«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Διάφορες αναλύσεις για τον πόλεμο Ουκρανία Ρωσία

Δείτε πώς μπορεί να μοιάζει το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ και γιατί η Ρωσία μπορεί να συμφωνήσει με αυτό

Αναλυτική έκθεση: 

Ο Πούτιν μπορεί να συμφωνήσει να παγώσει τη σύγκρουση κατά μήκος της Γραμμής Επαφής, παρά την προηγούμενη ρητορική ενάντια σε αυτό το σενάριο, σε περίπτωση που ο Τραμπ απειλήσει να κλιμακώσει τη σύγκρουση ως τιμωρία εάν δεν το κάνει.

Η υπόσχεση του Τραμπ να επιλύσει την ουκρανική σύγκρουση σε 24 ώρες δεν είναι ρεαλιστική, αλλά αναπόφευκτα θα προτείνει ένα ειρηνευτικό σχέδιο κάποια στιγμή, εγείροντας έτσι ερωτήματα σχετικά με το πώς θα έμοιαζε και εάν η Ρωσία θα συμφωνούσε με αυτό.

Περισσότερο από πιθανό, θα επιδιώξει να παγώσει τη σύγκρουση κατά μήκος της Γραμμής Επαφής (LOC), όπου κι αν είναι εκείνη τη στιγμή, καθώς δεν αναμένεται να εξαναγκάσει την Ουκρανία να αποσυρθεί από τις περιοχές των οποίων τα διοικητικά σύνορα διεκδικεί η Ρωσία στο σύνολό τους.

Ούτε αναμένεται η Ρωσία να αποκτήσει τον έλεγχό τους μέχρι να γίνει η πρόταση Τραμπ.

Δεν έχει απομακρύνει ακόμη τις ουκρανικές δυνάμεις από το Donbass, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο των αξιώσεών της, και επομένως είναι απίθανο να καταλάβει την πόλη Zaporozhye, τις ομώνυμες περιοχές στην πλευρά του ποταμού Δνείπερου, ούτε τις προαναφερθείσες γειτονικές περιοχές της περιοχής Kherson.

Μπορεί να κερδίσει λίγο περισσότερο έδαφος εάν καταληφθεί το Πόκροβσκ , αλλά οι ΗΠΑ μπορεί επικίνδυνα να «κλιμακωθούν για να αποκλιμακωθούν» για να σταματήσουν ένα τρέξιμο στον ποταμό, εάν η Ουκρανία στη συνέχεια δρομολογηθεί.

Αυτό θα μπορούσε να έχει τη μορφή απειλής μιας συμβατικής επέμβασης του ΝΑΤΟ , εάν υπάρχει η πολιτική βούληση να πυροδοτήσει μια κουβανέζικη κρίση βραχυπρόθεσμου, οι πιθανότητες της οποίας θα αυξάνονταν σημαντικά εάν η Ρωσία έκανε οποιαδήποτε κίνηση σε αυτό το σενάριο για να περάσει τον Δνείπερο και, επομένως, να διακινδυνεύσει την κατάρρευση του το ουκρανικό σχέδιο αυτού του μπλοκ.

Όπως και να έχει, δεν αναμένεται καμία τέτοια κίνηση στον ποταμό, με το περισσότερο που μπορεί να κάνει η Ρωσία είναι να πολιορκήσει την πόλη Zaporozhye, αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να μην υλοποιηθεί μέχρι τη στιγμή που ο Τραμπ θα μοιραστεί το ειρηνευτικό του σχέδιο.

Ως εκ τούτου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ζητηθεί από τη Ρωσία να παγώσει τη σύγκρουση κατά μήκος του LOC, αν και χωρίς να ακυρώσει τις εδαφικές διεκδικήσεις της, όπως δεν θα το κάνει ούτε η Ουκρανία, υπό την απειλή του Τραμπ να αυξήσει τη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία εάν το Κρεμλίνο αρνηθεί να σταματήσει τις εχθροπραξίες.

Αυτή η πρόβλεψη βασίζεται στην έκθεση του καλοκαιριού ότι κάποιοι από τους συμβούλους του του πρότειναν να κάνει ακριβώς αυτό ως τιμωρία για τη Ρωσία που χάλασε οποιοδήποτε ειρηνευτικό σχέδιο τελικά του προσφέρει.

Λαμβάνοντας υπόψη την σκληροτράχηλη προσωπικότητά του και την τάση του να «κλιμακωθεί προς αποκλιμάκωση» με τους όρους του εάν αισθάνεται ότι δεν τον σέβονται, κάτι που φλέρταρε με τη Βόρεια Κορέα κατά την πρώτη του θητεία ως διαπραγματευτική τακτική, αναμένεται να συμμορφωθεί με την προαναφερθείσα πρόταση στο εκείνο το γεγονός.

Δεδομένου του απόλυτου πραγματισμού του Πούτιν όπως αντιλαμβάνεται το στυλ του και την αποστροφή του για τις κλιμακώσεις, θα μπορούσε κάλλιστα να συμμορφωθεί, αλλά θα μπορούσε επίσης να ζητήσει από τον Τραμπ να εξαναγκάσει τον Ζελένσκι να κάνει παραχωρήσεις για να το διευκολύνει.

Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν την κατάργηση της συνταγματικής τροποποίησης του 2019 που καθιστά την ένταξη στο ΝΑΤΟ στρατηγικό στόχο, τη δημοσίευση νομοθεσίας που θεωρεί η Ρωσία για την προώθηση των στόχων της αποναζοποίησης, το πάγωμα περαιτέρω αποστολών όπλων στην Ουκρανία και τη χάραξη ζώνης ασφαλείας σε τμήμα της ουκρανικής επικράτειας.

Με τη σειρά που αναφέρθηκαν, το πρώτο θα ήταν επιφανειακό αφού η φετινή σειρά εγγυήσεων ασφαλείας μεταξύ της Ουκρανίας και πολλών χωρών του ΝΑΤΟ την έκανε ήδη de facto μέλος του μπλοκ.

Για να εξηγήσω, όλα συνεπάγονται δεσμεύσεις να συνεχίσουν την υπάρχουσα στρατιωτική τους υποστήριξη προς την Ουκρανία εάν η σύγκρουσή της με τη Ρωσία αναζωπυρωθεί ξανά με το τελικό τέλος της, και αυτή η ίδια υποστήριξη ευθυγραμμίζεται αναμφισβήτητα με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ.

Σε αντίθεση με τις λαϊκές αντιλήψεις, δεν τους υποχρεώνει να στείλουν στρατεύματα, αλλά μόνο να παράσχουν οποιαδήποτε υποστήριξη πιστεύουν ότι είναι απαραίτητη για να βοηθήσουν τους συμμάχους που υφίστανται επίθεση.

Αυτό κάνουν ήδη, ωστόσο η Ρωσία δεν κλιμάκωσε ποτέ ως απάντηση σε αυτό που κατοχυρώθηκε στις διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες τους.

Όσον αφορά τη δεύτερη κερδοσκοπική παραχώρηση ότι ο Πούτιν μπορεί να ζητήσει από τον Τραμπ να εξαναγκάσει τον Ζελένσκι να κάνει, ο Αμερικανός ηγέτης που επέστρεψε και η ομάδα του δεν έχουν εκδηλώσει ποτέ κανένα ενδιαφέρον να βοηθήσουν τη Ρωσία να αποναζοποιήσει την Ουκρανία και ο εξαναγκασμός της να εκδώσει νομοθεσία μπορεί να θεωρηθεί ως κακή οπτική στο εξωτερικό. .

Δεδομένου ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αναγκάσει την Ουκρανία να το κάνει αυτό, αυτός ο συγκεκριμένος στόχος της ειδικής επιχείρησης πιθανότατα θα παραμείνει ανεκπλήρωτος, οπότε πιθανότατα δεν θα συζητηθεί πλέον πολύ από αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης.

Προχωρώντας στο τρίτο, ο Τραμπ πιθανότατα δεν θα συμφωνούσε να παγώσει τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία, αλλά θα μπορούσαν φυσικά να περιοριστούν καθώς επικεντρώνει εκ νέου τις στρατιωτικές προτεραιότητες της Αμερικής στον περιορισμό της Κίνας στην Ασία αντί να συνεχίσει να περιορίζει τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Σχετικά με αυτό, το αναφερόμενο σχέδιό του να ενθαρρύνει τα μέλη του ΝΑΤΟ να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για την άμυνά τους εφαρμόζεται ήδη υπό τον Μπάιντεν, όπως εξηγείται εδώ , και ενδέχεται να συνεχίσουν τις αποστολές όπλων ακόμη και αν οι ΗΠΑ περιορίσουν τις δικές τους.

Ακόμα κι έτσι, ο δυνητικά φυσικός περιορισμός των αποστολών όπλων των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι εκπληρώνει εν μέρει τον στόχο αποστρατικοποίησης της Ρωσίας, όπως και οποιαδήποτε ζώνη ασφαλείας που ο Τραμπ θα μπορούσε να συμφωνήσει να εξαναγκάσει την Ουκρανία να χαράξει στο έδαφός της για να την αποτρέψει από το να βομβαρδίζει ρωσικές πόλεις.

Αυτό θα είναι δύσκολο να το κάνει ο Πούτιν και ο Τραμπ μπορεί να πιεστεί από το «βαθύ κράτος» (τα μόνιμα μέλη του στρατού, των μυστικών υπηρεσιών και της διπλωματικής γραφειοκρατίας των ΗΠΑ) να αντισταθεί, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί. είτε.

Ο λόγος αυτής της επιφυλακτικής αισιοδοξίας είναι επειδή θα παρείχε στη Ρωσία ένα «σωτήριο πρόσωπο» μέσο για να παγώσει τη σύγκρουση παρά το γεγονός ότι δεν επιτύχει τους μέγιστους στόχους της αντί να διακινδυνεύσει μια κουβανέζικη κρίση αιχμής απορρίπτοντας την αναμενόμενη πρόταση του Τραμπ να «σώσει το πρόσωπο» στο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ο Τραμπ δεν θα έκανε άσκοπες απειλές και σίγουρα δεν θα άφηνε τον Πούτιν να καλέσει την μπλόφα του ακόμα κι αν αυτό συνέβαινε, οπότε αναμένεται να συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία μέχρι τα δόντια, εάν η ειρηνευτική του συμφωνία καταρρεύσει.

Τούτου λεχθέντος, έκανε επίσης εκστρατεία για τον τερματισμό της ουκρανικής σύγκρουσης και προσωπικά θα προτιμούσε να αναπληρώσει τα εξαντλημένα αποθέματα της Αμερικής παράλληλα με τον εξοπλισμό των ασιατών συμμάχων της μέχρι τα δόντια κατά της Κίνας, αντί να συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία και να διακινδυνεύσει μια μεγάλη κρίση με τη Ρωσία.

Η εστίασή του στον Κινεζοκεντρικό Νέο Ψυχρό Πόλεμο μοιράζεται μια μειοψηφία του «βαθιού κράτους», η πλειονότητα των οποίων θέλει να συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στον περιορισμό της Ρωσίας στην Ευρώπη έναντι της Κίνας στην Ασία , αλλά που δεν κλιμακώθηκε απερίσκεπτα με τη Ρωσία μέχρι στιγμής.

Έχουν όντως κλιμακωθεί, αλλά πάντα προηγούνταν σηματοδότηση της πρόθεσής τους να το κάνουν (όπως μέσω της παροχής διαφόρων όπλων) πολύ πριν συμβεί αυτό, δίνοντας έτσι στη Ρωσία αρκετό χρόνο για να υπολογίσει μια απάντηση αντί να διακινδυνεύσει μια «υπερβολική αντίδραση» θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ.

Αυτά τα αντιρωσικά γεράκια θα μπορούσαν επομένως να συμβαδίσουν με κάθε ζώνη ασφαλείας στην οποία θα μπορούσε να συμφωνήσει ο Τραμπ, εάν αποφευχθεί μια δυνητικά ανεξέλεγκτη κλιμάκωση όπως αυτό που θα μπορούσε να απειλήσει να κάνει εάν η Ρωσία δεν τηρήσει τη συμφωνία του.

Τα ανατρεπτικά στοιχεία του «βαθιού κράτους» θα μπορούσαν ακόμη και να προσπαθήσουν να προκαλέσουν μια τέτοια κλιμάκωση για να αποτρέψουν αυτό το σενάριο ζώνης ασφαλείας ή οποιοδήποτε άλλο που θεωρούν απαράδεκτες παραχωρήσεις προς τη Ρωσία, η οποία παραμένει κίνδυνος πριν και μετά την ορκωμοσία του, αλλά προφανώς δεν είναι δικό τους προτιμώμενο σενάριο της παράταξης.

Αυτό το συμπέρασμα συνάγεται με την υπενθύμιση της προαναφερθείσας παρατήρησης σχετικά με το πώς πάντα σηματοδοτούσαν τις κλιμακωτικές προθέσεις τους πολύ νωρίτερα μέχρι στιγμής τουλάχιστον για να αποφευχθεί μια μεγάλη κλιμάκωση.

Ακόμα κι αν ο Τραμπ δεν συμμορφωθεί με κανένα από τα κερδοσκοπικά αιτήματα του Πούτιν να βοηθήσει τον τελευταίο να «σώσει το πρόσωπό του» παγώνοντας τη σύγκρουση παρά το γεγονός ότι δεν επιτυγχάνει τους μέγιστους στόχους της χώρας του στη σύγκρουση, θα μπορούσε πάντα να κρέμεται το καρότο της σταδιακής ελάφρυνσης των κυρώσεων του είδους που προτείνεται. από τον Richard Haas νωρίτερα αυτή την εβδομάδα .

Ο πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων με τεράστια επιρροή πρότεινε ότι αυτό θα μπορούσε να ενθαρρύνει τη συμμόρφωση της Ρωσίας με μια εκεχειρία και είναι πιθανό ο Πούτιν να συμφωνήσει σε αυτό.

Η ρωσική οικονομία ξεπέρασε το άνευ προηγουμένου καθεστώς κυρώσεων της Δύσης, αλλά τα μεγάλα σχέδια της Ρωσίας να δημιουργήσει εναλλακτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και να στραφεί προς τη μη Δύση δεν ήταν τόσο επιτυχημένα.

Αυτή η ανάλυση εδώ σχετικά με το πώς η τελευταία Σύνοδος Κορυφής των BRICS δεν πέτυχε απολύτως τίποτα απτό υποδεικνύει πώς καμία από τις φιλόδοξες πρωτοβουλίες αυτής της ένωσης δεν αναπτύχθηκε. Επίσης, παρέχει υπερσυνδέσμους με την απόδειξη ότι η New Development Bank με έδρα την Κίνα και η SCO Bank συμμορφώνονται εκπληκτικά με τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Επιπλέον, « Τα προβλήματα πληρωμών της Ρωσίας και της Κίνας που προκαλούνται από τις ΗΠΑ εξέπληξαν τους περισσότερους λάτρεις των BRICS » στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού το RT δημοσίευσε μια ανάλυση χαρακτηριστικών  σχετικά με αυτήν την πολιτικά άβολη εξέλιξη, η οποία δείχνει ότι το κινεζικό κεντρικό στοιχείο των μεγάλων σχεδίων της Ρωσίας δεν εντάσσεται πλήρως στο τους.

Υπάρχει επίσης το εξίσου άβολο γεγονός ότι η στροφή της Ρωσίας προς τη μη Δύση αποτελείται κυρίως από πωλήσεις πόρων σε τέτοιες χώρες και δεν έχει γίνει ακόμη κάτι πιο σημαντικό.

Συνεπώς, δεν θα ήταν περίεργο αν ο Πούτιν εκτιμούσε τις υποσχέσεις για σταδιακή ελάφρυνση των κυρώσεων σε αντάλλαγμα να συμφωνήσει να παγώσει τη σύγκρουση κατά μήκος του LOC, ανεξάρτητα από το πόσο απογοητευτικό μπορεί να είναι αυτό για την ειδική του επιχείρηση στα μάτια των πιο ζηλωτών υποστηρικτών του.

Άλλωστε, ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ είπε σε μια ομάδα πρεσβευτών τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία απαιτεί «την άρση των δυτικών αντιρωσικών κυρώσεων», επομένως είναι ξεκάθαρα στο μυαλό του συλλογικού Κρεμλίνου ανεξάρτητα από το τι αντιλαμβάνονται οι διαχειριστές του.

Ακόμα κι αν ο Τραμπ δώσει τέτοιες υποσχέσεις, ωστόσο, η τήρησή τους θα ήταν δύσκολη, καθώς πολλές από τις αντιρωσικές κυρώσεις της Αμερικής κωδικοποιήθηκαν σε νόμο μετά την ψήφισή τους από το Κογκρέσο .

Μπορεί να συμφωνήσουν με οποιοδήποτε αίτημα να τους ακυρώσουν, αλλά μπορεί και όχι, ρίχνοντας έτσι ένα κλειδί στα σχέδια της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν επίσης να αναγκάσουν την ΕΕ να ακυρώσει τις αντίστοιχες κυρώσεις της και οι αντιρωσικές χώρες όπως η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής ενδέχεται να δημιουργήσουν εμπόδια στην επανέναρξη του εμπορίου με τη Ρωσία, εάν οι δεσμοί της ΕΕ μαζί της ξεπαγώσουν.  

Εάν εφαρμοστούν έστω και ημι-επιτυχώς, τότε ο Τραμπ θα μπορούσε να διεκδικήσει μια νίκη στην « αποένωση » της Ρωσίας και της Κίνας, όπως υποσχέθηκε να κάνει, ακόμη κι αν το εμπόριο αυτών των δύο συνεχίσει να αυξάνεται (κυρίως μέσω εισαγωγών κινεζικών πόρων και αντικατάστασης χαμένων δυτικών προϊόντων στα ρωσικά ράφια).

Θα μπορούσε επίσης να πουλήσει αυτή τη σταδιακή πρόταση ελάφρυνσης των κυρώσεων σε αντιρωσικά γεράκια του «βαθούς κράτους» και στους Ευρωπαίους σε αυτή τη βάση για να βοηθήσει να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους και να αποτραπεί από τους ισχυρισμούς ότι το κάνει ως χάρη στον Πούτιν.

Αναλογιζόμενοι τη διορατικότητα που κοινοποιήθηκε σε αυτήν την ανάλυση, το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ δεν αναμένεται να έχει εκπλήξεις, ούτε θα ήταν έκπληξη εάν η Ρωσία συμφωνήσει σε αυτό για τους λόγους που εξηγήθηκαν.

Οι ΗΠΑ κρατούν τα χαρτιά και θα συμφωνήσουν μόνο σε οποιαδήποτε από τις κερδοσκοπικά ζητούμενες παραχωρήσεις του Πούτιν, προκειμένου να τον διευκολύνουν να «σώσει το πρόσωπο» για το πάγωμα της σύγκρουσης, παρά το γεγονός ότι δεν έχει επιτύχει τους μέγιστους στόχους του. 

Κανένας από τους δύο δεν θέλει μια μεγάλη κλιμάκωση και και οι δύο είναι κουρασμένοι με αυτόν τον πόλεμο μεσολάβησης, οπότε μια τέτοια συμφωνία μπορεί να λειτουργήσει.

Ως εκ τούτου, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς μπορεί να αλλάξει η ρητορική από Ρώσους αξιωματούχους και το παγκόσμιο οικοσύστημά τους μέσων ενημέρωσης, καθώς δημοσιεύονται αναφορές για το τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Τραμπ.

Αυτός και η μειοψηφική φατρία του «βαθιού κράτους» που τον υποστηρίζει παρακινούνται από την επιθυμία τους να « Περιστρώσουν (πίσω) στην Ασία » προκειμένου να συγκρατήσουν πιο μυϊκά την Κίνα, εξ ου και το ενδιαφέρον τους να ολοκληρώσουν αυτόν τον πόλεμο αντιπροσώπων.

Όσο για τη Ρωσία, έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι ένας κάποιου είδους συμβιβασμός είναι αναπόφευκτος και πρέπει επομένως να προετοιμάσει το κοινό.

Κάτι απροσδόκητο μπορεί φυσικά να συμβεί για να αλλάξει εντελώς αυτή την ανάλυση, όπως εάν τα γεράκια και από τις δύο πλευρές πείσουν τους αντίστοιχους προέδρους τους να διπλασιάσουν τη σύγκρουση, αλλά τα επιχειρήματα που προβάλλονται εκεί λογίζονται πειστικά για τα συμφέροντα κάθε πλευράς, ειδικά της Ρωσίας.

Εάν όλα λίγο-πολύ εξελιχθούν όπως είναι γραμμένα, τότε οι παρατηρητές μπορούν να περιμένουν μια «Μεγάλη Επαναφορά Μέσων/Αντίληψης» όσον αφορά την αφήγηση της Ρωσίας απέναντι στη σύγκρουση, η οποία θα απαιτούνταν για να διευκολύνει οποιονδήποτε συμβιβασμό μπορεί να κάνει ο Πούτιν.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο Substack του συγγραφέα,  στο Newsletter του Andrew Korybko .

Ο Andrew Korybko είναι ένας Αμερικανός πολιτικός αναλυτής με έδρα τη Μόσχα και ειδικεύεται στη σχέση μεταξύ της στρατηγικής των ΗΠΑ στην Αφρο-Ευρασία, του παγκόσμιου οράματος One Belt One Road της Κίνας για τη συνδεσιμότητα του New Silk Road και του Hybrid Warfare. Είναι τακτικός συνεργάτης της Global Research. 

Here’s What Trump’s Peace Plan Might Look Like and Why Russia Might Agree to It

Η Ρωσία οριστικοποιεί το σύμφωνο αμυντικής συνεργασίας με τη Βόρεια Κορέα

ΕΥΡΩΠΗ

Η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που υπογράφηκε από τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα υποχρεώνει και τα δύο κράτη να παρέχουν στρατιωτική βοήθεια «χωρίς καθυστέρηση» σε περίπτωση επίθεσης στο άλλο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν πέτυχε τη συμφωνία κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Βόρεια Κορέα τον Ιούνιο.

Επικυρώθηκε από το ρωσικό κοινοβούλιο και υπεγράφη αυτό το Σαββατοκύριακο από τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν παρευρίσκονται σε κρατική δεξίωση στην Πιονγκγιάνγκ της Βόρειας Κορέας στις 19 Ιουνίου 2024.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν παρευρίσκονται σε κρατική δεξίωση στην Πιονγκγιάνγκ της Βόρειας Κορέας στις 19 Ιουνίου 2024. 
© Vladimir Smirnov, μέσω Reuters

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ένα αμυντικό σύμφωνο ορόσημο με τη Βόρεια Κορέα , μια συμφωνία που έρχεται εν μέσω αναφορών ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει στείλει χιλιάδες στρατεύματα για να πολεμήσει εναντίον της Ουκρανίας .

Ο Πούτιν έκλεισε τη συμφωνία κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Βόρεια Κορέα τον Ιούνιο , αλλά έπρεπε να περάσει από το ρωσικό κοινοβούλιο και να υπογραφεί από τον ηγέτη του Κρεμλίνου για να τεθεί σε ισχύ.

Το Κρεμλίνο δημοσίευσε τον υπογεγραμμένο νόμο για την επικύρωση της συνθήκης στον ιστότοπό του το βράδυ του Σαββάτου.

Η συμφωνία επισημοποιεί μήνες εμβάθυνσης της συνεργασίας για την ασφάλεια μεταξύ των δύο εθνών, που ήταν σύμμαχοι των κομμουνιστών καθ’ όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου .

Η Βόρεια Κορέα έχει γίνει ένας από τους πιο φωνητικούς και σημαντικούς υποστηρικτές της πλήρους κλίμακας επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η συμφωνία υποχρεώνει και τα δύο κράτη να παρέχουν στρατιωτική βοήθεια «χωρίς καθυστέρηση» σε περίπτωση επίθεσης στο άλλο.

Τους δεσμεύει επίσης να συνεργαστούν διεθνώς για να αντιταχθούν στις δυτικές κυρώσεις και να συντονίσουν τις θέσεις στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Πούτιν το χαιρέτισε τον Ιούνιο ως «έγγραφο καινοτομίας».

Επικαλούμενη αναφορές πληροφοριών, η Νότια Κορέα , η Ουκρανία και η Δύση λένε ότι η Βόρεια Κορέα έχει αναπτύξει περίπου 10.000 στρατιώτες στη Ρωσία για να πολεμήσει εναντίον της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΑπό την απομόνωση στο πεδίο της μάχης: Τα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν έλεγχο πραγματικότητας στην Ουκρανία

Όταν ρωτήθηκε δημόσια για την ανάπτυξη τον περασμένο μήνα, ο Πούτιν δεν το αρνήθηκε, αντίθετα παρέσυρε την ερώτηση για να επικρίνει την υποστήριξη της Δύσης στην Ουκρανία.

https://www.france24.com/en/europe/20241110-russia-finalises-defence-cooperation-pact-with-north-korea

 

Η Ευρώπη δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία εάν ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από τη σύγκρουση, προειδοποιεί ο Ούγγρος Όρμπαν

Η Ευρώπη από μόνη της δεν μπορεί να επωμιστεί την οικονομική πίεση της υποστήριξης της Ουκρανίας ενάντια στη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή, δήλωσε ο Ούγγρος ηγέτης Βίκτορ Όρμπαν.

Προειδοποίησε ότι ο στενά σύμμαχος εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιθανότατα θα οδηγήσει την Ουάσινγκτον έξω από τη σύγκρουση.

Η Ουκρανία εξαρτιόταν ιστορικά από ξένη ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια για να αντισταθεί στη διετή εισβολή της Ρωσίας, με τις ΗΠΑ και την ΕΕ να παρέχουν τη μερίδα του λέοντος αυτής της βοήθειας.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ποζάρουν μετά από συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Puskas Arena, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, 8 Νοεμβρίου 2024. REUTERS/Marton Monus

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel ποζάρουν μετά από συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Puskas Arena, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, 8 Νοεμβρίου 2024. 

Marton Monus | Reuters

Η Ευρώπη από μόνη της δεν μπορεί να επωμιστεί την οικονομική πίεση της υποστήριξης της Ουκρανίας ενάντια στη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή, δήλωσε ο Ούγγρος ηγέτης Βίκτορ Όρμπαν την Παρασκευή, προειδοποιώντας ότι ο στενός σύμμαχος εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιθανότατα θα οδηγήσει την Ουάσιγκτον έξω από τη σύγκρουση.

«Η Ευρώπη από μόνη της δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει αυτόν τον πόλεμο.

Μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να θέλουν, εξακολουθούν να θέλουν να στείλουν τεράστια χρηματικά ποσά σε αυτόν τον κατά τα άλλα χαμένο πόλεμο, αλλά υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που μένουν σιωπηλοί, παρόλο που παλιά ήταν δυνατοί», είπε ο Όρμπαν στο εθνικό ραδιόφωνο, στο Google- μεταφράστηκαν σχόλια που αναφέρθηκαν από το κρατικό μέσο ενημέρωσης Magyar Tavirati Iroda.

Μιλώντας μια ημέρα μετά τη φιλοξενία Ευρωπαίων ηγετών στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, ο Όρμπαν τόνισε ότι πρέπει να προετοιμαστεί ένας «προϋπολογισμός ειρήνης» — και ότι αυτό το βήμα μπορεί τώρα να γίνει, με τον Τραμπ να αναλάβει την ηγεσία του Λευκού Οίκου. αφού νίκησε τη Δημοκρατική υποψήφια Καμάλα Χάρις στις εθνικές εκλογές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Οι Αμερικανοί θα βγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν θα τον ενθαρρύνουν, δεν θα πουν ότι ο πόλεμος είναι καλό πράγμα», προέβλεψε ο Όρμπαν, προσθέτοντας: «Λέγονται πολλά για τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά κανείς δεν αμφισβητεί κανέναν. πράγμα, ότι δεν ξεκινά πόλεμο.

Είναι ένας άνθρωπος που μισεί τον πόλεμο, ένας πραγματικός επιχειρηματίας που πιστεύει ότι η ζωή και τα πράγματα πάνε καλά όταν δεν υπάρχει πόλεμος».

Η Ουκρανία εξαρτιόταν ιστορικά από ξένη ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια για να αντισταθεί στη διετή εισβολή της Ρωσίας, με τις ΗΠΑ και την ΕΕ να παρέχουν τη μερίδα του λέοντος αυτής της βοήθειας.

Ο αντίκτυπος του Τραμπ στη σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν παραμένει υπό αμφισβήτηση, λέει ο Ίαν Μπρέμερ από την Ευρασία

ΒΙΝΤΕΟ 04:45

Ο αντίκτυπος του Τραμπ στη σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν παραμένει υπό αμφισβήτηση, λέει ο Ίαν Μπρέμερ από την Ευρασία

Το Kiel Institute for the World Economy εκτιμά ότι τα κράτη μέλη και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ (όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή) έχουν δαπανήσει συνολικά 161,11 δισεκατομμύρια ευρώ (173,57 δισεκατομμύρια δολάρια) σε στρατιωτική, ανθρωπιστική και οικονομική υποστήριξη από την έναρξη του Φεβρουαρίου 2022. πόλεμο μέχρι τις 31 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, με τις ΗΠΑ να συνεισφέρουν 108 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την περίοδο αυτή.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο – η χώρα του οποίου βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες – αμφισβήτησε την ευρωπαϊκή ατζέντα χρηματοδότησης.  

«Όταν υπάρχουν χρήματα για να υποστηριχθεί η παράλογη δολοφονία των Σλάβων στην Ουκρανία, πρέπει να βρούμε ένα τεράστιο ποσό χρημάτων στην ΕΕ για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, η οποία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη αυτή καθαυτή», είπε σε ένα μεταφρασμένο από την Google Facebook. ενημέρωση .

Ένας μακροχρόνιος σύμμαχος του Τραμπ, ο Όρμπαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα χαιρέτισε την εκλογή του Ρεπουμπλικανού πολιτικού ως «μια πολύ αναγκαία νίκη για τον κόσμο» και «τη μεγαλύτερη επιστροφή στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ».

Οι δύο ηγέτες απολαμβάνουν μια βαθιά σχέση από την πρώτη προεδρική θητεία του Τραμπ το 2017-2021, με τον Όρμπαν να υπερηφανεύεται για το σύνθημα «Make Europe Great Again» όταν η κυβέρνησή του ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό το καλοκαίρι – ένα σύνθημα που θυμίζει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. μάντρα.

Hungarian Prime Minister Viktor Orban meets Donald Trump at Trump's Mar-a-Lago home in Florida, U.S., July 11, 2024 in this picture obtained from social media. Viktor Orban via X/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES. WATERMARK FROM SOURCE

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν συναντά τον Ντόναλντ Τραμπ στο σπίτι του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, ΗΠΑ, 11 Ιουλίου 2024 σε αυτήν την εικόνα που ελήφθη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Viktor Orban Via X | Reuters

Οι δύο πολιτικοί έχουν ιστορικά ζητήσει και οι δύο για τον επείγοντα τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, την οποία ο Όρμπαν απέδωσε την Παρασκευή ως παράγοντα που συνέβαλε στην πληθωριστική άνοδο των τελευταίων ετών, δεδομένης της αύξησης των τιμών της ενέργειας μετά την επιβολή κυρώσεων από τα δυτικά έθνη κατά του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου. εξαγωγές.

Αυτοαποκαλούμενος ειρηνοποιός, ο Όρμπαν έχει επανειλημμένα ζητήσει κατάπαυση του πυρός και αυτό το καλοκαίρι έκανε την πρώτη του προεδρική θητεία στην ΕΕ με επισκέψεις στην Ουκρανία, τη Ρωσία και τη συμμαχική με τη Μόσχα Κίνα — προς οργή των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι καταδίκασαν την απροσδόκητη εμπλοκή με το Κρεμλίνο ως μη αντιπροσωπευτικό της θέσης της Ε.Ε.

Εν τω μεταξύ, ο Τραμπ πρότεινε ότι μπορεί να βάλει τέλος στα τεράστια πακέτα βοήθειας προς το Κίεβο που κατοχυρώθηκαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του απερχόμενου προέδρου Τζο Μπάιντεν , χαρακτηρίζοντας τον Ουκρανό ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως «ίσως τον μεγαλύτερο πωλητή οποιουδήποτε πολιτικού που έζησε ποτέ» όσον αφορά την παροχή ξένης βοήθειας. .

Ο εκλεγμένος πρόεδρος έχει επίσης στο παρελθόν επικρίνει δριμύτατα ότι ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ παρείχαν ελάχιστες αμυντικές συνεισφορές κάτω από τις επενδυτικές κατευθυντήριες γραμμές του 2% του ΑΕΠ της συμμαχίας — το οποίο το ΝΑΤΟ εργάζεται για να διορθώσει.

Οι ΗΠΑ αντιπροσώπευαν τον μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού από όλους τους εταίρους στην παραδοσιακά υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον συμμαχία του ΝΑΤΟ με σχεδόν 1,33 εκατομμύρια στρατιώτες, δήλωσε ο Statista τον Ιούλιο .

Ήδη, η Ουκρανία έχει μπει στην ατζέντα των διατλαντικών συνομιλιών, με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να δηλώνει την Πέμπτη ότι έθιξε αυτό το θέμα, την ευρύτερη άμυνα και την ενέργεια με τον εκλεγμένο πρόεδρο σε ένα συγχαρητήριο τηλεφώνημα.

Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας: λέει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

ΒΙΝΤΕΟ 01:58

Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας: λέει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Ο Τραμπ υποσχέθηκε προηγουμένως να βάλει τέλος στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία εντός 24 ωρών από την ανάληψη των καθηκόντων του, χωρίς να διευκρινίσει πώς – πυροδοτώντας ανησυχίες για το εάν το Κίεβο θα πιεστεί ή θα στερηθεί επαρκώς από πόρους για να παραχωρήσει κατεχόμενα εδάφη στη Ρωσία.

Η Ουκρανία είχε προηγουμένως απορρίψει το ενδεχόμενο είτε να παραδώσει έδαφος είτε να ξεκινήσει διπλωματικές συνομιλίες, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα παραμένουν εντός των συνόρων της.

Μια εκεχειρία χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία θα ισοδυναμούσε μόνο με μια πύλη για περαιτέρω ρωσική κατοχή, τόνισε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Βουδαπέστη, επικρίνοντας την «επικίνδυνη ρητορική» ορισμένων κρατικών ηγετών.

Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy looks on as he poses for a family photo during the European Political Community Summit at the Puskas Arena, in Budapest, Hungary, November 7, 2024. REUTERS/Bernadett Szabo

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy κοιτάζει καθώς ποζάρει για μια οικογενειακή φωτογραφία κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στο Puskas Arena, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, 7 Νοεμβρίου 2024. 

Bernadette Szabo Reuters

«Η απλή επίτευξη κατάπαυσης του πυρός είναι ένα μοντέλο που ακούμε από ορισμένους ηγέτες εδώ, από τη Βραζιλία, την Κίνα, και είναι σημαντικό να το ακούσουμε σίγουρα από τη Ρωσία. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μοντέλο για τη Ρωσία», είπε ο ηγέτης, σύμφωνα με το ουκρανικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform .

Ορισμένοι ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στη συνεχή υποστήριξη προς την Ουκρανία.

«Είτε η ασφάλεια είτε η αλληλεγγύη, η υποστήριξη της Ουκρανίας ή η επένδυση στο μέλλον της Γερμανίας — η δημιουργία αυτής της αντίφασης είναι λάθος, επικίνδυνη και εντελώς περιττή», δήλωσε την Τετάρτη ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς , σύμφωνα με μετάφραση του CNBC, ακόμη και όταν ο τριμερής κυβερνητικός συνασπισμός του διαλύθηκε νωρίτερα. την εβδομάδα εν μέσω διαφορών σχετικά με τις προοπτικές για τον εθνικό προϋπολογισμό που περιελάμβανε την έκταση της βοήθειας για την Ουκρανία.

— Η Sophie Kiderlin του CNBC συνέβαλε σε αυτήν την έκθεση.

Διόρθωση: Η πρώτη προεδρική θητεία του Τραμπ διήρκεσε από το 2017 έως το 2021. Μια παλαιότερη εκδοχή δεν αναφέρθηκε λανθασμένα ένα χρόνο.

https://www.cnbc.com/2024/11/08/europe-cannot-finance-ukraine-war-if-trump-pulls-us-out-of-the-conflict-hungarys-orban-warns.html

Περισσότερες πληροφορίες παρακάτω. 

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Yars εκτοξεύεται δοκιμαστικά από το σημείο εκτόξευσης Plesetsk στη βορειοδυτική Ρωσία.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>