«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ έγινε ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ.

«Χείμαρρος» ο Ερντογάν στα τουρκικά ΜΜΕ: Για τον Μητσοτάκη, την Ελλάδα, το Αιγαίο, τους εξοπλισμούς

«δεν εποφθαλμιούμε το δίκαιο κανενός, αλλά παράλληλα η βούλησή μας να μην επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας είναι ισχυρή». «Μπορώ να πω ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει θετική προσέγγιση σε αυτό το θέμα.  Η στάση μας απέναντι στη δίκαιη κατανομή των φυσικών πλούτων της περιοχής μας ήταν η ίδια από την αρχή. Έχουμε ισχυρή θέληση να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάσει τα δικαιώματά μας. Επιπλέον, είναι δυνατή μια δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς κοινή χρήση στην Ανατολική Μεσόγειο.

…………………………..

Τέλος τά 12 ναυτικά μίλια..
Καταλάβατε τι έδωσε ο προδότης Μητσοτάκης?? Το μισό Αιγαίο

Αντίο
Λέσβο, Λήμνο, Σάμο, Χίο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Σύμη, Καστελλόριζο και Ρόδο.

Τα παιδιά μας, τα καμάρια μας, οι αυριανοί προστάτες της Ελλάδος;;;,

Οι γονείς τους, η ελληνική πολιτεία, η εκλεγμένη ηγεσία των 300+1 ο γενναίος στρατός μας, αυτός ο Υπέροχος λαός, υποδέχτηκε τον μεγαλύτερο εχθρό της Ελλάδος, του παρέδωσε το μισό Αιγαίο, σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου/ και δεν άνοιξε μύτη, ούτε μια διαμαρτυρία, ούτε ένα δάκρυ για αυτούς που θυσιάστηκαν ΓΙΑ να είμαστε ελεύθεροι!

Όμως τα παλληκάρια μας, για την μπάλα, για τον Γρηγοροπουλο, για τους λαοτκι, για την φορολογία, σκοτώνονται, καίνε, καταστρέφουν!

Αυτό πως μπορεί να το ζήση ένας Έλλην υπεύθυνος πολίτης;;;

Μου λένε υπάρχουν πατριώτες, μην στενοχωριέσαι κάτι ετοιμάζεται, το ακούω τριάντα χρόνια/ και η πατρίδα μου μικραίνει, αφομοιώνετε από τον γηγενή πληθυσμό, αντικαταστείτε από όλους τους δολοφόνους αλλόφυλους της γης/ και μου λένε, ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει;;;;

Αλήθεια ας μου απαντήσει κάποιος, ή κάποια από αυτήν την γενιά, υπήρξε ποτές σε αυτήν την χώρα ποιο προδοτική γενιά λαού, στρατού και πολιτικής ηγεσίας;;;;;

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΥΛΟΣ

Δείτε τι λέει ο αγαπητός φίλος ! 

 ΕΙΡΗΝΗ ΕΝΑΝΤΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Στη Στρατηγική ο ασθενέστερος παραχωρεί έδαφος στον επιτιθέμενο για να αποφύγει τη σύγκρουση ή μετά από  ήττα.

Στη χθεσινή(7/12) Πολιτική Διακήρυξη Φιλίας και Συνεργασίας Ελλάδος –Τουρκίας η Ελλάδα- χωρίς αυτό τον καιρό να είναι η ασθενέστερη-   παραχώρησε  κυριαρχικά δικαιώματα  στο Αιγαίο και έβγαλε εκτός την Κύπρο με αντάλλαγμα τη «ειρηνική συμβίωση»(τουρκική λυκοφιλία) για όσο διάστημα αυτό εξυπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα.

Υπέγραψε και 15   συμφωνίες, χωρίς να είναι βέβαιο αν αυτές θα  είναι προς όφελος μας, γιατί ως τώρα το εμπορικό μας ισοζύγιο  ήταν ελλειμματικό.

Ο χρόνος λοιπόν θα το δείξει  και η πράξη.

Η  σπουδαιότερη συμφωνία  είναι ο περιορισμός των μεταναστευτικών ροών από Τουρκία κάτι που μας ενδιαφέρει άμεσα  αλλά και  την Ε.Ε και ιδιαίτερα τη Γερμανία.

Το  «όπλο»  τούτο   χρησιμοποιεί η γείτονα  προς απομάστευση κονδυλίων από την Ε.Ε.

Η ετήσια βίζα προς τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου ίσως αποδειχθεί μπούμερανγκ  γιατί η τουριστική ωφέλεια μπορεί να  φέρει τον σιωπηρό εποικισμό των νησιών μας

Την αρχή είχε κάνει η Κυβέρνηση Σημίτη με τη διακήρυξη της Μαδρίτης  η οποία αναγνώρισε  ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Όμως όλοι σχεδόν οι πρωθυπουργοί : K Καραμανλής (συμμετοχή της Τουρκίας στην τριμερή) A. Παπανδρέου(Mea culpa)Κώστας Καραμανλής (κουμπαριές) Γ. Παπανδρέου(GAP) (Ζεϊμπέκικα) Α. Τσίπρας-Κοτζιάς (Μην είμαστε μονοφαγάδες για Καστελόριζο) όλοι τους κάτι έδωσαν στην Τουρκία.

Ως τότε το Αιγαίο για την Ελλάδα θεωρείτο «Ελληνικό Αρχιπέλαγος» δηλαδή  Ελληνική λίμνη και σαν έδαφος με διάσπαρτα μεγάλα  και μικρά  νησιά και βραχονησίδες περιτριγυρισμένα από θάλασσα.

Και όντως  το Αιγαίο είναι «Αρχιπέλαγος».

Αντίθετα,  η Τουρκία  το θέλει  μοιρασμένο στον 25ον μεσημβρινό και τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου  αποκομμένα  εντός τουρκικής επικράτειας.

Γι’ αυτό αρνείται  στα νησιά μας υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ  και αναγνωρίζει  περιορισμένα   Χ.Υ 6 Ν.Μ σε θάλασσα και εναέριο χώρο

Και μόνο   το γεγονός ότι δεν έχουμε επεκτείνει τα Χ.Υ ακόμη και στην Εύβοια, στην Αίγινα, στη Σαλαμίνα  και στην Κρήτη δείχνει ότι ενώ  επικαλούμαστε  ρητορικά το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας οι ίδιοι δεν το  εφαρμόσαμε  και επομένως αυτό μένει  κενό γράμμα, όπως επιθυμεί η Τουρκία.

Τη μόνη υποχώρηση που έκανε η Τουρκία ήταν να σταματήσει τις στρατιωτικές προκλήσεις στον αέρα και στη θάλασσα  χωρίς να πάρει πίσω αυτά που διεκδικεί (μισό Αιγαίο, Γκρίζες Ζώνες, «Τουρκική μειονότητα» Θράκης, Αποστρατικοποίηση των νησιών Ανατ. Αιγαίου, κ.α.Την  εισβολή και κατοχή της Κύπρου τη  λησμονήσαμε παντελώς και τη «ρίξαμε στα αζήτητα» σαν ενοχλητική υπόθεση. Εθνικό έγκλημα κ Μητσοτάκη

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Στη Χάγη να πάμε για να δούμε σε ποιον ανήκει η Βουλή μας ...Για το Αιγαίο ξέρουμε..."

Βέβαια,  και η Τουρκία έκανε στρατηγική υποχώρηση λόγω σοβαρότατων οικονομικών, πολιτικών και άλλων προβλημάτων και κυρίως  στο  μέγα πρόβλημα  των εξοπλισμών της με Α/Φ F-16. Αυτή μας πρόσφερε ειρήνη, ζητώντας  τη βοήθεια της Ελλάδας προκειμένου  να  πάρει  «καλή διαγωγή» και να ξεπλύνει   την κακή της φήμη  που η ίδια δημιούργησε με όλους τους γείτονες της, αλλά  και  για να της ανοίξει η  Ελλάδα τη θύρα προς Ε.Ε και ΗΠΑ. Και το δεχθήκαμε.

Η Διακήρυξη θα είχε κάποια αξία αν η Τουρκία είχε πολιτική βούληση να θέσει κατά μέρος τις  παράνομες  διεκδικήσεις  και να προχωρήσει ειλικρινά προς εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Όμως άλλα λέει ρητορικά ο Ερντογάν και άλλα πράττει με έργα.

 Ποίος πιστεύει ότι μια αναθεωρητική  και  νέο-Οθωμανική Τουρκία  θα διατηρήσει για πολύ καιρό  την επισφαλή ειρήνη στο Αιγαίο και θα προχωρήσει στην επίλυση  του καθορισμού των θαλασσίων ζωνών;

 Η Τουρκία δεν αλλάζει και θα φανεί πριν αλέκτωρ λαλήσαι.

Ασφαλώς, θα ήταν λίαν επωφελές και για τις δύο χώρες αν έλυναν το  γεωπολιτικό πρόβλημα   καθορισμού της ΑΟΖ μεταξύ τους, καθώς και το  Κυπριακό πρόβλημα σύμφωνα με τις Αρχές του ΟΗΕ.

 Ως τότε το διάλειμμα αυτό ας το εκμεταλλευτούμε για την ενίσχυση των  Ε.Δ γιατί η Τουρκία θα επανέλθει και σύντομα θα τη βρούμε και πάλι μπροστά μας.(8/12/23)

Αμφικτύων

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

http://amphiktyon.org

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>