«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η πολική δίνη που περιστρέφεται γύρω από την Αρκτική στροβιλίζεται προς τη λάθος κατεύθυνση αφού η αιφνιδιαστική θέρμανση στην ανώτερη ατμόσφαιρα προκάλεσε ένα σημαντικό γεγονός αντιστροφής νωρίτερα αυτό το μήνα.

Κυκλοφορημένο βίντεο από το ρεύμα αεριωθουμένων που κάνει κύκλους στην Αρκτική

Η πολική δίνη είναι βασικός μοχλός του πολικού ρεύματος πίδακα (δείτε εδώ). (Πίστωση εικόνας: NASA/Goddard Space Flight Center)

Κύριοι???????????????? Η γη είναι ζωντανός οργανισμός/ και αφού είδε ότι δεν σταματάτε τις λάθος κινήσεις σας (ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ με επικίνδυνα πειράματα), άρχισε να σας φτύνει και να κάνει κινήσεις αυτό προστασίας της!!!!

Κύριοι???????????????????????????? Η γη δεν παθαίνει τίποτα, οι άνθρωποι, όλα τα όντα, η πανίδα και χλωρίδα θα πάθουν!

Κύριοι??????????????????????????????? Που δεν είστε κύριοι??????????????????? Σας ξέρουμε, το παράξενο, το οξύμωρο είναι αφού σας ξέρουμε, γιατί δεν σας σταματάμε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Κύριοι????????????????????????? Που δεν είστε κύριοι????????????????? Επιστήμονες, έχετε την δύναμη να σταματήσετε τους δολοφόνους εξουσιαστές και επιστήμονες συναδέλφους σας, πουλημένους στο χρήμα και στο κακό, γιατί δεν τους σταματάτε;;;;;;;;;;;;;;;;

Τελικά φτιάξαμε έναν παγκόσμιο εξελιγμένο? πληθυσμό άνω των 8 δις, που έχει φορέσει παρωπίδες αδιαφορίας/ και παρακολουθεί τον αφανισμό του;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΓΙΑΤΙ;;;;

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η πολική δίνη «γυρίζει προς τα πίσω» πάνω από την Αρκτική μετά από μεγάλο γεγονός αναστροφής

Του Χάρι Μπέικερ 27 Μαρτίου 2024
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα ξαφνικό φαινόμενο θέρμανσης της ατμόσφαιρας έκανε την πολική δίνη της Αρκτικής να αντιστρέψει την τροχιά της.

Ο στροβιλιζόμενος δακτύλιος του κρύου αέρα περιστρέφεται τώρα προς τη λάθος κατεύθυνση, γεγονός που έχει προκαλέσει μια «ακίδα του όζοντος» που σπάει ρεκόρ και θα μπορούσε να επηρεάσει τα παγκόσμια καιρικά μοτίβα.

Η πολική δίνη που περιστρέφεται γύρω από την Αρκτική στροβιλίζεται προς τη λάθος κατεύθυνση αφού η αιφνιδιαστική θέρμανση στην ανώτερη ατμόσφαιρα προκάλεσε ένα σημαντικό γεγονός αντιστροφής νωρίτερα αυτό το μήνα.

Είναι μια από τις πιο ακραίες ατμοσφαιρικές αναστροφές που έχουν δει στην πρόσφατη μνήμη.

Στο παρελθόν, διαταραχές στην πολική δίνη – μια περιστρεφόμενη μάζα ψυχρού αέρα που περιβάλλει την Αρκτική – έχουν προκαλέσει εξαιρετικά κρύο καιρό και καταιγίδες σε μεγάλα τμήματα των ΗΠΑ.

Η τρέχουσα αλλαγή στην κατεύθυνση της δίνης μάλλον δεν θα οδηγήσει σε ένα παρόμοιο «μεγάλο πάγωμα».

Όμως, η ξαφνική αλλαγή έχει προκαλέσει μια «ακίδα του όζοντος» ρεκόρ πάνω από τον Βόρειο Πόλο.

Η πολική δίνη είναι πιο εμφανής κατά τους χειμερινούς μήνες και εκτείνεται στη στρατόσφαιρα – το δεύτερο στρώμα της ατμόσφαιρας μέχρι περίπου 30 μίλια (50 χιλιόμετρα) πάνω από την επιφάνεια.

Η δίνη περιστρέφεται αριστερόστροφα με ταχύτητα ανέμου περίπου 155 mph (250 km/h), η οποία είναι περίπου η ίδια ταχύτητα με έναν τυφώνα κατηγορίας 5, σύμφωνα με το Met Office του Ηνωμένου Βασιλείου .

Μια παρόμοια δίνη περικυκλώνει επίσης την Ανταρκτική κατά τη διάρκεια του νότιου χειμώνα.

Οι πολικές δίνες περιστασιακά αντιστρέφονται προσωρινά. Αυτά τα γεγονότα μπορεί να διαρκέσουν για μέρες, εβδομάδες ή μήνες και προκαλούνται από την ξαφνική υπερθέρμανση της στρατόσφαιρας (SSW), όταν οι θερμοκρασίες στη στρατόσφαιρα ανεβαίνουν έως και 90 βαθμούς Φαρενάιτ (50 βαθμούς Κελσίου) σε διάστημα μερικών ημερών, σύμφωνα με στο Μετεωρολογικό Γραφείο .

Σχετικό: «Ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν καταγραφεί»: Τρύπα του όζοντος μεγαλύτερη από τη Βόρεια Αμερική ανοίγει πάνω από την Ανταρκτική

Διάγραμμα της πολικής δίνης

Οι αλλαγές στην πολική δίνη επηρεάζουν το ρεύμα του πίδακα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να επηρεάσει τον καιρό σε όλο το βόρειο ημισφαίριο.
(Πίστωση εικόνας: γραφικό NOAA Climate.gov)

Η ξαφνική θέρμανση προκαλείται από « πλανητικά κύματα » στην ατμόσφαιρα κύματα συμπίεσης που σχηματίζονται όταν ο αέρας ανεβαίνει σε μια περιοχή διαφορετικής πυκνότητας και ωθείται προς τα κάτω από τη δύναμη της περιστροφής της Γης.

Αυτή η διαδικασία διαταράσσει ή αντιστρέφει τη ροή του στροβίλου.

https://www.livescience.com/planet-earth/weather/polar-vortex-is-spinning-backwards-above-arctic-after-major-reversal-event

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>