«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΥΣΟΔΟΜΕΙ- ΕΜΕΙΣ ΟΜΦΑΛΟΣΚΟΠΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!;;;;;;;;;;;;;;;

γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Ο Ελληνικός λαός ως το 1974 που έγινε η παράνομη εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο δεν είχε αντιληφθεί ότι ποτέ οι Τούρκοι δε σταμάτησαν να προβάλουν φανερά ή κρυφά  βλέψεις «ζωτικού χώρου» στα νησιά του Αιγαίου. 

Τότε για τις Ελληνικές Κυβερνήσεις κύριο μέλημα ήταν διατήρηση καλών σχέσεων με την Τουρκία γιατί αυτό προείχε στην Ατλαντική Συμμαχία , δηλαδή η αρμονική συνεργασία Ελλάδος –Τουρκίας πάση θυσία.

Και φυσικά η Τουρκία ποτέ δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις ή θυσίες .

Αυτές τις έκανε πάντα η Ελλάδα για να είναι «το καλό παιδί του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ» Και να μην ξεχνάμε ότι εκείνο τον καιρό η Τουρκία ήταν η καλύτερη σύμμαχος των ΗΠΑ και έκανε ότι ήθελε στην περιοχή.

Και μόνο η παρουσία των Ελλήνων στο συμμαχικό στρατηγείο LANDSOUTHEAST στη Σμύρνη έδινε το προβάδισμα στους τουρκικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.

Η Τουρκία δε σεβάστηκε ότι η Ελλάς ήταν σύμμαχος της και το 1955 έκανε το εγκληματικό και εξευτελιστικό διωγμό των Ελλήνων γηγενών από την Κωνσταντινούπολη.

Η Κυβέρνηση Καραμανλή ακόμη και όταν  διέπραξαν ασχημίες σε βάρος των Ελλήνων Αξιωματικών και των οικογενειών τους στη Σμύρνη οι τραμπούκοι της Αγκύρας δεν απέσυρε οριστικά  το κλιμάκιο  για να μη διαταραχθεί η Ν.Α Πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Θα αναφέρω φασιστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για τα νησιά:

1/ Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Feriddum Cemal Erkin το 1964 στο Λονδίνο προς τον Έλληνα ΥΠΕΞ «Το πρώτο λάθος του Κεμάλ με τη Συνθήκη της Λωζάνης που δέχθηκε προσάρτηση των νησιών του Αιγαίου στην Ελλάδα»

«Το δεύτερο όταν η Ελλάδα στο Συνέδριο στο Παρίσι υυυυυυυυ1946-47 προσάρτησε τα Δωδεκάνησα δεν έδωσε τα μισά στην Τουρκία»

2/ Ο Τούρκος ΥΠΕΞ  Turan Gunes  στην εφημ. CUMHURIYET 3/6/1974 “Ο    βυθός του Αιγαίου και τα νησιά που βρίσκονται κοντά στις ηπειρωτικές ακτές αποτελούν προέκταση της Μικράς Ασίας»

3/ Δήλωση του τότε ηγέτη της αντιπολιτεύσεως Suleyman Demirel  στην εφημ.    Millyet  9/6/1974 : « …Η διαφωνία μας με την Ελλάδα παρουσιάστηκε επειδή τα νησιά που  βρίσκονται πολύ  κοντά στην Τουρκία ανήκουν στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία .

Αποτελούν τμήμα της Ανατόλιας και επί αιώνες ανήκαν στο κράτος που είχε την κυριαρχία της Ανατόλιας»

4/ Δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Bulent Ecevit στις 30/6/1974 «Η άμυνα των νησιών  του Αιγαίου θα πρέπει να αναληφθεί από κοινού από Ελλάδα και Τουρκία  ως σύμμαχος μέσα στο ΝΑΤΟ»

5/ Δήλωση του Τούρκου Υπουργού Άμυνας  Hasan Icik στην  Christian Science Monitor στις 1/8/1974 : « Η Τουρκία παρέδιδε συνεχώς εδάφη για να επιτύχει αληθινή ειρήνη , την Θεσσαλονίκη μετά τον Α’ Π.Π  και τη Δωδεκάνησο μετά τον Β’ Π.Π .

Η γενναιοδωρία της Τουρκίας προφανώς παρερμηνεύθηκε από την Αθήνα» ( Μόνο που τη Θεσσαλονίκη την έχασαν στον πόλεμο του 1912 και τα Δωδεκάνησα τα πήραμε από την Ιταλία και όχι από την Τουρκία)»

6/ Δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Sadi Irmak στο Ικόνιο στην εφημ. Hubriyet :  «Δε θα παραχωρήσω το Αιγαίο σε κανέναν.

Το μισό Αιγαίο ανήκει σε μας…..   Εάν τα συμφέροντα του Τουρκικού έθνους απειληθούν , θα συντρίβουμε το κεφάλι του εχθρού»

7/ Δήλωση του Τούρκου Υπουργού Άμυνας  Semih Sancar στο τουρκικό περιοδικό YANKI 22/1/1975: «Στο Αιγαίο η ισορροπία δυνάμενων είναι σαφώς υπέρ της Τουρκίας …και μάλιστα σε τέτοια έκταση ώστε εκτός από την ισορροπία δυνάμεων και τα βλέμματα και οι σκέψεις των 1/Τούρκων παλαιών κατοίκων   των νησιών είναι στραμμένα προς την εγκατάσταση τους στις απέναντι ακτές  που βρίσκονται λίγα μόλις μίλια μακριά»

8/ Δήλωση του μονίμου υφυπουργού εξωτερικών Melih Esenbel στην Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας κατά την συζήτηση του Π/Υ του ΥΠΕΞ στις 22/1/1975 : «Στο Αιγαίο πρέπει να ακολουθήσουμε αναγκαστικά δυναμική πολιτική.

Οι συνθήκες σήμερα είναι διαφορετικές από τις συνθήκες του 1923 .

Η δύναμη της Τουρκίας έχει μεγαλώσει .Οταν μιλούμε για την ανάγκη δυναμικής πολιτικής δεν εννοούμε ότι ο στρατός πρέπει να δράσει αμέσως και ότι πρέπει να καταλάβουμε τα νησιά.

Τα οικονομικά συμφέροντα πρέπει να διασφαλισθούν στο Αιγαίο… Η Κύπρος αποτελεί το πρώτο βήμα προς το Αιγαίο»

9/ Δήλωση του Τούρκου στρατηγού Suat Aktulga διοικητής της 2ας Στρατιάς στο Ικόνιο στις 25/!/1975: «Οι Έλληνες δεν μπορούν να γίνουν φίλοι με τους Τούρκους , όσο δεν εγκαταλείπουν τη Μεγάλη Ιδέα.

Γι’αυτό πρέπει να τεθεί θέμα Δωδεκανήσων και Δυτικής Θράκης»

10/ Ο Ergun Gose αρθρογράφος της εφημ.

Tercuman σχολιάζοντας τα λεχθέντα από τον διοικητής της 2ας Σρατιάς Suat Aktulga ότι πρέπει να τεθεί θέμα Δωδεκανήσων γράφει: « Το Κυπριακό δεν είναι το μόνο πρόβλημα .

Υπάρχει το πρόβλημα της Δυτικής Θράκης , των χωρικών υδάτων , της υφαλοκρηπίδας, της αλιείας, και του εναερίου χώρου , με άλλα λόγια η Μεγάλη Ιδέα και τα παρακλάδια της .

Ανάμεσα σ’ αυτά πρώτο έρχεται το πρόβλημα των Δωδεκανήσων.

Πρέπει χωρίς άλλο να πάρουμε από τους Έλληνες αυτά τα νησιά.

Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι η αποστρατικοποίηση τους”

11/ Αρθρο του πρέσβυ Nuri  Eren στην εφημ.  Milliyet στις 21/3/1975 ” Η πολιτική ιστορία των νησιών διέπεται από τη γεωγραφική τους θέση.

Ηταν πάντοτε ανάγκη να παραμείνουν ενωμένα  με τη Μικρά Ασία.

Κατά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιταλίας και Συμμάχων δεν αντιταχθήκαμε στην παραχώρηση των νησιών στην Ελλάδα .

Η Συνθήκη Ειρήνης  όμως αναγνώρισε τη στρατηγική σημασία  των νησιών για την Τουρκία  στη δεύτερη παράγ, του άρθρου 14 η οποία προβλέπει το μόνιμο αφοπλισμό των νησιών”

12/ Αρθρο του καθηγητού Ahmet Sucru Esmer στην εφημ.   Baris στις 22/5/1955 γράφει:  ” Το Αιγαίο έχει καταστεί θέμα σοβαρότερης διαφωνίας μεταξύ Ελλάδος -Τουρκίας από όσο το Κυπριακό.

Και αν δεν μεταβληθεί η άκαμπτη θέση της Ελλάδος, θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί ο πόλεμος.

Η Ελλάδα χρησιμοποιεί τα νησιά που αποτελούν τμήμα της Μικράς Ασίας για να απομονώσει την Τουρκία από τον υπόλοιπο κόσμο. ….διπλό λάθος που διαπράχθηκε πρώτα στη Λωζάννη και ύστερα μετά τον Β’Π.Π.

Η συντομότερη οδός είναι …δια της ανακαταλήψεως των νησιών.

Για να το κατορθώσουμε θα  πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε πόλεμο.

Οι Έλληνες παρέχουν προσχήματα κάθε μέρα γι΄αυτό.

Η οδός είναι η τελευταία φάση του πολέμου της ανεξαρτησίας”

13/Δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού “Suleyman Demirel” στην εφημ. Le Monde στις 20/3/75 ” ….Λάβετε υπ’ όψιν ότι βλέπουμε τα φώτα από τη μια όχθη στην άλλη(Ελληνικά νησιά-ακτές Τουρκίας) Δε φοβόμαστε οτι οι Ελληνες θα καταλάβουν την Τουρκία αλλά, οχυρώνοντας και (κρατικοποιώντας τα νησιά παραβιάζουν τις συνθήκες”

Υπάρχουν πολλές παρόμοιες εμπρηστικές και μισαλλόδοξες  δηλώσεις όλες στην ίδια κατεύθυνση που σημαίνει ότι το έδαφος έχει καλλιεργηθεί από το 1952 που μπήκε η Τουρκία στο ΝΑΤΟ  μέχρι το 1974 που έκανε την εισβολή στην Κύπρο.

Το κλίμα αυτό αντί να αμβλυνθεί με την εισβολή στην Κύπρο αντίθετα αυξήθηκε η όρεξη της Τουρκίας για περισσότερες κατακτήσεις και κατέληξε στη σημερινή του φάση της επίσημης πλέον πολιτικής της ¨Γαλάζιας Πατρίδας” και της “Θάλασσας των Νησιών”

Συμπεράσματα:

Ενώ αυτά συνέβαιναν στην Τουρκία, στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης :

1/Ουδείς γνώριζε τι απεργαζόταν  η Τουρκία σε βάρος μας και ουδείς ασχολείτο με την απειλή, ούτε φρόντιζε να  εξοπλίσει τις Ε.Δ και τις φρουρές στα νησιά μας.

2/ Η ΚΥΠ μετέπειτα ΕΥΠ αντί να παρακολουθεί την Τουρκία παρακολουθούσε τους “χουντικούς» και τα ακροδεξιά   στοιχεία

3/ Η Κυβέρνηση και τα κόμματα σε ένα κυνήγι μαγισσών  κυνηγούσαν τα στελέχη των Ε.Δ για να κάνουν “αποχουντοποίηση”

4/ Οι Αξιωματικοί έβαζαν  τη στολή τους στο στρατόπεδο  γιατί  διέτρεχαν κίνδυνο προσβολής ή λιντσαρίσματος αν έβγαιναν με   στολή.

5/ Είχαν στήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις στον τοίχο, με ηθικό    καταρρακωμένο , οργίαζε η τρομοκρατία, τα αριστερά εξτρεμιστικά και «επαναστατικά»  στοιχεία  έκαιγαν , κατέστρεφαν, αμφισβητούσαν τα εθνικά  σύμβολα κ.α  και  ασχημονούσαν με την ανοχή του  κράτους

6/ Η παιδεία είχε διαλυθεί  στα χέρια των «επαναστατικών «συμβουλίων» και ουδείς ασχολείτο με τη μάθηση, αρκεί να ήσουν “επαναστάτης”

7/ Η Τουρκία  περνούσε στη διεθνή κοινότητα  τις ” ναζιστικές της  θέσεις “, χωρίς η Ελλάδα να προβάλει αντίσταση. Ο εχθρός για την μεταπολίτευση δεν ήταν η Τουρκία αλλά η “χούντα”

8/ Ο «εθνάρχης” Κ. Καραμανλής είπε: «Η Κύπρος είναι μακριά» και άφησε τους Τούρκους να καταλάβουν (από το 5% που είχαν με το προγεφύρωμα)  το 36% της  νήσου.

Ο ίδιος άλλωστε δέχθηκε να παρακαθίσει με τους Τούρκους  στην Τριμερή  Ζυρίχης- Λονδίνου (1959-1960) , που άνοιξε την  πόρτα  της Τουρκίας στη Κύπρο.

9/ Ο έτερος “εθνάρχης” Αρχιεπίσκοπος Μακάριος  κάλεσε στον ΟΗΕ τις δύο εγγυήτριες δυνάμεις «Βρετανία και Τουρκία» για να διώξει τους   «Έλληνες   εισβολείς».

Όταν επέστρεψε δε στην Κύπρο  άρχισε αμέσως συνομιλίες με τον Ντενκτάς για  την λύση του Κυπριακού με βάση τη Δ.Δ.Ο .

Ετσι λησμονήσαμε την εισβολή και κατοχή.

10/ Ο “μεγάλος”  Α. Παπανδρέου    σπαταλούσε τα δανεικά για να πληρώνει τις «κοινωνικοποιημένες»  βιομηχανίες τις οποίες είχε χρεοκοπήσει νωρίτερα ο Κ. Καραμανλής και  χάριζε  λεφτά στους αγρότες για να ξεριζώνουν τα δένδρα και να πετάνε την παραγωγή στο ΧΥΤΑ.

11/ Θύμα τους υπήρξε και η ΕΒΟ .

Ουδείς σήμανε συναγερμό για την επιθετική Τουρκία.

12/ Με το Mea Culpa  του Ανδρέα  σταμάτησε κάθε έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Αιγαίο ακόμη και εντός των Χ.Υ μας.

13/ Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το προσωρινό όνομα FYROM στα Σκόπια δηλαδή συγκαλυμμένο “Μακεδονία”   Ο Τσίπρας βέβαια χάρισε  εθνότητα και ανύπαρκτη  γλώσσα μακεδονική και επαίρεται για αυτό, αλλά δε βρέθηκε   δικαστής να τον καθίσει στο εδώλιο και να λογοδοτήσει γι’ αυτό και για τα Μνημόνια μαζί με τον Γ.Α.Π

14/  Ο Κ. Σημίτης καταστροφέας της οικονομίας(κλοπή Χρηματιστηρίου),   παρέδωσε τα Ίμια χωρίς να  ρίξει ντουφεκιά.

«Τι θέλατε; πόλεμο να κάνουμε;» Μας έβαλε στην Ε.Ε με τους πλέον επαχθείς όρους κ.α

15/ Όλοι εν συνεχεία κάθονταν στο τραπέζι με τους Τούρκους και  συζητούσαν  πάνω στα εθνικά μας θέματα.

Εμείς ποτέ δεν θέσαμε κάποιο ζήτημα που να ζημιώνει την Τουρκία, για να της σταματήσουμε τη μονόπλευρη αρπακτικότητα.

Οι  συζητήσεις αφορούσαν τη μοιρασιά των δικών νόμιμων κυριαρχικών    δικαιωμάτων

16/  Όσο δε οι Τούρκοι έβλεπαν την κατευναστική πολιτική   και την διάθεση παράδοσης  εκ μέρους μας, τόσο σήκωναν τον πήχη προς τα πάνω και πολλαπλασίαζαν τις παράνομες απαιτήσεις τους .

17/ Δεν  δώσαμε συνέχεια στην καταδίκη της Τουρκίας  στους διεθνείς οργανισμούς για  την εισβολή και κατοχή  της Βόρειας Κύπρου. Το λησμονήσαμε όπως λησμονήσαμε και τους 1650 Αγνοούμενους

18/ Οι συσχετισμοί δυνάμεων στον αέρα και στη θάλασσα του  Αιγαίου ήταν αριθμητικά υπέρ της Τουρκίας και μόνο ποιοτικά υπερτερούσαμε . Ουδείς όμως από τότε δεν προχώρησε στον επανεξοπλιστώ της χώρας

19/ Μόνο πρόσφατα κατορθώσαμε να αποκτήσουμε αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο με τα Rafale και τα  F-16 Viper  λόγω του αποκλεισμού από τις ΗΠΑ της Τουρκίας από  το πρόγραμμα των   F-35 . Διαφορετικά, θα είμαστε σήμερα σε δεινή θέση

20/ Το  Π.Ν   το άφησαν  με γερασμένα πλοία και αν  διατηρεί την ισορροπία στο Αιγαίο τούτο οφείλεται  στη ναυτοσύνη των  ναυτικών μας .

21/ Κατά την διάρκεια των Μνημονίων  δεν πήραν ούτε βίδα οι Ε.Δ.

Μόλις τώρα που η Τουρκία εξοπλίζεται μέχρις οδόντων με μαζική παραγωγή δικών οπλικών συστημάτων ξύπνησαν οι πολιτικοί μας .

Αυτά τα παρακμιακά και φαύλα κόμματα της μεταπολίτευσης  μας κυβερνούν συνεχώς από το 1974 .

Πρόσωπα αλλάζουν αλλά  τα  σάπια κόμματα  μένουν τα ίδια.

Καιρός για   πατριωτική αλλαγή (7/7/24)

(Σημείωση Τα στοιχεία ελήφθησαν από το βιβλίο “Μολών Λαβέ” του διακεκριμένου δικηγόρου και διεθνολόγου Θαλή Μυλωνά,εκδ. Γρηγόρης)

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

http://amphiktyon.org

8 Ιουλίου 1997. Η Προδοσία της Μαδρίτης.

Η «εκσυγχρονιστική» Αθηναϊκή Ψωροελίτ, έχει δεσμευτεί από τη «μαύρη Τρίτη» της 8ης Ιουλίου 1997 να σέβεται «τα νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας», τα οποία διεκδικεί ο Ερντογάν.

Ολες οι Τουρκικές διεκδικήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προδοτικού πρωτοκόλλου της Μαδρίτης και των ΜΟΕ που ακολούθησαν.

Ο ιουδαίος «Κώστας Σημίτης» και ο Τούρκος πρόεδρος, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, υπέγραψαν σαν σήμερα στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, τη συμφωνία έξι σημείων, που την συνέταξε η Ολμπράϊτ , με σκοπό «τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο και την απομάκρυνση του κινδύνου σύρραξης ανάμεσα στις δύο χώρες».

Η «Συμφωνία της Μαδρίτης» με την οποία ο Αβρούρι αναγνώρισε τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο εξακολουθεί να ισχύει μας δεσμεύει τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Ο Σημίτης, με τη προδοτική Συμφωνία της Μαδρίτης , που του υπαγόρευσαν οι Αμερικανοί αναγνώρισε, « τα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία της»,

Ο Σημίτης δεσμεύτηκε, «για τη διευθέτηση των διαφορών, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης», και για «συνεχή ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας».

Το “Τζέρτζελο”, που γίνεται καμιά φορά στο Αιγαίο,   οφείλεται επομένως στο ότι η Άγκυρα θεωρεί ότι η Αθήνα δεν σέβεται « τα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο», και αυτό το αποδεχεται η Αθήνα αφού ουδέποτε δεν θεώρησε ότι η Συμφωνία της Μαδρίτης έχει καταγγελθεί μονομερώς από την Τουρκία, και ποτέ η Αθήνα δεν είπε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί παραβιάζει την Συμφωνία της Μαδρίτης.

Οι έξι «Αρχές» που επέβαλαν στον Σημίτη οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι προέβλεπαν

-Αμοιβαία δέσμευση για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη συνεχή ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας.

-Σεβασμό της κυριαρχίας της κάθε χώρας.

-Σεβασμό των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών. -Σεβασμό στα θεμιτά , ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους.

-Δέσμευση αποφυγής μονομερών ενεργειών στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας, ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις οφειλόμενες σε παρεξήγηση, -Δέσμευση διευθέτησης των διαφορών με ειρηνικά μέσα, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης και χωρίς τη χρήση βίας ή την απειλή βίας».

Η Συμφωνία της Μαδρίτης, ήταν μια διμερής συμφωνία με εγγυητές του Αμερικανούς.

Αυτό που σηματοδότησε την αλλαγή της πολιτικής της Ελλάδος από τον κ. Σημίτη, ήταν το 4ο σημείο , με την αναγνώριση των «θεμιτών, (legitimate), ζωτικών συμφερόντων» της Τουρκίας, με τα οποία έγινε αποδεκτή διεθνώς η διακήρυξη ως αιτίας πολέμου, από το Τουρκικό Κοινοβούλιο, της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων, και τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας δεν προσδιορίστηκαν και επομένως η Τουρκία μπορεί να επικαλείται όποτε και όπως θέλει έναντι της Ελλάδας το ζωτικό της «Συμφέρον».

…………………….

Από: Ilias Staboliadis <istaboliadis@tuc.gr>
Date: Δευ 8 Ιουλ 2024 στις 9:26 μ.μ.
Subject: [IHA-Professors & PhDs] ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ στις 7/7/2024
To: Professors-Phds <Professors-phds@googlegroups.com>

Παραθέτω μερικά ιστορικά γεγονότα κατά την πρόσφατη πολιτική ζωή της Ελλάδος που κατέγραψε ο συνάδελφος Δημήτρης Πατέλης, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης, με αφορμή την συνέντευξη του Πούτιν στις 4/7/2024 στην Διάσκεψη Κορυφής του Οργανισμού της Σαγκάης (SCO)
Ηλίας Σταμπολιάδης
Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός
πρώην Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης
Έβλεπα πιο προσεκτικά τη συνέντευξη του Вλανтιμiр Поύтiν μετά τη Διάσκεψη Κορυφής του Οργανισμού της Σαγκάης(SCO),
στις 4 Ιούλη 2024, με αφορμή ερώτηση περί της προοπτικής ενιαίου νομίσματος Ρωσίας-Λευκορωσίας:

“Θα προχωρήσουμε με προσεκτικά βήματα στην οικονομική ολοκλήρωση με την Λευκορωσία με βάση και τη διεθνή, θετική κι αρνητική εμπειρία.
…Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ξέρετε, όταν δημιουργήθηκε το ενιαίο νόμισμα, πολλές χώρες με αδύναμες οικονομίες υπέφεραν, επειδή δεν είναι δυνατόν να ρυθμιστεί τίποτα με βάση τον πληθωρισμό, επειδή τα πάντα είναι συνδεδεμένα με το ευρώ.
Δεν υπάρχει δραχμή, φέρ’ ειπείν, και η Ελλάδα δεν μπορούσε να ρυθμίσει τις εσωτερικές οικονομικές της διαδικασίες με τη βοήθεια του εθνικού της νομίσματος…»

Η αλήθεια είναι ότι ο Πούτιν το πρώτο εξάμηνο του 2015 έζησε από πολύ κοντά και πολύ ενεργά την “ελληνική κρίση χρέους” προσπαθώντας πραγματικά και ειλικρινά να βοηθήσει την Ελλάδα “να τα βγάλει πέρα” με την Τρόικα!
Στο τέλος, έπαθε όμως κι αυτός … “Τσίπρα” -όπως κι ο Ελληνικός λαός!
Έμειναν όμως, απ’ αυτή την εποχή κάποιες ιστορίες που θα διηγηθώ παρακάτω
( Α, και για να μην έχουμε … διαψεύσεις, να θυμίσω ότι για ΟΛΑ αυτά υπάρχουν ΚΑΙ μάρτυρες ΚΑΙ ντοκουμέντα κι αλληλογραφία ΚΑΙ ηχογραφημένα πρακτικά!)

👉 Τότε λοιπόν, γύρω στα μέσα Μάρτη του 2015, η “πρώτη φορά αριστερά με ολίγη από Καμμένο”,
• αφού από τις 20 Φλεβάρη είχε νομιμοποιήσει τα Μνημόνια – και συμφωνήσει για παράταση τους- στο περίφημο Eurogroup με την Τρόικα,
• αφού έστειλε διάφορους “απεσταλμένους” ανά τον κόσμο, από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ μέχρι τις χώρες του Κόλπου, για να … πουλήσει “ελληνικά ομόλογα” για ζεστό χρήμα -παρεμπιπτόντως με … τρομακτικού ύψους προμήθειες και μίζες,
• αφού είδαν κι απόειδαν κι ενώ η Τρόικα έσφιγγε τη θηλειά,
αποφάσισε, διστακτικά να … δοκιμάσει “μήπως βγει κάτι κι από τη Μόσχα!”

✔️ Το Κρεμλίνο, που παρακολουθούσε με … ενδιαφέρον, τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ανταποκρίθηκε άμεσα και πολύ πρακτικά:
• η πρώτη αποστολή ορίστηκε για τις 26 Μάρτη με μια πραγματικά ευρύτατη ατζέντα. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ορίστηκε ο τότε Υπουργός Ανάπτυξης κι Εθνικής Οικονομίας, Σταθάκης με πρόσκληση του ομόλογου του Μαντούροφ και προγραμματισμένες συναντήσεις με σχεδόν τους … πάντες στη Μόσχα!
• ο Σταθάκης όμως, τελευταία στιγμή ακυρώνει το ταξίδι του γιατί … φοβήθηκε και … κώλωσε! (Αλήθεια!)
👉 ο κλήρος πέφτει στον τότε Υπουργό Ενέργ
ειας Λαφαζάνη, -που δεν κώλωσε αυτός- και που φτάνει στη Μόσχα στις 29 Μάρτη – με εντολή όμως η ατζέντα να μείνει στα ενεργειακά (για να μη θυμώσει η … Τρόικα!)
Α, και την ίδια μέρα που ο Λαφαζάνης έφτανε στη Μόσχα, ο Τσίπρας, για αντίβαρο, είχε στείλει τον Καμμένο στην Ουάσιγκτον που … πρότεινε τότε να πάρουν την Κάρπαθο (!) οι αμερικάνοι για στρατιωτική βάση!

Ο Λαφαζάνης, γίνεται δεκτός με τιμές και σοβαρές συναντήσεις, πέρα από τους “ενεργειακούς”, με κορυφαίους ανθρώπους του Πούτιν από το Κρεμλίνο, και το κυριώτερο:
✔️ Αντιλαμβάνεται – με ευχάριστη έκπληξη – ότι οι Ρώσοι έχουν και προτείνουν στην Κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου, ένα “σχέδιο βιωσιμότητας” για την Ελλάδα!

“Σχέδιο” που ξεκινάει:
• με την άμεση υλοποίηση τεράστιων έργων υποδομής στην Ελλάδα, με εγγυημένη από τη Ρωσική πλευρά χρηματοδότηση,
• την αναβάθμιση της Ελλάδας, σε ρόλο “Νότιας εισόδου στην ΕΕ” όλων των εμπορικών δρόμων από την Ευρασία:
• Φυσικό αέριο πρός Νότια και Κεντρική Ευρώπη και την Ιταλία (63 δις κυβικά το χρόνο παρέδιδε η Gazprom στην Ελλάδα για διακίνηση!)
• Πετρέλαια και πετρελαιοειδή – ακόμα και για τη Β. Αφρική – μέσω της συμφωνίας Rosneft με τα ΕΛΠΕ,
• Εκσυγχρονισμός των μεταφορών – και κυρίως των Ελληνικών Σιδηροδρόμων- με την Ελλάδα σαν “κέντρο διακίνησης” στους άξονες Βορρά-Νότου κι Ανατολής-Δύσης. Πλήρης ηλεκτροκίνηση κι αυτοματοποίηση, νέες γραμμές ταχείας κυκλοφορίας για τη διασύνδεση με Βουδαπέστη, την Κωνσταντινούπολη με τη “σιδηροδρομική Εγνατία” αλλά και προς τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.
• Μεγάλες βιομηχανικές παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα, από Λιπάσματα κι αμμωνία στην Καβάλα μέχρι πετροχημικά στη Θεσσαλονίκη ή τη Βοιωτία -ακόμα και παραγωγή σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού (μηχανές και βαγόνια) στον Πειραιά ή το Θριάσιο κλπ κλπ κλπ
• Τουρισμός κλπ

👉Το πιο σημαντικό για την τότε Κυβέρνηση, ήταν ότι το “σχέδιο” πρόβλεπε όχι μόνο την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας αλλά και ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ στο χέρι που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 20-25 δις Ευρώ μέσα στο 2015, σαν:
• προπληρωμή για 15 χρόνια προκαταβολικά των “τελών διέλευσης” για το φυσικό αέριο προς Ευρώπη,
• Άμεσο χαμηλότοκο δανεισμό από κρατικές Ρωσικές Τράπεζες (VEB, RBRD κά) έναντι των έργων υποδομής και
• Δανεισμό της Ελλάδας από την Τράπεζα των BRICS αλλά και την Ευρασιατική Αναπτυξιακή Τράπεζα!

👉Στην ερώτηση του Λαφαζάνη “και πως ξεκινάμε;” οι Ρώσοι του είπαν απλά “Σκεφτείτε τα κι αν σας ενδιαφέρουν, να έρθει ο Τσίπρας στη Μόσχα να τα συμφωνήσουμε επίσημα με τον Πρόεδρο και να δεσμευτούμε με διμερείς συμφωνίες”

✔️ Αυτά κουβεντιάστηκαν στις 31 Μάρτη 2015.
✔️ Σε λιγώτερο από μια βδομάδα, 6 Απρίλη, Μεγάλη Τετάρτη μάλιστα ο Τσίπρας καταφτάνει στη Μόσχα με πρόσκληση του Πούτιν, μαζί του είναι ένας στρατός υπουργών και συμβούλων κι όλο το σόι…

Κι εδώ ξεκινά η “κωμικοτραγική” ιστορία του επόμενου τρίμηνου
✔️ Ο Τσίπρας λοιπόν, Μεγάλη Βδομάδα του 2015, στη Μόσχα με οοόλη την κουστωδία και το σόι, συμφώνησε και δεσμεύτηκε σε ΟΛΑ!
✔️ Και τα ανακοίνωσε σε κοινή συνέντευξη με τον Ρώσο Πρόεδρο!
✔️Κι έκανε και τον …
συγκινημένο!
Μάλιστα στις “κατ’ ιδίαν” συναντήσεις ζήτησε από τον Πούτιν και 1-2 πράγματα παραπάνω:
• “Κάθε δυνατή βοήθεια στη διαπραγμάτευση με την ΕΕ και το Δ.Ν.Τ” – ο Πούτιν του υποσχέθηκε ότι θα μιλήσει σε Μέρκελ κι Ολάντ προσωπικά,
• “Πιθανή βοήθεια αν για οποιοδήποτε λόγο η Ελλάδα χρεωκοπήσει ή βγει ή την διώξουν από το Ευρώ!” – o Πούτιν δεσμεύτηκε αν και υπέδειξε ότι η Ελλάδα θα είναι πιο χρήσιμη σαν “σύμμαχος”, μέσα κι όχι έξω από την ΕΕ.

🤯Από το σημείο αυτό και μετά τις ανακοινώσεις και τις χαιρετούρες αρχίζει το “θέατρο του παραλόγου”:
•Από τη Ρωσική πλευρά:
✔️ Να και οι συμφωνίες με την Gazprom με εγγυημένες ποσότητες αερίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα για μεταφορά στην Ευρώπη,
✔️ Να και οι μελέτες και τα σχέδια για τον Νότιο Αγωγό Φ. Αερίου με μηδενική χρηματοδοτική ελληνική συμμετοχή,
✔️ Να και οι γραπτές προτάσεις των Τραπεζών για το δανεισμό της Ελλάδας
✔️ Να και το Μνημόνιο Rosneft – ΕΛΠΕ,
✔️ Να και οι συμφωνίες και τα πηγαινέλα του Σπίρτζη για τα μεγάλα έργα και τον εκσυγχρονισμό των Σιδηροδρόμων
✔️ Να και η πρόταση να μπει η Ελλάδα “μέτοχος” στην Τράπεζα των BRICS για πρόσβαση στη χρηματοδότηση,
✔️ Υπουργοί, σύμβουλοι του Πούτιν, αντιπροσωπείες, πηγαινοέρχονται Ρωσία – Ελλάδα, άλλοι επίσημα / άλλοι ινκόγκνιτο…
✔️Ο Τσίπρας πάει άλλη μια φορά στη Ρωσία, ο Πούτιν έρχεται στην Ελλάδα κι ανακοινώνονται τουλάχιστον 7 τηλεφωνικές επικοινωνίες των δύο μέσα σε τρεις μήνες!
👉 Το πιο ωραίο όμως είναι ότι ο Πούτιν κάνει σχεδόν τον … ατζέντη του Τσίπρα :
-Μιλάει απ’ ευθείας στη Μέρκελ για «αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με νέο ομόλογο, από πηγές έξω από το μηχανισμό της ΕΕ και χωρίς Μνημόνία» – συμβουλεύει τον Τσίπρα «να κάνει με τη Μέρκελ μια βόλτα στο πάρκο οι δυό τους να συμφωνήσουν»,
– Γερμανοί σύμβουλοι/πρώην υπουργοί έρχονται στην Αθήνα και ξενυχτούν στου Μαξίμου για την «αναδιάρθρωση του χρέους»
– Τα ίδια και στον Ολάντ, αν κι ο Πούτιν λέει ότι “η Μέρκελ είναι το κλειδί”

• Από την πλευρά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τώρα:
✔️ ΟΥΤΕ ΕΝΑ πρακτικό βήμα δεν γίνεται για όσα συμφωνήθηκαν.
Και πολλές φορές με δικαιολογίες και προφάσεις για …γέλια:
– τη μια φορά ήταν … λάθος διατυπωμένος ο ιδρυτικός νόμος στη Βουλή για τη νέα κρατική εταιρεία που θα κατασκεύαζε τον αγωγό και θα λάμβανε τη σχετική χρηματοδότηση και τα έσοδα διέλευσης!
– την άλλη “εξαφανίζονταν” για … βδομάδες ο άλφα ή βήτα αρμόδιος για κάποιο θέμα…
– ενώ έρχονταν ενδιαφερόμενοι για επενδύσεις σε βιομηχανίες και υποδομές, ο αντ’ αυτού Παπάς, προσπαθούσε να τους πείσει να … βάλουν λεφτά για να αγοράσει αυτός ή δικοί του το … Mega Channel!
– μέχρι κι ο … απεσταλμένος που έστειλαν για την Τράπεζα των BRICS (ένας Ρουμελιώτης, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ) έχασε το … δρόμο, μπερδεύτηκε δήθεν και δεν πήγε στο ραντεβού!
– Κι άλλα τέτοια, ένα σωρό.
Εντελώς κοροϊδία!

✔️ Παράλληλα το ίδιο διάστημα:
• ο Κοτζιάς ψηφίζει στο ΝΑΤΟ την πρόσκληση σε Β. Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία και Γεωργία να γίνουν μέλη του – Εγκρίνει στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας,
• ο Καμμένος “ξεσαλώνει” και προσφέρει στις ΗΠΑ, όποιο νησί ή έδαφος θέλουν για βάσεις και πυραύλους,
• ο ίδιος ο Τσίπρας υπερψηφίζει στην ΕΕ, χωρίς καμμία αντίρρηση ή αστερίσκο που λένε, τις “κυρώσεις” κατά της Ρωσίας ακόμα κι εναντίον ανθρώπων που συναντάει ο ίδιος προσωπικά!
🤥Στις απορίες της Ρωσικής πλευράς η εξήγηση Τσίπρα είναι εύκολο ψέμμα:
– “Για … ξεκάρφωμα” δικαιολογείται…

Το πιο χοντρό όμως, είναι όσα έγιναν με το … τύπωμα νέου νομίσματος που ζήτησε από τους Ρώσους
✔️ Στις 7 Ιούλη 2015, δυο ημέρες μετά το Δημοψήφισμα του 63% “ΟΧI”,
κορυφαίος υπουργός του Τσίπρα, βρίσκεται στη Μόσχα για συνάντηση με κορυφαίο παράγοντα του Κρεμλίνου:
– Η συνάντηση έχει ζητηθεί από τον Τσίπρα σε τηλεφώνημα του στον Πούτιν την προηγουμένη, μια μέρα μετά το Δημοψήφισμα.
– Θέμα της συνάντησης;
– Το τύπωμα “νέου νομίσματος” για την Ελλάδα σε Ρώσικο Νομισματοκοπείο κι ένα επείγον σχέδιο εφοδιασμού και λειτουργίας της ελληνικής κοινωνίας σε περίπτωση εξόδου από το Ευρώ!
✔️ Αφού συμφωνούνται όλες οι τελικές λεπτομέρειες με την έννοια του “υπερεπείγοντος” – είχε προηγηθεί κι άλλη επίσκεψη εμπειρογνώμονα στη Μόσχα – όπως “προδιαγραφές και παράδοση για τις μήτρες εκτύπωσης”, προδιαγραφές χαρτιού, ποσότητες, μεταφορά στην Ελλάδα με ειδικά μεταγωγικά στην Ελευσίνα, φύλαξη αποθεμάτων σε θησαυροφυλάκια στη Ρωσία κλπ κλπ
✔️ κουβεντιάζονται κι άλλα προβλήματα της μεταβατικής περιόδου αλλαγής νομίσματος -όπως ο εφοδιασμός της Ελλάδας σε αέριο και πετρέλαιο από τη Ρωσία χωρίς πληρωμή,
– ο εφοδιασμός της ελληνικής αγοράς με τρόφιμα από την Τουρκία και τη Σερβία,
– φάρμακα από Ρωσία, Ουγγαρία
κλπ κλπ κλπ
κι ενώ έχουν συμφωνηθεί τα πάντα, ο Έλληνας υπουργός περιχαρής ξεκινάει για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

ΩΣΤΟΣΟ, ένα τηλεφώνημα από το Κρεμλίνο του ζητά να επιστρέψει από το Αεροδρόμιο “για κάτι καινούριο”:
Επιστρέφοντας, ο Έλληνας υπουργός, ακούει τον συνομιλητή του να του λέει:
– “Μάλλον δεν έχουν νόημα όσα συμφωνήσαμε γιατί δεν θα χρειαστείτε νέο νόμισμα!
O πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε πριν λίγο σε τηλέφωνο από τον Ολάντ, ότι ο Τσίπρας έχει δεσμευτεί ήδη και η Ελλάδα θα υπογράψει νέο Μνημόνιο με τους πιστωτές σε λίγες μέρες”!

Κόκκαλο ο Έλληνας που ψέλλισε μόνο
“Τι να σας πω;
Θα ενημερωθώ στην Αθήνα”
✔️ Πραγματικά στις 12 Ιούλη έγινε η κωλοτούμπα, υπογράφτηκε το 3ο (και … μακρύτερο) Μνημόνιο κι έτσι κλαίει -όπως λέει η ίδια- η Περιστέρα, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες!
• Το τηλεφώνημα Πούτιν – Ολάντ το επιβεβαιώνει κι ο πρώην Γάλλος πρόεδρος / από τη δική του σκοπιά βέβαια,

• Πιο “κυνικός” είναι ο Καμμένος, που κι αυτός θέλει να πάρει τα εύσημα συμβολής στην “κωλοτούμπα”:
– Σε συνέντευξη του πέρσι στον ΑΝΤ1, αποκαλύπτει ότι το 3ο Μνημόνιο ήταν αποτέλεσμα συμφωνίας του Τσίπρς με τις ΗΠΑ που θα την μετέτρεπε ουσιαστικά στον κύριο σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μεσόγειο.
Αυτό επετεύχθη στις 25 Ιουνίου του 2015, λέει ο Καμμένος:
“ο ίδιος ως υπουργός Άμυνας τηλεφώνησα στην υφυπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ και τους είπε ότι «εγώ ως υπουργός Άμυνας εξασφαλίζω αμυντική συμφωνία που θα περιλαμβάνει την επέκταση της Σούδας, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τη στρατιωτική βάση στο Στεφανοβίκειο για τα ελικόπτερα του ΝΑΤΟ, τα UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) του ΝΑΤΟ στη Λάρισα και η Ελλάδα θα μετετρέπετο σε κύριο εταίρο των ΗΠΑ στη θέση της Τουρκίας στη Μεσόγειο”

Κρίνοντας από τη στάση του Τσίπρα, προσωπικά ΔΕΝ νομίζω ότι η απόφαση για την “κωλοτούμπα” και η συμφωνία που λέει ο Καμμένος με τους Αμερικάνους έγινε ξαφνικά ή έστω μετά τις εκλογές του 2015!
ΟΛΑ προαποφασισμένα ήταν,
ΚΑΠΟΙΟΙ που ξέρουν, επιμένουν ότι τέτοιες συμφωνίες είχαν γίνει ήδη από το 2012 και πρόβλεπαν ΚΑΙ την ηθική εκτέλεση της Αριστεράς και κάθε κινήματος αντίστασης!
ΟΠΩΣ κορόιδευε τους πάντες, έτσι πήγε να κοροϊδέψει και τη Ρωσία!
ΤΟ ΟΤΙ αυτοί τον πίστεψαν και προσπάθησαν να βοηθήσουν, είναι απλά απόδειξη ότι ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ αυτοδύναμης ανάπτυξης για την Ελλάδα ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ!

Από #Δημήτρης #Πατέλης

Μας το έστειλε ο  Sotos Chantziaras 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>