μπους πιστεύει ότι θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας». “
Για να είμαστε σαφείς, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος που να βασίζεται στην πραγματικότητα να πιστεύουμε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα αποφύγουν ουσιαστικά την πλήρη υποστήριξη για τον οπλισμό και την παροχή βοήθειας στον ουκρανικό στρατό.
Ο πόλεμος αντιπροσώπων έχει μόνο μια ανίσχυρη μειοψηφία αντιπολίτευσης στο κόμμα και κάθε νομοσχέδιο για τη χρηματοδότησή του έχει περάσει με συντριπτική δικομματική υποστήριξη .
Μερικοί Ρεπουμπλικάνοι «MAGA» ισχυρίστηκαν ότι η χρηματοδότηση για τον πόλεμο θα σταματούσε εάν το GOP κέρδιζε τις ενδιάμεσες εκλογές, αλλά έλεγαν ψέματα. δεν υπήρχε ποτέ η παραμικρή πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο.
Ο Μπους, ίσως θυμάστε, προκάλεσε πρωτοσέλιδα και γέλια νωρίτερα φέτος με τη φροϋδική του ομολογία στην οποία κατηγόρησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι εξαπέλυσε «μια εντελώς αδικαιολόγητη και βάναυση εισβολή στο Ιράκ — εννοώ, στην Ουκρανία».
Το γεγονός ότι ο πρόεδρος που εξαπέλυσε μια χερσαία εισβολή πλήρους κλίμακας που αποσταθεροποίησε ολόκληρη την περιοχή και οδήγησε στο θάνατο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπων είναι τώρα αφηγηματική διαχείριση για την τρέχουσα επιθετική προπαγανδιστική επέμβαση της αμερικανικής αυτοκρατορίας λέει τα πάντα για τη φύση αυτού του πολέμου.
Μαζί με τον Μπους θα εμφανιστεί επίσης ο ηγέτης που σχεδιάζεται να γίνει το πρόσωπο του επόμενου πολέμου αντιπροσώπων της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ, ο Τσάι Ινγκ-γουέν της Ταϊβάν. Το CNN λέει:
«Ο πρόεδρος της Ταϊβάν Tsai Ing-wen θα λάβει μέρος επίσης στην εκδήλωση την επόμενη εβδομάδα. Θα δώσει ένα ηχογραφημένο μήνυμα, στο οποίο αναμένεται να υπογραμμίσει ότι ο αγώνας για ελευθερία είναι μια παγκόσμια πρόκληση».
Και σίγουρα, γιατί όχι. Εάν πρόκειται να δημιουργήσετε συναίνεση για πόλεμο μεσολάβησης εναντίον πολλών δυνάμεων , καθώς η αυτοκρατορία σας αναμετριέται μανιωδώς για να αποτρέψει την εμφάνιση ενός πολυπολικού κόσμου, μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρόνο και να τις προωθήσετε όλες στο ίδιο εισιτήριο.
Πολλοί άνθρωποι που υποστηρίζουν τον πόλεμο αντιπροσώπων των ΗΠΑ στην Ουκρανία αναγνωρίζουν τώρα ότι ο πόλεμος στο Ιράκ ήταν μια φρικτή καταστροφή, αλλά η Ουκρανία δεν είναι ο καλός πόλεμος, είναι απλώς ο τρέχων πόλεμος.
Η δυτική προπαγάνδα σημαίνει ότι οι άνθρωποι πάντα αντιτίθενται στον τελευταίο πόλεμο, αλλά όχι στον πόλεμο που προωθείται αυτή τη στιγμή.
Οι ΗΠΑ να προκαλούν και να συντηρούν τον πόλεμο αντιπροσώπων τους στην Ουκρανία δεν είναι πιο ηθικό από την εισβολή τους στο Ιράκ.
Απλώς φαίνεται έτσι λόγω προπαγάνδας.
Μόνο με τις άφθονες ποσότητες προπαγάνδας χτυπιέται ο πολιτισμός μας που αυτό δεν είναι αμέσως προφανές σε όλους.
Στο μέλλον (αν υποθέσουμε ότι δεν θα εκμηδενιστούμε πρώτα), η προπαγάνδα θα έχει ξεκαθαρίσει αρκετά ώστε οι άνθρωποι να κοιτάξουν πίσω με σαφήνεια το 2022 και να συνειδητοποιήσουν ότι τους είπαν ψέματα, για άλλη μια φορά.
Είναι εύκολο να εναντιωθείς στον τελευταίο πόλεμο.
Είναι δύσκολο να αντισταθούμε στους σημερινούς πολέμους καθώς η μηχανή προπαγάνδας μας τους χώνει στο λαιμό.
Όλοι είναι αντιπολεμικοί μέχρι να ξεκινήσει η πολεμική προπαγάνδα.
Προτεινόμενη εικόνα: 27 Νοεμβρίου 2003: Ο Πρόεδρος George W. Bush πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης.
|
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενημερώνω τους φίλους αναγνώστες ότι κείμενα που είναι σε άλλη γλώσσα γραμμένα και δεν συνοδεύονται από την Ελληνική μετάφραση δεν θα ανακοινώνονται, Ευχαριστώ!
“greeklish”
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή.
Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του επώνυμα, όποια και να είναι αυτή. Δεν θα δημοσιεύονται ανώνυμα, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται στο εξής.
Να μην τα ξαναλέμε, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
Τα χρήματά σας, ο ιδρώτας σας, και το μέλλον των παιδιών σας πρέπει να μένουν στην ΕΛΛΑΔΑ. Πάντα και παντού, όσο μπορούμε, να αναζητούμε τα Ελληνικά προϊόντα και τις πραγματικές Ελληνικές επιχειρήσεις για να δίνουμε τον οβολό μας. Κάθε Ευρώ που φεύγει εκτός, δεν επιστρέφει ποτέ. Δεν θα ενισχύσουμε εμείς την κερδοφορία εταιρειών που προτιμούν χώρες με τριτοκοσμικές εργασιακές σχέσεις για να παράγουν φθηνά. Ακριβώς αυτό που θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα δηλαδή αποικία τους.
Οφείλω χάριτας στη Θεία Πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά
«Έλληνες, να είστε υπερήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μη την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ζωντανέψτε τους αρχαίους σας συγγραφείς, κάνετε γνωστόν το συλλογισμό τους.».
Μην επιτρέπεται τον διαδικτυακό εκβιασμό Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE.
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙΣ Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία ή εάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας καλέστε στο 1018, τη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία.
ΣΟΣ ζήτα βοήθεια άμεσα από το 112 Μάθε πως να το κάνεις παρακάτω.
Πως γίνεται αυτή η ενημέρωση;
Όσοι έχουν smartphone θα λαμβάνουν γραπτό προειδοποιητικό μήνυμα (Cell Broadcast - CB), που θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και θα συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού (διαφορετικού από κάθε άλλο ήχο ειδοποίησης της συσκευής). Αυτό που απαιτείται είναι οι χρήστες των κινητών να έχουν ενημερωμένο λογισμικό (firmware) από τον κατασκευαστή και παράλληλα στα τερματικά τους. Όσοι δεν έχουν smartphone, μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου υπάρχει ειδική υπηρεσία για το 112, να εγγραφούν και να δηλώσουν τον τρόπο που θέλουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις.
Αυτό μπορεί να είναι, είτε μήνυμα σε κινητό, είτε φωνητικοί συναγερμοί σε σταθερό τηλέφωνο, είτε με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), που θα μπορεί κανείς να διαβάζει σε κινητό τηλέφωνο, tablet, σταθερό ή φορητό υπολογιστή.
Το 112 συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει, με την Αστυνομία, τo Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000.
Στις τηλεφωνικές κλήσεις προς το 112 απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.
Επισημαίνεται ότι η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM).
Οι πολίτες μπορούν επίσης να ειδοποιήσουν στο 112 με εναλλακτικούς τρόπους, όπως με γραπτό μήνυμα, φαξ, ή email στη διεύθυνση contact@112.gov.gr.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η Γενική Γραμματεία υπογραμμίζει τη σημασία της διενέργειας έρευνας αγοράς από τους καταναλωτές πριν τις αγορές τους, ενώ υπενθυμίζει ότι μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις της νομοθεσίας στην ιστοσελίδα της ΓΓ: www.1520.gov.gr/ypovoli-kataggelias.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ενημερώνω άπαντες, ότι μηνύματα που είναι στα αγγλικά, ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από τα Ελληνικά δεν ξέρω για να τα διαβάζω. Για αυτό αν δεν είναι στα Ελληνικά, δεν φέρω καμία ευθύνη για οτιδήποτε που θα είναι σε άλλη γλώσσα, όποιος θέλει να με ενημερώσει, να ρωτήσει, να καταγγείλει, ή οτιδήποτε άλλο, μόνο στα Ελληνικά. Ευχαριστώ.
Παρακαλώ ενημερωθείτε, προς αποφυγή παρεξηγήσεως! Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνη για την ακρίβεια των πληροφοριών στη σελίδα μου και δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για αξιώσεις ή απώλειες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια, τις απόψεις ή τις απόψεις των επισκεπτών του ιστότοπου και ότι ο ιστότοπος διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει προσβλητικά σχόλια ή εικόνες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υποστηρίζει ΚΑΙ δεν αναλαμβάνει ευθύνη για οποιεσδήποτε πληροφορίες προσφέρονται από ιστότοπους τρίτων που συνδέονται μέσω της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ .
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σεβόμενη τους αναγνώστες της, δηλώνει ότι αυτά που ανεβάζει τα δηπλοτσεκάρει για την γνησιότητά τους, όμως η τελική ευθύνη να διαπιστώσουν αν είναι αληθινά, μένει στους αναγνώστες και αυτό είναι μόνιμη παρότρυνση της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ.
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
|
Leave a Reply